Powerplay Tips Lördag 10/12

Publicerad på 9 Dec 2022 - 15:27

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Dec 2022 - 15:27

SHL, Hockeyallsvenskan och SDHL. En trio ligor står på menyn denna PP-lördag. Bra drag hittas på flera olika håll vilket bådar gott i jakten på större stålar. Vi drar igång dagen med en match från Timrå och avslutar det hela i Övik. Analysen är redo så på med bältet för nu kör vi!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 15:14

1. Timrå - Leksand X

Leksand steppade upp efter fyra raka förluster och gjorde en av årets bästa bortamatcher. Luleå besegrades med 3-1 i Coop Norrbotten Arena efter en bra match rakt igenom. Hrivík utgick skadad, igen. Tungt för masarna som i övrigt ändå har full tillgänglighet i truppen. Timrå fick på läppen av Brynäs i veckan. Två raka nederlag är därmed noterat för de rödklädda men någon större fara på taket ska det inte vara. Timrå spelar med frenesi och självförtroende och har offensiv klass i flera enheter. En etta som drar iväg mot 50 procent är hursomhelst ett fall för garderingar. Gärna hela vägen över.

2. Rögle - Skellefteå X

Rögles tid i botten är inte förbi. Ängelholmarna tappade 2-0 hemma mot Växjö till 2-5 där Calle Clang säkerligen ville ha tillbaka en eller ett par Lakers-mål. Skadeläget är dock bättre för de grönvita och när Skellefteå gästar finns klar poängchans. Gästerna har mer än tvåsiffrigt antal matcher i rad med segrar och flyger fram. Jocke Lindström passerade mot Malmö 500 poäng i SHL men att komma till “Hajtanken” har varit en mardröm för de gulsvarta en längre tid. RBK har nämligen nio raka vinster inbördes på hemmais och även om formen för tillfället är sämre kan inte räkna bort Abbotts mannar. Hela.

3. Brynäs - Växjö X

Fem raka nollor fick räcka. Brynäs steppade upp och gjorde en 60 minuters-insats borta mot Timrå av klass. Johan Larsson var tillbaka i spel och glänste. Snacka om viktig pjäs för BIF. Nu reser Tigrarna hem till Gävle och här väntar under lördagen seriens bästa lag. Växjö kommer från 5-2 borta mot Rögle och Jönssons Lakejer har en höstsäsong att vara väldigt stolta över. Gästerna snittar två pinnar per match och glider längre och längre upp i hierarkin som den klara guldkandidaten. Att gästerna ska agera favoriter i “Monitorn” är givet men inte till vilket pris som helst. Med tanke på hur bra Brynäs ändå såg ut mot Timrå finns chansen till hemmaskräll. Vi lämnar inget åt slumpen. 1X2.

4. Färjestad - Frölunda 1

Frölunda var ett tag illa ute mot Oskarshamn i torsdags. När Okets fruktade PP bar kraft i början av tredje (3-3) så hängde VF en aning mot repet. Bättring krävdes och bättring blev det. Friberg, Lunkan och Carlsson skickade in tre sena mål i matchen och därmed vann göteborgarna. Nu väntar däremot en uppgift av tuffare slag. Färjestad såg riktigt fina ut i 3-0-segern mot Linköping häromsistens. Hildeby fick hålla nollan och framåt skickade Johansson, Lundh och Viksten in strutar för Vargflocken. Ny viktoria att vänta inför en lyrisk hemmapublik. Ettan testas allena.

5. Luleå - Malmö 2

Efter sex raka förluster stängde Bulan och hans manskap in sig för krismöte. Luleå har definitivt överskattas spelarmarknaden och när truppen är tunn har värvningarna hamnat på Kempe och Sallinen. Kanske inte riktigt den spets och klass som förväntats. Finns kraften inom laget att vända på trenden är frågan. Visst, men ett Malmö som faktiskt är bra på resande tass kan på intet sätt räknas bort. Rödhökarna hade under nästan hela matchen mot Skellefteå i torsdags kontroll på tillställningen men slarvade bort segern. Jumbon från Skåne måste börja hitta vägar att vinna matcher och vad skulle klinga högre än att bjuda Luleå-publiken på en riktig snyting. Hela spannet även i Coop Norrbotten Arena där högersidan ser ut att betala kanon.

6. Oskarshamn - Örebro 2

Efter en tid av uselt spel och stora frågetecken om vart Örebro var påväg så har Närke-klubben inför resan till Oskarshamn visat upp två raka vinster och en sprudlande offensiv. Truppen är kryddad med Muzik och Marenis (avstängd här) sedan en tid, därutöver har Abols, Bromé med flera på allvar börjat leverera. Oket gjorde en bra bortamatch mot Frölunda men släppte trots allt in sex mål och fortsatt är spelet på egen is sisådär. Tvåan gillas i Be-Ge Hockey Center och spikas.

7. Södertälje - Mora 2

Moras trend är vikande. Tre raka nederlag för masarna som i samtliga av dessa matcher ändå spelat bra hockey. Det finns att jobba på defensivt hursomhelst för masarna då 15 baljor trillat in på 180 minuter hockey. Södertälje i Scaniarinken blir ett test som heter duga. SSK huserar som ett topp 4-lag efter 24 spelade matcher och har ett mycket spännande lag. Nu fick hemmalaget lira matchen borta mot MODO utan stjärnan Linus Videll som var borta av familjeskäl. Vad detta innebär inför lördagens holmgång är oklart men med eller utan Videll på isen så ska ändå Mora ha gott hopp om poäng. Högersidan är värdemässigt fenomenal och måste tidigt spelas.

8. MODO - Brynäs 2

Två formstarka sällskap slåss om poäng i Örnsköldsvik. MODO har vunnit fem raka matcher och har kilat in sig på en stabil fjärdeplats i tabellen. Magwood och Wakefield har varit väldigt nyttiga och bra för de rödklädda hemmalaget. Här går dock den nordamerikanska toppduon bet. Brynäs är tillsammans med Luleå i en klass för sig. Gävle-klubben har sju raka segrar med sig norrut och BIF har sex segrar på de sju senaste försöken inbördes. Tvåan är spikad och klar.

Kupongens kassaskåp

Brynäs (Damer)

MODO kommer få en rejäl åktur hemma mot ett fruktansvärt bra Brynäs just nu. Tvåan i Hägglunds Arena är spikad och klar.

Varningens finger!

Malmö

Det är ett utmärkt läge för Malmö att spela hockey borta mot Luleå. Hemmalaget visar sex raka förluster och självförtroendet är i botten. Tvåan är given.

162 rader
1. Timrå - Leksand 1x2
2. Rögle - Skellefteå 1x2
3. Brynäs - Växjö 1x2
4. Färjestad - Frölunda 1
5. Luleå - Malmö 1x2
6. Oskarshamn - Örebro 2
7. Södertälje - Mora x2
8. MODO - Brynäs 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto