Europatipset Tips Söndag 1/1

Publicerad på 30 Dec 2022 - 14:40

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Dec 2022 - 14:40

Nytt år, nytt Europatips. Brittisk boll från de översta tre trappstegen sätter tonen. Tottenham och Chelsea vill bägge inleda 2023 i dur. Bongen fullbordas på fransk mark via färja mellan Dover och Calais. Ett kraftigt decimerat PSG får det hett om öronen borta mot Lens och Angers lirar sexpoängsmatch i bottenträsket. Haka på!

Spelstopp: 14:59

1. Tottenham - Aston Villa 2

Tottenham hamnade i vanlig ordning i underläge när Premier League återstartade. 0-2 mot Brentford krävdes innan Contes mannar skulle vakna till liv och hämta ikapp till 2-2, men fortsätter Spurs på detta vis kommer italienaren inte att bli långvarig vid sidlinjen. Spelmässigt övertygar de liljevita inte någonstans och Aston Villa kan mycket väl bli en obehaglig uppgift i norra London. Emerys gäng hade problem mot Liverpool men visade under en period i den andra halvleken att de har vad som krävs för att hålla jämna steg med topplagen. Ings, Watkins och Bailey är alla spelare som kan såra söndagens kombattanter på egen hand. En etta runt 70 procent lockar inte alls. X2!

2. Nottingham - Chelsea 2

Chelsea fick en behaglig resa mot Bournemouth där Potters gäng relativt enkelt vann med 2-0. Mount, Sterling och Havertz utmärkte sig alla i de främre leden och trion bör kunna trivas med tillvaron även mot Nottingham. Även om James är ett avbräck för de blåklädda ska det inte påverka utfallet i denna fight alltför mycket. Nottingham hade inte mycket att säga till om på Old Trafford och trots den massiva spenderingen i somras talar mycket för att sejouren i Premier League blir ettårig för de anrika värdarna. Tvåan kan gott lämnas allena överstreckningen till trots.

3. Blackpool - Sunderland X

Sunderland tog en blytung skalp i bottenmötet med Wigan där The Black Cats straffade naiva motståndare. 4-1 var kanske något stora siffror men det boostade självförtroendet ska inte underskattas när nykomlingarna reser till Bloomfield Road för att mäta svärd med Blackpool. The Seasiders gick på en jobbig mina mot Sheffield United men ska inte vara missnöjda med prestationen. Lyckas de hålla Stewart och Diallo i schack är mycket vunnet och i en förmodat tight historia ligger krysset nära till hands. Den vågade spikar mittentecknet.

4. Coventry - Bristol City 1

Coventry tryckte på för ett segermål mot Cardiff men Viktor Gyökeres och hans kamrater orkade inte ro segern i hamn. The Sky Blues har matchats tufft sedan uppehållet och får se upp med opponenterna denna söndag. Att göra mål på Bristol City kan vilket lag som helst i The Championship men vi vill också slå ett slag för gästernas offensiva led. Spets finns det gott om i Nigel Pearsons lagbygge och när ettan sticker iväg väljer vi att dra öronen åt oss. Den lågt streckade tvåan är ett roligt komplement i en fight där vi tror att en vinnare koras efter 90 minuter.

5. Millwall - Rotherham 1

Rotherham sprang över sin förmåga under hösten och uppehållet har knappast gjort nykomlingen gott. Prestationerna har varit i paritet med The Millers underliggande statistik sedan The Championship återstartade och det håller inte måttet för att stanna kvar i andraligan. Millwall kan betydligt mer än så och kommer “Lejonen” upp i ansenlig nivå hemma på The Den är detta tveklöst deras match att förlora. Att föra en matchbild är dock inte de hemmahörandes signum och när ettan springer upp några procent för högt är krysset inget dumt komplement på större bongar.

6. Huddersfield - Luton 2

Två lag som kommer från två raka triumfer ska duellera på John Smith’s Stadium. Huddersfield följde upp den moraliskt starka vändningen mot Preston med att slå tillbaka Rotherham med 2-0, en seger som innebar att Fotheringhams gäng fått kontakt med säker mark. Luton har i sin tur hittat rätt under Rob Edwards. 2-1 mot Norwich följdes upp av en taktiskt fulländad insats mot QPR där 3-0 var rättvisa siffror. The Hatters kan mer än vad de hittills visat och vi tror att gästerna går fixar biffen i West Yorkshire. Spiktvåa!

7. Portsmouth - Charlton 1

Vare sig man supportar Portsmouth eller Charlton är det ingen höjdartillvaro för stunden. Pompeys period av övertygande lir som inte gav betalt är visserligen över, men förändringen är inte till det bättre. 2-2 mot ett starkt Ipswich var mycket smickrande siffror. Charlton stötte på patrull i Oxford när den segerlösa sviten förlängdes till åtta ligamatcher. Mycket alarmerande för The Addicks, som nu på allvar är indragna i bottenstriden. Skottstopparen Joe Wollacotts fortsatta frånvaro gör knappast saken bättre. Dags att för värdarna att vända på skutan, ettan singlas!

8. Lens - PSG X

Att Lens skulle vara den främsta utmanaren till PSG var det nog inte särskilt många som hade gissat på förhand. “Blodet och Guldet”, som värdarna kallas, har visat upp en magnifik defensiv. I det mållösa mötet med Lens var Seko Fofana och hans vänner det klart bättre laget, men det stannade alltså vid fem raka segrar. Att PSG är på en egen nivå i Ligue 1 råder det inga som helst tvivel om. Att Neymar följde upp VM-missräkningen med att filma sig till ett rött gladde knappast Christophe Galtier, som dessutom ser ut att få klara sig utan en alltjämt firande Leo Messi. Skrällradarn ger utslag och alla tecken är att föredra.

9. Angers - Lorient 2

Det vill sig inte för Angers. Att åka till Korsika för att möta Ajaccio är ingen lätt uppgift och även om SCO låg på för ett kvitteringsmål i den andra halvleken räckte det inte hela vägen (0-1). Jumbon är i desperat behov av poäng för att inte riskera att bli avsågade. Det återstår att se om den marockanska succéduon Boufal och Ounahi kommer till spel här. Lorient har sprungit lite för bra, mycket tack vare skickliga individer som Moffi och Ouattara. 0-2 mot Montpellier gav tydliga indikationer på en nedåtgående kurva och en överstreckad tvåa lockar föga. Krysset räcker långt, med ettan som huvudsaklig kumpan.

10. Lyon - Clermont 1

Sedan Laurent Blanc tillträdde på tränarposten i Lyon har det åtminstone skett någon form av uppryckning. I 4-2-viktorian mot Brest bjöd “Barnen” förvisso på en del lägen, men då var matchen redan avgjord i deras favör. Lacazette är en notorisk målskytt och lägger laget på ryggen här. Clermont har mattats efter en stark start, i synnerhet i de offensiva leden. Mittbacken Caufriez tog dubbla ostskivor mot Lille (0-2) och lämnar ett hål i backlinjen som Pascal Gastien får svårt att fylla. Säker etta på Groupama Stadium.

11. Monaco - Brest X

Hade Ligue 1:s status varit lite högre i fotbollsvärlden så hade 17-årige Eliesse Ben Seghirs två strutar i debuten riktat allas blickar till Monte Carlo. I ensamt majestät ordnade han segern till Monaco mot Auxerre (3-2). Insatsen av laget som helhet var dock alarmerande svag. Täpper Brest till de defensiva läckorna finns tveklöst kapacitet att fly undan bottenträsket. Interimtränaren Bruno Grougi fick se en frejdig insats hemma mot Lyon (2-4), och mot en överstreckad favorit finns chans att “Piraterna” kommer undan med delar av skatten. Helgardera och jobba in skrällen till höger.

12. Nantes - Auxerre 1

Nantes har förtvivlat svårt att vinna matcher, vilket blev plågsam tydligt borta mot Troyes. 0-0 skrevs slutresultatet till efter att “Kanariefåglarna” sumpat lägen som både kunde och borde genererat minst två pytsar. Mustafa Mohamed och framförallt Ludovic Blas behöver kliva fram. Sextondeplacerade Auxerre gjorde allt de kan i mötet med Monaco, men drog ändå det kortare strået. Forne Milan-liraren Mbaye Niang nätade från elva meter och kommer spela en huvudroll i jakten på nytt kontrakt. Värdarna är strået vassare och 1X agerar lås på Stade de la Beaujoire.

13. Toulouse - Ajaccio 1

Ett nykomlingsmöte avrundar bongen, där Toulouse inte förmått överföra det finlir som de bjuckade på nere i andradivisionen. De lila åkte på en riktig käftsmäll mot ett hypereffektivt Marseille (1-6) och lär vara duktigt hämndlystna inför fansen på Stadium TFC. Ajaccio har historiskt varit ett lag hemma på Korsika och ett annat med resväskan i hand. I höst har trenden inte varit lika tydlig, men drabbningen på den franska rivieran blir ofrånkomligen en tuff uppgift. Den karaktäristiska soliditeten har konserverats, men här tror vi gästerna kammar noll. Spikklubban plockas fram till den troliga ettan.

Kupongens kassaskåp

Lyon

Säsongen har inte alls gått enligt plan för den sjufaldiga mästarklubben. Nykomlingen Clermont är på dekis och torde vara en överkomlig uppgift för den välfyllda offensiva arsenal som Lyon stoltserar med.

Varningens finger!

Aston Villa

Contes kamrater har hankat sig fram en längre tid och när resultaten icke kommer går frustrationen att ta på. Aston Villa är en mycket kapabel motståndare med blicken riktad uppåt i tabellen. Magiskt värde i öst.

144 rader

1. Tottenham - Aston Villa x2
2. Nottingham - Chelsea 2
3. Blackpool - Sunderland X
4. Coventry - Bristol City 12
5. Millwall - Rotherham 1
6. Huddersfield - Luton 2
7. Portsmouth - Charlton 1
8. Lens - PSG 1x2
9. Angers - Lorient x2
10. Lyon - Clermont 1
11. Monaco - Brest 1x2
12. Nantes - Auxerre 1x
13. Toulouse - Ajaccio 1

864 rader

1. Tottenham - Aston Villa x2
2. Nottingham - Chelsea 2
3. Blackpool - Sunderland x2
4. Coventry - Bristol City 12
5. Millwall - Rotherham 1x
6. Huddersfield - Luton 2
7. Portsmouth - Charlton 1
8. Lens - PSG 1x2
9. Angers - Lorient 1x2
10. Lyon - Clermont 1
11. Monaco - Brest 1x2
12. Nantes - Auxerre 1x
13. Toulouse - Ajaccio 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto