V86 Tips Solvalla & Åby 5/10

Publicerad på 5 Okt 2022 - 01:06

DrTrav

DrTrav

5 Okt 2022 - 01:06

Det har blivit dags för den stora finalen av V86 Super Days och omgången är därför kryddad med en rejäl multi-jackpot.

Jag spelar med två spikar i omgången, 1 Digital Eye i V86-1 samt 6 L.A Avanza i V86-4.
Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla & Åby 5/10
V86-1 1 Digital Eye
V86-2 1.2.6
V86-3 2.3.4.5.6.9
V86-4 6 L.A Avanza
V86-5 6.8.9.13
V86-6 3.7.10.11
V86-7 1.2.3.4.5.7.8.10.11
V86-8 1.11

5184 rader x 0,25kr = 1296kr

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 5/10
DD–1 1.3.5.8
DD-2 11 Ivanka Amok

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
Vi river av plåstret direkt och inleder med en spik på 1 Digital Eye. Det är absolut ingen omöjlighet att han kan hålla upp ledningen från innerspåret och det hade såklart underlättat för att vinna loppet men jag tycker samtidigt inte att det är hela världen om han blir över med tanke att det finns open stretch att använda sig av. Han gav ett härligt formbesked senast när han kunde vinna tämligen enkelt och jag tycker att Björn Goop har bästa hästen i fältet. Utan strul tror jag att han bara är bäst här och en mycket spelvärd spik till 15% i skrivande stund.

Motbud
3 Precious Lord trivs över den korta distansen och kommer han till ledningen kan han förstås rinna undan men han har endast vunnit 1/33 lopp dom senaste två åren och saknar den där rätta inställningen. Örjan Kihlström sitter upp för första gången och det är såklart ett plus men jag tror att han får ge vika för Björn Goop och Digital Eye.

8 Cadiz och 1 Digital Eye möttes 4/9 och då vann Cadiz loppet och på förhand var han spelad till dryga 5 gånger pengarna jämfört med Digital Eye som var spelad till 78 gånger. Det är en segervan häst som tål att göra jobb under vägen men spår åtta över kort distans drar ner chanserna.

Min Vinnare: 1 Digital Eye
Spets efter 500m: 1 Digital Eye / 3 Precious Lord
Skrällen:
Rankingen A:1 B:3.8.10.5.6.11.9 C:2.7.4.12

V86-2 2140m Auto
2 Kitty Hawk kan vara ett potentiellt singelstreck i omgången. Hon såg jättefin ut när hon vann sin debut på svensk mark efter att ha fått bestämma i ledningen och det ser ut som att hon kommer att komma dit igen. Det kan dock hända mycket med tvååringar från start till start och just nu vill jag ändå gardera.

1 Vilda Tilde har visat prov på fina fartresurser och har ett utgångsläge för att få ett perfekt rygglopp på innerspåret. Hon är snabb iväg bakom bilen och jag tror att planen är att planen är att få ett lopp i ryggen på favoriten för att sedan hoppas på lucka över upploppet.

Jag nämner även 6 Laiza Westwood som är den av Mattias Djuse två hästar i loppet som har visat klart mest. Hon vann sin debut mycket enkelt och även om hon fick se sig besegrad som favorit senast så var hon ändå tapper när hon plockade ner ledaren från dödens och var bara knappt slagen av en smygkörd stallkamrat.

Min Vinnare: 2 Kitty Hawk
Spets efter 500m: 2 Kitty Hawk
Skrällen: 6 Laiza Westwood
Rankingen A:2 B:1.6 C:8.7.4.5.3.10

V86-3 2640m Auto
4 Haut Doctor är rätt favorit i loppet och kommer han till ledningen får han med stor sannolikhet dämpa tempot över den dryga distansen. Även om han är hygglig bakom bilen så är det ingen raket ut och skulle 6 Louis lyckas ta längden på honom blir han knappast släppt till någon ledning. Jag tycker dessutom att han agerade lite trögt senast över upploppet. Jag garderar.

6 Louis gör sina bästa lopp i ledningen och därmed lär Thomas Uhrberg ladda vad som går från start för att försöka nå den positionen. Kommer man till tät känns det som en riktigt spännande uppgift och han har aldrig förlorat från ledningen (3/3) men från någon annan position tror jag inte han kan vinna loppet.

5 Come Along har bra form för dagen och har visat att han tål den dryga distansen. Nu viskas det om att det eventuellt blir barfota runt om för första gången i karriärens femtonde start, vilket skulle kunna ge en bra effekt.

9 Stommens Erik är mer eller mindre ospelad och möter bättre hästar nu men han var jättefin vid segern senast och kan ha få det serverat i ryggar även denna gång, kan det vara en potentiell storskräll.

Min Vinnare: 4 Haut Doctor
Spets efter 500m: 4 Haut Doctor / 6 Louis
Skrällen: 9 Stommens Erik
Rankingen A:4.6.5 B:9.3.2.1 C:7.10.8.11

V86-4 1640m Auto
6 L.A Avanza blir min andra spik i omgången i ett lopp där det ser ut som att spelarna kommer att sprida strecken rejält. Hon hade inte startat på nio månader inför den senaste starten och släppte ledningen den gången till Happy Go Pepper och hakade på bra som trea. Med den genomköraren är man redo för ett mer offensivt upplägg nu och nu rycker man dessutom skorna. Jag tror att Felicia Molin sitter i ledningen omgående och sedan ska det vara en bra chans att hålla hela vägen in i mål.

Motbud
10 Dirty Martini är trots sitt utgångsläge värst emot på förhand men han är osäker av sig och har dessutom gjort sina allra bästa lopp i ledningen. Om William Ekberg lyckas lotsa runt honom felfri är han med på fotot till slut men jag tror det kan bli problem om han tvingas gå ute i spåren.

Det är vidöppet bakom min och för att nämna någon skräll i loppet väljer jag att lyfta fram 3 Feeling Fat som ska tävla barfota runt om och med bike igen precis som näst senast när han var bra som trea över aktuell distans.

Min Vinnare: 6 L.A Avanza
Spets efter 500m: 6 L.A Avanza
Skrällen: 3 Feeling Fat
Rankingen A:6 B:10.3.4.7.9.5 C:1.8.2.12.11

V86-5 2140m Auto
9 The Natural är en stark och rejäl häst som tål att göra grovjobb och vid sin senaste start vann han helt överlägset den tunga vägen. Jag tror att det är bra chans att kliva runt det här gänget men det finns samtidigt lite frågetecken eftersom han har haft en sjukdomsbild och det är ett par månader sedan den senaste starten.

8 Fighter Vang har presterat bra på svensk mark tidigare och vunnit 3/4 lopp. Vi är på Åbytravet och med tanke på att det finns open stretch att tillgå borde det inte vara särskilt många ekipage som är beredda att svara någon ledning om Niklas Korfitsen kör fram mot ledningen tidigt. Från ledningen kommer han att strida hela vägen in i mål och är en tidig utmanare till favoriten.

6 Dig For Ember är spelad till 2 % i skrivande stund men jag tycker han känns spännande med tanke på förutsättningarna. Han är väldigt kvick iväg bakom bilen och loppets troliga ledare initialt. Drömscenariot vore att släppa ledningen till 8 Fighter Vang och om starka The Natural sedan sätter upp tempot utvändigt kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna via open stretch.

13 Gloster Gladiator ser ut att hamna helt utanför spelarnas radar och är spelad till under 1% i skrivande stund. Det är klart att det är ett långskott men med lite tempo på loppet och klaff med positioner tycker jag inte att Victor Rosleffs uppsittning är borta och det låter optimistiskt från stallet.

Min Vinnare: 9 The Natural
Spets efter 500m: 8 Fighter Vang
Skrällen: 6 Dig For Ember
Rankingen A:9.8 B:6.13.4.1.14.10.2.3.5 C:11.12.7

V86-6 1640m Auto
7 The Bald Eagle har ingen rolig rad men han har tävlat i stenhårda sällskap i föregående regi och möter ett lämpligt motstånd nu. Det blev tyvärr galopp i sin regidebut och han var borta tidigt men han ställde sig och gick bra därefter och fick en välbehövlig genomkörare i kroppen. Jag tror att 3 Lass Revenue tar hand om ledningen initialt men man låter inte främmande för att släppa och då kan Oskar Kylin Blom vara först fram och överta?

10 Cash Cowboy var ute i en V75-final senast och går ner i klass nu. Bakspår över kort distans drar ner chanserna men mot det här motståndet är han såpass bra att han kan vinna ändå med lite tempo på loppet.
Detsamma gäller 11 Global Winner som brukar ha en vass speed till slut. Han satt fast med mycket sparat i sin senaste start och om Mika Forss kan hitta en vettig position blir han tuff att stå emot till slut.

3 Lass Revenue tror jag tar hand om ledningen och han kommer få en bra resa i den främre träffen. Om Rikard N Skoglund vill köra där efter att hästen har varit ifrån tävlandet sedan i maj låter jag vara osagt men han ska vara väl förberedd inför sin comeback.

Min Vinnare: 7 The Bald Eagle
Spets efter 500m: 7 The Bald Eagle / 3 Lass Revenue
Skrällen: 3 Lass Revenue
Rankingen A:7.10.11 B:3.8.4.5.1.2 C:6.9.12

V86-7 2140m Auto
Det här tycker jag är ett rejält getingbo på förhand och det är egentligen inte någon häst i fältet som kan avskrivas.

5 Stenson öppnar över medel och får ses som knapp favorit att ta hand om ledningen. Han agerade lite trögt senast och var inte som bäst för dagen men man har inte kunnat hitta några fel på hästen och startar honom igen. Normalt är han med där framme men senaste insatsen lämnar ändå frågetecken.

3 Versace Face är under utveckling och står lite på tur för en seger. Han har tidigare mest levt på sin styrka men han börjar bli allt rappare i benen och från ett passande utgångsläge bör han vara med och göra upp om det.

8 Charlock Viking öppnar riktigt snabbt bakom bilen och trots ett spår längst ut på vingen blir jag inte alls förvånad om Magnus Jakobsson tar sig hela vägen till ledningen. Han satt fast på V75-senast och gick i mål på 1.10.2 över kort distans. 3% är ett fynd.

1 Missing Tooma var tapper på V75 efter att ha sökt sig ut i dödens med 600 meter till mål bakom vinnande Aragorn As. Formen är där och med ett perfekt smygläge blir han att räkna med via open stretch.

Jag tar totalt nio hästar på mitt system.

Min Vinnare: 5 Stenson
Spets efter 500m: 5 Stenson / 8 Charlock Viking
Skrällen: 1 Missing Tooma / 8 Charlock Viking
Rankingen A: 5.3.8.1 B:2.11.4.10.7 C:6.9.12

V86-8 1640m Auto
11 Ivanka Amok är en sund tipsetta och hon har imponerat stort vid tre raka segrar. Hon är dock inte helt okomplicerad och har problem med aktionen emellanåt och galoppen var inte långt borta över upploppet senast. Ulf Ohlsson är en rutinerad kusk men han har inte kört hästen tidigare och hästen har dessutom haft en halsinfektion och tvingats till en liten paus.

Jag dubblar mitt system med 1 Ninepoints Candy som jag tror håller upp ledningen från sitt innerspår. Hon fick gå i ledningen i ett högt tempo senast och fick till slut se sig besegrad av John King Boko men det var en bra prestation och hon gick i mål på 1.12.3 över medeldistans. Nu är distansen kortare och den värsta motståndaren på förhand startar med ett bakspår. Jörgen Westholm kan mycket väl leda loppet hela vägen in i mål om formen är intakt.

Min Vinnare: 11 Ivanka Amok
Spets efter 500m: 1 Ninepoints Candy
Skrällen:
Rankingen A:11.1 B:10.2.6.9.4.7.5.3 C:8.12

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto