Europatipset Tips Onsdag 1/3

Publicerad på 28 Feb 2023 - 15:19

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Feb 2023 - 15:19

Onsdagens Europatips löper över två dagar och är fyllt med cupspel från kontinentens alla håll och kanter. England, Spanien, Nederländerna, Danmark och Belgien bjuder alla på cupmatcher. Premier League och Serie B finns också med på ett hörn. Vad som sticker ut allra mest? Torsdagens El Clásico!

Spelstopp: 19:59

1. Arsenal - Everton 1
Arsenal har visat spets i olika ändar av planen i matcherna mot Aston Villa (4-2) och Leicester (1-0). Två raka triumfer har sett The Gunners återta kommandot i kampen om ligatiteln och vid seger mot Everton går Artetas gäng från Manchester City med totalt fem poäng. The Toffees gjorde livet surt för de rödvita på Goodison Park men vi har väldigt svårt att se samma matchplan lyckas på Emirates. Trossard är en viktig nyckel mot lågt sittande försvar som ger Martinelli möjlighet att ta sig in bakom gästernas backlinje. Tillsammans med Ödegaard och Saka ska duon kunna lirka upp de blåklädda i London. Trots hård streckning är ettan en spik att luta sig mot.

2. Liverpool - Wolverhampton X
Liverpool åkte till Selhurst Park för att ta sig närmare fjärdeplatsen, men insatsen var med handen på hjärtat inte särskilt mycket att hurra över. Klopps gäng hade svårt att sy ihop ett enda vettigt anfall över 90 minuter och bortsett Salahs slumpartade ribbträff fanns inte mycket att ta med sig till fighten mot Wolverhampton. Gästerna fick med sig en poäng från mötet med Fulham (1-1) och ska inte känna sig slagna på förhand på Anfield. Wolves vann det vändande mötet med 3-0 och trots att strecken ser ut att landa där de ska är Liverpool inget lag att lita på just nu. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

3. Manchester United - West Ham 1
Manchester United tog sin första titel på bra länge när Newcastle lades på rygg i söndagens Ligacupfinal. Erik ten Hag smidde återigen en matchplan som bar frukt när The Red Devils gick upp till 2-0 innan halvtid, ett resultat som också stod sig fram till slutsignalen. Värdarna går på moln just nu men ett varningens finger ska höjas för att schemat varit intensivt den senaste tiden. West Ham fick proppen ur mot Nottingham (4-0) och gästerna ska inte känna sig chanslösa i denna FA-cupmatch. Längre vila är en tung faktor och när ettan övervärderas är det dags att dra öronen åt sig. 1X först men helst hela spannet.

4. Sheffield United - Tottenham 2
Två raka 2-0-segrar i derbyna mot West Ham och Chelsea har sett till att Tottenham i allra högsta grad är med i kampen om fjärdeplatsen. Contes assistent, Stellini, har vässat defensiven väl och som en frukt av detta har Spurs givits optimala förutsättningar att vinna sina duster via omställningar. Samma melodi kan mycket väl visa sig utslagsgivande mot Sheffield United, men värdarna ska inte underskattas. 1-0-segern mot Watford bröt en negativ trend och i en på förhand väldigt inspirerande uppgift ska fördelen av hemmaplan ses som en faktor i FA-cupen. Tvåan är första tecken ut i leken men på större system får den lågt betrodda ettan hänga med.

5. Southampton - Grimsby 1
Grimsbys resa genom innevarande upplaga av FA-cupen är imponerande. Cambridge och Burton fick båda stryka på tassen i de tidigare omgångarna och i den senaste kom ett rejält styrkebesked när Luton lades på rygg över två möten. Som en belöning för detta har gästerna lottats mot Southampton. The Saints ska givetvis kunna avgöra detta redan hemma på sydkusten men med hänsyn till kräftgången i Premier League finns risk för att denna fight nedprioriteras av Rubén Sellés och company. 0-1 i nacken mot Leeds var en tung smäll och med rådande förutsättningar vill vi inte utesluta delad pott. 1X blir valet.

6. Burnley - Fleetwood 1
Efter ett par lite hackiga insatser stod Burnley för en manifesterad styrkedemonstration när de sköljde över Huddersfield med 4-0. Kompanys gäng har skaffat sig ett enormt försprång i toppen av The Championship som dessutom ger värdföreningen möjlighet att ta FA-cupen på största allvar. Trots viss rotation ska The Clarets inte ha några problem med att städa av Fleetwood från League One. Scott Browns adepter har gjort det bra som slagit ut både QPR och Sheffield Wednesday på vägen hit, men denna afton blir opponenterna övermäktiga. Trots hög streckning är ettan en tämligen ohotad spik.

7. Osasuna - Athletic Bilbao X
Semifinalerna i Copa del Rey spelas som dubbelmöten och en tight historia ligger i korten när Osasuna och Athletic Bilbao drabbar samman i Pamplona. De sistnämnda har tagit sig till minst semifinal fyra år i rad, men onsdagens uppgift blir en tuff sådan med hänsyn till truppläget. Yeray, Herrera, Simón, Martínez och Nico Williams är alla frågetecken vilket får oss att luta åt vänster i värderingen. Osasuna kommer stärkta efter 3-2-segern mot Sevilla samtidigt som Athletic gick på pumpen mot Girona med samma siffror. Krysset ligger nära till hands, inled i mitten och täck sedan upp med ettan.

8. Heerenveen - Feyenoord 2
KNVB Beker har nått fram till kvartsfinaler och på Abe Lenstra Stadion stundar en förmodat sevärd sådan när Heerenveen går i klinch med Feyenoord. De sistnämnda toppar Eredivisie efter bara en förlust på hela säsongen, men här går gästerna inte så säkra som tipparna tycks tro. Heerenveen besitter en hög högstanivå som inte minst bevisades i motsvarande ligamöte i mitten på februari. Trots 1-2 i nacken var de blåvita väl så bra som Feyenoord då och här lockar den lågt streckade ettan när tipparna går hårt åt tvåan. “Gubben” (etta-tvåa) är ett klokt val.

9. Cagliari - Genoa X
Tungviktsmöte i Serie B där två nykomlingar från Serie A hoppas befästa sin respektive plats i toppstriden. Genoa har sju poäng på sina tre senaste där Alberto Gilardino fått fart på gästernas målskytte. Sju mål under samma period vittnar om detta men mot ett Cagliari vars defensiv orkestreras av Claudio Ranieri blir det inte lätt att behålla gnistan i anfallsspelet. Silverräven har givit sardinerna välbehövlig stabilitet sedan han tog över skutan och hemma i paradiset kommer de rödblå inte att ge bort en millimeter i onödan. En målsnål historia ligger i korten där spikkrysset är nära förestående.

10. Modena - Ascoli X
Mellan tabellåttan Cagliari och Venezia – sista lag på negativt playoff – skiljer det bara åtta poäng. Däremellan befinner sig både Modena och Ascoli som ska mäta svärd på Alberto Braglia denna onsdag. Ascoli har via tre raka hållna nollor tagit sig upp från bottenträsket och sett till Expected Points borde gästerna faktiskt ligga före Modena som fått med sig för många poäng sett till vad prestationerna lovat. Det är därför svårt att ställa sig bakom tipparnas hårda tro på ettan. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

11. Real Madrid - Barcelona 1
Över till torsdagens fighter där en inte så sval Copa del Rey-semifinal stundar på Bernabéu. El Clásico är alltid en sevärd historia och efter att ha blivit kölhalade i Supercupfinalen (1-3) i Mellanöstern har Real Madrid revansch att utkräva på Barcelona. Katalanerna räckte inte till i Europa League mot Manchester United och det tuffa schemat tog ut sin rätt på gästerna när de i söndags gick på pumpen mot Almería. Pedri, Dembélé och Lewandowski ser alla ut att saknas, något som innebär att favoritskapet kraftigt lutar åt vänster i huvudstaden. Real Madrid var det bättre laget i helgens stadsderby mot Atlético (1-1) och med ett bättre truppläge skapar “Marängerna” sig ett övertag inför returen i Katalonien. Spikad etta till vettig procent.

12. Aalborg - Viborg 1
Kvartsfinaldags i Danska cupen där Aalborg fått en tuff återstart på tävlandet. Dubbla 0-1-förluster mot Aarhus och FC Köpenhamn är ett kvitto på detta men Erik Hamŕens gäng förtjänar trots det inte att målas ner som tydliga underdogs mot Viborg. 3-0 mot Horsens var i överkant för gästerna som lär få bekänna färg på Aalborg Portland Park. Helenius och Fossum är spelare som på eget manér kan göra livet surt för de tillresta. Den lågt streckade ettan bör prioriteras, vid gardering är det tvåan som sällskapar.

13. Royal Antwerp - Royale Union SG 2
Returmöte i semifinalen av Belgiska cupen där Royal Antwerp har 0-1 i ryggen från den första akten mot Royale Union Saint-Gilloise. Van Bommel och company ska inte skämmas över insatsen men nederländaren behöver samtidigt vässa offensiven för att kunna vända på steken på egen mark. Det bör i sin tur öppna upp möjligheter för omställningar för de tempostarka gästerna. Gustaf Nilsson och company visar nedåtgående formkurva men i en på förhand passande matchbild lockar den värdemässigt fina tvåan extremt mycket. Den vågade lämnar högertecknet allena.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Arsenal boostade självförtroendet i 1-0-segern mot Leicester och tar här revansch på Everton. Ettan är gjuten i betong på Emirates.

Varningens finger!

Wolverhampton
Liverpool imponerar inte alls just nu och går knappast säkra mot ett skickligt Wolverhampton. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Arsenal - Everton 1
2. Liverpool - Wolves 1x2
3. Man United - West Ham 1x
4. Sheffield U - Tottenham 2
5. Southampton - Grimsby 1x
6. Burnley - Fleetwood 1
7. Osasuna - A.Bilbao x
8. Heerenveen - Feyenoord 12
9. Cagliari - Genoa x
10. Modena - Ascoli 1x2
11. R.Madrid - Barcelona 1
12. Aalborg - Viborg 12
13. Antwerp - Union SG 2

864 rader
1. Arsenal - Everton 1
2. Liverpool - Wolves 1x2
3. Man United - West Ham 1x2
4. Sheffield U - Tottenham 12
5. Southampton - Grimsby 1x
6. Burnley - Fleetwood 1
7. Osasuna - A.Bilbao 1x
8. Heerenveen - Feyenoord 12
9. Cagliari - Genoa x
10. Modena - Ascoli 1x2
11. R.Madrid - Barcelona 1
12. Aalborg - Viborg 12
13. Antwerp - Union SG 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto