V86 Tips Jägersro & Solvalla 17/3

Publicerad på 17 Mar 2021 - 00:01

DrTrav

DrTrav

17 Mar 2021 - 00:01

V86 på Onsdagskväll och det är Jägersro och Solvalla som delar på den här omgången. Det är en fin jackpott att spela om på hela 22 Miljoner. Det vankas också vår i luften vilket betyder flera fina hästar som selas ut och några av dem har även Elitloppshelgen i sikte.

Jag spelar med två spikar, 1 Didi Dam i den andra avdelningen och 6 Sorbet i sjätte avdelningen.
Min lösning på omgången följer nedan.

V86 Tips Jägersro/Solvalla 17/3
V86-1 1,4,5,10,12
V86-2 1 Didi Dam
V86-3 1,2,5,12
V86-4 1,3,4,8,9
V86-5 1,6,7,8
V86-6 6 Sorbet
V86-7 2,4,5,8,9
V86-8 2,10

4000 rader x 0.25kr = 1000kr

DD Tips Jägersro/Solvalla 17/3
DD-1 8,5
DD-2 2,10

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2640m auto
10 Don Cash är för mig bästa hästen i loppet och kommer från en bra prestation där man blev tvåa efter att avslutat 10,6 sista 800m. Från stallet låter det bra och man är optimistiska inför kvällens start. Men det är ingen jag vågar gå rakt ut på och spika i en omgång som detta även om det är min förstahäst i loppet.

Den jag vill lyfta fram i loppet är 4 Galantis. Denna femåring har visat hög kapacitet men varit lite ojämn i sina prestationer. Dessutom har man haft endel dåliga spår på sluttet. Men ikväll är det kanske dags, med en form som är bättre än resultatraden och ett bra utgångsläge ska man räknas tidigt. Till dagens start rycker man även samtliga skor vilket är ett klart plus för Galantis, han blir en hel klass bättre när han får tävla barfota är uppfattningen. När man bara är streckad på 8% i nuläget är det bara att tacka och plita ner ett givet streck på kupongen.

5 General Lee kommer och gästar oss från Tyskland, och man kommer hit med bra rapporter. I den senaste starten på Jägersro var man missnöjda med prestationen och åkte hem för att sen i den senaste starten återigen vara tillbaka i fint skick. Ikväll är det en mer passande distans och man förväntar sig en bra prestation här.

Vill även varna för 12 Digital Crunch som eldade på i ledningen i den senaste starten och lyckades lägga samtliga konkurrenter bakom sig förutom skickliga Panamera som vann loppet. Ikväll blir upplägget annorlunda men han gynnas av högt tempo och tål att göra en hel del själv i loppet.

Min Vinnare: 10 Don Cash
Spets efter 500: 1 Benjamin S.H.
Skrällen: 4 Galantis
Rankingen: A: 10,4 B 5,12,1,2,7,3 C 6,11,9

V86-2 2140m volt
Här hittar vi kvällens förts spik kommer här, 1 Didi Dam. Hon står ikväll ensam på start och detta är en fyraåring som står på tur för seger. I de två senaste starterna har man blivit tvåa från bricka tolv båda gångerna, och i den senaste starten avslutade man riktigt bra vasst. Klockan stannade på 13,2 sista 800m. Jorma Kontio som sitter i vagnen kommer enkelt sitta i ledningen här och från den positionen är jag inne på att ingen kommer ta sig förbi och detta är en bra segerchans i loppet. Spik.

Motbud
10 Kia Ora är främsta utmanare men har ett tufft utgångsläge med bakspår på bakvolten. Hon har många hästar framför sig att runda och det finns en hel del moment som kan strula för denna fyraåring. I den senaste starten galopperade man men kapacitet vet vi finns. Kommer avsluta bra men det troliga är att det blir för långt fram. Men ett givet streck för den som garderar.

3 Girlpower Sisu gjorde ett bra lopp senast efter en fin resa. Hon kommer med fin form och har fått ett bra utgångsläge och till kvällens start rycker man även bakskorna och med en smygresa ikväll ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 1 Didi Dam
Spets efter 500: 1 Didi Dam
Skrällen: 3 Girlpower Sisu
Rankingen: A: 1 B 10,3,7,9,12,5,11 C 8,6,4

V86-3 1640m auto
1 Scorpion´s Madness är väldigt kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet ikväll även om det finns med på kartan att man blir snuvad på den positionen. Lyckas man hålla ledningen är såklart mycket vunnet för denna femåring över korta häcken. Han kommer till kvällens start med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Formkurvan pekar uppåt och han är min förstahäst i loppet.

12 Hulken Sisu visade hög kapacitet som treåring och hade faktiskt en hel del otur när han var ute i de större sammanhangen. Ikväll har lopp i kroppen och formen är på uppåtgående. Man har fått sämsta läget men ska trots det inte nonchaleras helt. Finns kunnande för att vinna loppet härifrån.

2 Goldfield är en som däremot fått ett perfekt utgångsläge, man kan öppna kvickt men frågan är hur mycket man kommer ladda från start. Det troliga är kanske att man trycker av för att hålla ut de utvändiga och att man sen kryper ner i positionen rygg på ledaren. Man har lopp i kroppen och formen är i antågande, dessutom blir det barfota bak ikväll vilket är ett plus. Distansen är optimal och stämmer det någorlunda för denna femåring ikväll är man med och utmanar om segern.

5 Jeans´N Passion är ytterligare en som kan öppna kvickt bakom bilen, men eftersom hon har kvicka konkurrenter invändigt om sig och snabba 7 Flying Bolt utvändigt så borde man istället försöka söka en bra position vilket man också bör kunna få med tanke på så många startsnabba i loppet. Man har lopp i kroppen och det är anmält barfota runt om vilket är ett plus. Kommer vara med i den främre träffen och streckas på min kupong.

Min Vinnare: 1 Scorpion´s Madness
Spets efter 500: 1 Scorpion´s Madness / 2 Goldfield / 5 Jeans´N Passion
Skrällen: 12 Hulken Sisu
Rankingen: A: 1,12 B 2,5,411,10,9 C 2,7,8,6

V86-4 2140m auto
4 Voltaire P.Hill kommer med bra form, han gjorde det bar i den senaste starten och det troliga var att segern försvann när en höst framför galopperade och man fick vrida ut ytterligare ett spår i banan. Man blev tvåa i loppet. Till kvällens start blir det barfota runt om och täta starter vilket är två faktorer som läggs på pluskontot för denna fyraåring. Man är min tidiga ledare av loppet och håller man sig till rätt gångart hela loppet är man hästen att slå för övriga. Förstahäst.

Vill varna lite för 9 Anchor Man som nu gjort två bra insatser för sin nya tränare Joakim Elfvings och sett fin ut vid båda starterna. Det är en häst som är under fin utveckling och utgångsläget ikväll är inte så dumt. Man sitter i ett andraspår direkt och har en stark avslutning att tillgå. Dessutom blir det barfota runt om ikväll vilket är intressant.

1 Bluebell Dream är kvick bakom bilen och gör ikväll årsdebut. Hon kommer att få ett fint lopp ikväll och frågan är hur offensiv Linn Stolt som sitter i vagnen kommer vara med tanke på årsdebuten. Kapacitet för att vinna finns och ska inte nonchaleras.

3 Tricky Treat fick ge sig från ledningen i den senaste starten, men prestationen var bra och formkurvan pekar uppåt. Ikväll kan man få en bra resa och det är något man säkerligen behöver för att kunna utmana om segern här ikväll. Men till endast 4% väljer jag att beta för honom.

Min Vinnare: 4 Voltaire P.Hill
Spets efter 500: 4 Voltaire P.Hill
Skrällen: 9 Anchor Man
Rankingen: A: 4,9 B 1,8,3,10,2,5,6 C 11,7,12

V86-5 2140m auto
8 Archidamia kommer med formen på topp, i den senaste starten galopperade man tidigt men gick sen väldigt bra efter galoppen. För två starter sedan vann man enkelt med obrukade krafter över mållinjen. Ikväll har man fått ett tufft utgångsläge men stall Kolgjini går formstarkt för dagen och möter enklare hästar ikväll. Stämmer det bara lite med positionerna kommer hon bli tung att stå emot. Förstahäst.

1 Eight Hour är en fin femåring som i den senaste starten utrustades med amerikansk vagn för första gången och intrycket över mål när man gick undan över upploppet var mersmakande. Ikväll är det årsdebut och det finns vissa frågetecken kring formen. Det är anmält amerikansk vagn, men däremot kan man läsa i en intervju med tränaren Björn Lindblom där han säger att det troligen blir vanlig vagn. Något man behöver vara uppmärksam på närmare start. Man är kvick iväg första biten och kommer man till ledningen blir man svårpasserad men ingen man vågar gå helt på såhär i årsdebuten.

Nämner även 6 Calamintha där det ryktas om att det ska bli barfota runt om för första gången, vilket är klart intressant. Hon går bra från de flesta positionerna och nu har man ett lopp i kroppen vilket gör att formen förmodligen är framflyttad till ikväll. Pass upp.

Min Vinnare: 8 Archidamia
Spets efter 500: 1 Eight Hour / 8 Archidamia
Skrällen:
Rankingen: A: 8,1,6 B 7,2,4,5,3 C 11,12,10,9

V86-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik 6 Sorbet. Han har ni fått starta igång och gjort två starter under året, i den senaste starten gick man utvändigt om ledaren 1 Hazard Boko och knäckte honom hur enkelt men blev sen slagen av en annan häst och man var tvåa i mål. Ikväll ser det ut att bli ett liknande lopp scenario, 1 Hazard Boko lär återigen ta hand om ledningen för att sen få massage av Sorbet ifrån dödspositionen. Sorbet är bästa hästen i fältet och ikväll blir det barfota runt om vilket plus och toppformen borde vara nära. Han är tillräckligt bra för att vinna den tunga vägen och jag spikar. 

Motbud
1 Hazard Boko kördes passivt i den senaste starten och den så annars felfria och skickliga Rikard N Skoglund stod kanske inte för sin bästa kuskprestation den dagen. Ikväll blir det tränaren själv Per Lennartsson som hoppar upp i vagnen och det lär laddas direkt från start. Tränaren själv låter optimistisk och med formen på topp och med obrukade krafter ifrån senaste starten så är det full gas som gäller ikväll. Hazard Boko var inte helt frisk den dagen Sorbet knäckte honom från dödens och ikväll har han chans till revansch. Formen är på topp och man är ett givet streck om man garderar.

2 Forfantone Am gjorde det bra under förra säsongen och stod för ett par väldigt bra insatser. Nu fick han ett perfekt spår i årsdebuten och jag tror man söker ryggen på den troliga ledaren 1 Hazard Boko här. Formen är ett frågetecken, men hans högsta kapacitet räcker långt här. Ska inte nonchaleras vid gardering här.

Min Vinnare: 6 Sorbet
Spets efter 500: 1 Hazard Boko
Skrällen: 2 Forfantone Am
Rankingen: A: 6 B 1,2,3,5,7, C 8,4

V86-7 2140m auto
8 Dear Friend är tillbaka i Sverige efter sitt Frankrike äventyr där det bara blev en start. Hon var inte som bäst i starterna innan på svensk mark men gjorde det riktigt bra som tvåa i Prix Helen Johanssons. Ikväll har Dear Friend fått ett tufft utgångsläge men skulle man hitta en bra positionen vet vi om att detta är en ett åttaårigt sto som kan avsluta riktigt vasst. Förstahäst men känns givet att gardera loppet.

5 Zio Tom Jet gjorde det bra i den senaste starten och formkurvan pekar uppåt. Ikväll blir det återigen barfota runt om vilket är ett plus. Zio Tom Jet gynnas om det blir tempo på loppet och hittar man ett bra slagläge finns kapacitet och kunnande för att vara med i segerstriden. Fäller många på speed över upploppet.

4 Breidabliks Nubbe har inlett året lovande med två raka segrar på kontot, han kommer till dagens start med formen på topp och detta är ytterligare en häst som gynnas om det blir tempo på kvällens lopp. Man är kvick från start och jag tror man kör sig till ledningen här och från den positionen kommer man sen sälja sig dyrt, har sex segrar på åtta försök från den positionen.

Min Vinnare: 8 Dear Friend
Spets efter 500: 4 Breidabliks Nubbe
Skrällen: 2 Giveitgasandgo
Rankingen: A: 8,5 B 4,2,9 C 1,7,6,10

V86-8 1640m auto
10 Moses är förstahästen i loppet, tränaren Daniel Redén låter nöjd med sin sexåring och detta är bästa hästen i loppet. Ikväll är det även anmält barfota runt om vilket är ett plus och och formen för Moses ska enligt rapporter vara kraftigt på gång. Han tål att föra en hel del själv under loppet och med Örjan Kihlström i vagnen ska detta vara en bra segerchans. Tänkbar spik för de som vill ha ytterligare ett singelstreck på sin kupong.

Jag kommer däremot välja att dubblera systemet med en skräll, 2 Riptide R.D. I den senaste starten blev man för pigg, då gick man med ett goggles huvudlag för första gången och det ändrar man på till kvällens start. Nu blir det ett norskt huvudlag. 2 Riptide R.D. är kvick iväg från start och man är den tidiga ledaren av loppet. Nu är det kort distans och Riptide R.D. kommer leda loppet länge. Till endast 4% vill jag betala för honom.

Söker man ytterligare streck i loppet är 4 Jareth Boko tidig. Han gjorde det okej i den senaste starten efter sin startgalopp, man gick i mål med en del krafter sparade den gången. Ikväll har man fått ett fint utgångsläge och man kommer säkert köras offensivt. Han tål att göra en del grovjobb och barfota runt om är ett klart plus. Vid bredare gardering är man ett givet streck.

Min Vinnare: 10 Moses
Spets efter 500: 2 Riptide R.D.
Skrällen: 2 Riptide R.D.
Rankingen: A: 10 B 2,4,7,9,8,5,12 C 1,3,6,11

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto