Europatipset Tips Söndag 11/12

Publicerad på 9 Dec 2022 - 10:51

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Dec 2022 - 10:51

Sällan har andraligor stått i större fokus än på söndagens Europatips. The Championship inleder kupongen med Watford mot Hull innan Segunda División tar över skutan. Sex matcher från Serie B är sedan vad som ska analyseras innan kupongen når mållinjen. Vill ni ha kött på benen är det denna analys ni ska läsa!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 14:59

1. Watford - Hull 1

Watford valde som bekant att tidigt genomföra ett tränarbyte när Rob Edwards byttes ut mot Slaven Bilic. Kroaten vet vad som krävs för att ta sig upp till Premier League och truppen han förfogar över är en som ska kunna vara med och konkurrera om direktplatserna till finrummet. Spelmässigt har The Hornets lämnat en del att önska sedan Bilic tog över men Hull är med det sagt en opponent som ska kunna läggas på rygg även om spelet inte stämmer fullt ut. “Tigrarna” tillhör ligans sämsta lag alla kategorier och lyckas de lämna London med en poäng ska de vara nöjda. 1X är ett värdesäkrat lås.

2. Granada - Burgos 1

Så sent som i fredags gick Burgos på pumpen mot Eibar och sett till matchbilden borde förlustsiffrorna blivit större än 1-2. Den tidigare succéfyllda defensiven har inte sett lika ramstark ut mot slutet och sett till xPoints är ett ras i tabellen att vänta för Julián Caleros gäng. Granada är däremot i toppen för att stanna. Hemma i Andalusien har nykomlingarna från La Liga varit bäst i klassen och efter bara en förlust på de fyra senaste råder vind i seglen för Malmö FF:s banemän. Går ettan att köpa till priser runt 50 procent närmare spelstopp är det kupongens kanske bästa spik.

3. Las Palmas - Albacete X

Las Palmas finns alltjämt med i den absoluta toppstriden och den här säsongen kan mycket väl vara den då öborna tar steget upp i La Liga. Firma Cardona/Viera är en duo som tillhör ligans allra vassaste på sina respektive positioner, men 0-0 senast mot Real Oviedo var ingen höjdare. “Pío Pío” visade inga serieledartakter rent spelmässigt och får här klara sig utan Loiodice som är avstängd. Albacete har stundtals imponerat i egenskap av nykomlingar och när ettan målas upp över hisnande 80 procent gillas skrälläget för de tillresta. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

4. Ponferradina - Lugo 2

Det vill sig inte för Ponferradina under vintern. Värdarna är mållösa i två av de tre senaste och har faktiskt bara vunnit en av de 14 (!) senaste tävlingsmatcherna. När ettan trots det streckas upp till skyhög favorit mot ett inte oävet Lugo råder det inget tu tal om att det är läge att dra öronen åt sig. Galicierna staplar inte heller segrar på hög men har sett betydligt bättre ut i sina senaste insatser. Spelmässigt jämna steg hölls senast mot Sporting Gijón och kommer de tillresta upp i samma nivå här är mycket vunnet. Chris Ramos är en potentiell matchvinnare för Lugo och X2 är ett värdemässigt superbt val.

5. Racing Santander - Mirandés 1

Bottenmöte från Markus Rosenbergs gamla hemtrakter där Racing Santander har stora problem i offensiv riktning. Blott nio gjorda mål är ett kvitto på detta och även om bättring ligger runt hörnet sett till värdarnas xG-statistik börjar goda råd att bli dyra. Mirandés är med det sagt inga virtuoser. Raúl García förtjänar beröm för hur han stundtals bär gästernas offensiv på sina axlar, men lyckas Racing hålla honom i schack har de tillresta sällan en plan B. Till vad som ser ut att bli korrekta streck är vänsterfattning vettigt. 1X.

6. Eibar - Real Oviedo 1

För att göra slalombanan perfekt behövs en eller annan värdemässigt sämre spik och i Baskien tycker vi oss ha hittat just en sådan. Eibar föll på målsnöret i jakten på en La Liga-plats i fjol men den här säsongen hoppas baskerna bli kvitt det misstaget. Två raka segrar mot på förhand svårspelat motstånd har givit vind i seglen för värdarna som har oerhörd spets i skicklige Stoichkov. Real Oviedo litar i sin tur mycket till rutinerade Borja Bastón, men när han har en sämre dag tenderar det forna storlagets offensiv att stå handfallna. Här slår Oviedo ur underläge och trots att ettan streckas benhårt är vi beredda att låta den stå allena. Håll för ögonen och singla ettan.

7. Sporting Gijón - Cartagena 2

En favorit som däremot ska försöka jobbas bort är Sporting Gijón. Det tunga nederlaget mot Las Palmas påverkade inte värdarna när de åkte till Galicien och besegrade Lugo med 1-0, men insatsen var inte mycket att skriva hem om. Viktige mittbacken Insua såg rött i samma fight och utan honom är ettan en favorit i fara när Cartagena kommer på visit. Gästerna har en dags längre vila i benen och ska inte känna sig alltför missnöjda efter torsken senast mot Villarreal B. Dessförinnan var formen på topp med två raka segrar och här ska Isak Jansson och company kunna studsa tillbaka på poänggivande väg. X2 spelas till smakligt värde.

8. Ascoli - Genoa 2

Över till Serie B där vi också spenderar resten av kupongen. Genoa bröt en negativ trend när de besegrade nykomlingen Südtirol med 2-0. Alexander Blessins gäng släppte inte till mycket i de bakre leden och är fler insatser likt den senaste att vänta den närmaste tiden blir Genoa svårstoppade. Ascoli följde upp den oförtjänta poängen mot Como med att gå på pumpen med 0-2 mot Pisa och dagens upplaga av de svartvita är inte mycket att skriva hem om. Genoa är numret större och ska ses med vettig segerchans trots halvdan procent. Tvåan spikas, om än med viss darr på ribban.

9. Benevento - Cittadella 1

Fabio Cannavaro blandar och ger med sitt Benevento som dock kommer från en inspirerande 1-0-triumf mot Parma. Truppen besitter kapacitet för att lyfta flera hack i tabellen och Cittadella hemma på Ciro Vigorito ska normalt ses som en på förhand överkomlig uppgift. De rödklädda gästerna gick på en mina mot Bari (0-3) och i det tätande matchandet som råder bör Beneventos bredare trupp klara av rådande schema på ett bättre sätt. Forte är en möjlig matchvinnare för Cannavaro och company som tar minst en poäng framför den egna publiken. Strecka från vänster.

10. Südtirol - Ternana X

Efter två raka förluster reste sig Ternana på nio när de lade Cagliari på rygg med 1-0 i den senaste omgången. På sin hemmabana trivs de grönröda utmärkt men när det vankas resor börjar Andreazzolis mannar inte sällan darra i knäskålarna. Nykomlingen Südtirol har överlag stått för en stark säsong så här långt men det händer inte särskilt mycket i offensiv riktning. 16 xG på 15 matcher är inte mycket att skryta med och i en på förhand jämn tillställning ligger krysset nära till hands. Den vågade singlar mittentecknet.

11. Bari - Modena 1

Efter fem raka delade äror fick Bari proppen ur när Cittadella kördes över med 3-0 på främmande mark. Scheidler bidrog med ett mål och en assist men poängmakaren och hans vapendragare blir alldeles för hårt betrodda när Modena står på andra sidan. En motreaktion kan mycket väl ligga i luften och över 70 procent på ettan är bara för mycket. Modena kan mycket i sina bästa stunder och även om de överpresterat sin underliggande statistik är detta ett skrälläge vi inte vill missa. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra till kraftigt vänstervridna streck.

12. SPAL - Palermo 1

Daniele De Rossi är som bekant bas över SPAL och spelmässigt är värdarna värd tv-tiden. Problemet ligger däremot i att poängen inte trillar in som de ska, men efter det viktiga poängplocket senast mot Perugia (0-0 med mersmak) anar vi en positiv trend runt hörnet för de hemmahörande. Moncini är en skicklig kreatör i de offensiva leden som nykomlingen Palermo får svårt att hantera. De rosaklädda gästerna har bara släppt in ett mål på sina tre senaste, men det rättfärdigar knappast bisarr streckning på tvåan. Bortagräs är inte Corinis mannars melodi och den värdemässigt fina ettan kan gott lämnas allena.

13. Venezia - Cosenza X

Kupongen går i mål med ett bottenmöte från kärleksnästet Venedig. Venezia har allt annat än imponerat så här långt och även om truppen håller högre nivå än vad tabellen visar är vi långt ifrån lika övertygade som tipparna att värdarna löser söndagens biff. Att föra en matchbild bottnar inte de hemmahörande i och Cosenza kan mycket väl ställa till med bekymmer på Pierluigi Penzo. Fyra raka utan förlust har stärkt gästernas självförtroende och i rutinerade Larrivey finns en herre som vet var målet är beläget. Det kan räcka långt mot ett för dagen rostigt Venezia. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

Kupongens kassaskåp

Granada

Granada är ett av Segundans tveklöst bästa lag när de har sin dag och mot ett Burgos som överpresterat finns toppchans till tre poäng hemma i Andalusien.

Varningens finger!

Cosenza

Cosenza bör kunna gynnas av den förmodade matchbilden i bottenmötet med Venezia. X2 får inte missas när värdarna inte trivs med att föra en matchbild.

144 rader
1. Watford - Hull 1x
2. Granada - Burgos 1
3. Las Palmas - Albacete 1x2
4. Ponferradina - Lugo x2
5. Santander - Mirandés 1
6. Eibar - Real Oviedo 1
7. Sp.Gijón - Cartagena x2
8. Ascoli - Genoa 2
9. Benevento - Cittadella 1
10. Südtirol - Ternana x
11. Bari - Modena 1x
12. SPAL - Palermo 1
13. Venezia - Cosenza 1x2

864 rader
1. Watford - Hull 1x
2. Granada - Burgos 1
3. Las Palmas - Albacete 1x2
4. Ponferradina - Lugo x2
5. Santander - Mirandés 1x
6. Eibar - Real Oviedo 1
7. Sp.Gijón - Cartagena x2
8. Ascoli - Genoa 2
9. Benevento - Cittadella 1x
10. Südtirol - Ternana x
11. Bari - Modena 1x2
12. SPAL - Palermo 1
13. Venezia - Cosenza 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto