Europatipset Tips 8/1

Publicerad på 6 Jan 2023 - 23:51

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jan 2023 - 23:51

Det är ett riktigt fint Europatips som stundar denna söndag. Boll från England, Italien och Spanien kompletteras av derbyn från Belgien och Turkiet samt en ligamatch från Portugal. Stormatcherna står som spön i backen och här finns det goda förutsättningar för att lösa full pott med god utdelning. Vägen dit börjar nu!

Spelstopp: 14:59



1. Manchester City - Chelsea 1
Manchester City och Chelsea ställdes mot varandra på Stamford Bridge för bara tre dagar sedan. Det var en hafsig och allt annat än välspelad match som City till slut vann med 1-0. Guardiolas gäng är tunga och vann på att de hade en bättre bänk att laborera med. Chelsea har enorma skadeproblem och tappade både Pulisic och Sterling till rehabrummet i torsdags. Potter får svårt att få ihop en slagkraftig elva till detta cupmöte och då blir det inget avancemang i FA-cupen på Etihad Stadium. Båda lagen lär rotera en del och Citys reserver är i dagsläget mycket bättre. Ettan känns given och är bara att spika av.

2. Cardiff - Leeds 2
Leeds löste till sist en pinne mot West Ham och offensivt har Marsch flera fina alternativ. Gnonto satte dit sitt första mål för klubben och Rodrigo fyllde på med tvåan i 2-2-matchen. De vitklädda har dock haft problem på resande tass och Marsch kommer troligen lufta sin bänk en del. Cardiff går tungt i The Championship och har ingen som kan sätta bollen i nät. Samtidigt har de bara släppt in ett mål på sina tre senaste matcher och walesarna kommer inte ge sig utan en fajt. När tvåan streckas hårt ska krysset snabbt ackompanjera.

3. Norwich - Blackburn 2
Blackburn besegrade Norwich på den här arenan strax innan jul och det är heaven and hell som gäller för Rovers denna säsong. De blåvita har ännu inte kryssat i ligaspelet. Närmast kommer de från 1-0 mot Cardiff där Bradley Dack prickade dit matchens enda mål efter assist från Ben Brereton Díaz. En sylvass duo som mycket väl kan vara tungan på vågen i detta cupmöte. Norwich har fyra raka ligamatcher utan seger och Pukki har blött krut i bössan. Då är det svårt att köpa det stora favoritskapet på ettan. Börja istället med den lågt streckade tvåan och fyll på med ettan först på större system.

4. Atlético Madrid - Barcelona 2
Atlético Madrid har gjort en ganska svag höst och flera av spelarna i laget omgärdas av flyttrykten. Något som möjligen kan störa. De rödvita kommer närmast från 2-0 mot Elche, men där fick de hjälp av en tidig utvisning på en motståndare. Griezmann, Morata och Félix är en fin offensiv uppställning, men i backlinjen ser både Savic och avstängda Hermoso ut att saknas. Hemmalagets backlinje slipper visserligen tampas med Lewandowski som sitter på botbänken, men Depay, Raphinha, Torres och de andra ska kunna hitta nätet ändå. Dessutom lär Gavi, Pedri och Busquets dominera mittfältet. Barca vinner detta. Tvåan singlas.

5. Sevilla - Getafe 2
Sevilla löste till sist en pinne i bortamötet med Celta Vigo, men det var ännu en svag insats och den forna storklubben ligger faktiskt under nedflyttningsstrecket. Skadeläget är dessutom jobbigt medan två lirare är avstängda. En-Nesyri, Mir och Gudelj är hyfsade spelare, men på det stora hela är detta ett svagt hemmalag. Getafe startade om med en 2-0-seger över Mallorca där Borja Mayoral satte dit båda målen. Ihop med Enes Ünal bildar han en anfallsduo som definitivt ska kunna såra detta överskattade Sevilla. Jättevärde till höger gör att X2 går i första led även om ettan åker med på större system.

6. Rayo Vallecano - Real Betis 1
Även i nästa fajt är det en kamp mellan Madrid och Sevilla som analyseras. Denna gång spelas matchen i huvudstaden när Rayo Vallecano tar emot Real Betis. Värdarna gör det ruggigt bra och är med och slåss om Europaplatserna. Hemma har de inte torskat sedan premiären och även fast truppen är mer eller mindre tom på namnstarka lirare, förutom Falcao, är detta ett lag i ordets rätta bemärkelse. De ska ses med vettig chans att gnugga ner Betis också. Gästerna ligger bara två pinnar framför och har tre raka utan seger i La Liga. Den sviten utökas ytterligare. Börja med ettan och plocka med krysset på större system.

7. Milan - Roma X
Roma har haft stora problem med målskyttet under hösten och det krävdes en straff i återstarten av Serie A för att Vargarna skulle sätta dit matchens enda mål mot Bologna. Pellegrini stod för den baljan och ihop med Zaniolo, Abraham och Dybala finns det kvalité nog för att bryta måltorkan. Sett till xG borde Roma gjort ungefär lika många mål som Milan under säsongen. Piolis rödsvarta hemmalag spelade fin fotboll i den första halvleken mot Salernitana och kunde lett med mer än 2-0 när domaren blåste av för paus. Den andra akten var dock inte alls lika stark och rehabrummet är välfyllt, något som kan ställa till det när orken börjar tryta. Här blir Rossoneri övervärderade av tipparna och då behövs alla tecken redan från start.

8. Sampdoria - Napoli 2
Napoli har spelat ruggigt fin fotboll under i stort sett hela säsongen och toppmötet med Inter var inget undantag även om det inte skapades speciellt många målchanser. De ljusblåa åkte dock på sin första förlust och nu gäller de att snabbt studsa tillbaka. Med Kvaratskhelia, Osimhen och Anguissa alla spelsugna kommer det bli åka av i Genua. Sampdoria lyckades vinna över Sassuolo för några dagar sedan, men ser riktigt svaga ut och riskerar att trilla ur serien. Här har de inte skuggan av en chans. Glöm spelvärdet och spika tvåan.

9. Lazio - Empoli X
Lazio tog planenligt ledningen borta mot Lecce efter att den specielle målskytten Ciro Immobile noterats för sitt sjunde ligamål för säsongen. Örnarna från huvudstaden föll dock ihop och fick lämna planen utan poäng efter att Lecce vänt till 2-1. Tungt för Lazio som därmed har tre pinnar upp till fjärdeplatsen inför helgens matcher och söndagens motståndare är ingen enkel sådan. Empoli tog en pinne borta mot Udinese och med spelare som Satriano, Caputo och Marin kan de definitivt hota Lazio. Helgardera!

10. Spezia - Lecce 1
Emil Holm spelade som vanligt från start när Spezia chockade Atalanta tidigare i veckan. Holm och hans kamrater gick upp till 2-0 innan klubben från Bergamo kom ikapp. En pinne är inte så illa det heller och Spezia ser välbyggda ut med Nzola och Gyasi på topp. Lecce besegrade som redan nämnts Lazio på hemmaplan där Strefezza och Colombo stod för målen. Umtiti var samtidigt stabil i försvaret trots att delar av Lazio-publiken skämde ut sig med rasistiska tillmälen. Spelare som behöver lira på topp igen, men mer än till ett kryss räcker det inte. 1X klickas i.

11. Fenerbahce - Galatasaray 1
Fenerbahce saknade Enner Valencia mot Antalyaspor och hamnade i underläge. Då klev belgaren Batshuayi fram med dubbla fullträffar som gjorde att Fener vann med 2-1. Han startade på topp bredvid Joshua King och nu rapporteras Valencia vara tillbaka igen. En grym uppställningen för Fenerbahce som är urstarka på hemmaplan. Galatasaray leder tabellen och i detta derby kommer de givetvis ge precis allting. Mertens och Gomis gör det bra längst fram, men jag tror ändå de får svårt att matcha värdarnas frenesi. Stannar ettan under 50 procent väljs spiken.

12. Anderlecht - Royale Union SG 2
Derby i Bryssel där den klassiska storklubben Anderlecht har fått ge upp stadens kungakrona till uppkomlingen Royale Union SG. Brightons samarbetsklubb är lika vassa som i fjol och ligger tvåa i tabellen med sex raka bortasegrar i ligaspelet. Teuma är avstängd, men Vanzeir, Boniface och Adingra kommer se till att det skapas chanser ändå. Anderlecht har problem med skador och även om de kommer från en 1-0-seger mot Charleroi som avgjordes på ett självmål i den 85:e minuten imponerar inte spelet. Gästerna ska hållas högst och tvåan spikas trots dåligt värde.

13. Boavista - Gil Vicente 2
Gil Vicente gjorde det helt okej i vinterns ligacupspel och startade om seriespelet med en oerhört viktig trepoängare mot Santa Clara. Murilo satte dit matchens enda mål och då gjorde det inte så mycket att målkungen Fran Navarro brände en straff. Den duon lär få sina chanser här också och ett Gil Vicente på gång ska absolut inte räknas bort. Boavista har inte vunnit en ligamatch sedan september månad och är på väg ner i tabellen. Här blir de på tok för övervärderade av tabellstirrande tippare. X2 är en perfekt lösning.

Kupongens kassaskåp!
Napoli
Napoli har varit ett av Europas bästa lag under hösten och de lär knappast gå mållösa av plan två matcher i rad. Ett svagt Sampdoria får fokusera på att hålla nere siffrorna.

Varningens finger!
Getafe
Sevilla vinner inga fotbollsmatcher i ligaspelet just nu och befinner sig på nedflyttningsplats. Ett kompetent Getafe kan absolut göra krisen ännu djupare för Sevilla. Fin skrällchans.

144 rader
1. Manchester City - Chelsea 1
2. Cardiff - Leeds x2
3. Norwich - Blackburn 2
4. Atlético Madrid - Barcelona 2
5. Sevilla - Getafe x2
6. Rayo Vallecano - Real Betis 1
7. Milan - Roma 1x2
8. Sampdoria - Napoli 2
9. Lazio - Empoli 1x2
10. Spezia - Lecce 1x
11. Fenerbahce - Galatasaray 1
12. Anderlecht - Royale Union SG 2
13. Boavista - Gil Vicente x2

864 rader
1. Manchester City - Chelsea 1
2. Cardiff - Leeds x2
3. Norwich - Blackburn 12
4. Atlético Madrid - Barcelona 2
5. Sevilla - Getafe 1x2
6. Rayo Vallecano - Real Betis 1x
7. Milan - Roma 1x2
8. Sampdoria - Napoli 2
9. Lazio - Empoli 1x2
10. Spezia - Lecce 1x
11. Fenerbahce - Galatasaray 1
12. Anderlecht - Royale Union SG 2
13. Boavista - Gil Vicente x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto