Europatipset Tips Söndag 19/3

Publicerad på 17 Mar 2023 - 16:40

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Mar 2023 - 16:40

Ett magiskt Europatips kombineras denna söndag av en magisk jackpot på 4,5 miljoner. Londonderby, Cupsemin från Hisingen, Derby d’Italia, Derby della Capitale och inte minst El Clásico är sevärdheter utöver det vanliga. Vi kör igång äventyret med en gång!

Spelstopp: 14:59

1. Arsenal - Crystal Palace 1
Kupongen öppnar med ett Londonderby från Emirates där Arsenal brakar samman med Crystal Palace. De förstnämnda åkte i torsdags ur Europa League efter 120 minuter och straffar mot Sporting, men det ska inte hindra The Gunners från att komma upp i nivå denna söndag. Saliba är ett frågetecken men med spelare som Martinelli, Jesus, Saka, Trossard och Ödegaard är det trots allt ingen fara på torpet. Crystal Palace sparkade i sin tur Patrick Vieira efter 0-1 mot Brighton och “Örnarnas” prestationer har varit allt annat än vackra sedan uppehållet. Den längre vilan till trots har besökarna ingen chans i norra London. Spika ettan trots benhård streckning.

2. Manchester United - Fulham 1
Manchester United åkte till Andalusien med 4-1 från det första mötet med Real Betis. Erik ten Hags gäng vann även returen efter att Marcus Rashford hittat rätt med ett distansskott. Engelsmannen är i fortsatt toppform och tillsammans med Fernandes och Antony ska han kunna hitta luckor genom Fulhams bräckliga defensiv. Casemiro är dock avstängd och när ettan sticker upp över 75 procent är det dags att dra öronen åt sig. Oävna är inte gästerna och i en på förhand ytterst inspirerande FA-cupkvartsfinal är det inte dumt att göra plats för krysset. Mer än så behövs inte.

3. Häcken - Djurgården 1
Svenska Cupen har kommit ett steg längre än FA-cupen då det vankas semifinal mellan Häcken och Djurgården på Bravida Arena. Stockholmarnas uttåg ur Europa Conference League mot Lech Poznan var ett antiklimax av sällan skådat slag och när dessutom 120 minuter mot Malmö FF finns i kropparna blir det inte lätt att ladda om här. Häcken har sett strålande ut i cupspelet och de regerande svenska mästarna ser onekligen ut att gå ännu en ljus säsong till mötes. Tvillingarna Gustafson dikterar tempot på mitten och framåt finns flera olika typer av matchvinnare i Högmos trupp. Norrmannens adepter sänker det gamla ditot på Hisingen. Spikad etta.

4. Inter - Juventus 1
Juventus fick en enkel resa i torsdagens retur mot Freiburg där numerärt överläge gjorde att “Den gamla damen” kunde defilera hem avancemanget. Det lär behövas inför Derby d’Italia. Truppläget är fortfarande ansatt hos gästerna som får det betydligt tuffare emot på San Siro. Inter stärkte i tisdags moralen när de säkrade avancemanget i Champions League borta mot Porto och hemma i modehuvudstaden har Nerazzurri varit urstarka under säsongens gång. Blott sex insläppta mål på egen mark är bäst i klassen och här tar de blåsvarta revansch efter torsken i det vändande mötet. Martínez hänger minst en balja när ettan spikas.

5. Lazio - Roma 2
Från ett rivalmöte till ett annat när blickarna vänds mot Derby della Capitale på Olimpico. Både Lazio och Roma var i farten i torsdagens Europaspel och “Örnarnas” öde slutade i moll efter ännu en förlust mot AZ Alkmaar. Spelet värmde inte Sarri som fortsatt ser ut att få klara sig utan skadade Immobile. Då blir det inte lätt att lägga Roma på rygg. Mourinhos gäng förtjänade inte 0-0 mot Real Sociedad men 180 minuter mot spanjorerna utan insläppt mål är ett kvitto på att portugisen är en mästare på att karva fram resultat när det gäller som mest. Det bör han kunna lyckas med även här och när ettan övervärderas blickas det enbart österut. X2 gillas.

6. Torino - Napoli X
Napoli klädde planenligt av Eintracht Frankfurt i returen och efter en gynnsam lottning ligger vägen mot en sensationell dubbel onekligen öppen. Gästerna toppar nämligen Serie A i överlägsen stil och det är just det som gör att tvåan inte går att lita på borta mot Torino. “Tjurarna” trivs som absolut bäst i dessa uppgifter och det går bara inte att spika tvåan till över 70 procent. Större under har skett än att Spallettis gäng går på en liknande mina som de gjorde mot Lazio (0-1). När strecken sitter som de gör är hela spannet och skrälljobb korrekt beställning.

7. Barcelona - Real Madrid 1
Den kanske hetaste fighten av samtliga stundar på Camp Nou där El Clásico äger rum. Barcelona har dragit ifrån Real Madrid i toppen av La Liga där ett försprång på nio poäng i praktiken innebär säkrad ligatitel vid seger denna afton. Dembélé är fortfarande borta från spel medan Pedri dras med frågetecken, men med längre vila i benen råder ändå fördel katalanerna. Real Madrid gavs inga större bekymmer i returen mot Liverpool men det är ändå en nackdel att ha varit i farten i veckan. Avståndet upp till ärkerivalen är stort och känslan är att Real kanske siktar in sig allra mest på Champions League-slutspelet i vår. Till sunda streck är ettan en vettig spik.

8. Getafe - Sevilla X
Med mycket möda och stort besvär löste Sevilla till slut avancemanget i Europa League borta mot Fenerbahce. Andalusierna var dock illa ute och när prestationsnivån tagit ett steg tillbaka under våren blir söndagens tripp till utkanterna av Madrid ingen enkel sådan. Getafe krigar, liksom Sevilla, för nytt kontrakt och kommer inte att ge bort en millimeter på den egna gräsmattan. Alderete och Duarte är dock jobbiga avbräck i de bakre leden och det skulle inte förvåna om detta tickar jämnt långt in på matchuret. Spikkrysset är en spännande lösning för den vågade.

9. Osasuna - Villarreal 2
Villarreal dominerade matchbilden hemma mot Anderlecht men trots drygt 3,0 xG lyckades “Den gula ubåten” åka ur turneringen efter ett baklängesmål. Quique Setién är således en pressad man på tränarbänken och ska han säkra sin framtid behöver de gulklädda nå en Europaplats i La Liga. Förutsättningar finns och trots kort vila i benen gillas gästernas segerchans mot ett Osasuna som inte alls rosar marknaden. Grabbarna från Pamplona har bara en seger på sina åtta senaste ligamatcher och trenden bryts inte heller mot ett i grunden skickligare Villarreal. Fräck spiktvåa, vid gardering är det krysset som gäller.

10. Bayer Leverkusen - Bayern München 1
Det vankas rivalmöte även i Bundesliga där Bayer Leverkusen och Bayern München ska mäta svärd på BayArena. De förstnämnda tog sig lekande lätt vidare i torsdagens Europa League och Xabi Alonso har onekligen fått rätsida på värdarnas prestationer. Diaby och Wirtz är supertalanger som båda kan ställa till med problem för gästerna. Bayern München kommer närmast från 5-3 mot Augsburg i en galen tillställning. Nagelsmanns offensiv är hypervass men den bräckliga defensiven rättfärdigar knappast kraftigt överdrivet favoritskap denna söndag. Ettan till singelprocent måste finnas med. Om råd alla tecken.

11. Union Berlin - Eintracht Frankfurt 2
Union Berlins resa i Europa League tog i torsdags slut när värdarna föll med 0-3 mot Royale Union SG. En utvisning på Haberer gjorde att det blev omöjligt att forcera i slutskedet och det är uppenbart att Fischers mannar haft problem med att hantera dubbelspelandet under våren. Enkelt blir det heller inte att ladda om mot Eintracht Frankfurt, åtminstone inte så enkelt som tipparna tycks tro. Gästerna trivs utmärkt när de får spela på omställningar och i firma Kolo Muani/Götze finns enorm spets som kan räcka långt i huvudstaden. När spelvärdet landar till höger är X2 rätt väg att gå.

12. PSG - Rennes X
PSG har skaffat sig ett försprång på tio poäng ned till Marseille. Det räcker troligen för att säkra ytterligare en ligatitel, men Galtiers manskap imponerar knappast så till den grad att de ska målas upp över 80 procent mot Rennes. 2-1 mot Brest lämnade en del att önska och med flera tunga avbräck – däribland Neymar – är värdarna ingen favorit att hålla i handen. Rennes vann det vändande mötet med 1-0 och har som ambition att hänga med i kampen om Champions League-platserna hela vägen in på våren. En ansenlig insats i Paris kan mycket väl räcka till poängplock. Kraftigt vänstervridna streck innebär att alla tecken är ett måste.

13. Reims - Marseille 1
19 raka ligamatcher utan förlust är kusligt starka papper av Will Still och dennes Reims. Senast hölls Monaco på halster (1-0) i furstendömet och sett till matchbilden var det inte alls orättvist att Still och company fick med sig hela kakan. Defensiven är urstark och med en glödhet spetsspelare som Balogun längst fram får även Marseille se upp. Les Olympiens är tio poäng bakom PSG och när gästerna inte längre kan jaga utan istället får se sig över axeln i tabellen är de ingen favorit att lita på. Den spelvärda ettan är en fin utgång. Krysset kan hänga med som säkerhetsbälte i en troligen jämn kamp.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Torsdagens uttåg ur Europa League till trots är Arsenal tillräckligt bra för att kunna städa av Crystal Palace på Emirates. Ettan streckas hårt men det är befogat.

Varningens finger!

Rennes
Rennes kan slå alla lag i Ligue 1 när de har sin dag och mot ett möjligen splittrat PSG ska gästerna inte räknas bort. Missa inte X2.

144 rader
1. Arsenal - Crystal P 1
2. Man United - Fulham 1x
3. Häcken - Djurgården 1
4. Inter - Juventus 1
5. Lazio - Roma x2
6. Torino - Napoli 1x2
7. Barcelona - R.Madrid 1
8. Getafe - Sevilla x
9. Osasuna - Villarreal 2
10. Leverkusen - B.München 12
11. Union Berlin - Frankfurt x2
12. PSG - Rennes 1x2
13. Reims - Marseille 1

864 rader
1. Arsenal - Crystal P 1
2. Man United - Fulham 1x
3. Häcken - Djurgården 1
4. Inter - Juventus 1
5. Lazio - Roma x2
6. Torino - Napoli 1x2
7. Barcelona - R.Madrid 1
8. Getafe - Sevilla x
9. Osasuna - Villarreal x2
10. Leverkusen - B.München 1x2
11. Union Berlin - Frankfurt x2
12. PSG - Rennes 1x2
13. Reims - Marseille 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto