Powerplay Tips Fredag 21/10

Publicerad på 20 Okt 2022 - 16:29

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Okt 2022 - 16:29

Fredagens Powerplay inleds med sex matcher från Hockeyallsvenskan, där den förväntade seriefinalen spelas på Hovet mellan två gäng i gott slag. Faktiska tabellettan MODO möter desperata nästjumbon AIK i vad som mycket väl kan bli ett målfyrverkeri. Hockeyettan bjuder på täta kamper i både öst och syd. Mycket spänning utlovas, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. MODO - AIK X

I en tajt affär hemma i Hägglunds Arena föll MODO till sist mot Karlskoga efter straffläggning (2-3). Efter en oerhört stark första period uteblev sedan den sedvanligt frejdiga offensiven, även om backen Bernhardt noterades för poäng ånyo. AIK är i allt större behov av poäng och kommer från dubbla tremålsförluster, senast 2-5 mot Björklöven där de gulsvarta kämpade sig in i matchen igen i slutet av den andra perioden men fick se sig frånsprungna till sist. Någon storsuccé har det inte blivit vare sig för Sharks-draftade Jake McGrew eller tokrutinerade Richard Gynge, som torde kunna vara ett par snäpp bättre på denna nivå. Ångermanlänningarna väntas bli hårt streckade och då föredras hela spannet.

2. Djurgården - Björklöven 1

Djurgården stod inte för någon insats att skriva hem mot Vita Hästen (1-3), men Järnkaminernas tyngd och Carl Lindboms fortsatta storspel i kassen blev tungan på vågen i Himmelstalundshallen. Björklöven tog en säker trea mot AIK (5-2) och matchvinnaren Nick Schilkey har nu chansen att bli först i historien att göra äkta hattrick i hattrick. På resande fot brukar Umeågänget ha det något tuffare och jag är inte säker på att Viktor Stråhles gäng har verktygen för att tillryggalägga det gränslöst rutinerade Stockholmslaget. Ettan singlas trots risk för överstreckning.

3. Södertälje - Vita Hästen 2

Det krävdes förlängning för att säkra Södertäljeseger (3-2) i Scaniarinken trots ett spelmässigt övertag, speciellt under slutforceringen. Linus Videll stod för trippla målgivande passningar varav den sista till Filiph Engsunds första strut i klubben. Vita Hästen gjorde det mesta rätt hemma mot DIF men var uddlösa när chanserna uppdagades och inkasserade därmed ytterligare en förlust. Stressen går att ta på hos Anders Olsson jumbolag, men tveklöst finns där saker att bygga på för att stiga i tabellen. Högersidan lockar klart mest och jag nöjer mig med X2.

4. Almtuna - Kristianstad 2

Sagan om Almtuna kunde gott ha fått sig ett ljusare kapitel under onsdagen, men Isak Mantler i Östersundskassen ville annat och Robert Kimbys gäng förblev mållöst (0-1). Ny chans i Uppsala Bilforum Arena ges här när ett Kristianstad på dekis gästar. Efter en sprudlande start har skåningarna radat upp plattmatcher trots fortsatt fint burväktande signerat Filip Larsson. Röglefostrade Filip Karlsson och transatlanten Kopacka levererar, men övriga importer har ännu inte levt upp till de högt ställda förväntningar som Cheek och Kontos lämnade från ifjol. Jag tror på en jämn historia där Mikael Gaths gäster studsar tillbaka, och anammar således högerfattning.

5. Västerås - Västervik X

I ännu en match där junisen Ian Blomquist var rena rama muren i buren kunde Västerås avgöra efter straffar mot Mora (2-1). Västervik har tre raka nederlag och hör tveklöst till ligans svagaste lag för närvarande. Oket på klassbacken Daniel Brickleys axlar är ofta alldeles för tungt och dennes mål mot Tingsryd räckte inte för att leda laget till poäng (2-4). Spetsen hos bortalaget är emellertid dokumenterad och Västerås är inget lag att hålla i handen till rådande streck. Helgardering och skrälljobb är rätt väg att vandra.

6. Östersund - BIK Karlskoga 1

Det är svårt att förstå hockeylaget Östersund och vad de styr med inledningsvis. Efter en kanonstart och en fullständig kapsejsning har Kjell-Åke Andersson lappat ihop skeppet så pass väl att tre raka viktorior har plockats. Detta ska målvaktsduon ha den största cred för, Isak Mantler höll nämligen tätt för andra matchen i rad när Almtuna nollades (1-0) och dessförinnan storspelade hans kollega Perhonen. Karlskoga fick med sin två meriterande pinnar hem från Örnsköldsvik men hör inte till ligans spetsigaste lag. Målsnålt och tätt är att vänta igen och då väger hemmafördelen tungt i min bok. Ettan inleder, krysset täcker upp!

7. Strömsbro - Visby/Roma 2

I Hockeyettan Östra har ständigt satsande Visby/Roma under tränarlegendaren Hans Särkijärvis vingar inlett säsongen utmärkt. Torsken mot seriefavoriten Väsby spelar mindre roll när resten av matcherna är övertygande segrar. Linus Lundström och skarpskytten Emil Öhrvall anför det hårdjobbande kollektivet. Strömsbro föll tungt mot Enköping (1-5) efter totalt haveri i den andra perioden när Viktor Eriksson inte hade sin bästa eftermiddag mellan stolparna. Starka segrar mot Huddinge och Hanviken gör att värdarna inte ska räknas bort här, och ett rensande kryss är ett fint komplement till utgångstvåan.

8. Troja/Ljungby - Halmstad 1

Säsongens första matcher har varit något av en flopp för Troja/Ljungby men det finns mycket som tyder på vändning för de nyligen nedflyttade smålänningarna. Dennis Fröland och Joachim Hilding har visat att de håller även en trappa upp och sparkapital finns i förstaspaden Wictor Ragnewall som kan betydligt mer än han visat. Halmstad brottade ner bottengänget Tyringe (3-2), förvisso rättvist men sannerligen inte friktionsfritt. Tabelläget är smickrande för Hammers som förväntas sjunka en del, även om firma Dahse/Säll är högklassiga. Sjundeplatsen gör att jag misstänker att Troja inte streckas till skyarna, och då kan ettan gott lämnas allena.

Kupongens kassaskåp

Troja/Ljungby

Från det lag som åkte ur Hockeyallsvenskans finns flera bärande spelare kvar hos Troja/Ljungby, som varit det bättre laget i fyra raka matcher men fått dåligt betalt. Jag tror att coach Jens Gustavsson kan rida ut stormen och singlar ettan.

Varningens finger!

Västerås

Mot ett Västervik i undermåligt slag ser Västerås ut att bli ordentligt överbetrodda. De fina insatserna den senaste tiden ska främst tillskrivas framtidskeepern Ian Blomquist, annars är det ganska tafatt. Västervik har en av seriens bästa spelare i Brickley och måste inkluderas här!

144 rader
1. MODO - AIK 1x2
2. Djurgården - Björklöven 1
3. Södertälje - Vita Hästen x2
4. Almtuna - Kristianstad x2
5. Västerås - Västervik 1x2
6. Östersund - Karlskoga 1x
7. Strömsbro - Visby/Roma x2
8. Troja/Ljungby - Halmstad 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto