Europatipset Tips Lördag 21/5

Publicerad på 19 Maj 2022 - 13:28

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Maj 2022 - 13:28

Ingenting är sig likt denna helg då Stryktipset adressändrar till söndagen medan Europatipset flyttar fram avspark till lördagen. Det är dock synd att klaga. Allsvenskan, Serie A och Ligue 1 bidrar alla med härligheter. Däremellan ska vi också syna finalen i DFB Pokal, Skotska cupen, playoff mot The Championship samt damernas Champions League-final. Det finns 4 miljoner i jackpot!

TV: Melker går för det igen denna jackpotomgång!




Spelstopp: 14:59



1. AIK - Sirius 1

Kupongen inleds på Friends Arena där AIK gjort rent hus så här långt. Fem raka segrar med totalt 6-0 är inget annat än imponerande siffror, men det ska också nämnas att Gnaget kommer från en vecka med tätt matchande. Det är något att ta i beaktande när Sirius kommer till nationalarenan. Grabbarna från Uppsala trivs normalt inte särskilt väl på gräs, men med rådande fysiska förutsättningar och en hårt streckad etta i åtanke är det trots allt inte fel att överväga garderingar. Åtminstone krysset bör sällskapa den hårt ansatta ettan.

2. Helsingborg - Värnamo X

Nykomlingsmöte från Olympia där Helsingborg ska mäta svärd med Värnamo. Skåningarnas inledning har varit sådär ur både spel- och poängmässig synvinkel och det ryktas redan om att det tittas på eventuella ersättare till Jörgen Lennartsson. På sin hemmabana viker HIF aldrig ner sig, men Värnamo har å andra sidan goda minnen från sitt senaste besök vid sundet. Då vann gästerna med 3-2 och en favorit i repris ska inte uteslutas när Helsingborgs defensiv lämnar mycket i övrigt att önska. 1X går först, alla tecken på större system.

3. Freiburg - RB Leipzig 2

Finaldags i DFB Pokal där defensivt skickliga Freiburg ställs mot offensivt duktiga RB Leipzig. De sistnämnda grejade till slut en plats i höstens Champions League och när Tedescos gäng har sin dag är det väldigt få lag som kan stå emot Tjurarna. Freiburg klarade med det sagt de inbördes mötena (oavgjort i båda) med bravur i ligaspelet och den sluge taktikern Streich har säkerligen ett ess i rockärmen för att hålla Leipzig på halster även den här gången. Tvåan är en vettig utgång men krysset får gärna ackompanjera på större bongar.

4. Rangers - Hearts X

Rangers gick i onsdags en holmgång i Europa League-finalen och känns inte som en favorit att hålla i handen denna lördag. Den korta vilan som ges grabbarna från Glasgow är definitivt en som Hearts ska utnyttja till sin fördel på Hampden Park. The Jam Tarts, som Hearts kallas, torskade förvisso så sent som i lördags mot denna helgs kombattanter, men här är förutsättningarna helt annorlunda. Boyce är en potentiell matchvinnare som kan såra Rangers på egen hand och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna är det svårt att blunda. Alla tecken och skrälljobb i finalen av Skotska cupen!

5. Sunderland - Wycombe X

Till Wembley far vi härnäst för att syna playoff-finalen mot The Championship mellan Sunderland och Wycombe. The Black Cats gjorde jobbet mot Sheffield Wednesday och har otrolig spets i anfallaren Stewart. Hålls han inte i strama tyglar kan det smälla i Wycombes kasse när som helst. Med det sagt blir ettan för hårt betrodd. Wycombe är ett lag som aldrig viker ner sig och karismatiske Ainsworth är skicklig på att anpassa sina adepter efter rådande matchbild. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att gå på den engelska nationalarenan.

6. Atalanta - Empoli 1

Över till Serie A där den sista omgången äger rum denna helg. Empoli har haft en dyster vår efter en succéfylld höst och gästerna har sedan länge ingenting att spela för. Formen är därefter och borta mot ett Atalanta som jagar en Europaplats ska Empoli inte ha något att säga till om. La Dea har inte rosat marknaden hemma i Bergamo under säsongens gång, men vill Gasperini och company resa på kontinenten till hösten finns inget att be för denna afton. Ettan streckas benhårt men är likväl högst trolig. Spika av och gå vidare.

7. Fiorentina - Juventus 1

Chiellini och Dybala fick inte fira sin sista hemmamatch i Turin med tre poäng. Juventus släppte sent in 2-2 mot Lazio och även om Den gamla damen är klara för höstens Champions League behöver de se sig i spegeln inför nästa säsong. Här väntar ett ruskigt taggat Fiorentina som vill ge ärkerivalen – och framför allt Vlahovic – en näsbrännare. Vid händelse av tre poäng säkrar Viola minst en kvalplats mot Europa League och här kommer Artemio Franchi bära fram sina lirare till en inspirerande insats. Fio har stått för fina prestationer mot Juve under säsongens gång och vi gillar ettan allra mest. Tänkbar spik i Florens.

8. Genoa - Bologna 2

Dystra miner utspelades i Genua förra omgången då det stod klart att stadens rödblå delar befinner sig i Serie B nästa säsong. 0-3 i nacken mot Napoli blev spiken i kistan och nu stundar en helt betydelselös match mot Bologna i sista omgången. Gästerna visar ingen vidare form och är fast i mittenskiktet, men med risk för att genoas självförtroende är kört i botten ska Mihajlovic mannar ändå kunna bjuda upp till dans på Luigi Ferraris. Tvåan är en fräck chansspik som lämnas allena upp till 35 procent.

9. Lens - Monaco 2

Betydelselösa matcher finns inte i Ligue 1 där Monaco hoppas kunna cementera sin andraplats borta mot Lens. De rödvita har stått för en extremt stark vår där segrar radats upp på löpande band och med Ben Yedder i fören är monegaskerna ruskigt svåra att tas med. Lens ska med det sagt inte skojas bort hur som helst. De rödgula har vunnit sina två senaste och kan vid tre poäng och hjälp från annat håll ta sig upp på en kvalplats mot Europa League. Värdarna är sylvassa i sina omställningar och i en förmodat böljande tillställning är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.

10. Lille - Rennes 2

Rennes gick på en mina i derbyt mot Nantes men visade sedan enorm spets när de slog tillbaka Marseille med 2-0. Drömmen om Champions League lever således inför den sista omgången som går av stapeln borta mot Lille. Kan den gamla svenskkolonin få igång lirare som Terrier, Laborde och Bourigeaud är mycket vunnet. Lille är inte i närheten av fjolårets mästartakter utan placerar sig istället i ingenmansland den här säsongen. Offensiven har varit sval och mot ett vråltaggat Rennes slår värdarna ur underläge trots hemmaplan. Tvåan är en motiverad spik.

11. Marseille - Strasbourg 1

Många mål är att vänta på mäktiga Stade Vélodrome där både Marseille och Strasbourg har något att spela för. De förstnämnda behöver minst en poäng för att säkra kvalplatsen till Champions League, men vid tre poäng kan de dessutom överta Monacos andraplats som leder direkt till Mästarturneringen. Strasbourg blir med det sagt ingen promenad i parken. Gästerna har åtminstone en kvalplats mot Europa League att kämpa för och med Ajorque i spetsen är Arséne Wengers gamla lag inte att leka med. Gubben (etta-tvåa) är ett givet val.

12. Nantes - St. Etienne 2

Forna storklubben St. Etienne står på ruinens brant då de riskerar att trilla ur Ligue 1. Av mycket att döma behövs tre poäng borta mot Nantes för att ta Sainté upp på återkvalsplatsen. Det finns större kunnande i truppen än vad streckningen vittnar om, men gästerna är samtidigt inget herrskap att lita på. Nantes har stått för en enastående säsong med deras mått mätt och kommer att vilja ge de egna fansen något att jubla åt i säsongens sista hemmamatch. Tvåan är en vettig utgång, men på större system ska även ettan finnas med.

13. Barcelona - Lyon 1

Kupongen avrundas på Allianz Stadium i Turin där damernas Champions League-final ska gå av stapeln. 2019 torskade Barcelona samma final mot Lyon, men tre år senare är det dags för spanjorskorna att ta sin revansch. Barca är en urkraft på denna nivå och enorm spets finns hos spelare som Putellas, Hermoso och Graham Hansen. Lyon är också ett oerhört skickligt gäng men här behöver de åstadkomma något alldeles extra för att slå tillbaka Barca ännu en gång. Ettan ligger närmast till hands och även om den streckas hårt är det likväl en ytterst trolig spik.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Tre års väntan är över för Barcelona som här får chans att ta revansch på Lyon från 2019. Katalanskorna är en urkraft just nu och drar det längsta strået i Turin. Stark etta.

Varningens finger!

Hearts

Rangers fick slita ont i onsdagens Europa League-final mot Eintracht Frankfurt. Hearts ska kunna dra nytta av detta på nationalarenan där The Jam Tarts inte står utan chans.



144 rader
1. AIK - Sirius 1x
2. Helsingborg - Värnamo 1x
3. Freiburg - RB Leipzig 2
4. Rangers - Hearts 1x2
5. Sunderland - Wycombe 1x2
6. Atalanta - Empoli 1
7. Fiorentina - Juventus 1
8. Genoa - Bologna 2
9. Lens - Monaco 12
10. Lille - Rennes 2
11. Marseille - Strasbourg 12
12. Nantes - St. Etienne 2
13. Barcelona - Lyon 1

864 rader
1. AIK - Sirius 1x
2. Helsingborg - Värnamo 1x2
3. Freiburg - RB Leipzig x2
4. Rangers - Hearts 1x2
5. Sunderland - Wycombe 1x2
6. Atalanta - Empoli 1
7. Fiorentina - Juventus 1
8. Genoa - Bologna 2
9. Lens - Monaco 12
10. Lille - Rennes 2
11. Marseille - Strasbourg 12
12. Nantes - St. Etienne 12
13. Barcelona - Lyon 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto