Powerplay Tips Fredag 4/11

Publicerad på 3 Nov 2022 - 16:44

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2022 - 16:44

Full omgång från Hockeyallsvenskan samt en stekhet NHL-fajt står på PP-menyn denna fredag. Derbydags i Södertälje samt ett klassiskt HA-möte i Karlskoga är bara ett axplock av godiset som erbjuds. Drösvis med fina skrälldrag bullar upp för smaskig utdelning vid full pott. Bänka er, nu släpper vi pucken!

Spelstopp: 18:59

1. Södertälje - AIK X

AIK gjorde en utomordentligt fin insats i Globen då 13 000 åskådare bänkat sig för ett tvättäkta stockholmsderby. Gnaget kunde via en snabbskrinnande Oskar Magnusson kvittera till 4-4 i slutet av tredje och tog matchen till förlängning. Väl där var Djurgården något starkare men prestationen i stort går inte på något sätt att klaga på. Detta var en av AIK:s bästa insatser över säsongen. Södertälje å sin sida lirade klang- och jubelhockey mot Västerås. 5-0-krossen var en produkt av ett sylvasst powerplay samt Linus Videll (1+3). Kringlorna har på allvar fått upp farten och utmanar högt upp i tabellen. De svartklädda vann dock förra mötet lagen emellan med 6-3 och med tanke på hur fint Gynge och company lirade i onsdags går det icke att räkna bort besökarna. Alla tecken.

2. Östersund - Västerås 2

0-5 i gumpen och 20-43 i skott! Västeråsarnas insats i Scaniarinken häromsistens är bara att glömma. Ett lågvattenmärke deluxe från Paananen och gänget. Östersund borta är ändå ett motstånd som VIK ska kunna greja utan större bekymmer. Nykomlingarna var chanslösa borta mot Björklöven i helgen och när dessa båda klubbar möttes i ABB Arena tidigare i september dunkade svartgult in åtta baljor bakom Mantler. Även med vissa frågetecken kring Mikael Frycklund och Marcus Bergmans deltagande är tvåan svår att ifrågasätta. Spika!

3. Djurgården - Västervik 1

Djurgården hade marginalerna med sig i derbyt mot AIK. Järnkaminerna målade med 23 sekunder kvar av första perioden. I andra akten pressade Brodin in 3-1 med 21 sekunder till paus. I förlängningen avgjorde därefter Öhgren efter att Gnaget missat att måla på en två mot etta precis före. Västervik denna kväll blir en enklare uppgift. Smålänningarna har torskat tre av sina fyra senaste resor och en av dessa var mot just DIF på Hovet. Ettan på Söder är även denna gång singlad och klar.

4. BIK Karlskoga - Mora X

Filip Björkman gav bort Moras 5-2-mål till Johan Persson som bara kunde raka in den i tom kasse. Fjolårets skyttekung fick därmed måla två gånger mot Uppsala-klubben och det är givetvis av största vikt att herrar som nämnda Persson, Ljunggren och Carlsson kommer igång på allvar om masarna ska kunna hota. Nicklas Heinerö gjorde sin första fajt för MIK och kommer bli en nyttig pjäs i lagets fortsatta jakt på en kvartsfinalbiljett. BIK stod för en urstark insats i Kristianstad och vann med 4-1. Modigs klev fram med säsongens två första baljor och precis som herr Persson är detta en lirare som behöver komma igång. Svårtippad strid i Nobelhallen. 1X2.

5. Vita Hästen - Tingsryd 1

Bottenstrid i Norrköping. Vita Hästen reste till Övik rejält sargade och saknade bland annat Jimmy Andersson och Marcus Eriksson mot MODO. 0-3 i baken var därmed inte speciellt oväntat och Hästarna får ta nya tag och hoppas på ett smärre mirakel för att duon finns tillgängliga här. Tingsryd är, även utan fulltalig trupp, ett motstånd som ska gå att knäcka. TAIF vann skotten med 38-24 men var till skillnad mot Björklöven uddlösa i framkant och föll med 2-5 i onsdags. På resande tass har dessutom gästerna ännu inte löst en enda trepoängare. 1X spelas i Himmelstalundshallen.

6. Almtuna - MODO 2

MODO är Hockeyallsvenskans bästa lag. Karlin styr ett röd-dressat gäng som spelar smart, snabb hockey med flera kedjor framåt av hög kvalité. När förstalinan gick poänglös mot Vita Hästen så pressade Marenis, Ingman och Pettersson in målen för klubben istället. Almtuna har ramlat tillbaka i gamla synder och skrinnar ut till denna batalj med sex raka nollor! AIS spelande ändå bitvis riktigt bra i Smidjegrav mot Mora under onsdagen och även om tvåan är trolig och kliver på tåget först är det ändå läge att blicka mot värdet till vänster. Helgardera om stålarna räcker.

7. Kristianstad - Björklöven 1

Sportchef Kenttä har vaskat nordamerikansk guld i spelare som Schilkey och Pooley. En duo som inför matchen mot Kristianstad dunkat in magiska 19 mål tillsammans för Löven och är därmed en bidragande orsak till klubbens andraplats i tabellen inför resan till Skåne. KIK är dock inget hockeylag som Umeå-grabbarna bara kommer köra över. Gath och company bjuder alltsomoftast upp till dans och kan den egna publiken undvika att kasta in smällare på isen finns goda möjligheter till att värdarna står segrande här efter 60 minuter. Fint spelvärde till vänster. Hela men håll extra tummar och tår för skånsk knall.

8. Colorado - Columbus 1

Mästarna från Denver har inte fått någon pangstart på årets NHL-säsong. Landeskog är fortsatt skadad och den svenske kaptenen är minst sagt saknad hos Avs som bara vunnit fyra av de inledande nio matcherna. Columbus är hursomhelst ett lag som Avs ska slå. Denna kamp går visserligen av stapeln på finländsk mark då Nokia Arena står som värd men det ska spela mindre roll. Blue Jackets har släppt in 17 mål mot Devils, Bruins och Coyotes den senaste veckan och det är givetvis inte acceptabelt. Makar, Bowen, MacKinnon och övriga i Colorado-dressen kommer lösa detta åt Avs. Spiketta.

Kupongens kassaskåp

Djurgården

Västervik väger för lätt och trots Djurgårdens tunga derbymatch mot AIK finns inget som tyder på att Klasen, Krüger och company missar en trea hemma mot VIK. Spik!

Varningens finger!

Kristianstad

Björklöven är givetvis favoriter borta mot Kristianstad men skåningarna är vanligtvis starka hemma och kan i sina bästa stunder absolut mäta sig med det norrländska skrytbygget. Bra skrälldrag i söder.

162 rader
1. Södertälje - AIK 1x2
2. Östersund - Västerås 2
3. Djurgården - Västervik 1
4. BIK Karlskoga - Mora 1x2
5. Vita Hästen - Tingsryd 1x
6. Almtuna - MODO 1x2
7. Kristianstad - Björklöven 1x2
8. Colorado - Columbus 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto