Europatipset Tips Torsdag 11/8

Publicerad på 10 Aug 2022 - 15:20

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Aug 2022 - 15:20

Precis som förra veckan är torsdagen lika med Europatipset. Playoff-platser i Europa League och Europa Conference League finns i potten och mycket talar för att vi får se flera svenska bidrag där. Malmö FF och Djurgården sitter i förarsätet medan AIK har ett tuffare läge när det reser till Balkan. Kupongens kassaskåp hämtas från Polen medan skrällar tornar upp i Serbien och Israel. Mot en fullträff!



Spelstopp: 18:59

1. Dudelange - Malmö FF 2

Malmö FF övertygade egentligen inte i förra veckans möte i Skåne, men tack vare en tidig utvisning på en Dudelange-spelare och ett lysande inhopp av Ola Toivonen kunde “Di Blåe” gå ifrån till en solklar 3-0-seger. Det följdes upp av en tveksam insats i Uppsala när Sirius drog det längsta strået med 2-1. Det finns onekligen frågor kring de regerande svenska mästarna just nu och här kommer vi troligen få se rotation med tanke på det täta matchandet. Det behöver dock inte betyda något negativt. Truppen är bred och flera spelare vill visa upp sig. Därmed tror undertecknad att vi får se ett påkopplat MFF och då ska det inte spela någon större roll att de har en 3-0-ledning att gå på. Dudelange håller medioker nivå och räcker inte till om vi får se koncentrerade gäster. Landar tvåan runt 65 procent är det ett fullgott spikalternativ.

2. Slovan Bratislava - Olympiakos 1

Grekisk fotboll känns på dekis. Olympiakos skämde ut sig i CL-kvalet hemma mot Maccabi Haifa (0-4) och inte mycket bättre såg det ut förra veckan när det slutade 1-1 mot Slovan Bratislava. Slovakerna stod upp väl i Pireus och var nära att triumfera. Det är uppenbart att nya tränaren Carlos Corberán ännu inte fått ihop gruppen och det skulle inte förvåna om grekerna ryker från Europa League redan här. Slovan är starka hemma i den slovakiska huvudstaden och har valt att lägga största möjliga fokus på Europaspelet under upptakten av säsongen. Favorittvåan lockar föga – 1X blir valet.

3. Slovacko - Fenerbahce 1

Lyckas AIK passera Shkendija kommer med högsta sannolikhet Slovacko vänta i playoff. Tjeckerna räckte som väntat inte till i Istanbul när de föll med klara 0-3, ett underläge som de naturligtvis inte kommer vända hemma i Uherske Hradiste. Mot ett ojämnt och möjligen nonchalant Fenerbahce ska de vitklädda dock kunna stå upp bra i torsdagens enskilda drabbning. Turkarna imponerade inte i helgens ligapremiär mot nykomlingen Umraniyespor (3-3) och med tanke på utgångsläget blir de alldeles för betrodda här. 1X rensar friskt och är av högsta prio, även om helgarderingen gärna får ta plats i ett tidigt skede.

4. Partizan - AEK Larnaca X

Ett Europa League-möte som är vidöppet inför returen är det som ska synas i Belgrad. Partizan fick sina fiskar varma på Cypern när de föll med 1-2 mot uppstickaren AEK Larnaca, en på intet sätt orättvis seger för öborna. Cyprioterna visade i föregående Champions League-kval att de kan försvara sig på bortabana när de kryssade mot Midtjylland och mot ett pressat Partizan har de definitivt möjligheten att ta sig till playoff. Serberna har en både bredare och spetsigare trupp men har sett högst mänskliga ut under säsongsupptakten. Tre raka utan seger i inhemska Super Liga, där de brukar dominera med Röda Stjärnan, vittnar inte minst om detta. Helgarderingen tar tidigt plats i jakten på hög utdelning.

5. Shkendija - AIK X

AIK gjorde en minst sagt slät figur när de spelade 1-1 mot Shkendija på Friends Arena, siffror som speglade matchbilden. Gnagets offensiva problem fortsatte synas i helgens möte mot Kalmar när det blev förlust med 0-1. John Guidetti kommer till lägen men saknar det där sista precis som hela laget. En tuff men inte omöjlig uppgift väntar på Balkan där det förväntas bli ett ställningskrig mot de hemmahörande nordmakedonerna, precis som i Solna. AIK är otvivelaktigen det bättre laget men i nuläget ställer sig undertecknad tveksam till om de gulsvarta har vad som krävs för att luckra upp Shkendija. Spikkrysset är ett spännande spikalternativ.

6. Djurgården - Sepsi OSK 1

Djurgården avgjorde troligen dubbelmötet mot Sepsi nere i Rumänien. Joel Asoro stod för två fullträffar när Blåränderna var mest effektiva och segrade med 3-1. Det övertaget ska naturligtvis inte DIF tappa hemma på Tele2 Arena. Helgens 0-0 mot Värnamo bröt en lång segersvit men var samtidigt effekten av ett hårt matchande och en svår bortamatch. Stockholmarna har just nu en hög lägstanivå som kommer räcka för stabilt avancemang här. Med tanke på utgångsläget blir dock ettan övervärderad, här kommer trots allt Bergstrand/Lagerlöf vilja spara på krutet inför söndagens drabbning mot Kalmar. Med det i åtanke välkomna garderingar i ett tidigt skede.

7. Aris Thessaloniki - Maccabi Tel Aviv 1

Eran Zahavi är tillbaka i Maccabi Tel Aviv och den sylvassa målskytten hittade föga förvånande nätet direkt för sin nygamla klubb när han hoppade in mot Aris. 35-åringens mål innebar 2-0 till israelerna som därmed har ett strålande utgångsläge inför torsdagens retur i Thessaloniki. Här kommer det dock bli betydligt svettigare för Maccabi. Aris har tagit kliv de senaste säsongerna och är vassa på hemmaplan. Truppen har dessutom förstärkts rejält under sommaren med bland annat Bryan Dabo, Andre Gray och Gervinho. Den sistnämnda kommer troligen inte till spel men Aris ska kunna göra match av detta. Ettan gillas till runt 50 procent.

8. Basel - Bröndby 1

Bröndby drog den längsta stickan i Köpenhamn när inhopparen Marko Divkovic mål med kvarten kvar att spela blev matchens enda. Kroaten var delaktig i helgens mål mot FC Köpenhamn men där var de blågula chanslösa när de föll med klara 1-4. På det stora hela ser Bröndby sisådär ut denna säsong sedan flera tongivande spelare lämnat. Basel har också sett bättre dagar men förväntas dominera matchbilden hemma på St. Jakob-Park. Schweizarnas trupp håller en snäppet högre nivå och det mesta talar för att de vänder på steken hemma i alplandet, mycket möjligt med vassa nyförvärvet Andi Zeqiri i centrum. Spikad etta.

9. Hapoel Beer Sheva - Lugano 2

Lugano har ett minst sagt bekymmersamt läge när de reser till Israel. Schweizarna styrde spelet hemma på Stadio di Cornaredo förra veckan men det var Hapoel Beer Sheva som satte dit målchanserna och kunde plocka hem en 2-0-seger. Astrit Selmani behövde där bara två minuter på plan innan han satte dit sitt första mål för sin nya klubb. Hapoel Beer Sheva ska naturligtvis inte tappa detta framför sin hemmapublik men samtidigt finns en risk att de blir väl tillbakadragna. Lugano är ett minst lika bra lag och kan gästerna få in ett tidigt mål är en vändning inte omöjlig. Ettan ser ut att streckas upp till hiskeliga 60 procent. Då är det ett tecken som inte lockar, särskilt inte med tanke på att Hapoel inte behöver vinna. X2 it is.

10. Hibernians - Riga Futbola Skola 2

Nästa anhalt är Malta där det är status quo efter att lagen spelat 1-1 i den lettiska huvudstaden. Hibernians stod för en heroisk insats i Riga när de löste 1-1 trots ett tidigt rött kort och en straff emot sig. Rigas Futbola Skola fick dock in en förlösande kvittering i slutskedet och det är inget snack om att balterna är det bättre laget här. RFS har dessutom en målskytt att förlita sig på i serben Andrej Ilic. Hibernians har ett gäng intressanta exporter och har möjligheten att störa, men så stor chans till seger som det svenska folket vill få det till har definitivt inte öborna. Värdet landar tydligt till höger och då är tvåan första tecken att rita dit.

11. Lech Poznan - Víkingur Reykjavík 1

Víkingur Reykjavík pressade som bekant Malmö FF. Därefter passerade islänningarna walesiska The New Saints och förra veckan lyckades öborna överraskande slå tillbaka Lech Poznan med 1-0. Nu kommer det dock ta stopp. Polackerna lär knappast stå för en lika sömnig insats som senast och även om Jesper Karlström, Mikael Ishak och övriga i hemmalaget inte övertygat under inledningen av säsongen ska det råda klasskillnad. Lech slog tillbaka Dinamo Batumi med klara 5-0 och ska göra processen kort även med Víkingur. Kupongens klaraste spik hittas i Polen.

12. Panathinaikos - Slavia Prag 2

Slavia Prag dominerade förra veckans möte och kunde rättvist segra med 2-0. Det faktum att Slavia fick lämna över tronen till Viktoria Plzen i Tjeckien tycks bara ha gett klubben en boost. Slovakiska landslagsmannen Ivan Schranz fortsätter producera i offensiv riktning och truppen har även förstärkts av Ewerton som var lysande i Mladá Boleslav den gångna säsongen. Brassen är dock ett litet frågetecken i Grekland. Marcus Bergs gamla Panathinaikos landade in på en med deras mått mätt svag fjärdeplats i fjol och har sedan dess tappat skickliga Mauricio. Grekernas stora målskytt, Sebastián Palacios, såg dessutom rött i Prag och är således avstängd här. Hemma är normalt Panathinaikos starka men här är känslan att de inte har vad som krävs för att vända på steken. X2 blir valet.

13. St. Patrick’s - CSKA Sofia 2

St. Patrick’s stod för förra veckans stora skräll när de lyckades hålla stången mot CSKA Sofia i Bulgarien och slutligen även sätta dit en balja i slutskedet av matchen. Irländarna fick matchen precis dit de ville efter en taktisk fulländad prestation men det är fortfarande så att de ska ses som underdogs i en enskild match mot de mer namnstarka bulgarerna. Georgi Yomov kom inte loss senast för CSKA men är en spelare som ska kunna skapa lägen för gästerna mot denna typ av motstånd. X2 ska räcka för grön bock i Dublin.

Kupongens kassaskåp

Lech Poznan

Svensklaget Lech Poznan måste vinna när Víkingur kommer på besök till Stadion Miejski. Det ska naturligtvis polackerna lyckas med. Klasskillnad råder och med dessa förutsättningar kommer vi få se ett fullt påkopplat hemmalag. Då är ettan odiskutabel i match 11.

Varningens finger!

Lugano

Lugano straffades hårt mot Hapoel Beer Sheva senast men kan schweizarna stå för en något bättre taktisk prestation samt sätta dit målchanserna i Israel har de potential att hämta upp 0-2-underläget. Astrit Selmanis Hapoel överskattas tämligen kraft. Supervärde att vända på klacken och spela X2!



144 rader
1. Dudelange - Malmö FF 2
2. Sl.Bratislava - Olympiakos 1x
3. Slovacko - Fenerbahce 1x2
4. Partizan - AEK Larnaca 1x2
5. Shkendija - AIK X
6. Djurgården - Sepsi OSK 1x
7. Aris - Maccabi Tel Aviv 1
8. Basel - Bröndby 1
9. H.Beer Sheva - Lugano x2
10. Hibernians - Riga FS 2
11. Lech Poznan - Víkingur 1
12. Panathinaikos - Slavia Prag x2
13. St. Patrick’s - CSKA Sofia 2

864 rader
1. Dudelange - Malmö FF 2
2. Sl.Bratislava - Olympiakos 1x
3. Slovacko - Fenerbahce 1x2
4. Partizan - AEK Larnaca 1x2
5. Shkendija - AIK X
6. Djurgården - Sepsi OSK 1x2
7. Aris - Maccabi Tel Aviv 1
8. Basel - Bröndby 1
9. H.Beer Sheva - Lugano x2
10. Hibernians - Riga FS x2
11. Lech Poznan - Víkingur 1
12. Panathinaikos - Slavia Prag x2
13. St. Patrick’s - CSKA Sofia x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto