Powerplay Tips Fredag 11/11

Publicerad på 10 Nov 2022 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Nov 2022 - 15:04

Fyra svenska matcher från Hockeyallsvenskan och HockeyEttan drar igång fredagens Powerplay. Bland dessa bataljer finner vi kupongens bästa skräll då Enköping ska ha helt okej möjligheter att rubba Visby inför hemmapublik. Andra halvan av bongen hämtas från NHL. Analysen står redo, varsågoda!

Spelstopp: 18:59

1. Västerås - BIK Karlskoga 2

Västerås har inte bara tre raka förluster utan har också duon Frycklund/Speers i rehabrummet. Olyckligt givetvis för de gulsvarta som därtill fått se Ian Blomquist dra iväg på landslagsuppdrag. För att få ihop lag har Paananen och gänget tvingats snegla mot grannbyn Surahammar varifrån keepern Otter samt centern Astley Rydberg lånats in. BIK Karlskoga mår något bättre. Värmlänningarna har grejat poäng vid inte mindre än åtta av sina nio senaste matcher. Nya pinnar nu finns att hämta. X2 duger i ABB Arena.

2. Enköping - Visby/Roma 1

Visby/Roma är återigen på fastlandet för matchspel. De två senaste resorna över havet har dock slutat med förluster och nog finns det lite ny oro för gotlänningarna denna afton. Enköping har i närtid tvålat dit ett bra Strömsbro på hemmais och inför sin egen publik i Bahcohallen finns förutsättningarna för nya ESK-pinnar. Viktor Mattsson, Bailey Conger och övriga i värdarnas tröja ska få vara med på ett hörn. Ettan öppnar innan en troligen överstreckad favorittvåa hakar på.

3. Kallinge/Ronneby - Karlskrona 2

KRIF gjorde i våras en rejäl ombyggnation i laget. Över tvåsiffrigt antal spelare fick lämna efter 2021/22 men i sanningens namn har höstens nybygge sett sisådär ut. En trepoängare på tio försök har det hittills hunnit bli och nu är det dags för ett tufft Blekinge-derby då Karlskrona kommer på besök. Skalbaggarna kommer närmast från en 2-1-skalp mot Nybro och KHK med Filip Cruseman i spetsen agerar som det topplag man är tänkt att vara. Möjligen kan Kallinge/Ronneby slita till sig en pinne men mer än så blir det inte. X2 är ett lås i Soft center Arena.

4. Kalmar - Mörrum 1

Poplaget Kalmar finns med på rätt sida strecket och smålänningarna har, framförallt hemma, visat upp ett riktigt frejdigt och offensivt roligt spel. Linus Skager, Tatu Kokkola, Victor Crus Rydberg är alla ämnade för att lira hockey på högre nivå än Ettan. Mörrum möter dagen till ära upp. Två poäng på fem matcher sedan mitten av oktober är ett tveksamt facit och årets upplaga av “Goisarna” ser inte riktigt ut att räcka till i denna tuffa serie. Ettan kommer möjligen streckas upp rätt hårt men det kan faktiskt inte hjälpas. Bankspik.

5. Toronto - Pittsburgh 1

Världens bästa hockeyliga härnäst. Toronto är i helt okej slag inför matchen mot Pingvinerna från Pittsburgh. Kanadensarna spelade bra och defensivt stabil hockey mot topplaget Golden Knights häromsistens men fick till slut ändå ge vika efter övertid då Smith dunkade in segermålet för Vegas. Ingen fara på taket och det mesta tyder på att de blåvita hoppar tillbaka på segertåget redan denna afton. Gästerna är i usel form och tar sig norröver med en vinst på de åtta senaste försöken. Ettan gillas skarpt och garderas med ett kryss enbart i värdesyfte.

6. Washington - Tampa Bay X

Edmonton med McDavid och Draisaitl i spetsen plockade ner Tampa på jorden häromsistens. Bolts föll med 2-3 hemma och härnäst väntar ett spännande och tufft dubbelmöte mot Washington. Första matchen går av stapeln i huvudstaden och det är ett något sargat värdgäng som skrinnar ut på isen. Bland annat är Hagelin och Bäckström alltjämt skadade. Hemmaspelet från Capitals har ändå sett tämligen bra ut och att räkna bort Ovechkin och company är det inte tal om. Helgardera och gå vidare.

7. Dallas - San Jose X

San Jose går under natten mot fredag upp i klinch mot St. Louis i ett bottenmöte från den västra konferensen. Hajarna från Kalifornien har en period med många förluster bakom sig men faktum är att gästerna är med i de flesta matcherna och i november finns bland annat tre raka nederlag på straffar noterat. Dallas mår mycket bättre och var nyligen ute på en roadtrip som inbringade två vinster av tre möjliga. Den sista matchen utanför American Airlines Center var däremot ett lågvattenmärke då Winnipeg enkelt vann med 5-1. Någon autobahn till nya poäng är det inte tal om för Stars. Högersidan gillas skarpt och denna dust ska tidigt garderas, hela vägen över.

8. Seattle - Minnesota 1

Sjöodjuren från Seattle har sannerligen lyckats sätta skräck i sina motståndare i år. Hemmalaget ligger med i toppen av konferensen och visar fem raka vinster inför Minnesota hemma. Föregående batalj var en fullkomligt lysande uppvisning, åtminstone i första perioden. Eberle och Burakovsky låg bakom mer eller mindre allt i offensiv väg och efter 20 minuter hade Seattle 4-0 på tavlan mot ett utspelat Nashville. Minnesota är nästa gäng som kommer få gigantiska bekymmer i Climate Pledge Arena. När lagen senast duellerade så vann Kraken med bekväma 4-0 trots bortaplan. Ettan spikas.

Kupongens kassaskåp

Kalmar

Det är klasskillnad mellan Kalmar och Mörrum och det är något vi kommer få se på isen denna kväll. Spikettan är odiskutabel.

Varningens finger!

Enköping

Visby/Roma har åkt på två raka torsk utanför ön och risken är överhängande att det blir en tredje. Enköping ska omedelbart ges utrymme i jakten på utdelning.

144
1. Västerås - BIK Karlskoga x2
2. Enköping - Visby/Roma 12
3. Kall./R-by - Karlskrona x2
4. Kalmar - Mörrum 1
5. Toronto - Pittsburgh 1x
6. Washington - Tampa Bay 1x2
7. Dallas - San Jose 1x2
8. Seattle - Minnesota 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto