Powerplay Tips Fredag 30/9

Publicerad på 29 Sep 2022 - 17:11

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Sep 2022 - 17:11

Full omgång från Hockeyallsvenskan samt en premiärmatch i Nybro från HockeyEttan finns att se fram emot då vi sätter tänderna i fredagens Powerplay. Ett par riktigt mysiga skrälldrag synas vilket därmed bäddar för god utdelning vid åtta gröna bockar. Hovet ståtar med kvällens första strid. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:591. AIK - Björklöven X

Anton Blomqvist var märkbart irriterad efter AIK:s fadäs i Östersund under onsdagen. 2-6 i baken mot nykomlingen var knappast ett utfall som föll Gnaget-coachen i smaken. Framåt måste såklart Gynge, Muzito-Bagenda, Sandberg med flera steppa upp men det är i första hand defensiv tredjedel som måste bli bättre. Över 5000 sålda biljetter i hemmapremiären på Hovet innebär fin stämning och möjligen kan hemmapubliken bära de svartklädda till poäng eller till och med seger. Sett till dessa båda lag i stort är det ändå inte tu tal om att Löven ser något vassare ut. Alla tecken spelas.

2. Södertälje - Djurgården 1

Klassikermöte i Scaniarinken. Lapp på luckan givetvis och ett hemmalag som vädrar morgonluft. Djurgården fick nämligen ett abrupt uppvaknande under onsdagen i och med Kristianstads något oväntade skalp på Hovet. Detta samtidigt som SSK gjorde en utomordentligt fin prestation nere i Plivit Arena och slog tillbaka det forna spöket Västervik efter en perfekt genomförd match. Bland annat pressade hemvändaren Linus Videll in en puck i Småland och med tanke på 37-åringens historia hos Djurgården 2021/22 lär det glöda i Vidells ögon här. Att helt räkna bort Järnkaminerna är givetvis inte aktuellt. Liss, Krüger, Brodin med flera är spelare värvade för att ta tillbaka DIF till SHL och som pelade väldigt fin hockey i premiären mot Västerås. Gubben, etta-tvåa, blir valet.

3. Västerås - Östersund X

Kjell-Åke Andersson var märkbart rörd efter Östersund megatriumf och tillika hemmaseger med 6-2 mot AIK i onsdags. Nykomlingen lirar en fartfylld kontringshockey som hittills inneburit fem av sex inspelade poäng. Första bortamatchen för ÖIK nu och i ABB Arena kommer vi få ett lite bättre kvitto på hur bra detta jämtländska sällskap verkligen är. VIK pressade Djurgården i förra veckans premiär och spelade dessutom stundtals ut Tingsryd efter noter häromsistens. Zetterberg, Frycklund, Lindelöf och övriga i den gulsvarta dressen skrinnar ut som tunga favoriter hemmavid men att lämna bortalaget utanför efter två raka vinster är givetvis inte på kartan. Vi helgarderar.

4. Vita Hästen - MODO 1

Vita Hästen var på bortaturné under de första två matcherna. Norrköpings-klubben fick varken med sig poäng från Mora eller Umeå men kollar vi hur spelet över 120 minuter sett ut finns hopp om livet. Östgötarna spelade bra i Smidjegrav mot Mora i premiären och 0-3-resultatet var inte talande för hur matchbilden såg ut. Mot Löven häromsistens fanns en första- och andraperiod att ta med sig. Eriksson-Holmström-Degerstedt är en hyperintressant lina och med Adam Ohre i kassen finns en målvakt som har kapacitet att spika igen. MODO har sett vingligt ut bakåt vilket inte minst åtta insläppta spelmål mot AIK och Almtuna visar. Dessutom har övikarna bara vunnit en av sina sex senaste besök i Himpan under ordinarie tid. Given helgardering där ettan är bongens allra mest lysande tecken.

5. Almtuna - Tingsryd 1

Tingsryd var av förståsigpåare inför säsongen tippade i botten tillsammans med Östersund. Medan jämtarna gått som tåget i början är det sämre ställt med TAIF. De grönklädda var helt utan chans mot Västerås i Dackehallen häromsistens och framåt finns ingenting som kan nämnas vid spets. Almtuna må vara ett lag för en kommande botten 4-strid men Uppsala-klubben har ändå tänkt till under sommaren och hämtat in spelare som Oby-Olsen och Kandergård för att stärka offensiven. Det luktar hemmaseger i Upplands Bilforum Arena.

6. BIK Karlskoga - Västervik 1

David Lilja var tillbaka i Karlskoga efter skada och noterades direkt för en balja då BIK tvålade till Mora i Dalarna. Hemmalaget har därmed fått med sig fem poäng från sina två första fajter på resande tass då även Björklöven fick ge vika i premiären. Värmlänningarna är på riktig även i år, trots monstertappet av Henrik Björklund. Västervik är som alltid “nybyggt”. Den framgångsrika importklubben från Småland har inför årets uppstart tappat sina fem främsta poänggörare från i fjol och sett till de inledande omgångarna är gubbar som McKenzie, Supinski och Johannesen inte i närheten av att vara ersatta. Utan större styrka framåt väger VIK för lätt. Bara banka av ettan trots hård streckning.

7. Mora - Kristianstad X

Mora ägde isen fullständigt hemma mot Karlskoga men saknade skärpan framåt. Vid 10-1 i skott till masarna pressade plötsligt Henrik Larsson in ett ledningsmål för BIK och därefter tappade Hedbergs mannar momentum och föll. Ingen större fara på taket ändå. MIK är på det hela taget bra och har ett väldigt jämnt lag över fyra femmor som kommer finnas med i topp 6-diskussionerna. Kristianstad tar en svängom till Ovansiljan efter att skåningarna monterat ner Djurgården under onsdagen på vägen norrut. Gath och hans mannar har fått perfekt träff på sina nykomponerade linor och värvningen av Filip Larsson som ersättare till Dichow i buren var ett snilledrag. Två bra lag på isen i Mora. Ta inga risker, 1X2.

8. Nybro - Karlskrona 1

HockeyEttan-premiär! I den södra serien hittar vi ett riktigt tungviktsmöte direkt då Nybro och Karlskrona ställs mot varandra i Liljas Arena. Vikingarna kan skryta med ett av ligans bästa målvaktspar i Johansson-Eltonius och framåt är det klass rakt igenom med Skladnichenko, Savilahti, Persson och Liuksiala bland annat. I år ska Nybro utmana på allvar om en plats i Hockeyallsvenskan det är ett som är säkert. KHK mönstrar på med ett bra lag där stjärnor som Cruseman och Bergström givetvis sticker ut. Skalbaggarna kommer nypa sina pinnar framöver och givetvis ta sig till Allettan men här går besökarna bet. Enkel spiketta.

Kupongens kassaskåp

BIK Karlskoga

Karlskoga är en av klubbarna som imponerat allra mest under starten av säsongen och mot ett Västervik utan större klass framåt blir det en ny seger för Helmersson och gänget.

Varningens finger!

Vita Hästen

Usel utdelning inledningsvis men spelet finns där med toppar i Mackan Eriksson samt MacMaster. MODO går inte på något sätt säkra i Norrköping.162 rader
1. AIK - Björklöven 1x2
2. Södertälje - Djurgården 12
3. Västerås - Östersund 1x2
4. Vita Hästen - MODO 1x2
5. Almtuna - Tingsryd 1
6. Karlskoga - Västervik 1
7. Mora - Kristianstad 1x2
8. Nybro - Karlskrona 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto