Powerplay Tips Lördag 17/12

Publicerad på 16 Dec 2022 - 14:56

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Dec 2022 - 14:56

Vi kliver in i sista omgången av SHL denna helg innan lagen tar välförtjänt julledighet i några dagar. Fyra fajter från den svenska toppflighten synas. Tre av dessa känns på förhand helt öppna medan spikpistolen i Växjö plockas fram. I övrigt blickar vi mot NHL samt en strid från SWISS Ice Hockey Games. Analyserat och klart. Häng på!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 15:14

1. Skellefteå - Oskarshamn X

För eller senare tar alla sagor och trender slut. Skellefteå fick på läppen av Frölunda i CHL-slutspelet tidigare i veckan och får därmed vinka bye bye till chansen att bärga den kontinentala pokalen. Torsken i Frölundaborg var SAIK:s första sedan oktober. En tung slutspelsmatch i benen senare och Oskarshamn väntar. Filanders gäng har fyra vinster på sina sex senaste resor och ser på det hela taget bra ut. Oket står utan Hugo Jonasson som ska till JVM men i övrigt finns de flesta spelare tillgängliga. Värdarna har fler spelare borta av olika anledningar och överskattas grovt av svenska folket. Vi tittar tidigt mot en helgardering där X2 kommer rensa kanon.

2. Färjestad - Luleå X

Spännande möte i Karlstad. Fjolårets finallag drabbas samman och det är en på förhand öppen strid. FBK står utan spelare som Linus Johansson och Theodor Lennström. Även Victor Ejdsell är out då den tunge forwarden lirar med Sverige nere i Schweiz. Bulan reser till Värmland utan bland annat Tyrväinen och Honka som också befinner sig på landslagsuppdrag. På plussidan har soim bekant både Sallinen och Kempe kommit in i truppen för att bredda och med 4-0-segern mot Malmö i ryggen bör självförtroendet ändå växt till sig lite. Öppet. Vi gillar alla tecken även här.

3. Örebro - Leksand X

Örebro borta brukar sällan falla Leksand i smaken. Masarna bussar drygt 2,5 timme söderut med Ruohomaa, Heineman och Bichel borta på landslagsuppdrag. Dessutom är Hrivík i Slovakien och ska hyllas för sina insatser i landslagsdressen. Två raka segrar finns ändå i masarnas väska. Örebro å sin sida har större bekymmer när det gäller truppen. Nära på tio spelare är borta av olika anledningar men samtidigt drar Abols, Bromé och gänget ett stort lass och överlag ser ÖHK vassa ut för stunden. X2 först men finns stålarna är det även här läge att krita ner alla tecken.

4. Växjö - HV71 1

Gardera Växjö ska vi däremot inte behöva göra. Ligans bästa hockeylag gästas av nästjumbon HV71. Ett gäng Tjurar som ramlar in i Vida Arena med dubbla nederlag och innan julmaten ska slinka ner lär Jönköpings-klubben ha fått ytterligare en i brakan. Lakejerna spelar en otroligt fin hockey där alla delar i spelet fungerar. Nu får Jönsson visserligen klara sig utan Larmi i kassen (landslag) men Åhman är inte mycket sämre. HV känns desperata och har pungat ut en del stålar på att knyta till sig Nick Shore och Oliwer Kaski de senaste dagarna. Oklart huruvida dessa spelar redan under lördagen men hur än det blir så är ettan inte att ifrågasätta. Spik!

5. Boston - Columbus X

Boston har gått som tåget i NHL under hösten. Björnarna från östkusten har en av ligans bästa målvakter i svensken Linus Ullmark och framåt levererar, som alltid, trion Pastrnak, Marchand och Bergeron. Inför Columbus hemma har ändå Bruins sett en aning mer mänskliga ut. En seger efter 60 minuter på lagets fyra senaste matcher är inte godkänt. Blue Jackets skvalpar runt i botten av ligan och har dessutom en del trötta tunga skador i truppen. Gästerna har i närtid ändå tvålat till både Flames och Kings. Att ettan är uppe och snurrar i krokarna runt 70 procent öppnar hursomhelst upp skrälldörren på glänt. Vi jobbar 1X2 tidigt.

6. Detroit - Ottawa 2

Detroits frånvarolista har den senaste tiden inte varit att leka med. Red Wings står rejält kort om folk vilket också kunnat skönjas när det kommer till värdarnas resultat. Inför matchen mot Ottawa har Lucas Raymond och company fyra raka förluster och dessutom funkar inte anfallsspelet i och med bara fyra ynka påsar över dessa matcher. Senatorerna från Kanada mår bättre. Tre vinster i följd och därmed ett litet lyft i botten av östra konferensen. Bra läge för nya poäng denna afton och X2 är en solid lösning på problemet.

7. Edmonton - Anaheim 1

Att McDavid och Draisaitl befinner sig som etta och tvåa i poängtopp av hela ligan får anses föga oväntat. Duon har tillsammans pressat in 112 poäng på 31 matcher. Otroligt! Nu ska Oilers-herrarna få chansen till att dryga ut kontot ytterluare då Anaheim gästar den kanadensiska staden. Ducks är inte mycket för bortamatcher, det är ett som är säkert. Faktum är att besökarna bara grejat en seger över 60 minuter utanför Honda Center på sina 19 första strider. Det är sämst i klassen och trenden kommer hålla i sig även efter lördagens batalj. Etta.

8. Schweiz - Tjeckien 1

Vi avslutar med en match från SWISS Ice Hockey Games. Schweiz förlorade på övertid mot Sverige i första matchen i tävlingen. 2-3-förlusten var ändå en riktigt bra utförd match av alpnationen som bland annat vann skotten med hela 46-28. Utan Högberg i kassen så hade troligen Tre Kronor fått på läppen. Nya tag för de rödvita. Tjeckien på menyn dagen till ära. Ett sällskap som rånade Finland i första matchen (3-2-seger) efter att Hrubec i kassen stått på huvudet och Spacek, Stransky och övriga fått finfin utdelning på sina chanser. Nu blir det värre. Kommer schweizarna upp på samma höjd som mot Sverige är ettan väldigt trolig.

Kupongens kassaskåp

Växjö

Växjö är SHL:s mest kompletta lag. Mot ett spretigt och ojämnt HV71 vinner Lakejerna hemma.

Varningens finger!

Oskarshamn

Skellefteå har en tung match mot Frölunda i benen och möter ett lurigt Oskarshamn. Högersidan är riktigt smaskig och måste såklart testas tidigt.

162 rader
1. Skellefteå - Oskarshamn 1x2
2. Färjestad - Luleå 1x2
3. Örebro - Leksand 1x2
4. Växjö - HV71 1
5. Boston - Columbus 1x2
6. Detroit - Ottawa x2
7. Edmonton - Anaheim 1
8. Schweiz - Tjeckien 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto