Europatipset Tips Söndag 2/10

Publicerad på 30 Sep 2022 - 16:43

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Sep 2022 - 16:43

Söndagens Europatips både börjar och avslutar magiskt med derbyn från Manchester respektive Istanbul. Däremellan ska vi följa upplösningen i Allsvenskan, en värdespik i La Liga, toppmöte i Serie A samt underhållning från Ligue 1 och Bundesliga. Det låter sannerligen som en söndag!

Spelstopp: 14:591. Manchester City - Manchester United 1

Det blåser upp till Manchesterderby på Etihad där Pep Guardiola ska begå hjärnornas kamp med Erik ten Hag. Tränarna – som verkade tillsammans i Bayern München – har fått bra fart på sina respektive manskap men denna söndag lutar vi starkt åt att City blir övermäktiga. Ten Hag ser ut att få klara sig utan både Rashford och Martial vilket innebär att United saknar djupledshot mot Citys höga backlinje. Gästerna kommer samtidigt att ställas inför sitt hittills tuffaste test och även om The Red Devils stått upp bra mot de ljusblå i modern nutid blir detta en övermäktig uppgift. Vi spikar ettan i Eastlands.

2. Leeds - Aston Villa 1

Steven Gerrard skaffade sig arbetsro när han innan uppehållet lotsade sitt Aston Villa till fyra poäng mot Manchester City och Southampton. Prestationerna höll dock ingen vidare nivå och här ser gästerna ut att få klara sig utan Carlos, Kamara och Digne. Tre spelare som normalt är givna i startelvan. Leeds får i sin tur tillbaka Bamford vilket spetsar anfallslinjen enormt jämfört med tidigare nödlösningar. Tillsammans med Harrison och Sinisterra kan måltjuven göra livet surt för Villa på Elland Road. Jesse Marsch får följa akten från läktaren då han är avstängd, men amerikanens frånvaro ska inte spela alltför stor roll. Ettan spikas trots halvtaskigt värde.

3. Varberg - Häcken 1

I grevens tid lyckades Häcken lösa en poäng i toppmötet med Hammarby. Den delade äran var samtidigt “Getingarnas” tredje raka utan seger och ansträngningen innebar också avstängningar på Jeremejeff, Fridriksson, Rygaard och Samuel Gustafson. Adderas Sanas skada är det inte svårt att förstå varför det är ett kraftigt försvagat gulsvart gäng som gör den korta resan längs västkusten. Varberg har ett betydligt bättre truppläge att tillgå och erkänt skicklige Jocke Persson lät med sina adepter AIK få känna på värdarnas svårslagenhet i egen borg i den senaste hemmamatchen. Kommer de upp i samma nivå här är mycket vunnet. Den övervärderade tvåan kan gott fimpas till förmån för värdet till vänster. 1X!

4. Sirius - AIK 2

Förmodat öppen drabbning från Studenternas där Sirius ämnar säkra nytt kontrakt medan AIK hoppas ta kliv mot tredjeplatsen. Blott en poäng mot Varberg och Degerfors skvallrar om att Goitoms magi avtagit hos gästerna som kämpar med sin defensiv. Under den före detta anfallarens ledning spelar Gnaget en mer offensivt viktad fotboll vilket gör de bakre leden sårbara. Samma visa råder hos Sirius som har en kuslig förmåga att blanda högt med lågt under 90 minuter. Kouakou är ett välkommet tillskott till truppen efter sin avstängning och den gamla AIK:aren lär vara sugen på att sänka sin gamla förening. Vi tror att vi får se en vinnare på Studenternas och vänder oss således mot “gubben” (etta-tvåa).

5. Kalmar - Helsingborg 1

Helsingborg ska ha beröm för sin insats i derbyt mot Malmö FF. “Di Röe” bjöd upp till kamp men lyckades dessvärre inte få med sig några poäng (1-2). Sju pinnar skiljer upp till säker mark och ska skåningarna lösa nytt kontrakt är det främst återkval som siktet ska riktas mot. Poängplock borta mot Kalmar blir en svårlöst uppgift, men lyckas besökarna ligga rätt i sina positioner går det att såra KFF via omställningar. Rydströms gäng har känning på en Europaplats efter att ha gått obesegrade sedan mitten på augusti. Firma Nanasi/Berg kan knacka bort vilken opponent som helst och trots hård streckning är ettan det givna utgångstecknet. Krysset sällskapar med hänsyn till värdet.

6. GIF Sundsvall - IFK Norrköping 2

Ångestladdad fight från NP3 Arena där Sundsvall är piskade att vinna för att hålla hoppet om nytt allsvenskt kontrakt vid liv. Norrköping har i sin tur inte säkrat spel i finrummet inför nästa säsong. Glen Riddersholms gäng har bara en poäng på de två senaste och inte heller dansken har lyckats få Peking att agera som en enhet. Högstanivån är tillräckligt hög för att avfärda Sundsvall med flera bollars marginal, men det är samtidigt läge att dra öronen åt sig när ett komplett opålitligt herrskap streckas upp över 75 procent. Den rensande ettan ackompanjerar på större systembyggen.

7. Celta Vigo - Real Betis 1

Allsvenskan läggs till handlingarna och istället riktas fokus mot La Liga. Celta Vigo gick ordentligt på pumpen innan uppehållet där 1-4 mot Atlético Madrid och 0-3 mot Valencia var dyster läsning. Hur märkligt det än må låta var galicierna dock klart bättre än Atlético och kan Eduardo Coudet motivera sina mannar till en likvärdig prestation mot Real Betis sitter strecken onekligen skevt. De grönvita gästerna har kapacitet att nå en Champions League-plats, men med skador på viktiga duon Fekir/Juanmi är offensiven försvagad. När smaskigt spelvärde tornar upp till vänster lämnas ettan på egna ben.

8. Girona - Real Sociedad X

Medan övriga nykomlingar fått en tuff start på La Liga har Girona inlett på mer än godkänt vis. Sju poäng på sex matcher är inte illa pinkat och värvningen av Oriol Romeu är en som ger värdföreningen välbehövlig stabilitet i planens centrala delar. Lyckas de dessutom få igång tilltänkta målgöraren Castellanos är mycket vunnet. Real Sociedad saknar fortfarande Oyarzabal i de främre leden och utan honom kommer baskerna troligtvis att underprestera sina underliggande siffror ett tag till. Här blir “La Real” för stora favoriter och värdemässigt fina 1X är en vettig inledning. Alla tecken åker med på större bongar.

9. Atalanta - Fiorentina X

En underhållande fight ligger i pipelinen på Gewiss Stadium där Atalanta ska mäta svärd med Fiorentina. Gasperinis gäng stod för en stark sommartermin där 5-2-0 på sju matcher innebär att de toppar tabellen tillsammans med Napoli. Fiorentina är med det sagt en opponent som passat de blåsvarta illa den senaste tiden. Viola har vunnit de tre senaste inbördes mötena och hittar gästerna upp i närheten av sin högstanivå ska de inte räknas bort från en fortsättning på den fina trenden i Bergamo. Vänstervriden streckning innebär heltäckningsmatta och skrälljobb.

10. Juventus - Bologna X

0-1 i ändan mot Monza symboliserade Juventus sommar mer än väl. Allegris filosofi är utdaterad sedan länge och med en avbräckslista av större makters nåde är det omöjligt att hålla “Den gamla damen” i handen till överdriven procent. Di María, Pogba, Chiesa, Locatelli och Alex Sandro saknas alla när Bologna kommer på besök. Thiago Motta är som bekant ny på tränarposten hos gästerna och en effekt av bytet ska inte räknas bort i en matchbild som bör passa de tillresta som handen i handsken. Arnautovic och Barrow är spelare som kan sänka Juve på egen hand. Måla tvärs över och jobba in X2 som rensar friskt.

11. Lens - Lyon 1

Toppmöte från Ligue 1 där Lens ser ut att vara i toppstriden för att stanna. Franck Haises mannar är tillsammans med toppduon de enda obesegrade lagen efter åtta omgångar och hemma på Stade Bollaert-Delelis tar de rödgula inga fångar. Openda och Fofana är en duo som hör hemma på högre nivå och den förstnämnda kan mycket väl skjuta ett ojämnt Lyon i sank. Les Gones hade en mörk avslutning på sommaren med tre raka förluster och återstartar hösten på samma vis. Den sunt streckade ettan singlas i Pas-de-Calais.

12. Hertha Berlin - Hoffenheim 2

Förmodat böljande tillställning från Bundesliga där vi gillar Hoffenheims segerchans. Trots att gästernas poängskörd på främmande gräs inte varit mycket att skriva hem om har de en spelstil som lämpar sig väl utanför hemtrakterna. Kramaric och Baumgartner är lirare som bör trivas med ytorna som Hertha Berlin lämnar efter sig. Huvudstadslaget har sett marginellt förbättrade ut jämfört med i fjol, men bara en seger på sju försök vittnar samtidigt om offensiva problem. Till korrekt fördelade streck väljer vi att lämna tvåan allena.

13. Besiktas - Fenerbahce 1

Det kommer inte att sparas på krutet på Vodafone Park. Besiktas strålar samman med Fenerbahce i ett glödhett Istanbulderby där små marginaler kommer att fälla avgörandet. De svartvita värdarna har lyckats sy ihop flertalet stabila prestationer i inledningen, men Fenerbahces offensiv är de inte nära att matcha. 20 gjorda mål på sex matcher är ytterst imponerande från gästernas sida. Enner Valencia toppar skytteligan och den rutinerade anfallaren är en tänkbar matchvinnare i derbyt. Ettan inleder men den lågt streckade tvåan får heller inte missas. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet i kupongens sista fight.

Kupongens kassaskåp

Manchester City

Även om Manchester United vållat Manchester City problem i modern nutid kommer det ta ett tag innan ten Hags gäng är på samma nivå som Guardiolas dito. Urstark etta i derbyt.

Varningens finger!

Bologna

Bologna trivs i matchbilder där de får spela på kontringar, något som kommer att bli fallet mot ett dysfunktionellt Juventus. X2 rensar friskt och räknas tidigt.144 rader
1. Man City - Man United 1
2. Leeds - Aston Villa 1
3. Varberg - Häcken 1x
4. Sirius - AIK 12
5. Kalmar - Helsingborg 1
6. Sundsvall - Norrköping 2
7. Celta Vigo - Real Betis 1
8. Girona - Real Sociedad 1x
9. Atalanta - Fiorentina 1x2
10. Juventus - Bologna 1x2
11. Lens - Lyon 1
12. H.Berlin - Hoffenheim 2
13. Besiktas - Fenerbahce 12

864 rader
1. Man City - Man United 1
2. Leeds - Aston Villa 1
3. Varberg - Häcken 1x
4. Sirius - AIK 12
5. Kalmar - Helsingborg 1x
6. Sundsvall - Norrköping 12
7. Celta Vigo - Real Betis 1
8. Girona - Real Sociedad 1x2
9. Atalanta - Fiorentina 1x2
10. Juventus - Bologna 1x2
11. Lens - Lyon 1
12. H.Berlin - Hoffenheim 2
13. Besiktas - Fenerbahce 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto