Europatipset Tips Söndag 5/6

Publicerad på 3 Jun 2022 - 16:32

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Jun 2022 - 16:32

Nations League är flitigt förekommande på poolspelen, inget undantag på söndagens Europatips. Sverige - Norge inleder kupongen som helt och hållet domineras av landslagsfotboll. Nio matcher från Nations League och fyra vänskapslandskamper är vad som ska benas ut. Nu kör vi!

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt supersystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


Spelstopp: 20:441. Sverige - Norge 1

Med ett nytt spelsystem och en frejdigare offensiv antog sig Sverige Slovenien i Ljubljana. Forsberg och Kulusevski ordnade tre poäng åt Jannes glada gäng, men trots triumfen infann sig en del orosmoln på den blågula himlen. Sårbarheten vid defensiva omställningar var påtaglig flera gånger och ett skickligare landslag än Slovenien hade troligtvis straffat Sverige flera gånger. Norge är ett hack upp i svårighetsgrad, inte minst i baggarnas främre led där herrar som Haaland och Ödegaard figurerar. Får duon tillräckligt stora ytor att operera på blir detta en marig uppgift för Blågult. Ettan går först men tvåan ska med på större system.

2. Tjeckien - Spanien 2

Tjeckien knep en viktig trepoängare i premiären när Schweiz lades på rygg med 2-1 hemma i Prag. Sett till matchbilden var det en orättvis triumf och när nu Spanien kommer på besök lär avbräcken på Schick och Barák med flera bli desto mer påtaglig. Luis Enriques manskap var det bättre laget i derbyt mot Portugal men fick trots det nöja sig med 1-1. Rotation kan mycket väl förekomma i båda läger vilket spanjorerna en kraftig fördel i egenskap av en klart starkare trupp. Trots överstreckning är tvåan en spik att luta sig mot.

3. Serbien - Slovenien 1

Balkanderby från Stadion Rajko Mitic där Serbien ska hållas högst. Värdarna var det bättre laget mot Norge, men en viss Haaland såg till att våra grannar i väst åkte hem med samtliga poäng. Här blir det lättare emot när ett offensivt torftigt Slovenien kommer på besök, men för gästerna är detta samtidigt en ytterst inspirerande uppgift. Jan Oblak är kapabel att spika igen mellan stolparna och får serberna inte igång sin offensiv är ettan inte så bombsäker som tipparna tycks tro. Ett rensande kryss är inte fel att överväga när ettan blir hårt åtgången.

4. Bulgarien - Georgien 2

Georgien gjorde processen kort med Gibraltar där 4-0 kunde blivit ännu större siffror. Willy Sagnols manskap blir bättre för varje match som går och borta mot ett Bulgariens på dekis ska gästerna definitivt inte känna sig slagna på förhand. Kvaratskhelia bidrog med både mål och assist senast och är en lirare som kan skjuta bulgarerna i sank på egen hand. Här förväntas värdarna föra matchbilden, något som de inte är bekväma med. Den överstreckade ettan lockar således föga. Den lågt streckade tvåan är däremot ytterst intressant och till kanonvärde är det en tänkbar chansspik.

5. Portugal - Schweiz X

Portugal fick med sig 1-1 mot Spanien, en poäng som Fernando Santos och dennes grabbar ska vara nöjda med. Stundtals spelade portugiserna fin fotboll, men överlag var Spanien det klart bättre laget. Frågetecken finns för värdarnas förmåga att föra en matchbild och vi är, till skillnad från tipparna, övertygade om att Schweiz ska kunna bjuda upp till dans i Lissabon. Alplandet gick på pumpen mot Tjeckien (1-2) men förtjänade inte noll poäng sett till matchbilden. Yakins lirare har stått upp mot toppnationer förut och ska kunna göra om bedriften på José Alvalade. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

6. Kosovo - Grekland 2

Het och infekterad batalj från Pristina då Grekland ännu inte erkänt Kosovo som självständig nation. Aktörerna delade på äran båda gångerna i VM-kvalet, men då denna fight är av något mer sekundär betydelse tror vi på en öppen matchbild. Grekland kommer närmast från en stark seger mot Nordirland i Belfast och har spets i spelare som Bakasetas och Giakoumakis. Kosovo litar i sin tur mycket till firma Berisha/Muriqi som är ett hot mot Greklands tröga backlinje. Tvåan går först men den lågt streckade ettan ska ackompanjera densamma.

7. USA - Uruguay 2

Nations League lämnas därhän till förmån för ett gäng vänskapslandskamper. Children’s Mercy Park i Kansas är första arena till rakning där USA tar emot Uruguay. Amerikanerna drar således fördel av eget gräs och 3-0 senast mot Marocko var en moralhöjande viktoria. Här blir det dock flera resor svårare emot när Uruguay står på andra sidan. Cavani sköt på egen hand Mexiko i sank och det råder inget tu tal om att gästerna har det spetsigare manskapet att tillgå. När ettan sticker iväg är X2 en vettig väg att vandra.

Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt supersystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


8. Mexiko - Ecuador X

Mexiko hade inte mycket att sätta emot Uruguay. 0-3 i nacken var ett kvitto på detta och vi har svårt att förstå ettans stora favoritskap på Soldier Field i Chicago. Mexikos darriga försvarsspel är anledningen till detta och Ecuador är ett gäng som mycket väl kan göra livet surt för Tata Martinos adepter. Sydamerikanernas fysiska spelstil är jobbig att hantera för samtliga opponenter och större under har skett än att La Tri får med sig något från denna batalj. När ettan streckas på i rask takt bör samtliga tecken infinna sig så tidigt som möjligt.

9. Japan - Brasilien 2

Brasilien slaktade VM-kvalet och fortsatte på samma väg när Sydkorea kördes över med 5-1 häromdagen. Gästerna visar väldigt få svagheter för dagen och är en given guldkandidat till vinterns VM. Neymar, Jesus och Raphinha är bara några av lirarna som ska kunna springa åttor runt Japan i Tokyo. Värdarna hade i sin tur lekstuga med Paraguay (4-1) där siffrorna kunde blivit än större, men här råder klasskillnad åt andra hållet. Trots att tvåan ser ut att bli kupongens största favorit anser vi det ändå som befogat. Spika av brassarna och gå vidare.

10. Sydkorea - Chile 1

Sydkorea räckte som väntat inte till mot Brasilien, men 1-5 i nacken ska inte spela alltför stor roll inför mötet med Chile. Gästerna har kallat en svag trupp till denna samling där flera normalt bärande pjäser – däribland Sánchez och Vidal – inte finns med. VM-kvalet var ingen höjdare för sydamerikanerna som lär vara måttligt intresserade av vad som väntar i Daejeon. Sydkorea kommer däremot att vara motiverade framför de egna fansen och ettan gillas så till den grad att hammaren hämtas.

11. Kroatien - Frankrike 1

Kroatien, Frankrike och Danmark spås göra upp om förstaplatsen i Grupp 1 som också innehåller Österrike. VM-finalisterna från 2018 möttes även i 2020 års upplaga av Nations League, då med Frankrike som vinnare båda gångerna. Tipparna tycks övertygade om att Les Bleus lägger kroaterna på rygg även denna gång, men vi drar i handbromsen när tvåan sticker iväg. Kroatien har för vana att tända till i uppgifter som dessa och värdarna är onekligen skickliga nog för att kunna såra fransmännen i Split. Till alldeles för högervridna streck rekommenderas hela spannet där ettan skapar korsdrag bland kuponghögarna.

12. Island - Albanien 2

Island tog med sig en meriterande poäng från mötet med Israel (2-2). Spelmässigt var dock värdarna nedtryckta i skorna och att föra en matchbild – som islänningarna väntas göra mot Albanien – är normalt något som vulkanlandet inte bemästrar. Gästerna leds av skicklige och rutinerade förbundskaptenen Reja som vet vad som krävs för att lämna Reykjavik med poäng. Ettans stora förtroende är inget som lockar när den blir grovt överstreckad. Gå istället all in på värdet i österled. X2 spelas med glad min!

13. Österrike - Danmark 1

Österrike är ofta associerat med glad fotboll och inget undantag kommer råda när Ralf Rangnick tagit över skutan som förbundskapten. Den offensivt lagda tränaren förfogar över ett offensivt skickligt landslag som normalt trivs allra bäst hemma på Ernst Happel Stadion i Wien. På samma arena tar österrikarna emot Danmark denna afton och det blir en betydligt svettigare uppgift för danskarna än vad streckningen vittnar om. Utan Christensen och Kjaer finns luckor att utnyttja i de rödvitas försvar och här lockar den lågt streckade ettan ofantligt mycket. Den vågade spikar!

Kupongens kassaskåp

Spanien

Spanien var det bättre laget mot Portugal och kommer de upp i samma nivå i Prag är mycket vunnet. Tjeckien förtjänade inte segern mot Schweiz och här blir det tuffare emot. Stark tvåa.

Varningens finger!

Albanien

Island trivs inte i spelförande kostym men blir trots det enorma favoriter mot Albanien. Det ska de välorganiserade gästerna kunna utnyttja. X2 är ett spännande val.144 rader
1. Sverige - Norge 1
2. Tjeckien - Spanien 2
3. Serbien - Slovenien 1
4. Bulgarien - Georgien 2
5. Portugal - Schweiz 1x2
6. Kosovo - Grekland 12
7. USA - Uruguay x2
8. Mexiko - Ecuador 1x2
9. Japan - Brasilien 2
10. Sydkorea - Chile 1
11. Kroatien - Frankrike 12
12. Island - Albanien x2
13. Österrike - Danmark 1

864 rader
1. Sverige - Norge 12
2. Tjeckien - Spanien 2
3. Serbien - Slovenien 1x
4. Bulgarien - Georgien 2
5. Portugal - Schweiz 1x2
6. Kosovo - Grekland 12
7. USA - Uruguay x2
8. Mexiko - Ecuador 1x2
9. Japan - Brasilien 2
10. Sydkorea - Chile 1
11. Kroatien - Frankrike 1x2
12. Island - Albanien x2
13. Österrike - Danmark 1


Gå med i vårt succélag – köp in dig i vårt supersystem! 150 kr/andelen! KLICKA HÄR!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto