V86 Tips Jägersro & Solvalla 2/11

Publicerad på 2 Nov 2022 - 09:08

DrTrav

DrTrav

2 Nov 2022 - 09:08

Jägersro och Solvalla delar på V86 den här veckan och omgången är dessutom kryddad med en jackpot på 15 miljoner, vilket såklart gör omgången extra intressant. Jag spelar med två spikar i omgången, 1 Esprit Sisu i V86-4 samt 10 Samedi i V86-6.

V86 Jägersro & Solvalla 2/11
V86-1 1.2.3.4.5.7
V86-2 2.4
V86-3 1.2.5.6.8.12.13
V86-4 1 Esprit Sisu
V86-5 1.4.8
V86-6 10 Samedi
V86-7 2.4.7.10
V86-8 1.2.6.10.11.12

6048 rader x 0,25kr = 1512 kr

Dagens Dubbel Jägersro & Solvalla 2/11
DD-1 10 Natorp Bo
DD-2 1.6.10.12

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
3 Bold Face är utan tvekan den första jag markerar på min kupong och hade jag vetat att hon går felfritt så hade jag troligen lämnat henne ensam på kupongen. Hon har dock galopperat vid 7/12 starter och det föreligger såklart stor galopprisk men på ren kapacitet är jag tämligen övertygad om att hon är loppets bästa häst.

1 Heimaey är spelad till över 50% i skrivande stund och hon får väl mångas förtroende med tanke på att mycket talar för att hon sitter i ledningen över kort distans. Hon var trea i danska stokriteriet senast och är en klart duglig häst men det är ingen häst som vinner ihjäl sig.

5 Miking kommer kommer med två raka galopper i raden men hon har inte varit speciellt osäker innan dess. Om hon sköter sig skulle hon mycket väl kunna snuva favoriten på ledningen och då blir hon definitivt att räkna med.

7 Ipanema Beach kan mycket men känns missgynnad av såväl spår som distansen. Det behövs lite tempo och tur med positioner härifrån men på sitt kunnande känns hon ändå given på en garderad kupong.

Jag betalar även för 2 Yantra Slave Cal samt 4 Joli Mearas.

Min Vinnare: 3 Bold Face
Spets efter 500m: 1 Heimaey / 5 Miking
Skrällen: 5 Miking
Rankingen A:3.1.5 B:7.2.4 C:6.8.9

V86-2 2140m Auto
2 Frihet är den som har imponerat mest på mig hittills av dessa treåringar och han såg fortsatt fin ut senast. Han var gott gåendes när galoppen kom något omotiverat med 400m till mål och utan den galoppen kunde han mycket väl ha inkasserat karriärens tredje seger. Jag är inne på att det kan bli en snabb revansch.

Jag dubblar ändå med mitt system med 4 Working Class Hero som får Björn Goop i Sulkyn nu och från spår fyra bakom bilen tror jag det är bra chans att Björn Goop tar sig hela vägen till spets. Han vann efter några månaders frånvaro senast efter ett passande rygglopp och med den genomköraren borde han rimligtvis gått framåt ytterligare i form.

Garderar man vidare är det främst 1 Notice’Em som skulle kunna vara en Dark Horse i spetsstriden om hon hanterar sin debut bakom bilen på ett bra sätt samt 12 Jaguar Journey som vann sin tävlingsdebut på ett mycket bra sätt.

Min Vinnare: 2 Frihet
Spets efter 500m: 4 Working Class Hero
Skrällen:
Rankingen A:2.4 B:1.12.6.7.9.10 C:3.5.11

V86-3 2140m Volt
2 Mateo Di Quattro vann från ledningen senast och kommer med största sannolikhet sitta i den positionen igen men samtidigt är det bara två hästar på den främre volten, vilket gör att hästarna med tillägg kan vara ikapp tidigt. Han har högst vinstchans i loppet men i min bok är han för mycket betrodd av de tidiga spelarna.

5 What A Winner är härdad i tuffa sällskap och var ute på V75 i våras. Nu har han fått två lopp i kroppen efter en halsoperation. Hann vann på ett bra sätt senast och även om det var i ett billigare sällskap, känns han intressant om han hanterar spåret.

6 Matchpoint Pellini har papperna i ordning med Bold Eagle som far. Senast testades han på kort distans och höll klart godkänt från dödens. Mer passande distans nu och lämpligt motstånd.

12 Extreme A.F och 13 Al Pacino var båda ute i ett klass 2 -försök på V75 senast och går ner lite i klass nu. Nu fick dom dåliga utgångslägen med bakspår på tillägg men till låg spelprocent är dom ändå intressanta.

Jag betalar även för 1 Nearly Perfect samt 8 Beachglade.

Min Vinnare: 2 Mateo Di Quattro
Spets efter 500m: 2 Mateo Di Quattro
Skrällen: 13 Al Pacino
Rankingen A:2.5.6 B:13.12.1.8 C:4.10.9.11.3

V86-4 2640m Auto
1 Esprit Sisu blir min första spik i omgången i ett lopp där tre-fyra hästar höjer sig markant på förhand. Jag är tämligen övertygad om att Daniel Wäjersten lyckas med att försvara sitt innerspår och hålla ut framför allt Brambling från start och därmed tror jag också mycket av loppet är vunnet. Senast kom han aldrig riktigt till i loppet när han var ute i gulddivisionen på V75 och det blev omöjligt att ta något på hästarna i den främre träffen och han visade fin form starten dessförinnan som trea bakom Hail Mary och Brother Bill. Han trivs i ledningen och har vunnit 8/12 gånger han har gått i den positionen.

Motbud
4 Brambling är knepig mellan varven men besitter en hög högsta nivå när han fungerar. Nu har han skött sig på slutet och kommer med två raka segrar inför det här men det har varit i billiga lopp och det är klart tuffare emot nu.

7 Admiral As fick plats i Elitloppet i år men jag han har inte levt upp till sina höga förväntningar under året. Han har problem med aktionen och har gjort bort sig med galopper två gånger om, men det är klart att det är häst som ska räknas i den här typen av lopp om han fungerar.

Min Vinnare: 1 Esprit Sisu
Spets efter 500m: 1 Esprit Sisu
Skrällen:
Rankingen A:1 B:4.7.3 C:5.6.8.9.2

V86-5 1640m Auto
4 Il Forte var ju ruskigt bra när han vann såväl försök som final i klass 2 tidigare i våras men blev sedermera dopingavstängd och fråntagen båda segrarna. Han kom tillbaka till tävlingsovalen i september och inledde med två raka galopper innan han kunde vinna ett lopp från ledningen på Kalmartravet senast. Det är bra förutsättningar nu med läge för ledningen över kort distans men jag litar inte på honom och han får bära ett alldeles för stort favoritskap.

8 Aramis Face har ett taskigt utgångsläge men har blivit nedstruken ett spår och kan öppna relativt fort från start, vilket gör att jag tror han kommer få en bra position ändå. Man hade siktat på att starta hästen på V75 men hade inte tillräckliga startpoäng och det här är en häst som har en väldigt hög grundkapacitet. En bra dag blir åtminstone inte jag förvånad om han slår en sådan som Il Forte utvändigt och att han är spelad till 5% kontra Il Fortes 58% är fel.

1 Athena Face har många galopper i raden men trivs över distansen och om hon fungerar duger hon gott i den här konkurrensen. Om hon känns bra för dagen i värmning blir jag inte alls förvånad om Adrian Kolgjini gör ett försök att ta emot den stora favoriten.
(7 Lancaster har en hel del förtroende av spelarna men han har problem med hovarna och kommer inte att komma till start.)

Min Vinnare: 8 Aramis Face
Spets efter 500m: 4 Il Forte / 1 Athena Face
Skrällen: 1 Athena Face
Rankingen A:8.4.1 B:9.3.2 C:5.6

V86-6 2140m Volt
10 Samedi trodde jag på en hel del inför senast efter att ha sett jättefin ut efter sen lucka på V75 1/10. Även om det kanske inte var samma fina intryck så var hon ursäktad efter att ha fått göra en del grovjobb ute i tredjespår under slutvarvet.
Nu har hon ett springspår på tillägg och kommer kunna få en bra position direkt med bara fyra hästar i den främre volten och jag har en god tro till att hon löser den här uppgiften. I skrivande stund är hon bara spelad till 11% på spelet och jag tycker det finns frågetecken på de mer betrodda hästarna och tycker hon är en spelvärd spik den här jackpot-omgången.

Motbud
5 Happy Go Pepper är relativt klar favorit av dom tidiga spelarna men jag tycker det känns som en favorit i fara. Hon kastade in handduken väldigt tidigt från ledningen senast och dalade rejält över upploppet och det känns som att hon har tappat den fina formen hon hade tidigare i höst.

1 Dalila Jet får också mycket förtroende av spelarna och det finns säkert en del att hämta ur henne framöver men än så länge har hon inte visat tillräckligt för att jag ska tro på henne här. Hon har utgångsläget till sin fördel men hon har förlorat tre raka lopp från ledningen och så länge hon inte tänder till rejält av att man rycker skorna borde hon få svårt mot min spik som har mer hårdhet.

Min Vinnare: 10 Samedi
Spets efter 500m: 1 Dalila Jet
Skrällen:
Rankingen A: 10 B:5.1.7.2.6.9.11 C:4.8.3

V86-7 2140m Auto
10 Natorp Bo avslutade bra som fyra på V75 i ett lopp som Charliebrown Effe vann och det är lättare emot nu. Han har en vass speed till slut om han får rätt lopp och vid minsta tempo på tillställning blir han väldigt svår att stå emot. 8%. Jag testar att spika inom DD-spelet.

2 Red Mile Brodde var ute i samma lopp som Natorp Bo och satt fast med mycket krafter sparade över mål. Han borde kunna öppna Snabbare än såväl 4 Galantis och 7 Arvid S.H och vara först fram till ledningen och kommer man dit ser jag ingen anledning av man ska överlåta initiativet till någon annan.

4 Galantis hade jag trott mycket på om jag hade vetat att det var full form men det låter som att han inte är speciellt vässad och att han ska få ett snällare upplägg. Han ska räknas på sin kapacitet oavsett men som favorit rankar jag ner honom en bit.

7 Arvid S.H är en rejäl häst som lever på sin styrka och han tål att göra mycket jobb på egen hand men han är inte speciellt snabb från start och risken är överhängande att han blir hängandes från start. Löser det sig bara med positioner är han ett tidigt bud.

Min Vinnare: 10 Natorp Bo
Spets efter 500m: 2 Red Mile Brodde
Skrällen: 7 Arvid S.H
Rankingen: A:10.2.4.7 B:9.8 C:6.3.1

V86-8 2140m Auto
6 Jerka Sting har varit väldigt bra vid tre starter efter uppehåll och har passande förutsättningar nu också. Jag tycker det är rätt favorit i loppet och han borde kunna överta ledningen efter ett par hundra meter och sedan är det hästen att slå för övriga. Det är tänkbar spik på dom mindre systemen men han ska trots allt inte tävla barfota runt om nu som han gjort vid segrarna och i lärlingslopp brukar det kunna hända saker. Det rensar bra om favoriten faller i den sista avdelningen och jag vill gardera.

12 Mellby Indigo har ett hopplöst utgångsläge men det är en stark och rejäl häst som tål jobb under vägen och jag blir inte förvånad om vi får se ett tidigt initiativ framåt från Marcus Lilius som är en rutinerad kusk för sammanhanget.

1 Likeaboss kan öppna hyggligt från start och skulle han lyckas ta emot utvändiga ekipage och nå ledningen vore det klart spännande för loppet om Jerka Sting tvingas göra loppet utvändigt om honom. Jag tycker han såg lite seg ut senast men han kan betydligt bättre och ska räknas tidigt.

10 Ninepoints Yankee avslutade klart bra som tvåa bakom E.L Jetpack som är en mycket kapabel häst och kan William Ekberg komma till från sitt bakspår tror jag att han plockar ner många över upploppet. 4%.

Jag betalar även för 2 Fight For Victory samt 11 Capone Vox.

Min Vinnare: 6 Jerka Sting
Spets efter 500m: 6 Jerka Sting / 1 Likeaboss
Skrällen: 10 Ninepoints Yankee
Rankingen A:6 B:12.1.10.11.2 C:4.8.9.3.7.5

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto