Europatipset Tips Tisdag 27/9

Publicerad på 26 Sep 2022 - 17:11

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Sep 2022 - 17:11

Veckans första Europatips inträffar redan under tisdagsaftonen och innehåller en saftig jackpot på 2,5 miljoner kronor. Sveriges öde i Nations League ska synas i sömmarna och förutom fotboll från denna turnering ska även League Two, MLS och en vänskapslandskamp bemästras i jakten på 13 rätt. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:441. Sverige - Slovenien 1

Jumbofinal från Friends Arena där Sverige halkade till botten av tabellen efter lågvattenmärket mot Serbien. 1-4 var rättvisa siffror och Janne Andersson är mer ifrågasatt än någonsin på posten som svensk förbundskapten. Slovenien är normalt en vettig opponent att vända den becksvarta trenden mot, men när Blågult är utan självförtroende går det inte att lita på den övervärderade ettan. Gästerna har spets i bland andra Sesko som på egen hand kan vända ut och in på svenskarnas inte märkvärdiga backlinje. Den lågt streckade tvåan gör ettan sällskap på större systembyggen.

2. Norge - Serbien 2

Norge och Serbien har varit gruppens tveklöst bästa lag och dessa nationer gör upp om gruppsegern på Ullevaal denna tisdag. Baggarna vann det vändande mötet med 1-0 efter att Haaland – vem annars? – hittat rätt, men spelmässigt var det serberna som dominerade matchbilden. Lyckas de komma upp i närheten av sin högstanivå även denna gång får Norge svårt att upprepa bedriften från senast. Gästernas startelva är en mer spetsig sådan och viktige Mitrovic sägs vara redo för spel efter smällen han åkte på mot Sverige. Milinkovic-Savic är avstängd men vi blir inte förvånade om en glödhet Mitrovic avgör. Tvåan är en fräck chansspik!

3. Portugal - Spanien 1

“The Iberian Derby” stundar i Braga där Portugal är två poäng före Spanien i Grupp A2. Oavgjort räcker således för att Fernando Santos gäng ska behålla förstaplatsen, men vi tror att portugiserna stjäl hela kakan. Spanien gick oväntat på pumpen mot Schweiz (1-2) där det syntes att Enrique saknar viktiga kuggar i de bakre leden. När gästerna är tvingade att gå framåt riskerar samma backlinje att bli blottad mot en betydligt mer slagkraftig offensiv än vad schweizarna besitter. Håller sig ettan i trakter omkring 40-45 procent är det en av kupongens bästa spikar.

4. Schweiz - Tjeckien X

Schweiz lyckades samla kraft när det gällde som mest. Granit Xhaka orkestrerade sig själv och sina kamrater till en meriterande seger mot Spanien som innebär att alplandet har ett försprång på två poäng ner till jumbon Tjeckien inför den sista omgången. Prestationen får också tipparna att måla upp ettan onödigt högt. När oavgjort räcker för att hålla värdarna kvar i A-divisionen är det läge att göra plats för ett tokmotiverat Tjeckien. Gästerna vann faktiskt det vändande mötet med 2-1 och firma Schick/Hlozek är en duo som kan se till att historien upprepas i St. Gallen. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb.

5. Irland - Armenien X

Irland gav det ett ärligt försök på Hampden Park men trots 1-0-ledning i halvtid kom Skottland både ikapp och förbi i den andra halvleken. Förlusten innebar att Stephen Kennys gäng fortfarande inte säkrat spel i B-divisionen till nästa upplaga av Nations League. Till skillnad från tipparna är vi inte övertygade att värdarna fixar biffen mot Armenien. Besökarna får en förmodat passande matchbild framför sig i Dublin där Irlands tafatta offensiv ska kunna bemästras likt i det vändande mötet – 1-0 till Armenien. Lyckas armenierna ligga rätt i sina positioner går det absolut att såra irländarna via omställningar. När ettan flirtar med 90 procent smäller vi på med alla tecken och jobbar in minst en bortapinne!

6. Ukraina - Skottland 1

Neutral mark i Kraków gäller för gruppfinalen med Ukraina och Skottland. De sistnämnda drog det längsta strået på Hampden Park för en dryg vecka sedan, men sedan dess har skottarna fått slita ont mot Irland medan Ukraina enkelt städade av Armenien med 5-0. Där tilläts de gulklädda att spara på krafterna och just den faktorn tror vi kan bli avgörande i Polen. Mudryk, Tsygankov och Yaremchuk är bara några av ukrainarnas potentiella matchvinnare mot slitna skotska ben. Ettan gillas skarpt till sund procent och är en fin spik.

7. Albanien - Island 1

Betydelselös fight från Tirana där Israel säkrat avancemanget från Grupp B2 medan Ryssland som bekant uteslutits. För Albanien och Island blir detta således en kamp om andraplatsen. Öborna trivs normalt som bäst hemma på vulkanön och även om islänningarna ännu inte förlorat i Nations League lutar vi åt att det första nederlaget kommer denna tisdag. Albanien var en hårsmån från poäng mot Israel och bör vara revanschsugna framför den egna publiken. Broja, Uzuni och Asllani är spelare vars spetsegenskaper Island får fullt sjå att hantera. Ettan gillas mest och spikas, om än med viss darr på ribban.

8. Grekland - Nordirland 2

Toppen mot botten i Grupp C2 där Grekland säkrat avancemang medan Nordirland riskerar att åka ur. Tre poäng i Aten garanterar “Norn Iron” spel på denna nivå även i nästa upplaga av Nations League, vid händelse av en poäng är gästerna beroende av resultatet mellan Kosovo och Cypern. Ian Baracloughs gäng trivs bäst när de får ligga lågt och spela på omställningar, någon Grekland bör tillåta besökarna att göra. Poyets mannar visade inte mycket inställning i förlustmatchen mot Cypern och när ettan övervärderas väljer vi att kasta den i Medelhavet. X2 spelas till fint värde.

9. Kosovo - Cypern X

Livsviktiga poäng står på spel på Fadil Vokrri Stadium där både Kosovo och Cypern kan trilla ur C-divisionen. De sistnämnda gav sig själva chansen till överlevnad via en stark viktoria borta mot Grekland och kan de kräma ur en liknande prestation denna tisdag är mycket vunnet. Kosovo gick i sin tur på pumpen mot Nordirland och även om värdnationen vann det vändande mötet med 2-0 finner vi fog för att gardera ettan. Inte minst då svenska folket hissar upp densamma till alldeles för höga höjder. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

10. Malta - Israel 2

Vänskapslandskamp från Ta’Qali där klasskillnad bör råda om Israel kommer ut med inställningen att vinna. Gästerna säkrade avancemanget från Nations Leagues B-division efter 2-1-segern mot Albanien och har spets i bland andra Celtics Liel Abada. Detta till trots vill vi slå ett slag för att bortaplan och möjlig rotation från förbundskapten Hazan gör tvåan mindre trolig än vad tipparna tycks få för sig. Är det någonstans Malta ska stå för en stark prestation är det på eget gräs och här vill vi gärna göra plats för ett rensande kryss. X2 räcker för grön bock.

11. Grimsby - Carlisle 1

Den tionde omgången av League Two ska kompletteras under tisdagsaftonen när Grimsby strålar samman med Carlisle på Blundell Park. De hemmahörande är ett av ligans klart bästa lag på resande tass, men på egen mark har det gått troll i förmågan att avgöra matcher. Tre oavgjorda på fyra hemmamatcher vittnar om detta, men mot ett bortasvagt Carlisle ska trenden kunna brytas. Gästerna plockar lejonparten av sina poäng i egen borg och ska nöja sig om de lämnar Lincolnshire med en poäng. Strecka från vänster.

12. Mexiko - Colombia 2

Tillbaka till vänskapslandskamperna där vi ska lägga lupp på mötet mellan Mexiko och Colombia. Neutral mark på Levi’s Stadium i Santa Clara är vad som gäller och förbundskapten Martino har kort tid på sig att få fansen på sin sida inför VM. Den mexikanska förbundskaptenen är fortfarande kraftigt ifrågasatt och de senaste prestationerna har inte varit mycket att hurra över. Colombia har i sin tur en ny spännande generation på gång där spelare som Díaz, Sinisterra och Asprilla sticker ut. Det skulle inte förvåna om någon ur den offensiva trion skjuter Mexiko i sank. Tvåan går först, krysset följer sedan med som stödhjul.

13. Seattle - Cincinnati 1

Kupongen avrundas på CenturyLink Field där Seattle Sounders jagar en slutspelsplats i den östra konferensen. Sex poäng skiljer upp till Minnesota och med fyra segrar på de fem senaste hemmamatcherna är formen god framför egen publik. Cincinnati går i sin tur också starkt, men mot de tvåfaldiga mästarna får besökarna finna sig i att slå ur underläge. Lodeiro, Rusnak och Ruidiaz är spelare som kan skjuta Cincinnati i sank på eget manér. Vi singlar ettan till godkänd procent.

Kupongens kassaskåp

Ukraina

Ukraina missgynnas av att gruppfinalen mot Skottland spelas på neutral mark, men sedan 0-3-förlusten mot samma gäng har de gulklädda fått ladda batterierna medan skottarna gick en tuff kamp mot Irland. Ettan gillas skarpt i Kraków.

Varningens finger!

Armenien

Irland levererar sällan i spelförande kostym och mot ett inte oävet Armenien kan värdnationen få problem. X2 skapar korsdrag bland kuponghögarna och synas tidigt.144 rader
1. Sverige - Slovenien 12
2. Norge - Serbien 2
3. Portugal - Spanien 1
4. Schweiz - Tjeckien 1x
5. Irland - Armenien 1x2
6. Ukraina - Skottland 1
7. Albanien - Island 1
8. Grekland - Nordirland x2
9. Kosovo - Cypern 1x2
10. Malta - Israel x2
11. Grimsby - Carlisle 1
12. Mexiko - Colombia 2
13. Seattle - Cincinnati 1

864 rader
1. Sverige - Slovenien 12
2. Norge - Serbien 2
3. Portugal - Spanien 1
4. Schweiz - Tjeckien 1x2
5. Irland - Armenien 1x2
6. Ukraina - Skottland 1
7. Albanien - Island 1
8. Grekland - Nordirland x2
9. Kosovo - Cypern 1x2
10. Malta - Israel x2
11. Grimsby - Carlisle 1x
12. Mexiko - Colombia x2
13. Seattle - Cincinnati 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto