Powerplay Tips Fredag 18/11

Publicerad på 17 Nov 2022 - 16:08

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Nov 2022 - 16:08

Full omgång från Hockeyallsvenskan står till förfogande. Flera tunga bataljer i pipen där bland annat Västerås - MODO och SSK mot Björklöven sticker ut lite extra. I Uppsala kan Djurgården få bekymmer och även AIK ligger pyrt till borta mot Karlskoga. Sista striden för dagen finns att bevittna i Småland då det vankas Ettan-derby mellan Troja och Nybro.

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga - AIK 1

Bikarna kan detta med att slå Löven i sudden. För andra gången den här säsongen så tvålade värmlänningarna till Umeå-gänget i Winpos Arena där bland annat Albin Eriksson fann nätet två gånger om. Nu vänder spelet hem till Nobelhallen. AIK står som motstånd och det är ett hemmalag som kommer hit med påfyllt självförtroende efter en finfin vändning på Hovet mot Vita Hästen. Norrköpings-klubben hade 2-0 men tappade och Muzito-Bagenda pressade in segermålet i sudden. Liknande utgång är inte trolig under fredagen. BIK är en nivå upp och vinner detta. Spik.

2. Mora - Kristianstad X

Kristianstad får inte till det. Skåningarna visar upp en seger på sina sex senaste (borträknat är Tingsryd-matchen) och coach Gath har en hel del att fundera på. Mora i Dalarna är ytterligare ett brutalt tufft test. Masarna hade fyra raka vinster innan uppehållet. Målvaktsspelet var kanon från MIK:s sida och därtill ser förstakedjan med Carlsson, Ljunggren och Persson ut att trivas som fiskarna i vattnet igen. Vi ska dock inte underskatta att KIK reser hit med lite matchtempo i benen medan dalaklubben är uppe i över tvåsiffrigt antal dagar utan match. När besökarna var i Smidjegrav i september så vann skåningarna dessutom. Helgardera och håll en extra tumme för grönvita poäng.

3. Tingsryd - Östersund 2

Henrik Marklund sköt via dubbla baljor en ny seger till Östersund. 2-1-viktorian borta mot Kristianstad innebär att nykomlingen hankar sig fast runt playin och jämtarna gör på det hela taget en jättebra höst i den svenska andraligan. Tingsryd är däremot ett lag i kris. Laget suktar efter en målskytt av rang och innan uppehållet föll TAIF två gånger om mot Mora och blev dessutom nollade över 120 minuter. Skadeläget är prekärt och truppen var redan innan svag. X2 är en solklar väg att vandra.

4. Västerås - MODO 2

MODO visade enorm klass i bortamatchen mot Djurgården. Övikarna kom tillbaka från både 0-2 och 2-4 inför ett fullsatt Hovet och vann till slut med 6-5 i förlängningen. Powerplay-spelet var lysande och förstakedjan med Aagaard, Dickinson samt Woods håller SHL-klass. Västerås i ABB Arena är Karlin och companys nästa anhalt. VIK har efter en knagglig tid fått ny fart under sina gulsvarta vingar och vann häromsistens med solklara 7-3 efter en magisk tredje period. Paananens manskap har absolut poängchans även nu men mer än ett kryss blir det inte. X2 bör räcka för grön bock.

5. Almtuna - Djurgården 1

Urstarkt Almtuna! Tio dagars uppehåll hade tydligen väldigt fin effekt på Uppsala-klubben som spelade en klok och disciplinerad ishockey i Scaniarinken då SSK besegrades med 3-1. Andrén var lysande i kassen och Golovkovs matade på med dubbla strutar. Nu är det dags för nästa ”semiderby”. Djurgården kommer till studentstaden med vissa frågetecken. Järnkaminerna lirade en slapphänt hockey i egen zon mot MODO vilket inte minst sex baljor i baken är ett tecken på. Svenska folket kommer strecka upp stockholmarna högt och då måste vi ta tillfället i akt och jobba in vänstersidan på ett eller annat sätt. Gubben, etta-tvåa, är en vettig lösning.

6. Södertälje - Björklöven 1

Efter sju raka vinster inför en numera bortskämd hemmapublik gick Södertälje på pumpen mot bottenlaget Almtuna. Kringlorna såg inte alls påkopplade ut men att prestationen ska vara på liknande nivå när bjässen från Umeå gästar är inte troligt. Björklöven fick på läppen mot Karlskoga i onsdags i en svängning och rolig match för det neutrala ögat. En notering är att IFB:s topplina med Schilkey, Pooley och Weigel hade stora problem att skapa oreda i Bikarnas zon. En liten svacka på dessa herrar månne? Räkna hursomhelst med en svängig tillställning mellan två riktigt bra hockeylag. Gubben, etta-tvåa, är därav återigen inte så dumt.

7. Vita Hästen - Västervik 1

Vita Hästen var på väg mot tredje raka viktorian innan AIK vaknade till liv och vände på steken i Stockholm. 2-3-förlusten till trots så spelar Norrköpings-gänget en klart bättre ishockey numera jämfört med under säsongsupptakten och playin får ändå anses som ett rimligt mål. Västervik däremot har bekymmer. Smålänningarna har en ynka trepoängare på sina elva senaste matcher. 3-7-förlusten hemma mot Västerås var en av deras sämre insatser i år. Nya problem kommer här då Vita Hästen i dagsläget är minst ett nummer större. Ettan singlas!

8. Troja/Ljungby - Nybro X

Toppmatch i den södra Hockeyettan. Båda klubbarna har haft en veckas uppehåll på sig att slicka såren efter förluster. Troja blev nollade borta mot Vimmerby (0-2) medan Nybro föll mot Tyringe hemma (3-4) och noterades samtidigt för tredje raka nederlaget. En oväntad trend för Vikingarna som säkerligen mått bra av matchledig vecka. Trupperna är tämligen jämna och när dessa antagonister slogs om pinnar i Liljas Arena så vann Nybro med 1-0 i en chansrik och rolig match. Svårtippat, därmed kastar vi in 1X2 ögonaböj.

Kupongens kassaskåp

BIK Karlskoga

Karlskoga visade klass borta mot Björklöven och mot ett ojämnt AIK ska nya poäng trilla in. Bra spiketta.

Varningens finger!

Almtuna

Djurgården såg bitvis virriga ut hemma mot MODO och föll också trots 4-2-ledning. Almtuna gjorde en kanonmatch mot Södertälje och kan absolut störa Fagervalls mannar. Kul drag.

144 rader
1. BIK Karlskoga - AIK 1
2. Mora - Kristianstad 1x2
3. Tingsryd - Östersund x2
4. Västerås - MODO x2
5. Almtuna - Djurgården 12
6. Södertälje - Björklöven 12
7. Vita Hästen - Västervik 1
8. Troja/Ljungby - Nybro 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto