V86 Tips Solvalla & Bjerke 8/5

Publicerad på 7 Mar 2023 - 22:42

DrTrav

DrTrav

7 Mar 2023 - 22:42

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Norge & Sverige närmare bestämt mellan Bjerke & Solvalla.
Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 5 Fine Wine Fashion i den första avdelningen och 6 Pure Atlas i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 8/3
V86-1 5 Fine Wine Fashion
V86-2 2,3,4,5,8,10
V86-3 1,3,4,5,9,10
V86-4 1,5,6,8,11
V86-5 4,6,7
V86-6 1,5,7,9,11
V86-7 6 Pure Atlas
V86-8 5,6

6300 rader x 0,25 = 1575 kr

DD Tips Bjerke/Solvalla Onsdag 8/3
DD1: 6 Pure Atlas
DD2: 5,6

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2100m auto
Vi inleder med att spika löftet, 5 Fine Wine Fashion. Detta är en lovande treåring hos Frode Hamre som spås en lovande framtid. Senast vann hon säkert från ledningen och Fine Wine Fashion är obesegrad på norsk mark. Visserligen möter hon ikväll äldre konkurrenter men med tanke på att Fine Wine Fashion verkar vara något alldeles extra så skrämmer knappast motståndet. Utgångsläget är bra och jag spikar.

3 Alb Me Bonanza galopperade senast direkt bakom bilen men dessförinnan har Alb Me Bonanza två raka seger på kontot. För två starter sedan vann han från spets på just Bjerke. Han tål tuffa förhållanden och skulle banan vara krävande är detta ett tidigt streck för den som garderar.

Nämner även 4 Call Me Solfridsom rapporteras träna på bra inför sin årsdebut ikväll. Det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn direkt vilket är spännande. Call Me Solfridsom kan öppna bra och lär få ett passande lopp här. Given vid gardering.

Min Vinnare: 5 Fine Wine Fashion
Spets efter 500m: 5 Fine Wine Fashion
Skrällen: 3 Alb Me Bonanza
Ranking: A 5 B 3,4,1,11,12,2 C 10,9,8,7,6

V86-2 1640m auto
3 Jaxon V.S. står fint inne i kvällens lopp. Att det dessutom är kort distans och spetsläge är ett klart plus. Det är även anmält barfota runt om och skulle han lyckas komma till spets är mycket vunnet. Tillsammans med Stefan Persson i vagnen är detta mitt förstaval ikväll.

10 Global Classified har imponerat under vintern och kommer nu med tre raka segrar på kontot. Formen är på topp, men han missgynnas ikväll av att ha bakspår över kort distans. Men blir det tempo på loppet från start kommer Global Classified kunna profitera på det tillslut. Han är given på kupongen trots allt.

Nämner även 5 Ciak Bi där vi inte ska ta så hårt på senaste prestationen, då var han ursäktad. Att det ikväll är kort distans se som ett plus och kunnande för att vara med långt framme i ett lopp som detta besitter Ciak Bi.

4 Rally Inge har bättre förutsättningar ikväll och man väljer dessutom att växlar upp till amerikansk vagn, vilket är spännande. 

Min Vinnare: 3 Jaxon V.S.
Spets efter 500m: 3 Jaxon V.S.
Skrällen: 4 Rally Inge
Ranking: A 3 B 10,5,4,9,2,8,11,1 C 6,7,12

V86-3 1609m auto
Ett öppet kallblodslopp där 3 Tusse Gutt tippas etta. Han är kvick i benen och skulle han hitta till spets över kort distans är mycket vunnet. För två starter sedan fick han göra jobbet utvändigt om ledaren hela vägen, men höll trots det bra hela vägen in i mål. Med ett bättre loppscenario ikväll kommer han bli svår att ta sig förbi.

4 Horg Mia är ett sto med bra grundkapacitet som nu inte startat på ett tag vilket gör formen svårbedömd. Men skulle inte ringrosten lysa igenom alldeles för mycket ikväll är utgångsläget bra och Horg Mia ska räknas i en öppen avdelning.

Nämner även 1 Prontoprinsen som inte är helt att lita på och från innerspåret bakom bilen är galopprisken överhängande. Men skulle Prontoprinsen hålla sig till rätt gångart hela vägen ikväll finns det gott om fart i honom som kommer göra sig gällande om lyckan uppstår i tid.

Min Vinnare: 3 Tusse Gutt
Spets efter 500m: 3 Tusse Gutt
Skrällen: 1 Prontoprinsen
Ranking: A 3,4 B 1,5,10,9,11,12 C 8,6,2,7

V86-4 2140m auto
6 Wish Me Magic har även han imponerat under vintern trots att Wish Me Magic tidigare klassats som en barfotahäst. Utvecklingen har pekat uppåt den senaste tiden och om nu barfota körningen som nu är aviserat kan ge ytterligare en effekt så kommer Wish Me Magic bli svårslagen ikväll. Han är allround och är loppets givna tipsetta.

En som kommer kunna få ett bra lopp är startsnabba 1 Condior. Han bör initialt ta hand om ledningen och sen släppa för att lifta med i rygg på Wish Me Magic. Condior är en häst som gynnas av att gå barfota runt om och vid gardering är han ett givet alternativ till 15%.

Nämner även 5 Reddington som är tuff och rejäl. Han besitter höga toppar och räds inte att göra jobbet på egen hand. Styrkan och inställningen är Reddingtons främsta vapen. Nu handlar det om comeback på tävlingsbanan vilket gör formen svårbedömd. Men skulle träningsperioden under vintern gjort gott är detta en tidig skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Wish Me Magic
Spets efter 500m: 6 Wish Me Magic
Skrällen: 1 Condior
Ranking: A 6 B 1,5,8,11,3,10,9 C 12,2,4,7

V86-5 1609m auto
6 Ottens Idol gjorde första starten efter tre månaders uppehåll senast och stod få direkt för ett bra intryck när hon avsltde vasst från kön. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och med tanke på hennes snabbhet så kommer hon med ett bra lopp ikväll bli svår att stå emot över upploppet.

7 Elvira Damgård är en tuffing som visat höga toppar. Hon avslutade visserligen fjolåret med två raka galopper men dessförinnan har hon tre raka segrar på kontot. Nu har hon fått en vinterträning i kroppen och gör comeback. Detta gör såklart formen svårbedömd. Men kapacitet och kunnande finns för att segerstrida trots allt.

Nämner även 4 Comtessa Du Chagny som senast stod för en bra avslutning och visade positiv form i skymundan. Utgångsläget är bra och med rätt resa och lucka tillslut finns fart för att blanda sig i segerstriden. Barfota runt om är ett plus.

Min Vinnare: 6 Ottens Idol
Spets efter 500m: 6 Ottens Idol
Skrällen:
Ranking: A 6,7,4 B 10,9,8,3 C 5,1,2

V86-6 2140m auto
5 Southwind Boko är en fin travare som kommer med ett bra 2022 bakom sig. Det blev fem segrar på elva stater. Hon väntar dock på att få den där riktiga utdelningen i något av de större loppen. Kanske är det dags iår? Men vi ska också komma ihåg att fyra av de elva starterna förra året slutade med galopp och Southwind Boko är inte helt att lita på. Dessutom är det ikväll årsdebut och formkurvan ä svårbedömd. Men från ett bra utgångsläge är Southwind Boko den troliga ledaren av loppet och i den positionen ska hon sen slås. Men till över 65% kommer i alla fall jag försöka fälla.

Där bakom lyfter jag fram 7 Roubine som stod för flera bra prestationer under fjolåret men utan att få vinna. Roubine är härdad i tuffa sammanhang och besitter både styrka och inställning. För mig är Roubine en tidig utmanare till Southwind Boko ikväll.

Nämner även 11 Hunting Widow som går ner i klass ikväll och dessutom växlar upp med barfota runt om och amerikansk vagn. Hunting Widow är stark och tål grovjobb. En tänkbar kioskvältare vid större gardering.

Min Vinnare: 5 Southwind Boko
Spets efter 500m: 5 Southwind Boko
Skrällen: 7 Roubine
Ranking: A 5 B 7,11,9,1,12,2,10,8 C 3,4,6

V86-7 2100m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 Pure Atlas. Detta är en individ som tidigt i karriären visade högt kunnande. Han inledde karriären med att springa gå imål på 1.13,7 i ett försök till Uppfödningsloppet och efter det inkasserades fem segrar på åtta starter. Han har dock brottats med en hel del galopper i programmet efter det och är inte helt att lita på. Men utan galopperna på kontot hade Pure Atlas befunnit sig i en helt annan klass idag. Bland annat har man varit ute i E3 och i Håkan Wallner Memorial vilket säger en del och kapaciteten. Senast handlade det om debut för Frode Hamre och Pure Atlas såg inte rumsren ut. Men till kvällens start ändrar man en hel del i utrustningen och min känsla är att Frode Hamre lyckas hitta rätt med sin kommande stjärna ikväll. Felfri är detta en toppchans för Pure Atlas och till intressante 30% kommer jag ta ställning och spika.

Motbud
2 Callas har visat bra form på slutet och är under fin utveckling. Utgångsläget är positivt och skulle stallkamraten Pure Atlas komma bort är Callas tidig därbakom.

7 The Baron gjorde mini comeback senast och fick då ge sig från ledningen. Men nu med loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt och det lär bli full laddning från start. För den som väljer att gardera loppet är även The Baron tidig på kupongen.

Min Vinnare: 6 Pure Atlas
Spets efter 500m: 7 The Baron
Skrällen: 2 Callas
Ranking: A 6 B 2,7,8,11,9,10 C 3,5,1,4

V86-8 2140m auto
5 Drill var senast favorit på V86 trots ett tufft utgångsläge med bakspår, men efter att fått en bra resa såg man säger aktuell ut ända fram till 250m före mål då det blev en snöplig galopp. Från stallet meddelar man på att galoppen ska ses som ett olycksfall i arbetet och man räknar med en bra insats ikväll. Drill såg fin ut i loppet och ikväll från ett bättre utgångsläge lär siktet vara inställt på ledningen från start. Väl in den positionen har det blivit två segrar på tre försök och han är hästen att slå för övriga.

Jag väljer dock att dubbla systemet med 6 Sultan Sea som har fyra segrar på sina fem senaste starter. Senast var man ute på V75 och vann på bra sätt. Nu är utgångsläget aningen långt ut bakom bilen och motståndet tuffare. Men Sultan Sea är under fin utveckling och ska inte nonchaleras ikväll med tanke på formen.

2 Agassi Broline gör första starten på ett halvår och har således en svårbedömd formkurva. Men detta är en individ med högt kunnande som ikväll fått ett spännande utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Drill
Spets efter 500m: 5 Drill
Skrällen:
Ranking: A 5,6 B 2,7,9,11,1 C 3,4,12,10,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto