Europatipset Tips Torsdag 9/3

Publicerad på 8 Mar 2023 - 16:07

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Mar 2023 - 16:07

Europaspelet fortsätter under torsdagen där Djurgården, Manchester United, Arsenal och Juventus är storlag som ska in i leken. Europa League och Europa Conference League är det som gäller när Europatipset hämtar samtliga fighter från dessa turneringar. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:44

1. Lech Poznan - Djurgården 1
Djurgården stod för ett mäkta imponerande gruppspel i Europa Conference League där Blåränderna hamnade före lag som Gent och Molde. Kim och Tolle visade att deras väl genomtänkta filosofi står pall även i kontinentalspelet, men nackdelen av att inte vara i full säsong är en nackdel inför mötet med Lech Poznan. Mikael Ishak och company tog sig senast förbi Bodö/Glimt utan att imponera, men polackernas vana av högre tempo bör samtidigt räcka långt i denna enskilda uppgift. DIF ska inte räknas bort över 180 minuter men här får svenskarna nöja sig om de löser ett oavgjort resultat. Strecka från vänster.

2. Manchester United - Real Betis 1
Manchester Uniteds förlust mot Liverpool var horribel. Precis allt gick fel för ten Hag och company som har en skyldighet att svara upp framför ögonen på Old Trafford när Real Betis kommer på besök. Vi tror att The Red Devils lyckas med uppgiften. Även om truppläget inte är optimalt har ten Hag likväl en starkare elva att tillgå än Pellegrini som troligen saknar Fekir. Utan honom saknar offensiven spets som hade behövts för att ställa till med bekymmer i England. United siktar givetvis på att avgöra dubbelmötet redan på egen mark och detta vinner de hemmahörande. Ettan är en trygg spik att luta sig mot.

3. Sporting - Arsenal 1
Ett annat engelskt lag som kan få desto större bekymmer är Arsenal. Den mäktiga vändningen från 0-2 till 3-2 mot Bournemouth fick supportrarna att drömma om fornstora dagar, men det torde också vara i Premier League som Arteta och company lägger det mesta av krutet. Jesus, Nketiah och Trossard saknas alla inför trippen till Lissabon vilket innebär att det finns få alternativ längst fram. Sporting har inte haft någon större jaktlycka i det inhemska spelet men de grönvita kan mycket väl få med sig något från hemmamötet. På José Alvalade är Amorims mannar erkänt svårspelade och när tvåan sticker iväg är det dags att dra öronen åt sig. 1X först, alla tecken sedan.

4. Roma - Real Sociedad 2
Förmodat tight och tillknäppt tillställning från Olimpico. Roma besegrade Juventus på samma arena med 1-0 i söndags men särskilt rättvis var inte triumfen. Mourinhos gäng har fortfarande mycket att skruva på i det uppställda spelet och ett taktiskt skickligt Real Sociedad blir ingen enkel opponent att lägga på rygg. Imanol Alguacils mannar klädde bland annat av Manchester United på Old Trafford i gruppspelet och även om baskerna sladdat mot slutet i La Liga ska de kunna trivas med den förmodade matchbilden i den eviga staden. X2 lockar när ettan sticker iväg.

5. Juventus - Freiburg 1
Juventus åkte i söndags på en tung smäll mot Roma i kampen om Europaplatserna i Serie A. Omöjligt är det inte att nå desamma innan säsongen går i mål, men “Den gamla damen” gör nog klokt i att portionera ut krafterna på två fronter. De svartvita är tillräckligt bra för att utmanövrera Freiburg i Turin, men tyskarna har med det sagt kapacitet. Christian Streich gäng trivs utmärkt med att slå ur underläge och i italienaren Grifo finns en lirare som kan störa Juve på eget manér. Åtminstone krysset bör hänga med den betrodda ettan. 1X räcker för grön bock.

6. Sevilla - Fenerbahce 1
Två raka förluster och nio(!) insläppta mål i La Liga är alarmerande siffror för Sevilla. Andalusierna riskerar fortfarande degradering men kan med det sagt slappna av i Europaspelet. Värdarna har som bekant mängder av rutin från titlar i Europa League och Fenerbahce ska normalt vara en passande opponent på spansk mark. Turkarna har i regel svårt på främmande gräs på kontinenten, men ska något sägas till gästernas fördel är det att offensiven håller skyhög nivå. Valencia, King och Güler är bara ett axplock av Jorge Jesus potentiella matchvinnare. Ettan är trolig men tillåter plånboken får gärna tvåan hänga med på större system.

7. Shakhtar Donetsk - Feyenoord 2
Shakhtar Donetsks resa genom kontinentalspelet är inget annat än beundransvärd. Trots spelmässiga underlägen och hemska förutsättningar har de orangesvarta kravlat sig hela vägen till åttondelsfinal i Europa League. Inför mötet med Feyenoord – som spelas i Polen – dras ukrainarna samtidigt med tre avstängningar och det ska också påpekas att de underliggande siffrorna inte varit i Shakhtars favör. Feyenoord spelade som bekant final i Europa Conference League i fjol och de nederländska ligaledarna ska vid en ansenlig insats kunna koppla ett grepp om detta möte på neutral mark. När tvåans procent blir förmånlig åker spikklubban fram.

8. Union Berlin - Royale Union SG X
Två maskinerier som för dagen hackar ska mäta svärd i den tyska huvudstaden. Union Berlin har bara gjort ett mål på sina fem senaste tävlingsmatcher där det blivit uppenbart att motståndarna inte längre erbjuder ytor för omställningar för Urs Fischers gäng. När värdarna förväntas föra matchbilden är de ingen favorit att hålla i handen. Royale Union SG har också hackat mot slutet men belgarna reser till Berlin med goda minnen då de vann motsvarande möte i gruppspelet. Geraerts kompani har kapacitet att göra om bedriften denna afton där Gustaf Nilsson sticker ut som en möjlig gubben i lådan. Måla tvärs över och jobba in minst ett oavgjort resultat.

9. Anderlecht - Villarreal 2
Anderlecht såg för ett tag sedan ut att vara på väg att ta säsongen vid hornen. Det forna storlaget är dock inte på nivån de en gång varit. Ligaspelet hackar betänkligt och det var sannerligen inte med besked som värdarna tog sig förbi ett beskedligt Ludogorets i den senaste rundan. Villarreal blir en betydligt tuffare nöt att knäcka och det är faktiskt inte otänkbart att spanjorerna reser hem med ett övertag inför returen. Gerard Moreno är tillbaka i Quique Setiéns trupp och anfallaren tillhör en av turneringens allra bästa spelare. Lyckas de gulklädda få igång sin offensiv lirkar de upp opponenterna på Lotto Park. Tvåan kan gott testas på egna ben.

10. Basel - Slovan Bratislava 1
Två andra lag som mätte svärd i gruppspelet ska denna afton göra upp om kakan inför returen i Slovakien. Slovan Bratislava tog hela fyra poäng av Basel i gruppen men spelare för spelare måste det konstateras att slovakerna har ett sämre material än torsdagens kombattanter. Har schweizarna lärt sig sin läxa ska de kunna koppla ett grepp framför publiken på St. Jakob-Park. Storformen är gryende hos Heiko Vogels gäng som gör vad som krävs för att vinna denna uppgift. Ettan spikas trots viss överstreckning.

11. AEK Larnaca - West Ham X
Goda råd börjar bli svindyra för David Moyes vars West Ham seglat upp som en allvarlig kandidat till degradering från Premier League. The Hammers visste varken ut eller in när de blev överkörda av Brighton (0-4) och att dubbelspela med rådande förutsättningar i ligaliret är knappast optimalt. AEK Larnaca får svårt att ta sig vidare över två möten men hemma i Cypern ska värdföreningen inte skojas bort hur som helst. I gruppspelet imponerade cyprioterna med poängplock mot Rennes och i 16-delsfinalen neutraliserades Dnipro över 180 minuter. Sköter de defensiven på samma sätt här finns gott hopp. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

12. Gent - Istanbul Basaksehir 2
Gent blandade och gav i gruppspelet av Europa Conference League och har gjort detsamma i Jupiler League. Dubbla förluster mot Djurgården skvallrar om lägstanivån samtidigt som helgens viktoria mot Anderlecht var ett styrkebesked. Några 65 procent är dock alldeles för mycket på ettan. Istanbul Basaksehir har definitivt kapacitet att göra livet surt för värdarna och med skicklige Emre vid rodret finns förutsättningar för turkisk framgång redan i Belgien. Vi lutar åt en målglad tillställning och vänder oss därför mot “gubben” (etta-tvåa) där högertecknet rensar magiskt.

13. Sheriff Tiraspol - Nice 2
Sheriff Tiraspol lyckades vända underläge till avancemang mot Partizan Belgrad i Serbien. Bedriften var dock mer ett kvitto på serbernas låga nivå än något annat och denna torsdag blir det verkligen upp till bevis när ett i grunden klart starkare Nice kommer på visit. Fransmännen har mått strålande sedan Didier Digard tog över skutan och med firma Laborde/Moffi att luta sig mot i offensiven skulle det inte förvåna om de rödsvarta triumferar redan i Moldavien. Tvåan spikas trots hård streckning.

Kupongens kassaskåp

Manchester United
Ett revanschsuget Manchester United bör kunna ta tag i taktpinnen hemma mot Real Betis. Kommer ten Hags gäng upp i nivå blir detta en ensidig historia.

Varningens finger!

Real Sociedad
Rent spelmässigt är Real Sociedad på samma, om inte nivån högre, nivå som Roma. Baskerna kan mycket väl få med sig något från Rom där värdemässigt fina X2 måste synas.

144 rader
1. Lech Poznan - Djurgården 1
2. Man United - Real Betis 1
3. Sporting - Arsenal 1x
4. Roma - Real Sociedad x2
5. Juventus - Freiburg 1x
6. Sevilla - Fenerbahce 1
7. Shakhtar - Feyenoord 2
8. Union Berlin - Union SG 1x2
9. Anderlecht - Villarreal 2
10. Basel - Slovan Bratislava 1
11. AEK Larnaca - West Ham 1x2
12. Gent - Basaksehir 12
13. Sheriff Tiraspol - Nice 2

864 rader
1. Lech Poznan - Djurgården 1x
2. Man United - Real Betis 1
3. Sporting - Arsenal 1x2
4. Roma - Real Sociedad x2
5. Juventus - Freiburg 1x
6. Sevilla - Fenerbahce 12
7. Shakhtar - Feyenoord 2
8. Union Berlin - Union SG 1x2
9. Anderlecht - Villarreal 2
10. Basel - Slovan Bratislava 1
11. AEK Larnaca - West Ham 1x2
12. Gent - Basaksehir 12
13. Sheriff Tiraspol - Nice 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto