Europatipset Tips Söndag 16/10

Publicerad på 14 Okt 2022 - 18:09

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Okt 2022 - 18:09

Det går ingen nöd på söndagens Europatips. Stormatcherna avlöser varandra när vi bland ska titta till Liverpool - Manchester City, El Clásico, Stockholmsderbyt samt Le Classique. Som om inte det vore nog finns även 3 miljoner i jackpot att kriga om. nu kör vi!

Spelstopp: 14:59

1. Liverpool - Manchester City 2

De senaste årens giganter i Premier League drabbar samman på Anfield där Liverpool haft en tuff säsongsinledning. Ligaspelet har gått på allt annat än räls men i veckans Champions League fick Klopps gäng proppen ur när Rangers slaktades med 7-1. Det ska dock inte dras för stora växlar på den fighten inför mötet med Manchester City. Peps mannar fick bara 0-0 mot FC Köpenhamn men det berodde till stor del på Gómez utvisning. Med elva man på banan är City världens bästa lag och här ska de ljusblå ses med god chans till revansch efter förlusten i Community Shield tidigare under säsongen. Tvåan singlas till trevlig procent.

2. Manchester United - Newcastle 1

Manchester United väntade till grevens tid innan de avgjorde mot Omonia Nicosia. The Red Devils stannade på en bra bit över 4,0 xG vilket säger det mesta om hur överlägsna värdarna var. Spelmässigt börjar det se allt bättre ut under ten Hag och hemma på Old Trafford har Rashford och company trivts som fisken i vattnet mot Newcastle de senaste åren. The Magpies har inte vunnit en ligamatch här sedan 2013 och även om gästerna gjort nio mål på sina två senaste matcher ska det sägas att de haft både marginaler och domslut på sin sida. Ettan spikas trots halvtaskigt värde.

3. Aston Villa - Chelsea X

Chelsea fick en betydligt enklare matchbild än förväntat mot Milan. Tomoris utvisning tillät Potters gäng ta en komfortabel trepoängare, men det hårda matchandet tycks redan ha tagit ut sin rätt på truppen. Reece James saknas troligen denna söndag och wingbacken är en vital del av de blåkläddas offensiv. Vi ställer oss inte bakom tvåan när den övervärderas grovt på Villa Park. Aston Villa övertygar inte men i uppgifter där de slipper ta tag i taktpinnen brukar värdarna kunna bjuda upp till dans. Den kraftigt högervridna streckningen synas omgående hela vägen.

4. Leeds - Arsenal 2

Arsenal hade stora problem med Bodö/Glimt i torsdags. Norrmännen lät Londonlaget svettas efter Sakas ledningsmål men de rödvita kunde till slut rida ut stormen. Formtoppen är uppenbar hos gästerna som ständigt hittar sätt att vinna matcher, något som inte minst bevisades i 3-2-segern mot Liverpool. Kommer Artetas kompani upp i samma nivå här räcker Leeds inte till. “Påfåglarna” är inne i en negativ spiral med fem raka utan seger och får finna sig i att slå ur underläge trots hemmaplan. Krysset sällskapar tvåan endast med hänsyn till värdet.

5. Southampton - West Ham 1

Fyra raka tävlingssegrar har givit harmoni åt både David Moyes och hela West Ham. Den svaga inledningen tycks som bortblåst och firma Scamacca/Bowen har hittat varandra fint i de främre leden. Den positiva formkurvan innebär också att gästerna blir väl hårt betrodda på sydkusten. Southampton har fyra raka nederlag i ryggsäcken men är det någonstans The Saints ska bjuda upp är det på eget gräs. St. Mary’s är en svårintagen borg för alla lag på denna nivå och när värdet landar till vänster blundar vi för tvåan. 1X!

6. Real Madrid - Barcelona 1

Ett stekhett “El Clásico” stundar i La Liga där 22-poängarna Real Madrid och Barcelona redan dragit ifrån övriga kombattanter. Ancelotti valde i veckan att vila en hel drös spelare i matchen mot Shakhtar Donetsk, något som påverkade prestationen. 1-1 räckte dock mer än väl och på Bernabéu anser vi det vara fördel “Marängerna”. Barcelona bjöd på en både hemsk och underhållande föreställning mot Inter där 3-3 betydde att avancemanget inte ligger i katalanernas händer. Det är ett tungt slag för den tveksamma satsningen som gjordes inför säsongen och med mängder av tunga avbräck i defensiven blir detta en tuff uppgift. Stannar ettan i trakter omkring 45 procent är det en vettig spik.

7. Espanyol - Valladolid X

Från toppen till botten av La Liga. Blott en seger på åtta försök är dystra papper för Espanyol som lider av att ha tappat skicklige anfallaren Raúl de Tomás. Utan honom är offensiven svag och katalanernas stora förtroende de får av tipparna anser vi vara överdrivet. Valladolid kommer från fyra poäng på de två senaste där framför allt poängplocket mot Real Betis var meriterande. De lilavita ska kunna trivas i Katalonien där de slipper föra matchbilden. X2 är av yppersta vikt men alla tecken smakar bäst.

8. Djurgården - AIK 1

Ett rungande Stockholmsderby stundar på Tele2 Arena där Djurgården körde över Gent i torsdags. Trots att Ekdal tvingades utgå tidigt var “Blårändernas” fokus på rätt plats och energin från det succéfyllda Europaspelet ska värdarna kunna ta med sig in i den allsvenska guldstriden. AIK kommer givetvis att göra allt för att sätta käppar i hjulen för ärkerivalen, men “Gnaget” ser faktiskt inget vidare ut just nu. Bara en seger på de fyra senaste trots ytterst gynnsamt motstånd är ingen rolig rad att ha med sig in i ett huvudstadsderby. Gästernas fina derbyfacit till trots ger vi fullt förtroende åt ettan.

9. Mjällby - Hammarby 1

I en annan del av Svedala ska ett annat Stockholmslag göra sitt för att knipa det sista halmstrået i guldstriden. Hammarby körde över Varberg med 5-1 i måndags, den första trepoängaren sedan slutet på augusti. Denna söndag är det dock gräs som gäller på Strandvallen, ett underlag och en opponent som Bajen haft svårt för i modern nutid. Mjällby har vunnit de två senaste motsvarande mötena på egen mark och även om Al-Ammari är avstängd ska värdarna kunna komma upp i ansenlig nivå. När tvåan streckas till absurdum vänder vi på klacken och spelar 1X till saftigt värde.

10. Lazio - Udinese 2

Förmodat målglad tillställning från Olimpico. Lazio har tre raka 4-0-segrar i ryggen från ligaspelet men fick slita hårt i torsdagens Europaspel. En utvisning gjorde att värdarna fick lira i numerärt underläge under stora delar av matchen mot Sturm Graz som slutade 2-2. Med risk för slitna ben är den hårt betrodda ettan ingen favorit att hålla i handen. Udinese har gått från klarhet till klarhet sedan säsongen drog igång och visade stor moral när 0-2 hämtades upp till 2-2 mot Atalanta. Den lågt streckade tvåan är ett drag som inte får missas i den eviga staden. “Gubben” (etta-tvåa) liras.

11. Hellas Verona - Milan X

Dubbla förluster mot Chelsea har försatt Milan i en prekär situation i Champions League. I Serie A går det desto bättre för “Rossoneri” som rättvist slog tillbaka Juventus trots ett ansatt truppläge. Just den faktorn vill vi flagga för som ett potentiellt fälleben inför söndagens drabbning med Hellas Verona. Värdarna har Salvatore Bocchetti som ny tränare och en effekt på detta ska inte uteslutas på Bentegodi. När streckningen lutar väldigt mycket åt höger vill vi snabba göra plats för 1X som skapar korsdrag bland kuponghögarna.

12. PSG - Marseille 1

“Le Classique” är alltid en sevärd historia och inget undantag är att vänta denna söndag. PSG och Marseille besitter finrummets två högsta högstanivåer och även om parisarna har frågetecken för Messi och Mbappé gillar vi segerchansen denna afton. Marseille har gjort det väldigt bra så här långt men dubbelspelandet i Europa bör påverka gästernas tunna trupp betydligt mer. PSG har 3-1-0 på de fyra senaste inbördes mötena och även om ettan streckas hårt är det en spik vi väljer att luta oss mot. Spiketta!

13. Union Berlin - Dortmund 2

Union Berlin hade i torsdags problem med Malmö FF där det syntes tydligt att Fischers mannar inte trivs när de behöver föra matchbilden. De slipper värdarna göra när Borussia Dortmund kommer på besök, men med längre vila i benen är detta gästernas fight att förlora. Edin Terzic gäng besitter en skyhög högstanivå där spelare som Adeyemi, Moukoko och Modeste kan skjuta huvudstadslaget i sank på egen hand. Tvåan går först, på större system åker ettan med i vad som väntas bli en målrik historia.

Kupongens kassaskåp

PSG

Att vinna ett “Le Classique” görs inte utan svårigheter men hemma på Parc des Princes är PSG en urkraft. Marseille kammar noll i rivalmötet.

Varningens finger!

Aston Villa

Aston Villa har fått gott om vila i benen till skillnad från Chelsea som var i farten i veckans Champions League. När vänstersidan erbjuder magiskt spelvärde ska den snabbt välkomnas in i värmen.

144 rader
1. Liverpool - Man City 2
2. Man United - Newcastle 1
3. Aston Villa - Chelsea 1x2
4. Leeds - Arsenal 2
5. Southamp. - West Ham 1x
6. R.Madrid - Barcelona 1
7. Espanyol - Valladolid 1x2
8. Djurgården - AIK 1
9. Mjällby - Hammarby 1x
10. Lazio - Udinese 12
11. H.Verona - Milan x2
12. PSG - Marseille 1
13. U.Berlin - Dortmund 2

864 rader
1. Liverpool - Man City 2
2. Man United - Newcastle 1
3. Aston Villa - Chelsea 1x2
4. Leeds - Arsenal x2
5. Southamp. - West Ham 1x
6. R.Madrid - Barcelona 1
7. Espanyol - Valladolid 1x2
8. Djurgården - AIK 1
9. Mjällby - Hammarby 1x
10. Lazio - Udinese 12
11. H.Verona - Milan 1x2
12. PSG - Marseille 1
13. U.Berlin - Dortmund 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto