Europatipset Tips Söndag 19/6

Publicerad på 17 Jun 2022 - 17:59

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jun 2022 - 17:59

Spridda skurar råder på söndagens Europatips som inleds med den avgörande playoff-finalen mot La Liga. Damallsvenskan, Eliteserien och Ettan Norra tar sedan över stafettpinnen innan MLS leder vår hand in över mållinjen. Vi har luskat ut en spännande väg mot 13 gröna bockar. Ni hänger väl med?

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


TV: Melker har fina drag på Europatipset!Spelstopp: 14:591. Tenerife - Girona X

Inte nog med att spanjorerna äter otroligt sena middagar, deras kvalspel ska också hålla på längre än övriga europeiska diton. För drygt en vecka sedan spelade Tenerife och Girona 0-0 med varandra i Katalonien, ett resultat som de förstnämnda ska vara väldigt glada över. Girona dominerade matchbilden med eftertryck och till skillnad från tipparna tycker vi att gästerna ska ses med betydligt större chans på semesterön än vad streckningen visar. Stuani är en spetsspelare som inte motsvaras i Tenerife och när ettan sticker iväg är det läge att blicka åt andra hållet. Krysset först, tvåan sedan.

2. IFK Kalmar - Djurgården 2

Djurgården gick rejält på pumpen i midnattsmatchen mot Piteå. 0-3 i nacken var inte mycket att skriva hem om och stockholmarna laddade upp på konstigt vis när de begav sig till Norrland obarmhärtigt tidigt dagen innan match. Kan de lägga om sina rutiner på normalt vis ska Blåränderna kunna studsa tillbaka på vinnande väg mot IFK Kalmar. Värdinnorna från Småland är ett bottenlag som kommer att få slåss om nytt kontrakt hela säsongen. Nio av nio poäng har kommit i egen borg, men här råder det trots allt klasskillnad i grund och botten. DIF vann det vändande mötet med 4-0 och vinner igen. Spikad tvåa.

3. Vittsjö - KIF Örebro 1

Vittsjö kom från en kämpig period med bara en poäng på de två senaste till mötet med Häcken, men väl där stod värdinnorna för en insats som hette duga. 3-2-segern gav en rejäl skjuts för självförtroendet och Vittsjö värderas med rätta som klara favoriter när KIF Örebro kommer på besök. Allt har dock sin gräns och när ettan sticker upp över 80 procent är det läge att dra i handbromsen. Gästerna från Närke är kapabla trots sin dystra formrad och större under har skett än att de lämnar Vittsjö IP med en poäng. Krysset beges plats med hänsyn till värdet.

4. Lilleström - Rosenborg X

Högoktanig drabbning från Åråsen Stadion där serieledarna Lilleström tar emot mesta mästarna Rosenborg. Efter ett par tuffa säsonger ser de sistnämnda ut att vara på rätt väg med Kjetil Rekdal. Bara en förlust på de inledande nio matcherna är starka papper och senast stod RBK för en kanoninsats när de spelade skjortan av Vålerenga (4-0). Det lär bli tuffare emot när ett ruskigt hemmastarkt Lilleström står på andra sidan, men trots värdarnas facit i egen borg (5-0-0 och 10-0 i målskillnad!) bör matchbilden kunna passa de tillresta. Vecchia är en spelare som kan åstadkomma mycket på egen hand och här lockar högersidan mest inledningsvis. Om råd alla tecken.

5. Odds BK - Molde 2

Odds BK har stått för en ojämn inledning – 4-0-6 – och får verkligen bekänna färg när de ställs mot Molde denna söndag. Mushaga Bakenga har lämnat ett stort hål efter sig i de offensiva leden och med bara nio gjorda mål är värdarna bland Eliteseriens sämsta aktörer i anfallsspelet. Molde tillhör däremot de bättre och det är inte svårt att förstå varför när firma Fofana/Eikrem återfinns på topp. Duon kan på egen hand vända ut och in på vilket försvar som helst och här råder det inget tu tal om att gästerna ska ses som favoriter. Tvåan ser dock ut att sticka iväg vilket gör den lågt streckade ettan till ett spännande komplement på större system.

6. Tromsö - Haugesund 1

Haugesund har läckt som ett såll inledningsvis och parkerar därför i de nedre regionerna av tabellen. Med ett snitt på över två insläppta mål per match är gästerna sämst i serien och 1-1-3 på resande tass är en rad som vittnar om att Fiskmåsarna darrar i knäskålarna så fort det vankas resor. Då bör det passa illa att ställas mot ett Tromsö som tar lejonparten av sina poäng i Norges nordligaste delar. I fjol förlorade Haugesund motsvarande möte med 2-0 och vi tror på ytterligare ett nederlag i säsongens längsta bortamatch. Ettan singlas.


Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


7. Viking - Sandefjord 1

Topplaget Viking har hamnat i en negativ period med tre raka utan seger. Mark har således tappats till Molde och Lilleström i topp som kan dra ifrån värdarna då båda har en match mindre spelad. Veton Berisha öser dock fortfarande in mål i offensiven och det är inte konstigt att Malmö FF jagar anfallarens signatur under transferfönstret. God chans att studsa tillbaka på vinnande väg finns med det sagt när ett halvdant Sandefjord kommer på besök. Gästerna har förvisso tagit samtliga av sina poäng på resande tass, men här ska det mycket till för att de ska stå emot. Klasskillnad råder och ettan spikas av.

8. Ålesund - Vålerenga 2

Vålerenga är så här långt den enskilt största besvikelsen i Eliteserien. Tre raka förluster med totalt 2-9 (!) torde innebära att coach Fagermo hänger löst och rejäl bättring krävs om gästerna ska vara med och hota om Europaplatser. Ålesund går betydligt bättre för stunden men har samtidigt haft ett gynnsammare spelschema än söndagens kombattanter. Hemma på Color Line Stadion ska nykomlingarna inte underskattas, men det är samtidigt värt att påpeka Vålerengas stora grundkunnande. Gubben (etta-tvåa) ramar in detta väl.

9. FK Jerv - Ham-Kam 2

Nykomlingsmöte från Grimstad där Jerv ska mäta svärd med Ham-Kam. De sistnämnda tappade inför säsongen Kjetil Rekdal till Rosenborg men har trots det hävdat sig väl i finrummet. Bara två förluster på nio matcher är ett kvitto på detta, men blott en seger behövs samtidigt förbättras om gästerna ska undvika bottenstrid. Jerv ser däremot ut att vara cementerade i bottenskiktet. Offensiven hackar och med fyra raka förluster är självförtroendet kört i botten. Den sunt streckade tvåan gillas mest och är en fullt duglig spik.

10. Haninge - Team TG X

Haninge brottas med interna problem där framför allt den ansatta ekonomin sprider dålig stämning i spelartruppen. Tre raka uddamålsförluster har tärt på värdarnas självbild och även om Team ThorenGruppen är en normalt passande uppgift vill vi inte luta oss mot en av kupongens största, men också bräckligaste, favoriter. Gästerna från Umeå räcker överlag inte till i Ettan Norra men här har de trots allt ingenting att förlora. Kommer Haninge inte upp i nivå är högersidan vansinnigt spännande att ha med i leken. Måla tvärs över och håll tummarna för en jätteknall.

11. Atlanta United - Inter Miami 1

Vi tar ett skutt över pölen och landar in i MLS där Atlanta United blandat och gett under våren. Skadan på målkungen Martínez har varit den stora anledningen till detta, men nu är anfallaren från Venezuela redo för spel igen. Då kommer United att klättra raskt i tabellen. Inter Miami är ett av ligans allra sämsta bortalag och det lär dröja länge innan Beckhams juveler är uppe bland topplagen och krigar. I fjol föll gästerna två gånger om på Mercedes-Benz Stadium och här blir det förlust igen. Ettan spikas.

12. Nashville - Kansas City X

Trots en man mindre på banan visade Sporting Kansas City moral när de kvitterade 0-1 till 1-1 mot New England Revolution. Det räckte emellertid inte till poäng då 1-2 föll strax före slutvisslan, men kan gästerna komma upp i samma nivå mot Nashville är mycket vunnet. Värdarna från Tennessee är ett lag för slutspelet men här blir de samtidigt väldigt hårt betrodda av svenska folket. Till alldeles för vänstervridna streck är det inte läge att snåla med tecken. Hela spannet föredras där X2 rensar friskt bland kuponghögarna.

13. New York City - Colorado 1

New York City är som bekant regerande mästare i MLS och befinner sig i toppform för dagen. Segrar radas upp på löpande band och det är inte alls otänkbart att grabbarna från The Big Apple försvarar sin titel från i fjol. Castellanos och Moralez är två lirare som kan skjuta ett torftigt Colorado Rapids i sank på egen hand. Gästerna är bra när de har sin dag men här ska de normalt inte ha mycket att säga till om. Det skiljer ett hack upp till Citys kunnande och även om ettan streckas benhårt är den likväl trolig. NYC singlas!

Kupongens kassaskåp

New York City

New York City toppar den östra konferensen och visar toppform för dagen. Castellanos skjuter ett halvdant Colorado Rapids i sank i The Big Apple.

Varningens finger!

Team TG

Haninge brottas med interna problem och även om Team TG överlag inte räcker till i Ettan Norra är högersidan alldeles för intressant för att inte testa. Perfekt läge för heltäckningsmatta och skrälljobb.

Gå med i vårt succélag – köp en andel till vårt jättesystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


144 rader
1. Tenerife - Girona x
2. Kalmar - Djurgården 2
3. Vittsjö - KIF Örebro 1x
4. Lilleström - Rosenborg x2
5. Odds BK - Molde 12
6. Tromsö - Haugesund 1
7. Viking - Sandefjord 1
8. Ålesund - Vålerenga 12
9. FK Jerv - Ham-Kam 2
10. Haninge - Team TG 1x2
11. Atlanta - Inter Miami 1
12. Nashville - Kansas City 1x2
13. New York City - Colorado 1

864 rader
1. Tenerife - Girona x2
2. Kalmar - Djurgården 12
3. Vittsjö - KIF Örebro 1x
4. Lilleström - Rosenborg 1x2
5. Odds BK - Molde 12
6. Tromsö - Haugesund 1
7. Viking - Sandefjord 1
8. Ålesund - Vålerenga 12
9. FK Jerv - Ham-Kam 2
10. Haninge - Team TG 1x2
11. Atlanta - Inter Miami 1
12. Nashville - Kansas City 1x2
13. New York City - Colorado 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto