Europatipset Tips Onsdag 11/1

Publicerad på 10 Jan 2023 - 12:12

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jan 2023 - 12:12

Det är veckoomgång i Ligue 1 och hela nio matcher från den ligan finns med på Europatipset. Där hittas både ett par fina spikar samt en och annan skrällchans. Innan vi reser till sniglarnas förlovade land ska dock cupfotboll från England, Italien och Spanien, eller egentligen Saudiarabien, analyseras. Mot 13!

Spelstopp: 18:59



1. Southampton - Manchester City 2
Kupongens största favorit är också den bästa. Manchester City spelade ut Chelsea efter noter i helgens FA-cupmöte trots rotation och kliver nu in i kvartsfinalen av Ligacupen med kuggar som Haaland och De Bruyne utvilade. Det är dåliga nyheter för Southampton som åkte på stryk av City med 0-4 under hösten. Värdarna är ett bottenlag i Premier League och det är främst där de behöver lägga krutet. Med Bella-Kotchap på skadelistan får Helgonen svårt att stå emot gästernas briljanta offensiv. Trots att ett Manchester-derby väntar på lördag visar inte Guardiolas mannar någon pardon. Tvåan är bara att spika av.

2. Nottingham - Wolverhampton 2
Desto mer svårtippat är nästa kvartsfinal. Wolverhampton löste omspel mot Liverpool i FA-cupen efter 2-2 på Anfield Road och kanske börjar Lopeteguis tankar sätta sig. Två pytsar framåt var skönt för Vargarna som haft enorma problem med målskyttet. Med spelare som Cunha, Guedes, Traoré, Jiménez, Costa och Hwang tillgängliga finns det kapacitet hos de orangesvarta. Nottingham dras med en del skador och torskade höstens ligamöte mot Wolves, även om det ska sägas att det var bortaplan som gällde då. Jag tror inte Forest räcker till här. Tvåan är en tänkbar spik, men för den med större börs är krysset ett bra kompliment.

3. Real Madrid - Valencia 2
Real Madrid åkte på stryk mot Villarreal med 1-2 och det var inte den enda smällen i den matchen. Mittfältaren Tchouaméni och försvararen Alaba skadade sig båda och lär inte finnas med här. Camavinga är en trolig ersättare på mitten medan Militao förmodligen tar klivet in i mittförsvaret. Framåt hänger allt i vanlig ordning på att Benzema, som gjort samtliga lagets tre ligamål efter omstarten, har vaknat på rätt sida. Valencia visar ingen vidare form, men det finns en stabil centrallinje med Cavani, Guillamón och Diakhaby. I denna Supercup-semifinal, som spelas i Saudiarabien, ska de inte alls räknas bort. Med en etta som streckas upp till månen behöver alla tecken ta plats. X2 rensar magiskt.

4. Milan - Torino X
Milan har lett med 2-0 både mot Salernitana och Roma i sina ligamatcher efter att den italienska fotbollen kört igång igen. Båda gångerna har det ändå blivit spännande mot slutet och mot Roma blev det bara en poäng efter två sent insläppta mål. Tungt för Piolis mannar som har en del att fundera på. Nu är det Coppa Italia som gäller och frågan är om inte spelare som Leao och Giroud får lite välbehövlig vila. Då är Rossoneri ingen säker vinnare. Torino har spelat upp sig mot slutet och har bara en förlust på de åtta senaste i alla tävlingar. Tjurarna ska inte underskattas här och lösningen blir en helgardering där högersidan ger bäst betalt.

5. Auxerre - Toulouse 1
Toulouse tog en viktig 2-0-seger mot Ajaccio på nyårsdagen. Brecht Dejaegere var vital i den trepoängaren då belgaren noterades för både mål och assist. Innan dess hade Toulouse fem raka utan seger. Nu är det bortaplan som gäller och där ser det minst sagt mörkt ut för gästerna. Inte en enda seger sedan första bortafajten för säsongen i augusti. Auxerre ligger under strecket i Ligue 1, men ska kunna stå upp bra i detta möte. Mest värde finns i ettan som är första tecken att rita ned. Krysset hakas på när vi går in på större system.

6. Ajaccio - Reims 2
Det var gott om Arsenal-supportrar som ville kalla hem Folarin Balogun när Gabriel Jesus skadade sig. Anfallaren har nämligen gjort en fantastisk säsong i Reims och ligger delad trea i skytteligan med tio fullträffar. Det, tillsammans med Cajuste mittfältsspel, har hjälpt Reims till att vara väldigt svårslagna. Inte en enda förlust finns noterad på de tio senaste i alla tävlingar. Ajaccio gör en del bra prestationer hemma på Korsika, men har ett betydligt sämre spelarmaterial än besökarna. Här räcker Ajaccio inte till. Tvåan är en en ytterst spännande spik.

7. Brest - Lille X
Lille har blandat och gett lite väl mycket under säsongen så långt och befinner sig först på en sjundeplats i tabellen. Fyra raka omgångar utan förlust är dock ett steg i rätt riktning och i spelare som David, Bamba och Gomes finns det mycket klass. Brest kan inte ståta med namn som dessa och ligger på nedflyttningsplats inför den 18:e omgången av serien. Samtidigt har de tagit poäng i hälften av sina hemmamatcher och med Slimani på topp samt Lees-Melou på mittfältet finns det kvalité även hos Brest. När tvåan överstreckas är det krysset som lockar mest, men visst ska just tvåan också finnas med från start.

8. Clermont - Rennes X
Rennes är i allra högsta grad med i kampen om Champions League-platserna och kommer närmast från en viktig 2-1-seger över Nice. Terrier stod för ett av målen då innan han skadade sig så illa att han missar resten av säsongen. Ett hårt slag för de rödsvarta även om Doku är en minst sagt kompetent ersättare. Nu är det bortaplan som gäller och där har Rennes bara vunnit två av åtta matcher i ligaspelet. Clermont ligger på den övre halvan av tabellen och besegrade Lyon på bortagräs i den förra omgången. Supervärde till vänster gör att det är 1X som är av högsta prioritet i denna tillställning. Tvåan åker med först på större system.

9. Lorient - Monaco 2
Monaco har ett riktigt intressant spelarmaterial, speciellt offensivt där Embolo, Ben Yedder och Golovin finns att tillgå. Den sistnämnde stod för målet i 1-0-segern över Brest, den fjärde viktorian på de fem senaste i ligan, och då gör det inte så mycket att Volland är på skadelistan. Minamino och Boadu kan dessutom hoppa in från bänken. Längre bak i banan dominerar Fofana på mittfältet. Lorient tog visserligen en 2-1-seger mot jumbon Angers i den förra omgången, men formpilen pekar rakt nedåt och här räcker värdarna inte till. Given tvåa som lämnas ensam.

10. Nice - Montpellier 1
Trots att Ross Barkley hittade in med sitt första mål för klubben åkte Nice på stryk borta mot svårspelade Rennes. Ändå en okej prestation av de rödsvarta som innan dess hade sex raka ligamatcher utan förlust. Förutom Barkley kan Laborde och Pépé starta i offensiven med Thuram och Lemina strax bakom. Det är en riktigt stark uppställning. Montpellier har förlorat fem av åtta bortamatcher under säsongen och bakom stjärnorna Savanier och Wahi ser det tunt ut. Här räcker de inte till. Värdet på ettan är inte det allra bästa, men det är likväl en tänkbar spik.

11. Nantes - Lyon 2
Lyon åkte på en chockförlust hemma mot Clermont i den senaste ligamatchen och har ganska långt upp till Europaplatserna. Ett misslyckande av Les Gones som har starka spelare som Lacazette, Toko Ekambi, Aouar och Boateng i truppen. Det finns mer att ta av hos detta Lyon. Nantes ligger på den undre halvan av Ligue 1 trots att Auxerre besegrades med 1-0 senast de lirade en seriematch. Kanariefåglarna har spets i Blas och Simon som Lyon får se upp med, men totalt sett är de ett sämre lag. Trots att värdet egentligen finns i ettan är X2 en vettig lösning i denna batalj.

12. Strasbourg - Lens 1
Lens har endast en förlust på hela säsongen och utmanar faktiskt PSG i toppen av Ligue 1-tabellen. Just PSG slogs dessutom tillbaka i senaste ligamatchen med 3-1 efter en fin insats av Openda, Frankowski och de andra. De rödgula visar jättefin form, men här blir de på tok för övervärderade. De har trots allt bara gjort åtta mål på främmande gräs och vunnit fyra av sina åtta hemmamatcher. Strasbourg må ligga i botten av tabellen, men med lirare som Diallo, Ajorque och Thomasson finns det rejält med spets. Strasbourg vann båda mötena mellan lagen i fjol med 1-0 och här är det läge att vaska den brutalt överstreckade tvåan helt och hållet. 1X blir således valet.

13. Troyes - Marseille 2
Marseille tog sin fjärde raka seger mot Montpellier och hänger på i toppen av tabellen. I sina bästa stunder är detta ett riktigt bra fotbollslag där den offensiva trion Payet, Ünder och Sánchez inte går av för hackor. Här är Tavares och Bailly avstängda, men gästerna kan mönstra en vass elva ändå. Troyes har den märkliga raden 1-6-1 på hemmaplan, men denna gång lär det inte bli något kryss. Marseille är flera klasser bättre och tar tag i taktpinnen redan från start. Trots överstreckning är spiktvåan ett hett alternativ.

Kupongens kassaskåp!
Manchester City
Manchester City är i sina bästa stunder ett av världens bästa fotbollslag och här ställer de troligen en ganska stark elva på benen. Då är Southampton chanslösa. Klar tvåa på den engelska sydkusten.

Varningens finger!
Valencia
Här finns det massor att välja på, men kupongens bästa skrälltecken hittas måhända i Saudiarabien där den spanska supercupen går av stapeln. Känslan är att denna match betyder mer för Valencia än för Real Madrid och då är den lågt streckade tvåan ett tecken som inte får missas.



144 rader
1. Southampton - Manchester City 2
2. Nottingham - Wolverhampton 2
3. Real Madrid - Valencia 1x2
4. Milan - Torino 1x2
5. Auxerre - Toulouse 1
6. Ajaccio - Reims 2
7. Brest - Lille x2
8. Clermont - Rennes 1x
9. Lorient - Monaco 2
10. Nice - Montpellier 1
11. Nantes - Lyon x2
12. Strasbourg - Lens 1x
13. Troyes - Marseille 2

864 rader
1. Southampton - Manchester City 2
2. Nottingham - Wolverhampton x2
3. Real Madrid - Valencia 1x2
4. Milan - Torino 1x2
5. Auxerre - Toulouse 1x
6. Ajaccio - Reims 2
7. Brest - Lille x2
8. Clermont - Rennes 1x2
9. Lorient - Monaco 2
10. Nice - Montpellier 1
11. Nantes - Lyon x2
12. Strasbourg - Lens 1x
13. Troyes - Marseille 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto