Europatipset Tips Onsdag 16/11

Publicerad på 15 Nov 2022 - 15:03

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Nov 2022 - 15:03

Måndagens Topptips betalade 4349 kronor tillbaka och under onsdagen är det dags att smida medan järnet är varmt. Mängder av landslag ska slipa formen inför VM samtidigt som kupongen innehåller fighter från FA-cupen och Eerste Divisie. Mexiko - Sverige är först ut, nu kör vi!

Spelstopp: 19:59

1. Mexiko - Sverige 1

Mexiko och Sverige drabbar samman i Girona där de förstnämnda ska slipa formen inför VM. Tata Martino är ifrågasatt i rollen som förbundskapten men mot ett Sverige som saknar mängder av betydande pjäser ska lirare som Lozano, Gutiérrez och Herrera kunna trivas med tillvaron. Janne Andersson har aldrig varit mer ifrågasatt än vad han är just nu och utan firma Kulusevski/Isak blir det upp till Forsberg och Gyökeres att lösa knutarna i de främre leden. Det tror vi att Blågult får svårt att lyckas med mot ett Mexiko som inte ger bort något i onödan. Ettan lämnas på egna ben i Spanien.

2. Albanien - Italien 2

Över till Tirana där Albanien och Italien ska mäta svärd under onsdagsaftonen. Inget av dessa lagen kommer att spela VM om några dagar och vi kan därför räkna med flitig rotation i båda läger. Mancini har i vanlig ordning tagit ut en stor trupp där höstens succéduo från Juventus, Fagioli och Miretti, ska bli spännande att följa. Albanien sätter i sin tur stort hopp till att spelare som Broja och Asllani ska blomma ut, men mot ett landslag av Italiens kaliber råder det inget tu tal om att värdnationen slår ur underläge. Med hänsyn till värdet är krysset inte fel att plocka med, men tvåan går otvivelaktigt först.

3. Woking - Oxford 2

5-1-0 på de sex senaste ligamatcherna är ett kvitto som heter duga för Woking. The Cards är med i den absoluta toppstriden av National League men den fina formen till trots väntar en ruggigt tuff uppgift i FA-cupen denna onsdag. Även om värdarna drar fördel av eget gräs blir det svårt att åstadkomma något mot ett i grunden klart bättre Oxford. Gästerna har kapacitet för att tillhöra toppen av League One och efter fem raka ligamatcher utan förlust börjar pågarna från universitetsstaden att vakna till liv. 4-0 senast mot Port Vale var en manifesterad styrkedemonstration och hittar de gulsvarta upp i närheten av samma nivå denna kväll tar de sig enkelt vidare. Tvåan singlas upp till 60 procent.

4. Salford - Peterborough 1

Det vankas omspel på Peninsula Stadium mellan Salford och Peterborough. De förstnämnda stod upp på beundransvärt vis i det vändande mötet där det inte syntes att det skiljer en division mellan herrskapen. Peterboroughs målkung, Clarke-Harris, tilläts knappt några ytor och kan The Ammies visa samma kämparanda framför den egna publiken sitter strecken skevt i Greater Manchester. Gästerna har torskat sex av nio bortamatcher i League One och är en bräcklig favorit mot ett gäng från divisionen under. Värdemässigt fina 1X går först. Hela spannet på större systembyggen.

5. Den Haag - Roda 2

Eerste Divisie är alltid härligt oviss där alla lag kan slå alla oavsett tabellposition. ADO Den Haag och Roda JC spelade båda playoff mot Eredivisie i fjol och samma placeringar är rimliga målsättningar även den här säsongen. Värdföreningen är med det sagt ur slag efter fyra raka utan seger och får här klara sig utan avstängda Absalem. Trots det övervärderas ettan vilket får oss att blicka åt andra hållet. Roda har ett psykologiskt övertag efter 5-0-segern i det senaste inbördes mötet och när tvåan dryper av spelvärde lockas vi av spiken i en på förhand helt öppen historia. Skytteligaledaren Dylan Vente avgör detta på egen hand för gästerna. Magisk värdespik till höger!

6. Peru - Paraguay 1

Omtyckte Ricardo Gareca missade som bekant att ta Peru till VM, något som ledde till att Juan Reynoso fick ta över skutan som förbundskapten. Spelare som Cueva, Pena och Gallese finns fortfarande kvar men det är samtidigt tydligt att värdnationen går in i en generationsväxling efter den missade VM-platsen. Det gör med det sagt även Paraguay. Glödhete Almirón och Brightons superlöfte Enciso är spelare som nämns med respekt men i övrigt finns frågetecken för gästernas begränsade spelarmaterial. I Lima får de rödvita finna sig i att slå ur underläge och håller sig ettan i trakter omkring 50 procent är det en vettig spik. Peru vinner!

7. Ghana - Schweiz X

Förhållandevis spännande tillställning från Al Nahyan Stadium i Abu Dhabi där Ghana och Schweiz ska slipa på detaljer inför stundande VM. Otto Addos gäng innehåller bland annat spännande spelare som Partey, Kudus, Sulemana och Sowah. Kvartetten är spetsspelare som kan såra Schweiz på egen hand. Som helhet ska dock européerna hållas som strået vassare. Murat Yakin har fortsatt Petkovic fina arbete med de rödklädda där Xhaka nästan aldrig gör en dålig landskamp. Tillsammans med Okafor och Vargas blir Arsenals stöttepelare intressant att följa i Qatar. Hur som haver får Schweiz alldeles för stort förtroende i en kamp där resultatet är sekundärt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Japan - Kanada 2

Japan har hamnat i en ruskigt tuff grupp där bland andra Spanien och Tyskland också återfinns. De blåvita behöver prestera på väldigt hög nivå för att ta sig vidare och det går sannerligen ingen nöd på personalen i Moriyasus truppbygge. Tomiyasu, Mitoma och Kamada besitter alla skyhög nivå men denna torsdag ställs asiaterna mot en klurig opponent. Kanada frodas i matchbilder där de kan ligga lågt och låta lirare som Davies, David och Larin spela på omställningar. Trion ska bära “lönnlöven” i VM och otänkbart är det inte att de straffar Japan på neutral mark i Dubai. Vi väljer att utgå från den värdemässigt vackra tvåan. Krysset sällskapar på större bongar. Avslag på ettan.

9. Irak - Costa Rica 2

Costa Ricas gyllene generation peakade i VM 2014 men denna vinter ges landets hjältar en sista chans att glänsa i Qatar. Luis Suárez trupp är dock till åren och att “Los Ticos” ska ta sina poäng på annat sätt än att backa hem och spela på motståndarnas misstag är svårt att se. Irak fungerar enligt samma devis och hemma på eget gräs ska värdarna inte darra i knäskålarna på grund av motståndet. Truppen innehåller mängder av spelare med svenskkopplingar där bland andra Yasin, Muhsin och Al-Ammari sticker ut från mängden. Trion kan mycket väl ordna ett meriterande kryss mot en VM-nation. X2 spelas.

10. Rumänien - Slovenien X

Varken Rumänien eller Slovenien tog sig till VM och det kan mycket väl dröja ett tag innan vi får se något av länderna i ett stort mästerskap. Slovenerna lyckades till slut stanna kvar i Nations Leagues B-division på Sveriges bekostnad men någon propagandafotboll får vi sällan se från gästerna. Med det sagt är torsdagens förväntade matchbild mot Rumänien en som bör passa besökarna väl. Rumänien har problem när de förväntas ta tag i taktpinnen och även om de normalt sett är svårslagna på egen matta är över 60 procent på ettan alldeles för mycket. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå i Cluj.

11. Nordmakedonien - Finland 1

Nordmakedonien avrundade Nations League med tre förluster på de fyra sista matcherna. Tappet av Goran Pandev påverkade offensiven mer än vad som befarades och innan värdnationen hittar en anfallare av rang blir de inte att räkna med i stora mästerskap. Det blir inte heller Finland. “Berguvarna” har av denna trupp att döma påbörjat en generationsväxling där bland andra Teemu Pukki saknas. Utan honom är anfallsspelet ytterst begränsat och i Skopje får de vitblå nöja sig om de löser en poäng. Strecka från vänster för att rätta grönt.

12. Portugal - Nigeria 1

Nigeria missade som bekant VM och har därför valt att ta ny sats under José Peseiros vingar. Iwobi, Bassey och Lookman är spelare som landslaget kommer att byggas kring men “Super Eagles” ska inte hoppas på för mycket i vänskapslandskampen mot Portugal. Hemma i Lissabon är värdarna urstarka och det råder inget annat än klasskillnad när respektive trupper ställs jämte varandra. Bestämmer sig Fernando Santos gäng för att lägga i fyrans växel har Nigeria inget att sätta emot i huvudstaden. Ettan streckas benhårt men vi anser att det finns bättre skrällägen på annat håll. Portugal singlas.

13. Irland - Norge 1

Aviva Stadium i Dublin är skådeplatsen för kupongens sista fight mellan Irland och Norge. Bortsett Stephen Kennys målvaktsuppsättning från Premier League hämtas nästan hela truppen uteslutande från The Championship. Inget fel finns i detta men när värdarna ska ta tag i taktpinnen levererar de ytterst sällan. Norge behärskar i sin tur flera olika typer av matchbilder där den dödliga duon Ödegaard/Haaland allt som oftast står i centrum. Lyckas Irland stänga ner ytorna för den förstnämnda (Haaland är inte med här) är mycket vunnet, men trots marginell överstreckning vågar vi inte lämna tvåan därhän. “Gubben” (etta-tvåa) ramar in detta väl.

Kupongens kassaskåp

Portugal

Portugal besitter en snuskigt stark trupp som är bättre än Nigeria på samtliga positioner. Bekväm hemmaseger att vänta i Lissabon.

Varningens finger!

Salford

Salford störde Peterborough i det vändande mötet och kan mycket väl göra om bedriften på egen mark. 1X är värdemässigt fina tecken som ska finnas med.

144 rader
1. Mexiko - Sverige 1
2. Albanien - Italien x2
3. Woking - Oxford 2
4. Salford - Peterbor. 1x
5. Den Haag - Roda 2
6. Peru - Paraguay 1
7. Ghana - Schweiz 1x2
8. Japan - Kanada 2
9. Irak - Costa Rica x2
10. Rumänien - Sloven. 1x2
11. Nordmak. - Finland 1
12. Portugal - Nigeria 1
13. Irland - Norge 12

864 rader
1. Mexiko - Sverige 1
2. Albanien - Italien x2
3. Woking - Oxford 2
4. Salford - Peterbor. 1x2
5. Den Haag - Roda 2
6. Peru - Paraguay 1
7. Ghana - Schweiz 1x2
8. Japan - Kanada x2
9. Irak - Costa Rica x2
10. Rumänien - Sloven. 1x2
11. Nordmak. - Finland 1x
12. Portugal - Nigeria 1
13. Irland - Norge 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto