Europatipset Tips Tisdag 13/12

Publicerad på 12 Dec 2022 - 15:14

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Dec 2022 - 15:14

Det gäller att gnugga geniknölarna ordentligt på tisdagens Europatips. Portugisiska Ligacupen och EFL Trophy är turneringar som ska synas i sömmarna tillsammans med en drös drabbningar från National League. Smällkaramellerna är otvivelaktigt VM-semifinalerna som spelas tisdag respektive onsdag. Nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 
Spelstopp: 19:59

1. Argentina - Kroatien 1

Trots att Argentina tappade ledning till förlängning och straffar mot Nederländerna lyckades de ta sig vidare till semifinal. Martínez växte ut till en jätte mellan stolparna och matchen i matchen mellan honom och Livakovic blir otroligt spännande att följa i denna semifinal. Kroatien neutraliserade Brasilien på ett ruskigt effektivt sätt och Zlatko Dalic kan här blir historisk genom att coacha det kroatiska landslaget till två raka VM-finaler. Omöjlig är inte denna uppgift men det kommer att bli ruskigt svårt för européerna att lirka upp argentinarnas försvar. Sett till xGA är La Albiceleste bäst i hela VM och med spelare som Messi, Di María och Álvarez på topp har offensiven alla nödvändiga nycklar som krävs för att få hål på Livakovic. Ettan spikas till godkänd procent.

2. Frankrike - Marocko 1

Frankrike var illa ute i kvartsfinalen mot England där Kanes missade straff var det som skiljde från förlängning. Les Bleus hade svårt att komma ur engelsmännens sätt att kontrollera matchbilden och även om Mbappé, Dembélé och Griezmann besitter enorma individuella kvaliteter blir det inte heller enkelt att låsa upp Marockos bakre led. Walid Regraguis gäng försvarade den egna planhalvan på ypperligt vis mot både Spanien och Portugal och trots att frågetecken finns för normalt bärande pjäser har ersättarna visat att de har vad som krävs för att smälta väl in i försvarsspelet. Ettan är såklart trolig men när den skenar iväg är det inte dumt att göra plats för ett rensande kryss. 1X räcker för grön bock.

3. Rio Ave - Farense 2

Den portugisiska Ligacupen, Taca da Liga, går in i gruppspelets avgörande skede denna veckan. Sporting toppar Grupp B med överlägsen målskillnad och det ska till mer än ett mirakel för att Rio Ave eller Farense ska gå förbi de grönvita från Lissabon. Denna fight riskerar snarare att övergå i en 90 minuter lång transportsträcka och då ska Rio Ave knappast snudda vid några 70 procent. Farense gör det bra i Segunda Liga och med tanke på att det skiljer en division upp till värdarnas nivå bör gästerna se detta som en mer inspirerande uppgift. Värdemässigt fina X2 får inte missas.

4. Aldershot - Boreham Wood 2

Två lag som visar gott gry för stunden föräras med att fortsätta äventyret. Två raka triumfer med 2-0 är fina siffror för Aldershot som tack vare detta kan börja blicka uppåt i tabellen. 8-2-11 är dock en resultatrad som skvallrar om att värdarna blandar och ger. Boreham Wood gör samma sak men ska trots det hållas snäppet högre trots nackdelen av främmande gräs. 2-1-segern senast mot Oldham byggde självförtroende inför denna batalj och kommer gästerna upp i ansenlig nivå ska de kunna trycka ner Aldershot i skosulorna. Procenten är behaglig längst ut till höger där tvåan singlas.

5. Barnet - Yeovil X

Fem segrar på de sex senaste tävlingsmatcherna är starka papper för Barnet som ser ut att ha lärt sig från fjolårets svaga säsong. Nicke Kabamba har gått i bräschen längst upp på topp där engelsmannen bidrog med en balja i 2-0-segern senast mot Wealdstone. Värdarnas framfart innebär med det sagt att ettan blir ordentligt betrodd av svenska folket. Gästande Yeovil har tagit poäng i 15 av 22 matcher och även om deras offensiv inte glänser är det trygga försvarsspelet en faktor som gör att vi inte vill räkna bort de grönvita på The Hive Stadium. Till dessa vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb.

6. Dagenham & Redbridge - Eastleigh 1

Dagenham & Redbridge åkte nyligen ur FA-cupen mot Gillingham från League Two. Trots att det skiljer en division mellan aktörerna lyckades dock värdarna med konststycket att se ut som det bättre laget i båda mötena. Firma Walker/Morias lyckades gång efter annan hitta vägar igenom The Gills försvar och kan duon lyckas med samma bedrift mot Eastleigh är mycket vunnet. På sin hemmabana är The Daggers erkänt svårslagna och besökarna från Hampshire är i sin tur bedrövliga utanför hemtrakterna. Bara en seger på elva bortamatcher vittnar om detta och trots marginell överstreckning känner vi oss bekväma med att lämna högersidan därhän. Ettan är en spik.

7. Dorking Wanderers - Maidstone 2

National Leagues två sämsta försvar strålar samman i Surrey och vi finner inget större fog för att tro på en återhållsam batalj. Dorking Wanderers har övertygat i offensiv riktning trots deras nykomlingsstatus men det ser samtidigt bedrövligt ut i de bakre leden. 52 insläppta mål är ett kvitto på detta. Om Maidstone ser tätare ut? Svar nekande. Gästerna har behövt vittja det egna målet inte mindre än 50 gånger på 23 matcher och det är givetvis ett ohållbart facit om de ämnar undvika bottenstrid. Maidstone blir med det sagt undervärderade vilket gör den spelvärda tvåan till en prioriterad sådan. Ettan följer med på större system.

8. Scunthorpe - Woking 2

I fjol förlorade Woking över hälften av sina matcher i National League och kunde således inte göra anspråk på mer än en dyster placering på den undre halvan. Den här säsongen ser det dock bättre ut. The Cards befinner sig för närvarande på playoff-plats, mycket tack vare Browne, Seager och Grego-Cox. Trion har stått för 29 av gästernas 37 gjorda mål och Scunthorpes eventuella väg till poäng ligger i att försöka sätta stopp för trion. De hemmahörandes poängchans ska ses som marginell då de bottnar tabellen med blott 16 inspelade poäng, men med det sagt streckas tvåan alldeles för hårt för att spikas. Erbjuder ettan singelprocent när det vankas spelstopp är det ett ypperligt tecken att få med. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

9. York City - Solihull Moors 2

Solihull Moors var ett av femteligans allra bästa lag i fjol och även om starten på denna säsong varit relativt sval är vi övertygade om att gästerna kommer att ta kliv under vintern. 2-1-segern senast mot Oldham var viktig då den bröt en negativ trend och en annan positiv bit från den fighten var att Andrew Dallas hittade nätet. Skotten är en skicklig anfallare som ska kunna leda sitt gäng borta mot York City. The Ministermen, som värdarna kallas, bröt i sin tur också en negativ trend när de besegrade Woking med 2-0. Det var den första trepoängaren i något sammanhang sedan slutet på oktober, men det finns med det sagt en helt annan grund att stå på hos tisdagens kombattanter. Stannar tvåan under 45 procent är det en lysande spik.

10. Bristol Rovers - MK Dons 2

Över till EFL Trophy, även kallad Papa John’s Trophy, som går in i åttondelsfinaler denna tisdagsafton. För Milton Keynes Dons blir detta ett ypperligt tillfälle att släppa kräftgången i League One och en effekt av entledigandet av Liam Manning ska inte uteslutas. Dean Lewington, gästernas lagkapten, kommer att fungera som interim-tränare och Bristol Rovers är ingen omöjlig uppgift trots nackdelen av främmande gräs. Joey Bartons gäng blandar och ger och ska knappast vara uppe och nosa på över 60 procent. Till dessa streck är X2 en fräck och värdemässigt fin väg att vandra.

11. Plymouth - AFC Wimbledon X

Plymouth gick fram som en ångvält i League One under hösten. Under vintern har dock verkligheten kommit ikapp The Pilgrims som överpresterat deras underliggande statistik så det står härliga till. Bara en seger på de sex senaste tävlingsmatcherna är ett kvitto på att EV-guden satt tänderna i de grönsvarta som är en favorit i fara mot AFC Wimbledon. De tillresta har bara släppt in mål i två av de åtta(!) senaste alla kategorier och ska kunna bjuda upp till dans mot en överskattad opponent på andra sidan. Alla tecken och injobb av minst ett oavgjort resultat blir valet i Bojan Djordjic gamla hemtrakter.

12. Portsmouth - Stevenage 1

Stevenage går för närvarande starkt i League Two där de tillresta inte förlorat en ligamatch sedan slutet på oktober. Sex poängtapp på tio bortamatcher vittnar samtidigt om tillkortakommanden på fientlig mark och det blir inte enklare att höja prestationsnivån när motstånd från League One väntar i EFL Trophy. Portsmouth är ett herrskap med kapacitet för att ta sig upp i The Championship och hemma på Fratton Park har Pompey faktiskt inte förlorat någon ligamatch denna säsong. Det tror vi inte att de gör nu heller. Trots viss överstreckning är ettan en solid spik att luta sig mot.

13. Salford City - Port Vale 1

Spännande cupfight från Greater Manchester där vi ger Salford City god chans att stå upp mot opponenter från högre sammanhang. Värdföreningen nosar på en playoff-plats i League Two där bara 18 insläppta mål är en fin notering. Lyckas The Class of 92:s herrskap ligga rätt i sina positioner även mot Port Vale går det absolut att störa gästerna från Stoke-on-Trent. De tillresta visade spets när de lade Plymouth på rygg med 2-0 för drygt två veckor sedan, men här väntar en helt annan typ av matchbild. Port Vale är inte som bäst i spelförande kostym vilket får oss att blicka bort från den betrodda tvåan. 1X bör räcka för grön bock i en förmodat målsnål historia.

Kupongens kassaskåp

Argentina

Argentina är sett till xGA bästa i hela VM och med Di María redo för spel får offensiven ytterligare en dimension. Kroatien har gjort det oerhört bra men här orkar de inte stå emot Messi och company. Fin spiketta.

Varningens finger!

Milton Keynes Dons

I dagarna agerade ledningen i MK Dons när Liam Manning entledigades från tränarposten. En effekt av detta ska inte uteslutas mot ett Bristol Rovers som får alldeles för stort förtroende. X2 är ett spänstigt val.

144 rader
1. Argentina - Kroatien 1
2. Frankrike - Marocko 1x
3. Rio Ave - Farense 1x2
4. Aldershot - Boreham W 2
5. Barnet - Yeovil 1x2
6. Dag & Red - Eastleigh 1
7. Dorking - Maidstone 12
8. Scunthorpe - Woking 2
9. York City - Solihull Moors 2
10. Bristol R - MK Dons x2
11. Plymouth - Wimbledon 1x
12. Portsmouth - Stevenage 1
13. Salford City - Port Vale 1

864 rader
1. Argentina - Kroatien 1
2. Frankrike - Marocko 1x
3. Rio Ave - Farense 1x2
4. Aldershot - Boreham W 2
5. Barnet - Yeovil 1x2
6. Dag & Red - Eastleigh 1
7. Dorking - Maidstone 12
8. Scunthorpe - Woking 12
9. York City - Solihull Moors 2
10. Bristol R - MK Dons x2
11. Plymouth - Wimbledon 1x2
12. Portsmouth - Stevenage 1
13. Salford City - Port Vale 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto