Powerplay Tips Lördag 15/10

Publicerad på 14 Okt 2022 - 18:01

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Okt 2022 - 18:01

SHL-matcherna är sex till antalet. Därtill finns en hockeyallsvensk kamp samt NHL-mötet från KeyBank Center i Buffalo att sätta tänderna i innan vi är hemma med lördagens PP-bong. Ett par fina skrällar och en och annan superspik bäddar för full pott och fin utdelning. Allt är klart, nu drar vi igång!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda - Färjestad 1

Härlig drabbning i Göteborg. Frölunda gjorde ett hästjobb uppe i Skellefteå och kunde med möda, list och lite flyt gå från 2-2 till 5-2 i tredje perioden mot de gulsvarta norrlänningarna. Noterbart var att Lasch inte noterades för en enda pinne och den forna poängkungen är fortsatt inte riktigt att känna igen. Möjligen släpper det nu! Färjestad var också på tur uppåt i landet men fastnade gång på gång i en mur av Luleå-spelare som malde ner mästarna från i fjol. FBK föll med 0-3. Bortamatcher mot VF brukar heller sällan stå högt i kurs. Det luktar väldigt mycket Frölunda-seger i denna drabbning. 1X är ett lås.

2. HV71 - Brynäs X

HV skapade det mesta av det bästa under större delen av matchen mot Rögle men återigen blev det torsk efter sudden. Nykomlingen är därmed enda lag i ligan som inte vunnit över 60 minuter och kräftgången fortsätter. Brynäs på hemmais denna gång och det är i helt fel läge som Tigrarna besöker Husqvarna Garden. Gävle-klubben är nämligen i strålande form och visar tre raka vinster samt ett spel som lyste av självförtroende i Örebro, hemma mot Skellefteå och även mot Leksand. Ettan är med på ett hörn men X2 är tecken att öppna med.

3. Rögle - Örebro 2

Niklas Eriksson var inte nöjd med sitt lags insats på isen och det är förståeligt efter 1-5 mot Brynäs. 17 skott på mål hemmavid inför fullsatt salong och stortorsk hör knappast till vanligheterna. Upp på hästen igen och Rögle nere i Ängelholm blir en härlig utmaning för detta Närke-gäng. Bandyklubben fortsätter lira tveksam hockey och ska vara väldigt nöjda med den övertidsseger som de grönvita fixade mot HV71 i torsdags. Abbott-bröderna söker garanterat efter att stärka centersidan som på det hela taget känns en aning svag. RBK vann en av fyra matcher inbördes över 60 minuter i fjol. Inget pekar på att detta ska bli en enklare resa för skåningarna. Finfint värde till höger. Gardera brett om ni så vill men även här är X2 av absolut högsta prioritering.

4. Malmö - Timrå X

Timrå gjorde en stabil bortamatch mot Leksand men föll med 0-1 efter att toppspelare som Lundin, Dahlén, Pettersson med flera varit för veka framför Armalis i LIF-kassen. Dessa klasslirare måste givetvis vakna till liv om vintern i Medelpad ska bli framgångsrik för de rödvita norrlänningarna. Malmö borta är möjligen ett fint motstånd att ge sig på för dagen. Händemark är skadad och saknades i lagets 1-2-förlust under torsdagen. Den tredje raka nollpoängaren för skåningarna och risken för poängtapp är överhängande även under lördagen. Den breda penseln fattas – 1X2.

5. Oskarshamn - Luleå X

Oskarshamn nöp sin första trea för säsongen efter en stark insats i arenan nere vid Malmös brofäste. Oksanen och Powell pressade in påsarna för Oket i andra perioden. Hem till Be-Ge Hockey Center är vad som gäller härnäst och motståndet är av svårast möjliga art då Luleå gästar. Bulans gäng monterade ner Färjestad med 3-0 hemma i “Delfinen” häromsistens och “Isac Brännström-gate” verkade inte påverka spelet på iset nämnvärt. Tät dust. Svårsiat återigen där alla tecken föredras.

6. Växjö - Leksand 1

Leksand gjorde ingen bra match mot Timrå men med otroligt bra målvaktsspel av Armalis samt ett uppoffrande spel av Lindholm i framkant lyckades masarna vinna med 1-0. Nu reser dalkarlarna till Växjö för att möta upp tabellettan. Med på bussen söderöver finns varken Jon Knuts eller Lucas Elvenes på grund av skador. Upp till bevis för övriga i “Lakerdome” men spontant känns VLH för bra för att de vitblåa ska kunna hota. Jörgen Jönsson och hans lakejer har fem raka vinster i SHL och den trötta inledningen på säsongen är därmed bortblåst. Larmi är bra i kassen, Åhman likaså. Framåt är pp-spelet magnifikt. Spiketta.

7. Västerås - Djurgården 2

Tungt rivalmöte i Västerås på tapeten. Djurgården har lagt sig strax bakom MODO i den absoluta toppen av tabellen. Järnkaminernas spel har överlag sett sisådär ut men topparna i truppen är extrema och bakåt finns också ligans just nu bästa målvakt då Carl Lindbom varit fullkomligt sensationell. VIK tog en stark skalp i och med 4-2 borta mot Karlskoga. Kedjan med Bergman-Frycklund-Zetterberg såg bra ut men över 60 minuter i ABB Arena under lördagen kommer denna enhet bli aningen ensam att föra Vikarnas talan framåt. Tvåan gillas.

8. Buffalo - Florida 2

Vi knyter ihop säcken på amerikansk mark. Buffalo visade klass då laget slog tillbaka Ottawa hemma i KeyBank Center med 4-1 i premiären. Tre svenska mål noterades också. Olofsson tryckte in dubbla i tom kasse och Dahlin hängde också en. Värre för dessa svenskar väntas det bli nu. Florida såg jättebra ut borta mot Islanders och vann med 3-1 på Long Island. Pantrarnas trupp är stark rakt igenom och nyförvärvet Matthew Tkachuk presenterades sig direkt med mål och nära 23 minuters istid. Tvåan kan spikas utan större darr på ribban.

Kupongens kassaskåp

Växjö

Leksand väger för lätt här då ligans bästa lag står som värd för lördagens möte. Lakers vinner i Vida Arena tämligen komfortabelt.

Varningens finger!

Örebro

Rögle vann visserligen mot HV71 i torsdags men det var efter extremt mycket slit och besvär. Örebro är bättre än vad laget visade mot Brynäs. Trevlig tvåa.

162 rader
1. Frölunda - Färjestad 1x
2. HV71 - Brynäs 1x2
3. Rögle - Örebro 1x2
4. Malmö - Timrå 1x2
5. Oskarshamn - Luleå 1x2
6. Växjö - Leksand 1
7. Västerås - Djurgården 2
8. Buffalo - Florida 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto