Europatipset Tips Onsdag 31/8

Publicerad på 30 Aug 2022 - 16:02

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Aug 2022 - 16:02

Premier League och The Championship dominerar onsdagens Europatips. Nio fighter från öarna ska avverkas innan vi vänder blickarna mot Ligue 1, Eredivisie och Jupiler League för att avrunda kalaset. I den sistnämnda ligan hittas bland annat ett magiskt drag. Plattan i mattan!

Spelstopp: 20:291. Liverpool - Newcastle 1

Liverpool fick minst sagt ketchupeffekt mot Bournemouth där Klopps gäng vann med hela 9-0. För stora växlar ska inte dras på den insatsen, men det var likväl märkligt att Mohamed Salah lyckades undgå inblandning i en enda balja. Egyptierna får dock sin chans till revansch redan denna onsdag när ett skadeskjutet Newcastle gästar Anfield. Wilson, Saint-Maximin, Guimaraes och Trippier dras alla med frågetecken och inte heller Alexander Isak är redo för spel. Då får “Skatorna” oerhört svårt att bjuda upp till tango i Merseyside. Ettan är given.

2. Arsenal - Aston Villa X

Helgens 2-1-triumf mot Fulham satt långt inne för Arsenal. Avsaknaden av Zinchenko och Partey påverkade Londonlagets offensiv negativt och i derbyt skadade sig även Elneny som blir borta ett längre tag. Lokonga blir då den naturliga ersättaren, men med rådande avbräck är Arsenal ingen favorit att hålla i handen till över 80 procent. Steven Gerrard har det motigt i Aston Villa där tre förluster och sju insläppta mål på de fyra första matcherna är mörka siffror. Engelsmannens gäng kan dock bjuda upp till kamp mot samtliga när de har sin dag och här föredras garderingar i riklig mängd. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Bournemouth - Wolverhampton X

0-9 i brakan mot Liverpool blev nådastöten för Scott Parker. Engelsmannen har entledigats från sitt tränarjobb i Bournemouth, något som kan tyckas hårt då förlusterna mot Man City, Arsenal och Liverpool inte är något att skämmas över. “Körsbären” kan med det sagt få en effekt av detta när Wolverhampton kommer på besök. Wolves tappade sent 1-0 till 1-1 mot Newcastle och ska Bruno Lage ta gästerna till nästa nivå behöver portugisen ges förstärkning i de offensiva leden. Över 50 procent på tvåan är alldeles för mycket på Vitality Stadium. Helgardera och jobba in 1X till fin procent.

4. West Ham - Tottenham 1

Förmodat böljande tillställning från London Stadium där West Ham brakar samman med Tottenham. Bägge aktörerna kommer från knappa bortasegrar i helgen där Spurs 0-2 mot Nottingham var tightare än vad siffrorna vittnar om. I spelförande kostym har Contes gäng oerhört svårt att prestera på topp, men när det vankas omställningar är italienarens mannar sylvassa. West Ham behöver således se upp med just detta, men å andra sidan förfogar även Moyes över lirare som ska straffa Spurs bakre led. Scamacca, Bowen och Fornals är några av dessa och här lockar framför allt den lågt streckade ettan. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

5. Blackpool - Blackburn 1

Det vankas Lancashirederby på Bloomfield Road där Blackpool kommer från två raka 3-3-matcher. Sett till underliggande statistik har The Seasiders varit förtjänta av fler poäng än så och kan de komma upp i närheten av sin högstanivå mot ett överskattat Blackburn är mycket vunnet. Jon Dahl Tomassons gäng har fallit platt efter den vassa inledningen och ståtar nu med tre raka nederlag och totalt 0-7 i nacken. Det är inte siffror vi tror förändras mot ett väloljat och mer formstarkt Blackpool. Den sunt streckade ettan lämnas allena.

6. Bristol City - Huddersfield 1

Bristol Citys säsongsinledning påminner i mångt och mycket om hela deras föregående säsong. The Robins har en ful vana att blanda och ge under 90 minuter, men med spetsspelare som Weimann, Semenyo och Conway behöver värdarna inte alltid spela särskilt bra för att få med sig poäng. Denna afton får Pearsons gäng besök av ett hittills tamt Huddersfield, men trots den vettiga vinstchansen drar vi öronen åt oss när ettan valsar upp över 60 procent. The Terriers har bara förlorat en av sina tre senaste och bör ha fått en moralisk boost av 2-2 mot West Bromwich. Den lågt streckade tvåan sällskapar ettan så tidigt som möjligt.

7. Coventry - Preston 1

Under onsdagen är det äntligen dags för Coventry att få begå hemmapremiär. Mattan på Coventry Building Society Arena är i spelbart skick och efter allt snack om värdarnas kärva ekonomi lär matchen mot Preston bli ett skönt avbrott från den dystra verkligheten. The Lilywhites blir ingen enkel nöt att knäcka, men med tanke på gästernas offensiva svårigheter lutar vi ändå åt vänster i Magnus Hedmans gamla hemtrakter. Totalt 1-0 på de sex (!) inledande matcherna är remarkabla siffror från de tillresta som slår ur underläge denna onsdag. Tänkbar spiketta.

8. Stoke - Swansea 1

Michael O’Neills sju poäng på sex matcher blev för lite för ledningens smak. Alex Neil har hämtats in från Sunderland för att ersätta nordirländaren och kan den förstnämnda få sitt nya rödvita lag att leva upp till deras inte taskiga underliggande statistik är mycket vunnet. Swansea gick på pumpen borta mot Middlesbrough och bara en poäng på de tre senaste gör att walesarna har halkat efter i tabellen. Spelmässigt kan “Svanarna” mäta sig med värdarna, men fler än en poäng blir det inte. 1X räcker gott och väl till grön bock.

9. Sunderland - Rotherham 1

Sunderland följde upp 1-0-segern mot Stoke med att torska med samma siffror senast mot Norwich. Sedan dess har The Potters handplockat Alex Neil från The Black Cats och någon ersättare är än så länge inte på plats hos värdarna. Det ska dock inte hindra Sunderland från att stå för en ansenlig insats i nykomlingsmötet med Rotherham. The Millers slaktade Birmingham så det stod härliga till i helgen och 2-3-0 på de fem första matcherna är fina siffror. Det ska med det sagt påpekas att motståndet varit överkomligt och här får besökarna finna sig i att slå ur underläge. Ettan singlas till godkänd procent.

10. Lens - Lorient X

De brittiska öarna lämnas därhän och istället vänder vi blickarna mot Pas-de-Calais och Ligue 1. Lens har stått för en mäktig inledning där 3-1-0 på fyra försök har tagit de gulröda upp på samma poäng som PSG och Marseille. När värdarna ges möjlighet att kontra på sina opponenter är de inte att leka med, men Lorient kommer inte att tillåta detta under onsdagen. Bonke Innocent och company förlitar sig till en stark defensiv och med spelare som Moffi och Ponceau i de främre leden finns spets för att straffa Lens med deras egen medicin. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och heltäckningsmatta.

11. Lille - Nice 2

Nice gick på en tung mina i rivalmötet med Marseille. Redan i den första halvleken hade grabbarna från rivieran 0-3 i brakan, men det ska sägas att det var siffror som inte motsvarade matchbilden. De rödsvarta har förtjänat fler poäng än vad de hittills tagit och när högersidan blir kraftigt undervärderad borta mot Lille är det läge att dra i handbromsen. Värdarna slog tillbaka Ajaccio med 3-1 efter hemska 1-7 i nacken mot PSG, men triumfen rättfärdigar knappast att ettan ska målas upp över 65 procent. Till dessa streck är det bara att spela X2 till magiskt värde.

12. Twente - Excelsior 1

Twente har Eredivisies bästa defensiv efter bara ett insläppt mål på de tre inledande matcherna. Sett till underliggande siffror borde det varit fler än så, men när de hemmahörande kan luta sig mot herrar som Tzolis, Rots och van Wolfswinkel i de främre leden krävs inte mycket för att få med sig poäng. Excelsior åkte på en rejäl örfil i 1-6-förlusten mot PSV och mot ligans bättre lag har gästerna sällan mycket att hämta. Twente är erkänt starka i Enschede och till runt 75 procent är ettan bara att spika av.

13. Royal Antwerp - Royale Union SG 2

Kupongen går i mål i Jupiler League där svenska folket begår ett stort misstag i streckningen. Royal Antwerp har inlett ligaspelet urstarkt med fem raka segrar, men värdarna har samtidigt överpresterat sin xPoints-statistik med råge. Ett trendbrott ligger i luften och mot ett mer än dugligt Royale Union SG lutar vi åt att det kommer redan under onsdagen. Malmö FF:s kommande Europa League-motståndare har hanterat dubbelspelandet i Europa på ett bra sätt och med stärkt självförtroende efter 2-1 mot Anderlecht spinner gästerna vidare på inslagen väg i Antwerpen. Den värdemässigt superba tvåan går först, krysset följer med på större system.

Kupongens kassaskåp

Liverpool

Newcastle saknar flera kuggar inför trippen till Anfield. Liverpool fick proppen ur mot Bournemouth och vinner även denna tillställning. Urstark etta i Merseyside!

Varningens finger!

Lorient

Lens trivs som allra bäst när de slipper föra matchbilden, något Lorient kommer tvingarna värdarna att göra denna afton. Då ska den rensande högersidan inte glömmas bort.144 rader
1. Liverpool - Newcastle 1
2. Arsenal - Aston Villa 1x2
3. Bournemouth - Wolves x2
4. West Ham - Tottenham 12
5. Blackpool - Blackburn 1
6. Bristol City - Huddersfield 12
7. Coventry - Preston 1
8. Stoke - Swansea 1
9. Sunderland - Rotherham 1
10. Lens - Lorient 1x2
11. Lille - Nice x2
12. Twente - Excelsior 1
13. Royal Antwerp - Union SG 2

864 rader
1. Liverpool - Newcastle 1
2. Arsenal - Aston Villa 1x2
3. Bournemouth - Wolves 1x2
4. West Ham - Tottenham 12
5. Blackpool - Blackburn 1
6. Bristol City - Huddersfield 12
7. Coventry - Preston 1
8. Stoke - Swansea 1x
9. Sunderland - Rotherham 1
10. Lens - Lorient 1x2
11. Lille - Nice x2
12. Twente - Excelsior 1
13. Royal Antwerp - Union SG x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto