Europatipset Tips Söndag 28/8

Publicerad på 26 Aug 2022 - 16:06

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Aug 2022 - 16:06

Det slår gnistor om söndagens Europatips, inte minst i Allsvenskan där Stockholmsderbyt på Friends Arena blir något alldeles extra. Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 och Bundesliga är övriga inslagen på den gröna lappen. Ta del av våra bästa drag i nedanstående analys!

Spelstopp: 14:59



1. Aston Villa - West Ham 2

Steven Gerrard är kraftigt ifrågasatt på Aston Villas tränarbänk. Inledningen i Premier League har varit undermålig och i veckan stod värdarna för 45 hemska minuter i Ligacupen mot Bolton. Det räckte emellertid till avancemang, men denna söndag anar vi nya ugglor i mossen för Gerrards kompani. West Ham hade inte mycket att sätta emot Brighton, men här spås den förväntade matchbilden passa The Hammers som handen i handsken. Scamacca, Bowen och Benrahma är bara några av herrarna som ska kunna trivas med ytorna mot ett svag backlinje. Tvåan är en häftig chansspik!

2. Nottingham - Tottenham 2

Fyra poäng på matcherna mot Chelsea och Wolverhampton är ett utfall som Contes Tottenham ska vara tillfreds med. När italienarens adepter inte tillåts kontra på sina motståndare har han sällan ett motgift, men med det sagt är Nottingham en opponent som Spurs ska kunna klara av ändå. Sherifferna står också noterade för fyra poäng på de två senaste och precis som i gästernas fall är det siffror värdarna ska vara nöjda med. Här skiljer det trots allt en del i grundstyrka och med X2 sitter vi lugnt i båten.

3. Wolverhampton - Newcastle X

Bara en inspelad poäng på tre matcher är ett klent facit för Bruno Lage och dennes Wolverhampton. Spelmässigt har “Vargarna” presterat bättre än så och förra helgen var de en hårsmån från att lugga Tottenham på poäng i norra London. Nunes och Guedes är fina förstärkningar till den portugisiska kolonin som inte förtjänar att undervärderas på det sätt de görs av tipparna mot Newcastle. “Skatorna” stod för en strålande insats när de spelade 3-3 mot Manchester City, men sedan dess har Wilson gått sönder samtidigt som Alexander Isak får svårt att hinna bli spelklar i tid. Nästan 45 procent på tvåan är för mycket i denna på förhand helt jämna tillställning. 1X är rätt väg att gå.

4. AIK - Hammarby 2

Över till Allsvenskan och Friends Arena där ett rungande Stockholmsderby står på menyn. AIK hade förhoppningar att kunna störa Slovácko i torsdagens returmöte, men Goitom och company lyckades inte mobilisera till mer än ytterligare ett magplask. Risken för slitna ben i derbyt är uppenbar och kan Hammarby komma upp i samma nivå som i det vändande mötet är detta deras fight att förlora. Att brottas med AIK på gräs blir en annan femma än hemma på de grönvitas konstgräs, men finns tvåan i trakter omkring 40 procent när det vankas spelstopp gillas den skarpt. Bajen singlas!

5. Helsingborg - Mjällby 2

2-1-segern mot Sundsvall gav Helsingborg råg i ryggen. Bara fem poäng skiljer upp till Värnamo som är närmaste lag ovanför den negativa kvalplatsen, men det blir å andra sidan inte enkelt att närma sig säker mark när Mjällby kommer på besök. Brännans gäng går sällan bort sig över 90 minuter och när Helsingborg saknar såväl Gigovic som Widell på grund av avstängningar är startelvan försvagad. Mjällby har ett bättre truppläge och gynnas av att de kan spela avslappnat på Olympia. Tvåan först, krysset sedan.

6. Malmö FF - Kalmar FF 1

Malmö FF tog sig enkelt förbi Sivasspor i playoff mot Europa League. Totalt 5-1 innebar att “Di Blåe” är klara för ytterligare ett europeiskt gruppspel och det är bara att lyfta på hatten för skåningarnas konsekvent starka kontinentalspel. Kalmar är en opponent som Georgsons gäng normalt ska klara av hemma på Eleda Stadion, men när ettan dansar upp över 75 procent är det läge att dra öronen åt sig. Smålänningarna spelar jämnt med samtliga lag i denna serie när de har sin dag och en glödhet Oliver Berg är en spelare som kan såra MFF:s ibland stabbiga defensiv på egen hand. Åtminstone krysset bör sällskapa den hårt streckade ettan.

7. IFK Göteborg - Sirius X

Två tunga 0-1-förluster i rad har gjort att IFK Göteborg är avsågade från Europaplatserna. Det har inte varit något fel på insatserna mot varken Hammarby eller Kalmar, men när det finns risk för sargat självförtroende är Stahres mannar ingen övervärderad favorit att hålla i handen mot ett skickligt Sirius. Stensson är ett avbräck på gästernas mittfält men det råder samtidigt inget tu tal om att de blåsvarta kan bjuda upp till dans på Gamla Ullevi. X2 rensar friskt och ska vara tidiga inslag på samtliga kuponger.

8. Espanyol - Real Madrid 2

Espanyol stod för en svag insats mot Rayo Vallecano (0-2) där det syntes att Raúl de Tomás frånvaro påverkar värdarnas offensiv väldigt mycket. Ersättaren Joselu rör sig inte över lika stora ytor och känslan är att katalanerna behöver förstärka de främre leden för att inte riskera bottenstrid. Real Madrid har i sin tur inlett säsongen ovanligt starkt. “Marängerna” har kommit upp en bra bit över 3,0 xG mot både Almería och Celta Vigo där totalt 6-2 är siffror som heter duga. Det återstår att se hur tappet av Casemiro påverkar de vitklädda, men söndagens uppgift är likväl en som Real ska klara av utan större bekymmer. Tvåan spikas trots hård streckning.

9. Getafe - Villarreal 1

Getafe klarade i fjol kontraktet via en ramstark defensiv, något vi hittills inte sett röken av efter totalt sex insläppta mål mot Atlético Madrid och Girona. Det ska dock påpekas att Sánchez Flores gäng haft marginalerna emot sig och lyckas spanjoren lotsa sina adepter till en ansenlig insats mot Villarreal är tipparna ute och cyklar. “Den gula ubåten” har rivstartat La Liga med totalt 5-0 mot Valladolid och Atlético Madrid, men de har samtidigt bedrivit dubbelspel i kvalet mot Europa Conference League. Torsdagens resa till Kroatien kan mycket väl påverka gästerna mer än vad svenska folket tycks tro. Värdemässigt fina 1X går först. Tvåan välkomnas inte förrän på större system.

10. Fiorentina - Napoli 2

Napoli har knäppt tvivlarna på näsan efter 9-2 (!) på sina inledande två matcher. Motståndet har med handen på hjärtat varit i lättaste laget, men i denna tidiga toppform finner vi ingen anledning att inte ta rygg på Spallettis manskap. Osimhen, Zielinski och Kvaratskhelia är spelare som ska kunna trivas med ytorna mot ett offensivt viktat Fiorentina. Viola inledde med en blygsam 3-2-viktoria mot Cremonese och fick sedan bara 0-0 mot Empoli. Parallellt med detta har värdarna dubbelspelat i kvalet mot Europa Conference League vilket bör innebära en fysisk fördel för Napoli som vann fjolårets motsvarande möte på Artemio Franchi. Tvåan singlas trots tveksamt värde.

11. Hellas Verona - Atalanta X

Atalanta tog en spelmässigt kliv tillbaka från premiären – 2-0 mot Sampdoria – när de spelade 1-1 mot Milan. La Dea hade svårt att komma till högkaratiga målchanser och känslan efter de två inledande matcherna är inte att de blåsvarta är förbättrade jämfört med i fjol. Hellas Verona trivs normalt väldigt bra i underdog-kostymen och låg klart närmast tre poäng senast mot Bologna. Kan värdföreningen stå för en liknande insats här ska Isak Hiens blivande lagkamrater inte räknas bort från en skräll. Måla tvärs över och jobba in 1X till fin procent.

12. Nice - Marseille 1

Nice visade prov på moral när de vände 0-1 från det första mötet med Maccabi Tel Aviv till 2-1 hemma på rivieran. Det ska påpekas att torsdagens holmgång gick hela vägen till förlängning, men trots risk för slitna ben och avstängningar på firma Lemina/Todibo gillar vi den lågt streckade ettan när Marseille kommer på besök. Fyra poäng på matcherna mot Brest och Nantes har varit åtminstone tre för många för Les Olympiens som trots det får oerhört stort förtroende av tipparna. Med gästernas svaga underliggande siffror i åtanke drar vi i handbromsen och väljer att spika ett trendbrott för de tillresta. Den värdemässigt superba ettan lämnas allena.

13. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2

Efter stjärnsmällen (1-6) i premiären mot Bayern München har Eintracht Frankfurt sakta men säkert börjat bygga upp sin defensiv igen. 1-1 mot både Hertha Berlin och Köln är inget att slå kullerbyttor för, men mot de sistnämnda var gästerna förtjänta av tre poäng. Denna söndag väljer tipparna att stirra sig blinda på Werder Bremens senaste resultat. Att vända 0-2 till 3-2 i slutskedet mot Dortmund var en bragd från Markus Rosenbergs gamla lag, men bedriften ska samtidigt tas för vad den var. Vi håller gästerna som det bättre laget i grunden och när allt värde landar till höger är X2 rätt väg att gå.

Kupongens kassaskåp

Real Madrid

Real Madrid har inlett säsongen strålande och mot ett för dagen svagt Espanyol som är utan de Tomás ska “Marängerna” ses med toppchans. Urstark tvåa i Katalonien.

Varningens finger!

Getafe

Getafes inledning har varit allt annat än vacker, men mot ett Villarreal som redan dubbelspelar i Europa ska värdarna åtminstone kunna knycka en pinne. 1X är tecken som måste finnas med.



144 rader
1. Aston Villa - West Ham 2
2. Nottingham - Tottenham x2
3. Wolves - Newcastle 1x
4. AIK - Hammarby 2
5. Helsingborg - Mjällby 2
6. Malmö FF - Kalmar FF 1x
7. IFK Göteborg - Sirius 1x2
8. Espanyol - Real Madrid 2
9. Getafe - Villarreal 1x
10. Fiorentina - Napoli 2
11. Hellas Verona - Atalanta 1x2
12. Nice - Marseille 1
13. W.Bremen - E.Frankfurt 2

864 rader
1. Aston Villa - West Ham 2
2. Nottingham - Tottenham x2
3. Wolves - Newcastle 1x
4. AIK - Hammarby 2
5. Helsingborg - Mjällby x2
6. Malmö FF - Kalmar FF 1x
7. IFK Göteborg - Sirius 1x2
8. Espanyol - Real Madrid 2
9. Getafe - Villarreal 1x2
10. Fiorentina - Napoli 2
11. Hellas Verona - Atalanta 1x2
12. Nice - Marseille 1
13. W.Bremen - E.Frankfurt x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto