Europatipset Tips 9/10

Publicerad på 7 Okt 2022 - 13:58

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Okt 2022 - 13:58

Vi inleder söndagens Europatips i miljonstaden London där tre matcher från Premier League ska gå av stapeln. Den hetaste hittas såklart på Emirates dit Liverpool kommer på besök. Serie A, La Liga, Bundesliga och Allsvenskan får också hänga med i ett hörn och i vår kära svenska serie vankas det seriefinal på Tele2 Arena. Mycket att se fram emot och vi kör igång direkt.


Spelstopp: 14:59



1. Arsenal - Liverpool 2
Arsenal har spelat fin fotboll under inledningen av säsongen, men då och då ser de lite naiva ut. När Tottenham besegrades med 3-1 lämnade Arsenal stora ytor bakåt och det var bara oskärpa från Spurs som hindrade de vitklädda från att komma i ett par fina lägen. Bättre skärpa hade United mot The Gunners när Marcus Rashford löpte sönder de rödvitas försvar. Står hemmalaget så högt med försvaret nu kommer Salah få enorma ytor att operera på. Liverpool har inte alls öppnat Premier League förtroendeingivande och är i stort behov av tre poäng. Som tur är passar detta motstånd ganska bra. I fjol möttes de fyra gånger (två i Ligacupen) och Arsenal gjorde inte ett enda mål på dessa matcher. Det är ett bättre Arsenal i år, men de räcker fortfarande inte till mot Liverpool. Tvåan singlas.

2. Everton - Manchester United 2
Manchester United blev fullständigt utklassade av Manchester City förra helgen och vi bör få se ett revanschsuget bortalag som springer ut på Goodison Park nu. Varane och Maguire är skadade vilket gör att Nilsson Lindelöf lär ta plats bredvid Martínez i mittförsvaret. Det är fortfarande en samling ruggigt duktiga spelare som Ten Hag har till förfogande och här lär Eriksen, Fernandes, Antony, Sancho och Rashford alla starta. Då råder det målgaranti. Everton har sex raka omgångar utan förlust och känns lite på gång, men de har långt upp till besökarnas stjärnglans. United studsar tillbaka och tar tre klara poäng i Liverpool.

3. Crystal Palace - Leeds 2
Under Patrick Vieiras ledning är Crystal Palace ett välorganiserat lag som är svåra att bryta ner och visst borde Örnarna fått med sig något från derbyt mot Chelsea senast. Där blev de rödblåa bortdömda då Thiago Silva givetvis skulle ha visats ut i den första halvleken. Trots fina prestationer som den har Palace inte marginalerna på sin sida. Det blev till slut förlust mot Chelsea efter ett sent avgörande och laget från södra London har bara vunnit en av sju ligamatcher under hösten. Leeds har tagit tre poäng fler så långt och har dessutom tre raka inbördes möten utan förlust. Sinisterra är avstängd, men med både Bamford och Rodrigo friska igen finns det offensiva hot hos de vitklädda. Allt värde sitter till höger och då är X2 en given lösning.

4. West Ham - Fulham 2
West Ham tog en viktig trepoängare hemma mot Wolverhampton i den senaste omgången och lär klättra i tabellen vad det lider. Truppen ser stark ut med Soucek och Rice på mittfältet samt offensiva pjäser som Bowen, Antonio och Paquetá. The Hammers har dock varit ineffektiva och endast målat fem gånger under höstens ligaspel. De har faktiskt fyra poäng upp till stadsrivalerna Fulham som väntar i detta derby. The Cottagers fick storstryk hemma mot Newcastle, men det berodde såklart på den tidiga utvisningen på Chalobah. Att han inte finns med nu gör inte så mycket då Palhinha är tillbaka från sin avstängning. Med Mitrovic spelsugen på topp finns det alltid hot framåt i detta Fulham och här ska absolut inte gästerna underskattas. Plocka med alla tecken och jobba in högersidan som skapar korsdrag bland kupongerna.

5. Roma - Lecce 1
Roma har blandat och gett friskt under säsongens första månader. 0-4 mot Udinese och 2-1 mot Inter är två resultat som sticker ut. Högstanivån är väldigt hög och det är inte så konstigt för ett lag med Dybala, Belotti, Zaniolo och Spinazzola i truppen. Mourinho har dock svårt att hitta någon jämnhet och därför faller Vargarna igenom med jämna mellanrum. Nu ska de ändå gälla som skyhöga favoriter mot ett minst sagt mediokert Lecce. Gästerna har bara vunnit en av åtta omgångar så långt och har en anonym trupp. På Stadio Olimpico kommer det bli mycket fokus på försvarsspel. Ettan är en given utgång, men då Roma ser ut att streckas närmare 90 procent är det inte fel att ta med ett rensande kryss på större system.

6. Udinese - Atalanta 1
Atalanta hänger på i toppen av Serie A efter att ha besegrat Fiorentina med 1-0 i sin senaste match. Därmed har de blåsvarta från Bergamo ännu inte förlorat någon kamp och endast släppt in tre mål på åtta omgångar. Toloi har dock skadat sig och det är ett rejält avbräck att han inte kan delta i denna batalj. När Bijol nickade in 2-1 mot Hellas Verona på övertid tog Udinese sin sjätte raka seger och ingenting ser ut att kunna stoppa de svartvita just nu. Pereyra, Walace och Deulofeu spelar som i trans och här ska faktiskt värdarna gälla som favoriter. Det verkar inte tipparna hålla med om vilket gör att värdet blir strålande på ettan. Då är det bara att spika på.

7. Djurgården - Häcken 1
Djurgården har varit helt omöjliga att rå på när det kommer till matcher på Tele2 Arena denna säsong. 10-2-0 är facit på denna spelplats i Allsvenskan och bland de siffrorna räknas ett bortaderby mot Hammarby med. Nu bör det dock finnas en del trötta ben i laget efter den mäktiga urladdningen mot Gent i torsdags och det kan ställa till det för Blåränderna i denna seriefinal. Häcken står på samma poäng som stockholmarna och har varit otroligt svårslagna hela säsongen. De kommer dock från fyra raka kryss och det känns som att göteborgarna har drabbats av lite guldfrossa. Ettan ska ritas ned först på Tele2 Arenas balkongmatta, men det finns risk för överstreckning så fyll på med krysset på större system.

8. Elfsborg - Kalmar FF 1
Kalmar spelar riktigt bra fotboll under Henrik Rydströms ledning och har definitivt hugg på en Europaplats efter sex raka omgångar utan förlust. Rydströms gäng har egentligen bara en svaghet och det är spelet på plast. På det underlaget har smålänningarna inte tagit en enda seger under 2022 års seriespel och det blir tufft under söndagen med. Elfsborg har hittat flytet igen efter en svag sommar och har fyra raka segrar i bagaget. Baidoo har varit strålande på mittfältet och offensiven med Bernhardsson, Frick och Alm kommer riva upp stora hål i Kalmars försvarsmur. Detta vinner boråsarna. Ettan spikas.

9. Malmö FF - Värnamo 1
Trots spel med en man mer i över en halvlek torskade Malmö FF mot Union Berlin under torsdagen. En match som kom att handla om allt annat än fotboll efter att de tyska supportrarna skämt ut sig. Det var andra raka tävlingsmatchen som MFF gick mållösa från och Kiese Thelin är en spelare som ser trög ut. Det kan kosta en Europaplats till kommande år. Värnamo har häng på en plats på den övre halvan och det kan de tacka en gammal malmöit för. Marcus Antonsson har varit fullständigt outstanding och har nätat tolv gånger på de tio senaste omgångarna. Med en sådan anfallare på plan är IFK aldrig chanslösa. Den skyhögt streckade ettan garderas omgående med ett kryss.

10. AIK - Helsingborg 2
Det är inte nog med att AIK har tappat poäng i tre raka omgångar, de har gjort det mot Varberg, Degerfors och Sirius som tveklöst är några av seriens sämsta lag. Guidetti levererar inte på topp och på mittfältet fokuserar Larsson mer på domaren än vad han gör på det egna spelet. Det ser inte speciellt harmoniskt ut hos Gnaget och det har inte hjälpt att ersätta Grzelak med Goitom. Helsingborg ligger riktigt illa till i botten av tabellen och måste gå för tre poäng. Truppen ser inte så pjåkig ut längre och kvartetten Muhsin, Kabashi, Ali och Wiedesheim-Paul kan mycket väl hitta nätet på Friends Arena. Alla tecken plockas med där högersidan lockar klart mest.

11. Real Sociedad - Villarreal 1
Alexander Isaks tilltänkta ersättare i Real Sociedad, Umar Sadiq, är skadad, men då har Alexander Sörloth klivit fram istället. När Girona besegrades med 5-3 stod norrmannen för två mål och en assist. Ihop med den japanske trollkarlen Takefusa Kubo ser han till att det finns rejält med spets hos baskerna. Inte minst då David Silva huserar strax bakom. Villarreal har ett skickligt lag, men har inte hittat nätet på sina tre senaste bortamatcher i ligaspelet och detta är ett väldigt svårt ställe att åka till. Det ser ut att bli hyfsat jämnstreckat här och då är det läge att ta ställning. Det gör vi för hemmalaget. Spika ettan.

12. Cádiz - Espanyol X
Cádiz har äntligen fått upp farten lite och tagit fyra poäng, de enda fyra så långt, på de två senaste omgångarna. De gulklädda har dock bara mäktat med ett mål framåt på sju matcher och det är såklart ett ordentligt problem. Negredo, Sobrino och de andra behöver kliva fram i offensiven. Espanyol har mer spets i form av spelare som Darder och Joselu, men de får klara sig utan viktige dansken Martin Braithwaite som visades ut förra helgen och därmed är avstängd här. En väldigt svårtippad match detta där 1X går i första led. Helst ska dock alla tecken plockas med.

13. Mönchengladbach - Köln 2
Det går inte att lita på Borussia Mönchengladbach. Den imponerande 3-0-segern över RB Leipzig följdes upp av galna 1-5 mot Werder Bremen. Elvedi och Friedrich hade ingen bra dag på jobbet då och det hade inte heller målman Sommer. Där ligger värdarnas stora akilleshäl för framåt ser det bra ut med Hofmann, Stindl och Thuram. Köln ligger faktiskt högre upp i tabellen efter sin 3-2-seger mot Borussia Dortmund och har mycket klass i spelare som Ljubicic, Tigges och Duda. Dessutom är Jonas Hector en perfekt ledare att ha i sitt lag. Köln har tre raka segrar mot Borussia Mönchengladbach och en bortaseger här rensar utmärkt. X2 spelas.



Kupongens kassaskåp
Elfsborg
Kalmar FF har problem med att spela på konstgräs och det är precis vilket underlag som väntar på söndag. Elfsborg är formstarka och ska ses med bra chans att sänka smålänningarna.

Varningens finger!
Köln
Köln har vunnit på den här arenan två år i rad och har gott självförtroende efter 3-2-segern över Borussia Dortmund. När ettan då streckas stenhårt är det tecknet bara att skippa. X2 spelas.

144 rader
1. Arsenal - Liverpool 2
2. Everton - Man United 2
3. Crystal P - Leeds x2
4. West Ham - Fulham 1x2
5. Roma - Lecce 1
6. Udinese - Atalanta 1
7. Djurgården - Häcken 1
8. Elfsborg - Kalmar 1
9. Malmö - Värnamo 1x
10. AIK - Helsingborg 1x2
11. Sociedad - Villarreal 1
12. Cádiz - Espanyol 1x
13. M-gladbach - Köln x2

864 rader
1. Arsenal - Liverpool 2
2. Everton - Man United 2
3. Crystal P - Leeds x2
4. West Ham - Fulham 1x2
5. Roma - Lecce 1x
6. Udinese - Atalanta 1
7. Djurgården - Häcken 1x
8. Elfsborg - Kalmar 1
9. Malmö - Värnamo 1x
10. AIK - Helsingborg 1x2
11. Sociedad - Villarreal 1
12. Cádiz - Espanyol 1x2
13. M-gladbach - Köln x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto