Europatipset Tips Söndag 29/1

Publicerad på 27 Jan 2023 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jan 2023 - 15:04

Veckan avslutas traditionsenligt med ett Europatips och det är en riktigt fin rad vi har att sätta tänderna i. Idel matcher från stora ligor på kupongen och flera intressanta fajter där Napoli - Roma kanske sticker ut allra mest. Dags att ta på värdeglasögonen och gå för full pott med fin utdelning.

Spelstopp: 14:59

1. Napoli - Roma 1
Trots att höstens spelare i Serie A, tillsammans med lagkompisen Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia saknades mot Salernitana vann de ljusblåa med 2-0. Tredje raka segern och avståndet ner till jagande lag börjar växa sig stort. Kvaratskhelia var sjuk då, men kan mycket väl delta här och vad han kan prestera vet hela Europa nuförtiden. Roma har en tät defensiv och är inte enkla att göra mål på, men i Neapel är det svårt att se Mourinhos Vargar stå emot i 90 minuter. Napoli vinner igen och ettan spikas trots marginell överstreckning.

2. Juventus - Monza 2
Juventus åkte på en riktigt stjärnsmäll när det framkom att de återigen hade fifflat med böckerna. Förbundet tog 15 poäng från de svartvita som har bytt en plats bland topp 4 till att ha fem pinnar upp till sjuan Udinese. Frågan är vad det har gjort för motivationen hos värdarna. Monza ligger helt plötsligt endast en pinne bakom storlaget från Turin och Berlusconis adepter har fem raka ligamatcher utan förlust. Monza fick nyligen stryk på just denna arena i Coppa Italia med 1-2, men det var en jämn batalj som avgjordes med tio minuter kvar att spela. De ska absolut inte vara chanslösa nu heller. Plocka med alla tecken och jobba in rensartvåan.

3. Lazio - Fiorentina 2
Lazio imponerade stort när Milan krossades med 4-0. Detta trots att härföraren Ciro Immobile var skadad och såg matchen från sidan av. Pedro, Zaccagni och Felipe Anderson tog ett större offensivt ansvar i den matchen och tipparna är övertygade om att Örnarna bara fortsätter vinna. Immobile saknas dock fortfarande och det är ett enormt avbräck trots allt. Söndagens motståndare är heller inga duvungar. Fiorentina har starka namn på alla positioner där Ikoné, Saponara och González har mer att ge än vad de har visat upp hittills. Viola kommer göra match av detta och då har vi inget intresse för ettan som streckas upp mot galna 75 procent. Vänd på klacken och klicka i X2.

4. Real Madrid - Real Sociedad 1
Real Madrid lyckades ta Copa del Rey-kvarten mot Atlético Madrid till förlängning efter en sen kvittering. Där åkte Madrassmakarna på ett rött kort och Real kunde springa iväg till 3-1. Ännu ett lyckat resultat utan att de vitklädda för den delen skull spelat speciellt bra fotboll. De verkar vara Ancelottis melodi. Nu bör italienaren dock ha en del trötta ben i laget efter 120 minuters mangling under torsdagen. Real Sociedad får en dags längre vila efter sin cuptorsk mot Barcelona och lirare som Sörloth och Oyarzabal kan såra värdarnas försvar. Ettan går trots detta i första led huvudstaden, men då den streckas något för hårt garderas det omgående med ett kryss.

5. Celta Vigo - Athletic Bilbao X
Athletic Bilbao stod för en bra insats när Valencia besegrades med 3-1 på Mestalla för några dagar seda. Därmed tar baskerna sig till semifinal i Copa del Rey. Nu är det kort vila inför nästa resa och det kan ligga de rödvita lite i fatet. Frågan är hur mycket spring i benen spelare som bröderna Williams har redan denna söndag. Athletic har faktiskt spelat två matcher sedan Celta Vigo senast var uppe i ringen. Värdarna bör således vara fräschare och kommer till spel med spännande namn som Larsen, Tapia och inte minst magikern Aspas. Då torskar inte Celta detta på hemmaplan. Strecka från vänster.

6. Osasuna - Atlético Madrid X
Atlético Madrid gick mot seger mot ärkerivalen Real Madrid i torsdagens kvartsfinal av Copa del Rey efter Moratas tidiga ledningsmål, men fick se kvitteringen slinka in med tio minuter kvar att spela. I förlängningen gick sedan allt fel. En bra prestation av Diego Simeones mannar, men 120 minuters spel lär ha kostat på krafterna och det är svårt att se varför huvudstadslaget får så stort förtroende nu. Osasuna är seriens tredje bästa hemmalag och ligger bara tre pinnar bakom Atlético i tabellen. Chimy Ávila är avstängd och det är ett ordentligt avbräck, men värdarna kommer med påfyllt självförtroende efter att ha tagit sig till semifinal i Copa del Rey. Supervärde till vänster gör att 1X går i första led även om tvåan plockas med på större system.

7. Auxerre - Montpellier 1
Montpellier skämde ut sig mot Nice när de torskade med 1-6 och hade en poäng att bevisa mot Nantes. Då var spelarna istället övertaggade och både Khazri och Wahi visades ut. Den duon är därmed avstängd under söndagen och det är rejäla avbräck. Så många offensiva pjäser av hög kvalité finns inte i truppen och nu börjar läget i tabellen bli bekymmersamt. Det är det även för Auxerre som ligger under nedflyttningsstrecket. Värdarna byggde lite självförtroende i cupmatchen mot Champis Niort som vanns med 4-0. Perrin och Da Costa var vassa framåt då medan den ghananska landslagsspelaren Elisha Owusu gjorde sin debut sedan han kom från Gent. En spelare som kommer betyda mycket under våren. Det är dags för Auxerre att slå till även i ligan och stannar ettan under 40 procent är det en tänkbar chansspik.

8. Ajaccio - Lyon 2
Lyon har inte alls fått det att stämma under säsongen och har långt upp till Europaplatserna. Toko Ekambi har nu lånats ut till Rennes, men offensivt finns det klass ändå i spelare som Lacazette, Cherki och Dembélé. Reine-Adélaïde har också mer att ge än vad han har visat upp hittills. Med Tolisso på mittfältet och nyförvärvet Lovren i backlinjen finns det trots allt en stabil ryggrad. Ajaccio torskade sin senaste ligamatch mot Monaco med pinsamma 1-7 och även om de bör ha mer att säga till om på hemmaplan är det svårt att se det räcka till seger. Tvåan är en given utgång, men då den streckas alldeles för hårt kompletteras det genast med krysset.

9. PSG - Reims 1
Kylian Mbappé startade cupmatchen mot Pays de Cassel och han visade verkligen klassen. Den franska målmaskinen nätade fem gånger och lär starta nu tillsammans med både Neymar och Messi som båda är friska och hela. Då lär vi få se ett starkt PSG som går för fullt och efter två förluster på de tre senaste ligamatcherna har de inte råd att tappa mer poäng. Reims har ett kompetent lag med succémannen Folarin Balogun på topp och svenske Cajuste på mittfältet, men på Parc des Princes räcker de inte till. Ettan spikas trots hård streckning.

10. Clermont - Nantes 1
Clermont har imponerat och kommer närmast från tre raka segrar i Ligue 1. Förra hemmamatchen slutade med vinst mot topplaget Rennes. Grejohn Kyei stod för ett av målen då och är en anfallare med hög potential. På hemmaplan har Clermont tagit poäng i majoriteten av sina ligamatcher denna säsong och de kommer föra spelet denna söndag också. Nantes har faktiskt inte förlorat någon match efter VM-uppehållet, men är ett av seriens allra sämsta bortalag med en enda seger på tio försök. Ettan kan gott spikas.

11. Strasbourg - Toulouse 1
Strasbourg blev utsatta för hårt tryck i den luriga bortamatchen mot Lyon, men stod emot bra och vann till sist med 2-1. Habib Diallo stod för ett av målen då och det är en anfallare av hög klass med näsa för mål. Tillsammans med Kevin Gameiro kommer han komma till målchanser under söndagen. Mothiba finns dessutom att tillgå på bänken. Toulouse gör det helt okej som nykomling, men på bortaplan har de stora problem och har bara vunnit två ligamatcher under hela säsongen. Det blir ingen seger nu heller. Börja med ettan och fyll på med krysset på större system.

12. Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1
Borussia Dortmund har vunnit båda sina matcher efter uppehållet, men det har varit efter svaga prestationer mot sämre lag. Först besegrades Augsburg med 4-3 och efter det slogs Mainz tillbaka med 2-1. Då avgjorde de gulsvarta djupt inne på övertid. Nu väntar ett betydligt tuffare test. Bayer Leverkusen har via fem raka segrar klättrat betänkligt i Bundesligatabellen och är nu på jakt efter Europaplatserna. Hlozek ser ut att vara allt mer varm i kläderna medan Wirtz och Diaby är riktiga kvicksilver på kanterna. Den trion avgör detta. Ettan singlas.

13. Schalke 04 - Köln X
Schalke 04 gör en katastrofal säsong och är jumbo i Bundesliga med sju poäng upp till säker mark. 0-3 mot Eintracht Frankfurt och 1-6 mot RB Leipzig är facit efter uppehållet och en spelare som Jordan Larsson har varit direkt svag. Sju av deras nio poäng har dock tagits i Gelsenkirchen och nu börjar de blåklädda undervärderas lite väl mycket. Köln tog poäng av Bayern München i sin senaste match och har sett riktigt fina ut efter uppehållet. Samtidigt är det inget omöjligt lag att rå på och när tvåan snuddar 70 procent måste den garderas omgående. Helst med alla tecken.

Kupongens kassaskåp!

PSG
När PSG har Mbappé, Messi och Neymar tillgängliga är det få lag i världen som kan stå emot i 90 minuter. Reims klarar det inte. Ettan är en given spik.

Varningens finger!

Monza
Juventus har fått 15 minuspoäng och frågan är vad det gör med spelarnas motivation. Monza spelade jämnt med Juve här i cupen för någon vecka sedan och ska inte underskattas. Högersidan måste fås med.

144 rader
1. Napoli - Roma 1
2. Juventus - Monza 1x2
3. Lazio - Fiorentina x2
4. Real Madrid - Real Sociedad 1x
5. Celta Vigo - Athletic Bilbao 1
6. Osasuna - Atlético Madrid 1x
7. Auxerre - Montpellier 1
8. Ajaccio - Lyon x2
9. PSG - Reims 1
10. Clermont - Nantes 1
11. Strasbourg - Toulouse 1
12. Leverkusen - Dortmund 1
13. Schalke 04 - Köln 1x2

864 rader
1. Napoli - Roma 1
2. Juventus - Monza 1x2
3. Lazio - Fiorentina x2
4. Real Madrid - Real Sociedad 1x
5. Celta Vigo - Athletic Bilbao 1x
6. Osasuna - Atlético Madrid 1x2
7. Auxerre - Montpellier 1
8. Ajaccio - Lyon x2
9. PSG - Reims 1
10. Clermont - Nantes 1
11. Strasbourg - Toulouse 1x
12. Leverkusen - Dortmund 1
13. Schalke 04 - Köln 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto