V86 Tips Bjerke & Solvalla 8/2

Publicerad på 7 Feb 2023 - 19:26

DrTrav

DrTrav

7 Feb 2023 - 19:26

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige närmare bestämt mellan Bjerke & Solvalla.
Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 12 Carry Cash i den andra avdelningen och 3 Needle’em. i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 8/2
V86-1 2,4,5,8,11
V86-2 12 Carry Cash
V86-3 3,5,9,10
V86-4 2,3,4,8,10
V86-5 3,5,7,9
V86-6 3 Needle’em.
V86-7 4,5,9
V86-8 1,4,6,10,11

6000 rader x 0,25 = 1500 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 8/2
DD1: 4,5,9
DD2: 1 So Far Away Ås

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m auto
Efter att den tidiga storfavoriten 1 I.D.Forcedtovictory strukits har loppet öppnats upp en hel del. 5 Blue Spirit kommer med bra form och har nu tre lopp i kroppen efter vila. Senast blev han lite väl pigg i ledningen och det blev trötta ben över upploppet. Men för två starter sedan vann Blue Spirit från spets skulle han återigen hitta till ledningen i loppet är detta hästen att slå.

4 Viktor C.D. gjorde bort sig med en startgalopp senast men detta är en häst som besitter bra grundkapacitet. Han har visserligen inte fått ett helt lopp i kroppen på två månader vilket gör formen svårbedömd. Men tränaren Tom Horpestad fuskar sällan med tärningen och Viktor C.D. ska inte nonchaleras ikväll.

Nämner även 2 Alameda som gjorde det senast som tvåa bakom I.D.Forcedtovictory. Nu är hon nedstruken till innerspåret vilket är lite lurigt men samtidigt är Alameda garanterad ett snällt lopp och skulle det bara lösa sig lite längs vägen kommer hon kunna avsluta rappt.

Min Vinnare: 5 Blue Spirit
Spets efter 500m: 5 Blue Spirit
Skrällen: 2 Alameda
Ranking: A 5,4 B 2,9,11,8,3 C 12,10,7,6

V86-2 1640m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 12 Carry Cash. Visst är inte utgångsläget med spår tolv över kort distans optimalt. Men Mattias Djuse var väl medveten om detta när han anmälde till denna spårtrappa. Carry Cash är hästen med klart mest pengar på kontot och han har flera gånger också visat att han tål att göra en hel del jobb på egen hand. Ser man till kunnandet är Carry Cash huvudet högre än sina motståndare ikväll och hon tål att gå ute i tredjespår också om det skulle krävas. Så trots utgångsläget är jag inne på att Carry Cash ska ha bra segerchans i loppet och jag spikar.

Motbud
10 Tullibardine Boe är en individ som besitter höga toppar men hon är samtidigt aningen ojämn i sina prestationer. Skulle Tullibardine Boe vaknat på rätt sida ikväll kommer hennes långspurt bita bra trots att det är kort distans nu. Det är även anmält amerikansk vagn denna gången vilket ät intressant.

Nämner även 5 Myse d'Erpion som har visat bra kunnande de dagar det stämmer. Hon har ikväll ett bra utgångsläge och att det är amerikansk vagn denna gången ses som ett plus. Om det stämmer lite längs vägen här kommer hon vara med långt framme när det ska avgöras.

Min Vinnare: 12 Carry Cash
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Myse d'Erpion
Ranking: A 12 B 10,5,1,4,6,9,11 C 8,3,7,2

V86-3 1609m auto
10 Å.M. Luna fick senast visa att hon är starkt och tål att göra en hel del jobb på egen hand. Å.M. Luna fick nämligen göra jobbet och även om hon fick se sin segersvit bruten var insatsen klart bra. Bakspår över kort distans är inte optimalt men med minsta klaff längs vägen ikväll besitter Å.M. Luna de egenskaperna som krävs för att vinna härifrån.

9 Tako Ö.K. missgynnas här av sitt bakspår då han är kvick iväg från start. Men Tako Ö.K. har även visat sig vara vass på speed tidigare och med tanke på att ha tidig kommer sitta bra till i loppet betalar jag gärna för honom ikväll.

3 Bjørn Bork fick ett bra utgångsläge ikväll och senast satt hon fast med sparade krafter i rygg på ledaren. Från stallet meddelar man att Bjørn Bork är som bäst med rygglopp så frågan är vilken taktik det blir ikväll. Men oavsett så kommer Bjørn Bork få ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 10 Å.M. Luna
Spets efter 500m: 3 Bjørn Bork
Skrällen: 3 Bjørn Bork
Ranking: A 10,9,3 B 5,11,2,4,1,6 C 12,8,7

V86-4 2640m volt
2 Got to Goo är en spännande häst ikväll. Senast stod han för en rejäl insats när segern inkasserades från dödens. Ikväll har han även fått de bästa utgångsläget av de betrodda i loppet och med Jorma Kontio i vagnen räknar jag med att Got to Goo sitter i tidigt i spets. Väl i den positionen är sen mycket vunnet, även om Got to Goo inte är beroende av någon ledningen för att vinna. Men till 15% är han mitt förtsaval i loppet.
Tidig är också 8 Vincent C.D. som det strulade för senast men som via en rapp avslutning ändå visade att formen sitter där. Fartmässigt står han bra inne i klassen och vid minsta klaff med positionerna ikväll kommer Vincent C.D. bli farlig över upploppet.

10 Rio Alta Wine gjorde debut för Jörgen Westholm senast och stod då för en bra insats fram tills han blev påkörd i sista sväng och galopperade. Nu med ett lopp i kroppen bör formen vara bättre ikväll och ser man till vad Rio Alta Wine visat i sina ljusa stunder är detta en individ med bra kapacitet inombords. Skulle det lossna för honom nu hos Jörgen Westholm står han fortsatt billigt inne i loppet.

Min Vinnare: 2 Got to Goo
Spets efter 500m: 2 Got to Goo
Skrällen:
Ranking: A 2,8 B 10,3,4,11,6,5,1 C 9,7,12

V86-5 2100m auto
3 Sheena's Boy kommer med toppform till kvällens start. Dessutom besitter Sheena's Boy en toppfart som få i loppet kan mäta sig med. Skulle han hitta tidigt till ledningen ikväll utan att det kostar för mycket är jag inne på att det kommer bli svårt att Sheena's Boy över upploppet. Tipsetta.

9 Iggy B.R. är en individ som man i Norge trodde skulle bli nästa stora stjärna. Men tyvärr har han efter sina unghästår brottats med en hel del skador som satt stopp för utvecklingen. Ikväll handlar det dock om en spännande comeback och från stallet låter man optimistiska och tror på en bra insats direkt. Ser man till Iggy B.R.s grundkapacitet är han ett givet bud här direkt i comebacken.

Nämner även 5 Miss Pepper som är ett av Norges bästa ston och även om segrarna uteblivit på slutet har hon visat bra kunnande och form. Hon står på tur för seger nu och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Sheena's Boy
Spets efter 500m: 3 Sheena's Boy
Skrällen: 5 Miss Pepper
Ranking: A 3,9,5 B 7,4,1,6 C 2,8

V86-6 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 3 Needle’em. Han öppnade kvickt till ledningen senast och vann då med krafter sparade. För två starter sedan satt man fast med sparade krafter. Att det nu är spetsläge över kort distans ses knappast som någon nackdel. Fyraåringen gynnas av att det ikväll är tätare starter och i ledningen är detta hästen att slå. Jag spikar.

Motbud
9 Dee Godfather gick klart bra som fyra bakom vinnaren Hustle Rain senast men har nu pausat två månader inför ikväll. Detta gör såklart att formen är svårbedömd och från bakspår över kort distans måste det klaffa för att Dee Godfather ska komma in i matchen. Däremot vet vet kapacitetsmässigt står han bra inne i loppet och hamnar han bra till från start kommer han kunna utmana min spik över upploppet.

Nämner även 6 Noble A.F. som höll starkt som tvåa från dödens senast och tränaren Preben Sövik låter optimistisk på förhand inför kvällens start. Utgångsläget är okej och med tanke på hans startsnabbhet kommer Noble A.F. sannolikt kunna få ett bra lopp här.

Min Vinnare: 3 Needle’em.
Spets efter 500m: 3 Needle’em.
Skrällen: 6 Noble A.F. s
Ranking: A 3 B 9,6,4,5,8,1,12,10 C 11,2,7

V86-7 2100m auto
5 Boh Erre har sedan flytten till Frode Hamre visat upp högt kunnande. Han har segrat i tolv av sina 17 starter för honom. Boh Erre är väldigt startsnabb och har därmed tagit många av sina segrar från ledningen. Även om han möter några startsnabba konkurrenter ikväll så är Boh Erre den troliga ledaren återigen och väl in den positionen kommer han sen bli svårslagen. Given tipsetta.

9 Jonathan Bank A.B. vann från rygg på Boh Erre senast de möttes och även om utgångsläget är annorlunda denna gången så har Jonathan Bank A.B. även visat att han besitter stryka för att gör en de själv i loppen. Är tidig vid gardering.

4 Thai Targaryan är stallkamrat med Boh Erre. Även Thai Targaryan är startsnabb och med spår invändigt stallkamraten känns scenariot med tidig ledningen och sen släpp till Boh Erre sannolikt. Thai Targaryan besitter sen fart för att utmana om baar luckan uppenbarar sig i tid.

Min Vinnare: 5 Boh Erre
Spets efter 500m: 5 Boh Erre
Skrällen: 4 Thai Targaryan
Ranking: A 5 B 9,4,10,7,2 C 11,3,1,8

V86-8 1640m auto
1 So Far Away Ås har enkelt tagit hand om ledningen i de tre senaste starterna. Senast blev det dock galopp på upploppet när Kenneth Haugstad drog ned det norska huvudlaget. Det var troligtvis segern som rök där. För två starter sedan vann man däremot från ledningen via 11,7 sista 800m. Vid båda starterna har So Far Away Ås sett formstark ut. Huvudscenariot ikväll är att So Far Away Ås håller upp innerspåret från start och väl i ledningen trivs han sen bra. So Far Away Ås är hästen att slå för övriga.

6 Holy Ground har två vinster på sju försök för sin tränare Ulrika Wällstedt. Holy Ground visade mersmakande form senast när han vann från ledningen. Med tanke på det intrycket ska Holy Ground räknas tidigt även ikväll.

Skrällen är 4 Promotheus som vann enkelt senast och från stallet meddelar man att det är toppform på Promotheus inför ikväll. Utgångsläget är bra och med tanke på Promotheus startsnabbhet bör han tidigt sitta bar till i loppet och till låg procent ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 So Far Away Ås
Spets efter 500m: 1 So Far Away Ås
Skrällen: 4 Promotheus
Ranking: A 1 B 6,4,10,9,2,11,3, C 8,7,12,5

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto