Europatipset Tips Torsdag 23/2

Publicerad på 22 Feb 2023 - 15:03

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Feb 2023 - 15:03

Svårighetsgraden är hög, jackpotten på 3,5 miljoner finns och enbart returer i Conference- samt Europa League finns att bemästra. Med andra ord står ett magiskt Europatips för dörren där 13 rätt med stor sannolikhet kommer med en magisk utdelning. Vi dundrar igång på Old Trafford med ett gigantmöte av rang. Vamos!

Spelstopp: 18:44

1. Manchester United - Barcelona 1
United imponerade stort på Camp Nou förra veckan. 2-2-resultatet ska i ärlighetens namn Barcelona vara allra mest nöjda med och Xavi har ett och annat att fundera över inför returen på Drömmarnas teater. Värdarna har Europas kanske hetaste striker i laget (Rashford) och därtill flera andra gubbar som växt under Ten Hags styre. De rödklädda känns genuint byggda och besitter färdigheter som inte fanns under eran efter Ferguson och innan Erik ten Hag. Ettan ska kliva på tåget allra först.

2. Roma - Salzburg 1
Trots 1-0-ledning med sig till Rom så hänger Salzburgs avancemang i Europa League på en ytterst skör tråd. Mourinhos gubbar hade bra kontroll på tillställningen i Österrike men kunde inte förmå sig själva att pressa in någon boll i nät. Sedan äventyret i alplandet så har romarna hunnit med att spela bort Verona på Olimpico. En strid som värdarna gick igenom utan Dybala på planen. Argentinaren förväntas hursomhelst spela här och med ett mer eller mindre skadefritt lag så är hemmalaget favoriter av en anledning. 1X ramar in matchen väl.

3. Nantes - Juventus 2
Juventus grejade “bara” 1-1 hemma mot Nantes i Turin. Ett stort misslyckande för den italienska storklubben som är en av favoriterna till att plocka hem Europa League i år. Massimiliano Allegri och hans lärjungar spelar därmed med stor press på sina axlar i Nantes och någon walk in the park till seger är det heller inte tal om. Hemmalaget är dock i grund och botten något sämre och skapade offensivt väldigt lite framåt utöver målet på Allianz Stadium. Vlahovic, Kean, Di María och övriga i den vitsvarta dräkten får första penseldraget där X2 ska anses som ett lås.

4. Monaco - Bayer Leverkusen X
Monaco visade beslutsamhet offensivt och klass då monegaskerna vann med 3-2 på BayArena i första striden mot Leverkusen. Ben Yedder och även Ben Seghir klev in i andra halvlek och gjorde skillnad framåt. Slagläge för värdarna här därmed och Alonsos tyskar behöver ta sig ur sin, för stunden, trötta trend som inneburit fyra förluster på fem raka i alla tävlingar. Spelmässigt är ändå Kusarna bra. Kan gästerna ta tillvara på de lägen som kommer skapas så går absolut inte Monaco säkra. Med mustigt spelvärde till höger ska X2 prioriteras tidigt. Ettan är ett lyxtecken vi har råd med först vid större radbyggen.

5. PSV Eindhoven - Sevilla 1
En avslagen historia är att vänta i Eindhoven. Sevilla har med sig 3-0 från mötet på Ramón Sánchez Pizjuán och kommer knappast förta sig när det kommer till anfallsspelet. PSV hade dessutom alla marginaler som gick emot sig på spansk mark. Spelet var på det hela taget bra men krispigheten i framkant saknades. Att Cody Gakpo numera inte finns tillgänglig i framkant gör holländarna sämre men samtidigt finns ändå herrar som ska kunna kliva fram och leverera trots att motståndet heter Sevilla. Här lägger vi i alla fall samtliga ägg i hemmakorgen och jobbar in en välsmakande etta.

6. Midtjylland - Sporting 2
Midtjylland ska vara duktigt nöjda som ens tagit sig till knockout-fasen i Europa League. Danskarna gick vidare ifrån en rekordjämn grupp och rånade dessutom Sporting i Lissabon då Vargarna från Jylland löste 1-1 förra veckan. Hemma kommer säkert värdarna kunna stå upp bra men att återigen snubbla till sig ett förmånligt resultat tror vi icke på. Kristoffer Olsson och övriga i hemmadressen får framgent koncentrera sig på ligaspelet för denna duell nyper Sporting. Tvåan spikas.

7. Union Berlin - Ajax 1
Ajax reser till Berlin med underdogs-aura. Unionen från Tyskland gjorde en otroligt bra insats på plats i Amsterdam och 0-0 kom efter att Bob Marley-älskarna från Nederländerna inte ens löste ett skott på mål. Hemma på underbara Stadion An der Alten Försterei förlorar knappt berlinarna några matcher och dessutom har vinterfönstret inneburit ett lyft i och med smarta värvningar som Josip Juranovic samt Aissa Laidouni. På en bong där “enkla” spikar lyser med sin frånvaro är ettan i Berlin ett utmärkt tecken att testa allena.

8. Rennes - Shakhtar Donetsk 1
Rennes gick bort sig en aning i den första halvleken mot Shakhtar i Warszawa. 0-2-underläget gick inte att käka ikapp men Toko Ekambis reduceringsboll efter en timme kan komma att visa sig extremt viktig. Donetsk-klubben har som bekant stått inför en extremt stor truppförändring den senaste tiden där så gott som hela truppen är ukrainsk. Lassina Traoré är dock ett sprakande undantag och tillför massor. Burkina Faso-liraren är ett hot fransmännen måste se upp med. På det stora hela är ändå värdarna en nivå upp och framför en högljudd hemmapublik ska ettan anses väldigt trolig.

9. Lech Poznan - Bodö/Glimt X
Bodö/Glimt förädlar fotbollsspelare från kol till diamanter och skickar därefter vidare dessa på löpande band. Under tiden så visar också de gulklädda från Nordnorge upp ett spel som behagar även på den europeiska scenen. Bodö/Glimt dominerade till stor del det första mötet mot Lech Poznan på Aspmyra men fick inte med sig ett bättre resultat än 0-0. På bortabana i Polen kommer värdarna såklart kunna våga gå fram aningen hårdare och i svenske Ishak i fören har också Poznan en frontman av klass som besökarna måste ta på största allvar. Mycket oviss strid som mår klart bäst av att helgarderas.

10. Cluj - Lazio 1
Lazio lyckades med stor möda och besvär greja en 1-0-seger hemma mot Cluj på Olympiastadion i Rom. De himmelsblå reser också till Rumänien utan Romagnoli som är skadad och Patric (avstängd). Cluj-Napoca är dessutom en plats som inte väcker några direkt härliga känslor hos besökarna. Romarna testade på gräset här i Europa League för ett antal år sedan och gick på pumpen. Dan Petrescu och hans lärjungar har varit med i drösvis med kontinentala tävlingar de senaste åren och har både rutin och kvalitéer inom klubben för att ge Lazio en rejäl match. Till riktigt mustig procent tilltalar 1X mest. Våga chansa bort tvåan.

11. Fiorentina - Braga 2
När Braga förlorar så förlorar Braga rejält! På gästernas 17 senaste matcher så har endast tre av dessa slutat med nederlag. Två gånger om via 0-5 i gumpen mot Sporting. Därtill 0-4 mot Fiorentina hemma på Estádio Municipal de Braga. Siffror som kommer kosta Ärkebiskoparna chansen till avancemang då Florens-klubbens övertag är för stort inför returen. I denna enskilda fajt betyder detta dock ingenting. Portugiserna skapade en hel del chanser hemmavid men blev lidande av utvisningen på Tormena i mitten av andra halvlek. Med tanke på att Jovic, Cabral och övriga i den lila hemmadressen knappast behöver gå framåt eller förta sig det minsta så finns ingen som helst anledning att vi ska få se en etta som flyger upp ovan 60 procent. Skrälltvåan är helt given att utgå från.

12. Anderlecht - Ludogorets 1
Anderlecht ägde det mesta av det bästa spelet borta mot Ludogorets i Bulgarien. Efter 90 minuter var det ändå Razgrad-klubben som stod som segrare med 1-0 och sitter därmed med en liten men ack så viktig ledning i Bryssel. Brian Riemer och hans belgare ska ändå inte behöva känna sig alltför nedslagna över förlusten. Spelar de lilaklädda på samma vis inför publiken på Lotto Park ligger en seger nära till hands och när vi letar med ljus och lykta efter stabila spikar så får denna etta anses som just en sådan.

13. Partizan - Sheriff Tiraspol X
Rasheed Akanbi är tillbaka i Sheriff-tröjan till denna strid samtidigt som Partizan får klara sig utan viktiga Igor Vujacic. Efter 1-0-segern på Stadionul Zimbru i Chisinau häromsistens så sitter värdarna i ett litet förarsäte men ändå en ack så skör ledning. Sherifferna var riktigt bra hemma mot Belgrad-gänget och hade bud på mål framåt. Att gästerna inte är inne i seriespelet för stunden och därmed borde ha ett något mer begränsat matchtempo såg vi inget av. En högt flygande etta ska vi givetvis gardera ögonaböj. Jobba Tiraspol!

Kupongens kassaskåp

Sporting
Sporting ägde matchen mot Midtjylland hemma i Lissabon fullständigt men fick ändå nöja sig med 1-1. Nu slår de grönvita hål på den danska ballongen och löser en seger med en eller ett par bollar.

Varningens finger!

Sheriff Tiraspol
Partizan hade svårt att få grepp om ett bra Sheriff Tiraspol i första matchen. Belgrad-klubben ska vara väldigt nöjda som kan kliva in till match 2 med en 1-0-ledning. Moldaverna ska tidigt finnas med på ett hörn.

144 rader
1. Man United - Barcelona 1
2. Roma - Salzburg 1x
3. Nantes - Juventus x2
4. Monaco - Leverkusen x2
5. PSV Eindhoven - Sevilla 1
6. Midtjylland - Sporting 2
7. Union Berlin - Ajax 1
8. Rennes - Shakhtar 1
9. L.Poznan - Bodö/Glimt 1x2
10. Cluj - Lazio 1x
11. Fiorentina - Braga 2
12. Anderlecht - Ludogorets 1
13. Partizan - Sheriff Tiraspol 1x2

864 rader
1. Man United - Barcelona 1x
2. Roma - Salzburg 1x
3. Nantes - Juventus x2
4. Monaco - Leverkusen 1x2
5. PSV Eindhoven - Sevilla 1
6. Midtjylland - Sporting 2
7. Union Berlin - Ajax 1
8. Rennes - Shakhtar 1
9. L.Poznan - Bodö/Glimt 1x2
10. Cluj - Lazio 1x
11. Fiorentina - Braga x2
12. Anderlecht - Ludogorets 1
13. Partizan - Sheriff Tiraspol 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto