Europatipset Tips Onsdag 3/11

Publicerad på 3 Nov 2021 - 10:14

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2021 - 10:14

Champions League tågar vidare under onsdagen. Fem härliga tillställningar från Mästarturneringen inleder Europatipset innan The Championship och Segunda División tar vid. Med 5 miljoner i jackpot är motivationen på topp och med gott om spelvärde dyker vi omgående ner i analysen!


Spelstopp: 20:44



1. Liverpool - Atlético Madrid 1

Liverpool bärgade en blytung trepoängare i Madrid och toppar därför gruppen på maximalt antal poäng. Helgens insats mot Brighton (2-2) blottade dock en del svagheter i Jürgen Klopps trupp - inte minst det skadetyngda mittfältet - och det blir inte enkelt att bara lägga Atlético Madrid på rygg. Madrassmakarna har goda minnen från Anfield efter fjolårets seger och det skulle inte förvåna om Diego Simeone och company åker hit för att stänga ner butiken. Ettan agerar utgång men då den ser ut att streckas hårt är krysset ett lämpligt komplement på större systembyggen.


2. RB Leipzig - PSG 1

Trots svaga prestationer och underpresterande stjärnor kommer PSG gång efter annan undan med segrar i ligaspelet. Det har fransmännen gjort även i Champions League, men förr eller senare ler inte Fru Fortuna mot Messi och övriga. RB Leipzig var det bättre laget på Parc des Princes och kan Tjurarna komma upp i samma nivå på egen matta är mycket vunnet. Seger är ett måste för att tyskarnas hopp om minst Europa League ska leva vidare och till smarrigt värde är ettan definitivt ett fräckt spikalternativ. Nämnas bör att PSG förlorade på denna arena i fjol.


3. Sporting - Besiktas X

Sporting gjorde processen kort med Besiktas i Istanbul då turkarna spelade de grönvita rakt i händerna. Gästerna lär inte göra om samma misstag i Lissabon och vi rynkar på näsan när vänstersidan favoriseras enormt. Det råder inte våldsamt stor skillnad mellan lagens respektive trupper och med potentiella matchvinnare som Larin och Batshuayi ska Besiktas inte underskattas. Sporting förtjänar för all del favoritskapet, men vi avser inte att spika ettan till över 80 procent. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


4. Dortmund - Ajax 2

Dortmund åkte på en rejäl näsbränna i Amsterdam när Ajax vann med 4-0. Holländarna hade stundtals lekstuga med BVB och då värdarnas truppläge är allt annat än optimalt ser vi inte varför Ajax inte skulle kunna avgå med ytterligare en seger när lagen nu möts igen. Håland, Can, Dahoud, Guerreiro och Reyna är bara några av namnen som saknas och då riktar vi blickarna mot smygvärdet i österled. Haller, Tadic och Antony är spelare som trivs med den förväntade matchbilden och det är inte otänkbart att någon av dessa skjuter Dortmund i sank. Den lågt streckade tvåan spikas.


5. Sheriff Tiraspol - Inter 2

Inter visade klass i 3-1-segern mot Sheriff Tiraspol, tre poäng som blåste liv i italienarnas hopp om avancemang. Vid seger mot samma opponent i Moldavien passerar de Sheriff i tabellen och med handen på hjärtat är det svårt att se något annat än tre pinnar för Nerazzurri. Sheriff Tiraspol har gjort det kolossalt bra så här långt, men när det drar ihop sig räcker moldaverna inte till. Det finns bättre skrällägen på annat håll och tvåan kan gott och väl lämnas på egna ben.


6. Barnsley - Derby 1

1-2 i nacken mot Bristol City var spiken i Markus Schopps kista. Ledningen i Barnsley agerade genom att sparka österrikaren och kan The Tykes bara fortsätta på fint spelmässigt manér kan det mycket väl få omedelbar effekt. Derby står nämligen på andra sidan och mycket lämpligare uppgift än så går inte att få. The Rams torskade i helgen hemma mot Blackburn och på resande tass rosar sällan Wayne Rooney och grabbarna marknaden. En etta till runt 40 procent är högst spikbar.


7. Blackburn - Fulham 2

Spännande möte från Ewood Park där Blackburn strålar samman med Fulham. Ben Brereton avgjorde i helgen matchen mot Derby (2-1) på egen hand och chilenaren behöver verkligen fortsätta på samma väg med tanke på vilken opponent som står på andra sidan. Fulham går som tåget och med Aleksandar Mitrovic i fören - sex mål bättre än skytteliga-tvåan Brereton - är The Cottagers inte att leka med. Blackburn har med det sagt bara förlorat en match i egen borg och då tvåan ser ut att få stort förtroende av tipparna är det inte fel att överväga garderingar på större rader. Då lockar ettan klart mest.


8. Blackpool - Stoke 2

Oerhört skev streckning förekommer på Bloomfield Road där tipparna blir förblindade av resultaten. Blackpool har trots begränsade insatser fått med sig oerhört många poäng mot slutet, men förr snarare än senare tar springandet slut. Vi lutar åt att det tar stopp redan under onsdagen. Stoke har fyra raka utan seger, men det ska raskt påpekas att samtliga varit tighta historier. The Potters är det bättre laget i grunden och med smakligt värde i österled är det lätt att lämna ettan därhän. X2 liras.


9. Bournemouth - Preston X

Bournemouth fortsätter att rada upp poäng på löpande band. Raden 11-4-0 efter 15 spelade matcher är oerhört imponerande, men det rättfärdigar inte en etta i krokarna runt 75 procent. Brooks och Smith är två kännbara avbräck och det är inte direkt några duvungar som gästar Vitality Stadium. Preston är fortsatt svårslagna sedan Patrick Bauers återkomst i backlinjen och helgens 2-0-viktoria mot Luton var hur imponerande som helst. The Lilywhites tog fyra av sex möjliga poäng av Bournemouth i fjol och ska kunna stå upp bra även denna gång. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


10. Cardiff - QPR 1

Inför helgens match mot Stoke gjorde sig Cardiff av med Mick McCarthy, ett beslut som omgående gav effekt. Visserligen låg Påfåglarna under med 0-3, men på bara fem minuter lyckades de komma ikapp till 3-3. Det är ett styrkebesked som heter duga och med spelare som Moore och Giles i de främre leden är Cardiff normalt inte roliga att tas med i Wales. Queens Park Rangers besitter högt offensivt kunnande men får oftast bara ut det hemma i London. Blott två segrar på resande fot vittnar om detta och med fint värde på ettan är spiken ett faktum.


11. West Bromwich - Hull 1

West Bromwich föll tungt i toppmötet mot Fulham (0-3). Spelmässigt hade The Baggies en hel del att säga till om, men bakåt lyckades de inte stoppa en stekhet Mitrovic. Med det sagt blir det lättare emot när Hull står på andra sidan. Tigrarna är inte i närheten av Fulhams nivå och bara fyra inspelade poäng på bortaplan är siffror som skvallrar om att det råder klasskillnad i grunden på The Hawthorns. Ettan streckas också därefter, men mer än ett kryss behöver inte sällskapa den högst troliga hemmasegern.


12. Eibar - Real Oviedo X

Eibar bedrev som bekant sin verksamhet i La Liga i fjol, en division de mycket väl kan ta sig tillbaka till efter denna säsong. Inledningen i Segunda División har varit stark och baskerna har alla möjligheter att knipa en direktplats till La Liga när vi avrundar i vår. Med det sagt är Real Oviedo ingen enkel nöt att knäcka. Gästerna har en stabil organisation att luta sig mot och med Borja Bastón på topp krävs inte mycket för att den anrika klubben ska sätta lädret i nät. Eibar övervärderas och då är alla tecken att föredra.


13. Las Palmas - Fuenlabrada 2

På tal om övervärderade spanjorer landar vi osökt in på Kanarieöarna. Las Palmas har visat gott gry mot slutet och det råder inget tu tal om att värdarna fick en ordentlig skjuts efter derbysegern mot Tenerife. Fuenlabrada är dock en opponent som vållat öborna stora problem de senaste säsongerna. Totalt fyra poäng på de två senaste besöken på denna arena är starka papper från Fuenlabrada och till superbt värde utesluter vi definitivt inte en favorit i repris. Den överstreckade ettan kan faktiskt lämnas utanför.


Kupongens kassaskåp

Inter

Det var klasskillnad på San Siro och klasskillnad kommer det också att vara i Tiraspol. Sherifferna torskar ånyo mot Inter. Urstark tvåa.


Varningens finger!

Preston

The Championship är jämn och Preston är absolut kapabla att vålla problem för Bournemouth. Högersidan är en möjlig väg mot miljonerna.



144 rader
1. Liverpool - A.Madrid 1
2. RB Leipzig - PSG 1
3. Sporting - Besiktas 1x
4. Dortmund - Ajax 2
5. Sheriff - Inter 2
6. Barnsley - Derby 1
7. Blackburn - Fulham 2
8. Blackpool - Stoke x2
9. Bournem. - Preston 1x2
10. Cardiff - QPR 1
11. West Brom - Hull 1x
12. Eibar - Real Oviedo 1x2
13. Las Palmas - Fuenlab. x2


864 rader
1. Liverpool - A.Madrid 1x
2. RB Leipzig - PSG 1
3. Sporting - Besiktas 1x2
4. Dortmund - Ajax 2
5. Sheriff - Inter 2
6. Barnsley - Derby 1
7. Blackburn - Fulham 12
8. Blackpool - Stoke x2
9. Bournem. - Preston 1x2
10. Cardiff - QPR 1
11. West Brom - Hull 1x
12. Eibar - Real Oviedo 1x2
13. Las Palmas - Fuenlab. x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto