Powerplay Tips Fredag 28/10

Publicerad på 27 Okt 2022 - 17:12

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Okt 2022 - 17:12

Samtliga lag i Hockeyallsvenskan ger sig in i elden under fredagen. Ett hett prestigemöte i Scaniarinken, en ångestmatch på Hovet och en toppfajt i Mora frontar Powerplaykupongen med den äran. Underhållningen tar inte slut där, utan som avrundning drabbar två storsatsande gäng samman i stjärnspäckade Hockeyettan Södra. Åtta rätt i onsdags ska följas upp med en ny fullträff! Notera det tidigarelagda spelstoppet.

Spelstopp: 17:59

1. Mora - Björklöven 1

Hemma i Smidjegrav Arena slog Mora tillbaka självaste Djurgården i den senaste omgången (2-1). I en jämn och underhållande kamp var det Olle Strandell som gjorde den avgörande kassen, där primäre regissören Daniel Ljunggren som vanligt hade ett finger med i spelet. Björklöven studsade tillbaka från två raka torsk med en säker 4-1-vinst mot Almtuna efter en stark sistaperiod. För ovanlighetens skull var inte succévärvningen Schilkey del av poängprotokollet, istället glänste Maxime Fortier med sina två målgivande passningar. Jag misstänker att värdet även i slutändan landar till vänster och nöjer mig således med 1X.

2. Södertälje - Djurgården X

Djurgården må ha vunnit kampen om Linus Klasen framför ansiktet på SSK men frågan är om de kommer vara lika framgångsrika i Scaniarinken. Trollgubben lär inte vara aktuell för spel förrän till helgen men laget är stjärnfyllt nog utan honom för att kunna defilera hem serien. Även om segrarna plockats på slutet här den riktiga dominansen uteblivit och trots fortsatt starkt burväktande av Carl Lindbom föll DIF borta mot Mora (1-2). SSK gick på en blytung mina mot Vita Hästen (4-2) och imponerade inte särdeles i lagens dubbelmöte. Nikola Pasic är emellertid i högform och kan bli den nödvändiga X-faktorn här. Bortagänget kommer att överstreckas och då är det bara till att rulla ut heltäckningsmattan.

3. AIK - Västervik 1

Kanske var det en vändpunkt som syntes senast på Hovet när förvisso svaga Östersund plöjdes ner med besked av ett hårt kritiserat AIK. Bottenträsket är “Gnaget” ännu insyltade i, men truppen är betydligt bättre än så och Muzito-Bagendas matchdefinierande dubbel i inledningen av sista ronden visar att han är beredd att axla ett tungt ansvar. Västervik gjorde en stark insats mot MODO men stoppades av den lettiska muren Gudlevskis. Målskyttet har varit lite si och så på sistone och bakom liraren Brickley är det tunt på kreativitetsfronten. Landar ettan på under 50 procent är det en given spik.

4. Kristianstad - Tingsryd 1

Kristianstad famlar i mörkret just nu efter sin övertygande inledning, men är äntligen hemkomna efter sin långa bortaturné. Segern mot Almtuna (3-0) speglade den matchbilden illa och rättvisan kom ikapp skåningarna mot Västerås (1-5) när fantomkeepern Filip Larsson vilades och norsken Hanneborg återigen var svajig. Tingsryd tog en efterlängtad bortaviktoria mot Karlskoga men är annars ruskigt bleka med resväskan i hand. Anton Gradin har visat sig vara ett sylvasst tillskott för smålänningarna men vid sidan av honom är truppbygget relativt ihåligt. Derbykänsla väntas och med förstaspaden tillbaka mellan stolparna känner jag mig trygg med att singla ettan.

5. Almtuna - BIK Karlskoga 1

Initiala överraskningslaget Almtuna har de sviktande resultaten till trots fortsatt spela fin hockey. Det överhängande frågetecknet är emellertid målskyttet, där en specialist saknas, och således hör Robert Kimbys mannar till de sämsta i klassen. BIK Karlskoga är inte direkt oceaner bättre, och anmärkningsvärt trubbiga för att tillhöra toppskiktet. Spelmässigt är det svårt att se storheten hos värmlänningarna, som haft en hel del medstuds i avgörande lägen. Målvaktsduon storspelar men förlustens bitterhet hägrar för coachen Karl Helmerssons gom. 1X plitas ner till fin procent!

6. Östersund - MODO 2

Det är sannerligen fågel eller fisk när det kommer till Östersunds defensiv. Sammantaget är jämtlänningarna ihåligast av alla, men det är produkten av ett gäng brakförluster, så som senast mot AIK (3-7). Perhonen hade ingen rolig afton och Mantler väntas vara tillbaka i ÖIK-buren denna gång. MODO ångar på i tabelltoppen och det stora frågetecknet för målvakten Gudlevskis har rätats ut i takt med att letten nu spelat nästan 140 minuter sedan han släppte in mål. Frontlinjen är ruggit slagkraftig med bland annat Dickinson och Woods. Örnsköldsvikslaget ska tveklöst hållas som stora favoriter, men ett rensande kryss kommer väl till pass.

7. Vita Hästen - Västerås 2

Jumbon Vita Hästen fick lite ny luft i lungorna efter sammanlagda fyra poäng i dubbelmötet med Södertälje. Backen Hampus Falk stod för en dominant insats i Himmelstalundshallen under tisdagens möte, där hemmasonen Arvid Degerstedt blev dubbel poängmakare (4-2). Västerås är bra nog att tillhöra toppen och håller på att växla upp. Med Frycklund och Salminen i spetsen gjorde gurklaget processen kort med Kristianstad (5-1) och även här axlar VIK favoritskapet. Tvåan inleder men alla garderingar välkomnas med varm hand.

8. Karlskrona - Troja/Ljungby 1

Hockeyettan Södra är utan tvekan den tuffaste tredjedivisionen i landet och bevis för det är att vare sig Troja/Ljungby som vill tillbaka upp direkt, eller Karlskrona med alla namnkunniga lirare, hittas i topp-två. Formen är stark i bägge läger och även om Alexander Bergström inte varit fullt så dominant som förväntat och dessutom riskerar att missa även denna match på grund av skada, så finns gott om andra som kliver fram. Gästande Troja är fortsatt solida utan att sprudla, Mörrum avfärdades planenligt (3-1) och 9-2 på de senast tre är starka papper för smålänningarna som utöver Hillding möjligen saknar lite udd. Håll utkik på streckfördelningen, men håller sig Karlskrona under 40 procent letar sig blicken främst åt vänster.

Kupongens kassaskåp

AIK

Om AIK kan rida på vågen från 7-3-segern mot Östersund bör Västervik bli en munsbit på ett segertörstande Hovet. Gynge målade senast och har naturligtvis mer i verktygslådan än vad han visat. Snipern är en av flera potentiella tungor på vågen här.

Varningens finger!

Södertälje

Djurgården kommer att streckas besinningslöst inför mötet på Scaniarinken och är värdarna sitter på guldkorn som Pasic och Alba samt sparkapital i ett gäng importer måste den potenta vänstersidan inkluderas!

144 rader
1. Mora - Björklöven 1x
2. Södertälje - Djurgården 1x2
3. AIK - Västervik 1
4. Kristianstad - Tingsryd 1
5. Almtuna - Karlskoga 1x
6. Östersund - MODO x2
7. Vita Hästen - Västerås 1x2
8. Karlskrona - Troja/Ljungby 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto