V86 Tips Solvalla & Åby 7/9

Publicerad på 6 Sep 2022 - 23:56

DrTrav

DrTrav

6 Sep 2022 - 23:56

För andra veckan i rad är det Solvalla och Åby som delar på V86-omgången. Det finns ett par starka favoriter som ska ha toppchans att vinna och jag kryddar med en tredje spik i V86-6 i form av Lukaku Di Quattro som endast är spelad till 16%.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla & Åby 7/9
V86-2 3 John King Boko
V86-3 1.2.3.4.5.7.9.11
V86-4 1.2.4.5.7
V86-5 1.4.7.10.11
V86-6 1 Lukaku Di Quattro
V86-7 1.2.3.4.5.7.10
V86-8 2.4.5.9

5600 rader x0.25kr = 1400kr

Dagens Dubbel Solvalla & Åby 7/9
DD-1 4 Laferrari Dimanche
DD-2 2.4.5.9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
1 Laradja Vrijthout blir min första spik i omgången. Han vann pliktskyldigt senast efter att ha fått bestämma tempot i ledningen och även om han var trött i mål kunde han hålla sina konkurrenter bakom sig relativt enkelt. Det är inte det tuffaste motståndet nu heller och med en genomkörare i kroppen borde formen vara ännu bättre nu. Kort distans är ett plus och det här ska vara en toppchans för Conrad Lugauer att leda från start till mål.

Motbud
5 Nina Ginto har haft bra form länge och fick äntligen utdelning senast när hon vann ett försök till Diamantstoet efter ett passande rygglopp. Det är den typen av lopp hon behöver för att kunna bjuda till fullt ut och med en ryggresa kommer hon avsluta fort igen.

7 Park View fick ett spår långt på vingen och även om han är väldigt snabb från start blir det svårt att ta sig förbi Laradja Vrijthout. Jag tycker dessutom han har haft lite svårt med inställningen i slutet av loppen och att han ska kunna utmana Laradja Vrijthout känns långsökt.

Min Vinnare: 1 Laradja Vrijthout
Spets efter 500m: 1 Laradja Vrijthout
Skrällen:
Rankingen A:1 B:5.7.3.9.2 C:8.6.4

V86-2 2140m Volt
3 John King Boko talade jag mig varm om inför den senaste starten på V65 och jag kunde spela in en slant när jag spikade honom på LD. Som jag skrev då är det en bra häst för klassen som är såväl stark som snabb och intrycket senast var av bästa sort när han vann åkandes på 1.13.0 över medeldistans. Nu tvingas man växla ner till vanlig vagn när det handlar om voltstart och det är såklart ett minus och han får bära ett väldigt stort favoritskap. Samtidigt är det ingen motståndare som skrämmer och jag tror att Magnus A Djuse löser den här uppgiften.

Motbud
Värst emot på förhand är kanske hästarna på den främre volten och av dom två har jag mer känsla för 1 Rajon som har visat visst kunnande men är lite knepig av sig. Om han sköter sig vill Björn Goop troligen testa honom i ledningen och då leder han loppet länge.

Min Vinnare: 3 John King Boko
Spets efter 500m: 1 Rajon / 3 John King Boko
Skrällen:
Rankingen A:3 B:1.2.7.10 C:5.6.4.9.8

V86-3 2640m Auto
5 Eddie Shadow får mitt tips i loppet. Han var inte bra senast men det var något som störde honom för dagen och vi kan förvänta oss en klart bättre insats nu. Det är en stark häst som trivs över distansen och han visade dessutom prov på att han kan öppna fort bakom bilen när han vann från ledningen näst senast. Nu åker biken på igen precis som vid segern och lyckas han komma till ledningen kommer han att sälja sig dyrt.

4 Ares B kan är hygglig ut från start och Conrad Lugauer vill säkerligen prova för att nå ledningen. Han sköt till bra som tvåa senast och med lopp i kroppen blir han att räkna med nu över en passande distans.

3 Always Face är favorit i loppet och ska även han räknas tidigt. Han var ursäktad senast efter att ha fått en tuff resa. Jag tror inte han kan spetsa av egen kraft men det finns Open stretch att använda sig av på Åby och jag utesluter inte helt att han kan bli släppt till ledningen.

11 Aberdeen Face är loppets drag för mig. Han har varit positiv vid två raka starter och avslutat loppen starkt och med lite tempo där framme kommer hans spurt bita bra över upploppet.

1 Arcoveggio vann enkelt över aktuell distans senast och tillhör säkerligen de bättre i loppet men han kan inte öppna från start och kan hamna illa till direkt.

Jag tar totalt åtta hästar på mitt system.

Min Vinnare: 5 Eddie Shadow
Spets efter 500m: 5 Eddie Shadow / 4 Ares B. /3 Always Face
Skrällen: 11 Aberdeen Face
Rankingen A:5.4 B:3.11.1.2.9.7 C:8.10.6.12

V86-4 2140m Auto
7 Invader Am föll på eget grepp senast efter en våldsam öppning från start och det kostade alldeles för mycket att ta sig till ledningen. Nu tror jag inte det blir en lika våldsam öppning och trots ett spår långt ut på vingen tror jag att Carl Philip Lindblom flyger till tät direkt och sedan är det hästen att besegra.

4 Narragansett går ner i klass jämfört med sin senaste start. Det är en rejäl häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och jag blir inte förvånad om han vinner den tunga vägen.

2 Jean P Hill är ett spännande drag i loppet. Jag tror han kommer att vara rejält förbättrad med ett lopp i kroppen och förhoppningsvis kan han öppna tillräcklig fort från start för att hitta ryggen på min tipsetta och få en passande resa på innerspåret.

1 Gladiator Of Gold var ruskigt fin vid tre raka segrar tidigare i vår. Han var lite sämre därefter och har fått pusta ut några månader. Om han är väl förberedd ska han räknas direkt.

5 Always Proud är väldigt klar favorit i skrivande stund och kan absolut vinna loppet men han är ojämn i sina prestationer och för mig så är det fel favorit i loppet och bara en av flera som kan vinna.

Min Vinnare: 7 Invader Am
Spets efter 500m: 7 Invader Am
Skrällen: 2 Jean P Hill
Rankingen A:7.4 B:2.1.5 C:3.6

V86-5 2140m Volt
4 Lucky Truc blir vann direkt efter ett års frånvaro och även om han fick ett perfekt lopp och mötte ett överkomligt motstånd, gillade jag vad jag såg.

Den kanske värsta konkurrenten på rent kunnande 7 Anxious Matters kommer med stor sannolikhet tappa mycket mark från start och därmed är mycket vunnet.

Huvudscenariot är att Carl-Johan Jepson kör sig till ledningen med 10 Carlos Lennon men med tanke på att han inte trivs speciellt bra i ledningen är det ingen omöjlighet att Johan Untersteiner kan få överta ledningen om han tar ett initiativ och kör fram tidigt.
10 Carlos Lennon har egentligen ganska passande förutsättningar. Han har ett springspår och kommer att komma iväg snabbast av hästarna på tillägg och jag tror knappast att någon av hästarna i den främre volten kommer att bråka om någon ledning. Däremot var han direkt blek från ledningen senast och man säger från stallet att han inte riktigt vill ta i när han får gå i den positionen.

7 Anxious To Matters har vunnit fyra lopp i år och känns klart på gång igen men spåret drar ner hans möjligheter rejält. Det är väldigt svårt att ladda med honom från start och mycket talar för att han kommer sitta ner långt ner i fältet och hamna långt efter sina värsta konkurrenter.

1 Devs Delirium är helt ospelad i skrivande stund men han är inte alls så tokig och får talangfulla Gustav Johansson i sulkyn nu. Formen är kanske aningen svårbedömd men om han kan lifta med på innerspåret i rygg på någon mer betrodd så kommer han få chansen via open stretch.

11 High Glider startar med svåra förutsättningar men insatsen senast som trea i ett tufft lopp hemma i Norge vittnar om att formen är på sin plats.

Min Vinnare: 4 Lucky Truc
Spets efter 500m: 10 Carlos Lennon / 1 Lucky Truc
Skrällen: 1 Devs Delirium
Rankingen A:4.10.7 B:1.11.8.2.5 C:6.3.13.9.12

V86-6 2140m Auto
1 Lukaku Di Quattro blir min tredje spik i omgången till en mycket tilltalande spelprocent i skrivande stund 16%. Jag tror att Kai P Jussila håller upp ledningen från innerspåret och med lite tveksam form på ett par konkurrenter har jag en mycket god känsla för att han vinner det här loppet. Spelarna ser ut att sprida strecken rejält och när jag har en tydlig idé i loppet väljer jag att gå rakt ut på den i ett lopp som annars kräver ganska många hästar på kupongen.

Motbud
Det är väldigt öppet bakom min spik men den som känns mest intressant är 8 Roubine som är bättre än vad man kan utläsa än raden och han har gjort det bra i betydligt tuffare konkurrens. Utgångsläget är inte bra men han går ner i klass och vid gardering är han ett tidigt bud.

2 Ploquepin och 9 Highway To Hill får en del förtroende av spelarna men den förstnämnda är svårbedömd efter att ha haft problem med sina hovar och Highway To Hill har inte startat på ett år.

Min Vinnare: 1 Lukaku Di Quattro
Spets efter 500m: 1 Lukaku Di Quattro
Skrällen: 8 Roubine
Rankingen A:1 B:8.2.9.3.7.5.10 C:4.6

V86-7 2140m Auto
4 Laferrari Dimanche mötte för tuffa hästar senast i ett uttagningslopp till Derbystoet men hon fullföljde bra som femma utan att pressas på något sätt. Det är en lite lurig spetsstrid men med tanke på att det finns open stretch är jag inne på att Adrian Kolgjni kan köra sig till ledningen. DD-spik.

3 North Dakota är ingen segerstaplare och behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut. Hon har dock en riktigt vass speed till slut och drömscenariot vore om Jepsson kan hitta ner i ryggen på Laferrari Dimanche.

10 Honfleur Mearas är förmodligen loppets bästa häst men hon brottas med ett tufft utgångsläge och hon har inte presterat på den nivån hon kan på slutet. Nu är hon anmäld med bike för första gången och det är såklart spännande, för normalt sätt räcker hon mycket långt i det här sällskapet.

5 Chatty Kronos kvalade in till Stochampionat tidigare i år och galopperade i final med till synes en hel del krafter kvar.

7 Chiffchaff blev det fel för senast och det här är ett motstånd som hon hävdar sig väl emot.

2 Don’t Be Shy gör det bra hela tiden utan att få vinna lopp och det var ett mycket fint intryck senast som trea. Snart kommer segern och utgångsläget borgar för en bra resa i den främre träffen.

1 Stella Nova Race kan öppna fort från start och kommer få en bra resa på innerspåret och hon kan avsluta fort via open stretch.

Min Vinnare: 4 Laferrari Dimanche
Spets efter 500m: 4 Laferrari Dimanche
Skrällen: 2 Don’t Be Shy
Rankingen A:4.3 B:10.5.7.2.1 C:6.8.9

V86-8 1640m Auto
5 Speedy Tilly är rätt favorit i loppet och han trivs som allra bäst när han få gå i ledningen och mycket talar för att han kommer dit nu också. Formen är på sin plats och även om motståndet hårdnar jämfört med den senaste starten, startar han med högst vinstchans i loppet.

9 Illfindmywayhome har jag “jagat” en längre tid och snart tror jag att han kommer få sätta nosen först över mål. Han brottas som så många gånger förr med ett tufft utgångsläge men det var en rejäl spurt han bjöd på senast som tvåa med liknande förutsättningar på Visbytravet.

2 Frodo S har det strulat mycket för och han är bättre än raden. Björn Goop lär ladda från start för att kunna hitta ner i ryggen på favoriten och skulle luckan komma över upploppet är han definitivt bra nog att kunna utmana favoriten.

4 Cool Kronos möter tuffare konkurrenter nu men det var ett rejält intryck när han vann den tunga vägen senast och nu blir det barfota runt om samt bike.

Min Vinnare: 5 Speedy Tilly
Spets efter 500m: 5 Speedy Tilly
Skrällen: 2 Frodo S
Rankingen A:5.9.2.4 B:7.3.8.1.12.10 C:6.11

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto