Europatipset Tips Söndag 22/1

Publicerad på 20 Jan 2023 - 11:34

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2023 - 11:34

Söndagens Europatips inleds med en riktig smällkaramell då Arsenal och Manchester United drabbar samman på Emirates i norra London. Juventus - Atalanta och Athletic Bilbao - Real Madrid är två andra godbitar och med 3 miljoner kronor i jackpot ligger ett gyllene skimmer över hela bongen. Nu går vi för full pott!

Gå med i vårt succélag – 100 kr/andelen – KLICKA HÄR för en andel i systemet!

Spelstopp: 14:59

1. Arsenal - Manchester United 1
Arsenal spelade ut värsta rivalen Tottenham efter noter och 2-0 var inget att snacka om. Ödegaard var återigen mäktig på det offensiva mittfältet medan Partey dikterade villkoren fullständigt från sin position. Dessutom var Saka på fint humör och Nketiah visade att han kan fylla Gabriel Jesus stora skor. Det är ett ytterst välmående hemmalag som springer ut på gräsmattan med i stort sett ordinarie manskap. Manchester United har gjort det väldigt bra i några månader och vinst här skulle innebära att de är med i titelstriden. Gästerna får dock klara sig utan Casemiro och Dalot och det är två tunga avbräck. Ten Hag kommer dra hem sina mannar och försöka kontra på Rashford precis som i höstens möte på Old Trafford, men denna gång har Arsenal lärt sig sin läxa. Serieledarna vinner igen och ettan spikas.

2. Manchester City - Wolverhampton 1
Pep Guardiola är en svår man att förstå sig på. När de ljusblåa ställdes mot mardrömsmotståndet Tottenham hade spanjoren en bättre bänk än startelva. 0-2 i paus kunde dessutom knäckt vilket lag som helst, men anförda av Riyad Mahrez stod City för en mäktig andra halvlek och vann till sist matchen med 4-2. Det finns inget utrymme för att tappa fler poäng då Arsenal befinner sig fem poäng före i tabellen och här lär spelare som Foden, Silva och De Bruyne kliva in från start. Wolverhampton är förbättrade den senaste månaden, men på Etihad räcker de inte till. Ettan är bara att spika av.

3. Leeds - Brentford 1
Leeds är i allra högsta grad indraget i bottenstriden, men hemma på Elland Road gör de allt som oftast stabila prestationer. Poäng i sex av nio hemmamatcher är ett helt okej facit och nu ser skadeläget bättre ut än på länge. Gnonto och Rodrigo fungerar utmärkt tillsammans på topp och i veckans FA-cupmöte mot Cardiff fick äntligen Bamford näta igen. Den trion kan mycket väl bli tungan på vågen här. Brentford ligger betydligt högre upp i tabellen, men spelare för spelare är de inte bättre än värdarna och på Elland Road får de slå ur underläge. Tänkbar spiketta.

4. Juventus - Atalanta X
Atalanta följde upp galna 8-2 mot Salernitana med att besegra Spezia med 5-2 i Coppa Italia. Gasperini har hittat tillbaka till det fina anfallsspelet som gjorde Atalanta till ett lag att räkna med. Lookman, Zapata, Höjlund och Muriel är spelare som ska kunna hitta nätet även i Turin. Juventus har sprungit alldeles för bra under en längre period och 1-5-smällen mot Napoli var inte mer än vad de svartvita förtjänade. En del skador stör fortfarande, bland annat på Pogba och Vlahovic, och här är det svårt att köpa värdarnas favoritskap. X2 är en given utgång i norra Italien.

5. Spezia - Roma 1
Spezia föll ihop fullständigt i cupmötet mot Atalanta där de tappade fem bollar förbi sig. Den bataljen borträknad har Spezia varit oerhört stabila under en längre period. Fem raka utan förlust i ligaspelet imponerar och med målkungen Nzola på topp finns det alltid hot i detta hemmalag. Han trivs utmärkt tillsammans med Gyasi. Dessutom finns två svenskar i klubben i form av Ekdal och Holm. Roma har en trupp för att slåss om topp 4, men dödgrävaren Mourinho behöver släppa lite på handbromsen. Tipparna tror stenhårt på huvudstadslaget här, men de har inte visat tillräckligt mycket för att förtjäna en streckning på 80 procent. Plocka med alla tecken från start där vänstersidan rensar magiskt.

6. Monza - Sassuolo 1
Monza har skrapat ihop åtta poäng på sina fyra senaste ligamatcher och Berlusconis gäng från Formel 1-meckat har en trupp som inte går av för hackor. Petagna är en anfallare av hög klass och han backas upp av i första hand Pessina och Caprari. Då finns dessutom Gytkjaer och Carlos Augusto att tillgå. En stark uppställning som ska kunna hitta rätt under söndagen. Sassuolo har inte alls fått det att stämma under hösten och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket med en enda seger på nio bortamatcher. Den siffran fördubblas inte nu. Spika ettan trots kallt värde.

7. Athletic Bilbao - Real Madrid 1
Real Madrid ligger bara tre pinnar bakom Barcelona i La Liga inför helgens omgång och behöver gå för seger i Baskien för att inte hamna för långt efter. Det är dock ett formsvagt Real som har sett direkt dåliga ut mot Villarreal, Valencia och just Barcelona i närtid. Alaba och Tchouaméni är alltjämt på skadelistan och jag tror Ancelottis Maränger får en jobbig kväll i Baskien. Athletic Bilbao har svårt att göra mål och har mittbacken Álvarez på botbänken, men hemma på San Mamés höjer de sig alltid mot motstånd av denna kaliber och här känns det som att Athletic utnyttjar gästernas formsvacka. Supervärde till vänster gör att ettan är en riktigt tuff värdespik.

Gå med i vårt succélag – 100 kr/andelen – KLICKA HÄR för en andel i systemet!

8. Elche - Osasuna X
Stackars Elche har det inte lätt i botten av La Liga. De har ännu inte vunnit någon ligamatch och med tolv poäng upp till säker mark känns det som att det bara är en tidsfråga innan degraderingen är ett faktum. På hemmaplan ska de dock kunna stå upp helt okej mot ett motstånd av Osasunas kaliber och kanske har värdarna fått lite styrka av poängen mot Cádiz i senaste omgången. Besökarna från Pamplona har en häftig offensiv på pappret där Ávila är den stora juvelen, men på åtta bortamatcher har de bara mäktat med fem baljor. Här blir Osasuna på tok för övervärderade och då är 1X en given start. Tvåan åker med först på större system.

9. Borussia Dortmund - Augsburg 1
Borussia Dortmund ligger utanför Europaplatserna när Bundesliga ska starta om igen, men uppehållet har gjort de gulsvarta gott. En spelare som Marco Reus har läkt ihop och hemmalagets trupp ser betydligt bättre ut nu än vad den gjorde under större delen av hösten. Reus lär starta tillsammans med spelare som Moukoko, Adeyemi och Bellingham och då finns det offensiv kraft så det räcker och blir över i detta Borussia. Augsburg har däremot en skadelista lång som telefonboken och då blir det svårt att hänga med. Ettan är en given utgång, men då den streckas upp mot 90 procent kan ett rensande kryss ta plats på större system.

10. Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2
Bayer Leverkusen hittade formen precis innan uppehållet och vann tre raka ligamatcher. Välbehövligt för Kusen som innan dess i allra högsta grad var inblandade i bottenstriden. Så illa ska det inte behöva gå för Bayer som har ett riktigt spännande spelarmaterial där Amiri, Hlozek och Diaby sticker ut. Schick dras däremot fortsatt med skador. Mönchengladbach får också klara sig utan sitt anfallsess då Thuram är skadad och de skyr matcher mot Leverkusen som pesten vilket fem raka inbördes förluster vittnar om. Kring 40 procent är tvåan en utmärkt utgång. Krysset plockas med först på större system.

11. Brest - Lens 2
Coupe de France tar vid med två drabbningar och först ut är mötet mellan Ligue 1-lagen Brest och Lens. Gästerna gör en utmärkt säsong och ligger tvåa i ligan. Spelare som Frankowski, Openda, Sotoca och Haidara har varit hur bra som helst och väljer de rödgula att mönstra sin starkaste elva ska de gälla som klara favoriter. Brest ligger på nedflyttningsplats i Ligue 1, men har åtminstone tagit poäng i över hälften av sina hemmamatcher och i en cupmatch kan allt hända. Gardera därför den överstreckade tvåan med ett kryss.

12. Chamois - Auxerre 2
Auxerre är Ligue 1:s allra sämsta bortalag och det allra mesta pekar mot en degradering senare i vår. Skönt då att få ett avbrott i misären och spela en cupmatch. Auxerre stod upp helt okej mot Lens i den senaste omgången och kan de komma upp i den nivån igen ska de hållas klart högst här. För motståndet står nämligen Chamois Niort som är nästjumbo i divisionen under. Där har de bara vunnit tre av tio hemmamatcher under säsongen och Auxerre bör ha ett högre tempo i kroppen. X2 ska räcka.

13. Panathinaikos - PAOK X
Vi avslutar det hela med ett stormöte från den grekiska ligan. Panathinaikos har gått fram som en slåttermaskin och leder tabellen klart efter poäng i 17 av 18 omgångar. Verbic, Sporar och de andra fick dock stryk av PAOK i kvartsfinalen av den grekiska cupen för några dagar sedan och nu väntar samma motstånd, denna gång i ligaspel. Gästerna har ett stort spel i sig med stjärnor som Taison, Zivkovic och Schwab. De sex senaste inbördes mötena har slutat med tre segrar vardera och de är svårt att köpa det stora favoritskapet på värdarna här. Plocka med alla tecken och håll en extra tumme för bortaskrällen.

Kupongens kassaskåp!

Manchester City
Manchester City gjorde en magnifik andra halvlek mot Tottenham i torsdags och vilade flera spelare. De Bruyne och Silva lär komma in nu och då är Wolves chanslösa. Given etta på Etihad.

Varningens finger!

Spezia
Spezia har visat gott gry mot slutet och i Nzola har de en matchvinnare modell större. Roma blandar och ger och blir för stora favoriter i detta möte. Den lågt streckade ettan måste plockas med.

Gå med i vårt succélag – 100 kr/andelen – KLICKA HÄR för en andel i systemet!

144 rader
1. Arsenal - Manchester United 1
2. Manchester City - Wolves 1
3. Leeds - Brentford 1
4. Juventus - Atalanta x2
5. Spezia - Roma 1x2
6. Monza - Sassuolo 1
7. Athletic Bilbao - Real Madrid 1
8. Elche - Osasuna 1x
9. Borussia Dortmund - Augsburg 1
10. Mönchengladbach - Leverkusen 2
11. Brest - Lens x2
12. Chamois - Auxerre x2
13. Panathinaikos - PAOK 1x2

864 rader
1. Arsenal - Manchester United 1
2. Manchester City - Wolves 1
3. Leeds - Brentford 1
4. Juventus - Atalanta x2
5. Spezia - Roma 1x2
6. Monza - Sassuolo 1
7. Athletic Bilbao - Real Madrid 1
8. Elche - Osasuna 1x2
9. Borussia Dortmund - Augsburg 1x
10. Mönchengladbach - Leverkusen x2
11. Brest - Lens x2
12. Chamois - Auxerre x2
13. Panathinaikos - PAOK 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto