Powerplay Tips Lördag 22/10

Publicerad på 21 Okt 2022 - 17:09

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Okt 2022 - 17:09

Fulltalig SHL-omgång samt en hockeyallsvensk batalj står på fredagens PP-meny. Vi tittar till ett Smålandsderby från Jönköping och i Tegera Arena förväntas lapp på luckan då Leksand och Luleå går i klinch. Klassikermötet i Gävle mellan Brynäs - Färjestad öppnar bongen. Allt är klart. Vi kör!

Spelstopp: 15:14

1. Brynäs - Färjestad 1

“Kaffederby” i Gävle. Två anrika klubbar som för tillfället hittas som tabellgrannar i serien dessutom. Den såg vi kanske inte riktigt komma efter en handfull omgångar. Brynäsarna lirar hursomhelst med jättefint självförtroende och 4-1-viktorian mot LHC häromsistens var Tigrarnas fjärde seger på fem försök. Mikko Manner har fått sina svartklädda grabbar att dra åt rätt håll och visst finns ytterligare en viktoria inom räckhåll. Färjestad åkte på åtta tvåminutare mot Örebro. Matchbilden blev därmed skev och FBK fick resa från Närke utan poäng (1-4). Löser de regerande mästarna ett kryss i “Monitorn” så ska de vara nöjda. 1X.

2. Linköping - Frölunda 2

Tillbaka i gamla synder. Cluben föll för tredje gången i rad då nyss nämnda Brynäs segrade med 4-1 i Gävle. Första perioden i Gästrikland var bra men därefter tog soppan slut. Hem till Östergötland och möte med Frölunda i Saab Arena. En fajt där assisterande coach Dahlgren fortsatt är out efter komplikationer av covid-19. Montén ska därför in och hjälpa Östman i båset och visst kan möjligen det ge en positiv effekt på sikt men knappast direkt under lördagen. Frölunda såg bra ut mot Rögle trots 2-3-förlust i sudden. Veteranen Lundqvist var rejält på hugget framåt och även gubbar som Lenc och Lasu gjorde bra avtryck. Senaste bortamatchen vann också VF med klara 5-2 mot Skellefteå. Tvåan är mycket trolig.

3. Malmö - Örebro 1

Efter fyra raka förluster tog sig Rödhökarna samman och besegrade Växjö på bortaplan. Skalpen kom via straffar då Mackan Sylvegård avgjorde. Släkten är som alltid värst. Nu väntar Örebro hemma i Malmö Arena. Niklas Erikssons mannar fick matchen precis dit de ville mot Färjestad och vann till slut med 4-1. ÖHK hittas därmed i den absoluta toppen av tabellen. Det är dock framförallt hemma som örebroarna fått träff. Utomsocknes har Abols och gänget bara vunnit en ynka match. En trend som vi tror lever vidare även efter denna tvekamp. Ettan känns mycket intressant och kan absolut testas som singel.

4. Timrå - Rögle 1

Två tabellgrannar en bit ner i tabellen går i klinch. Timrå fick med sig två poäng från den minst sagt tuffa bortamatchen mot Luleå. Emil Pettersson avgjorde med dubbla straffmål och de rödklädda kan därmed visa tre segrar på fyra försök. Även Rögle har funnit nya vägar till vinster. Tre raka för ängelholmarna och krisstämpeln är därmed utraderad. Bandyklubben ser ut att fasa ut Rosdahl som återigen lirade i fjärdelinan då klubben gästade Göteborg i torsdags. Linus Sandin finns dock numera tillgänglig och RBK kommer bli att räkna med i det långa loppet. En böljande och intressant match. Gubba, etta-tvåa.

5. Leksand - Luleå 2

Fullsatta läktare i Leksand ska hylla Tobbe Forsberg innan nedsläpp och därefter tillsammans försöka föra masarna till femte raka segern. Lättare sagt än gjort. Luleå känns, trots nederlaget senast, stabila och spelar hockey i extremt hög fart. Ett par av dalaklubbens tyngre backar kan få trubbel att hänga med i svängarna och Björnarna vann tre av fyra inbördes i fjol. Precis som i Medelpad kan vi förvänta oss en svängig match som mycket väl kan mynna ut i en hög med mål åt båda håll. Tvåan först, ettan därefter. Gubben löser därför biffen bäst även här.

6. HV71 - Växjö X

Sju av HV:s tio matcher har gått till förlängning eller straffar. Det är anmärkningsvärda siffror. Nykomlingen har därtill inte lyckats nypa en enda trea. Bekymmersamt givetvis och Tjurarna måste finna en väg ut ur denna trista trend. Lyckligtvis är SHL-tabellen osannolikt jämn. Bara tio poäng skiljer från jumboplatsen upp till förstaplatsen. Lakers vek ner sig för andra hemmamatchen i rad. Först Leksand därefter Malmö. Jönssons mannar ligger fortsatt högst upp i den extremt komprimerade tabellen där defensiven fortsatt är lysande men framåt finns mycket mer att önska. Krysset är givet att kladda ner först vid Vätterns södra strand. Därefter hakar ettan tidigt. Är det inte dags för en trea nu HV?

7. Oskarshamn - Skellefteå X

Vi tar oss ut till den småländska Östkusten där vi kliver i mål med kvällens två sista bataljer. Första anhalt blir Be-Ge Hockey Center och matchen Oskarshamn - Skellefteå. Gästerna har en underbar uppsida när laget är friskt men med en något tunn trupp och saknaden av bärande lirare som Möller och Jocke Lindström ser SAIK direkt mediokra ut. Gästerna har förlorat fyra raka matcher i ligan där framförallt den sista akten i dessa bataljer varit urusla från de gulsvartas sida. Oskarshamn gjorde ett bra försök att gå ikapp Leksand i Tegera. 1-4 blev till 3-4 och nerv. Kan Filander och gänget ta med sig det som var bra i Dalarna till denna dust finns absolut chans till både seger och poäng. Helgarderingen åker fram.

8. Västervik - Björklöven 1

En timme med bil norrut från Oskarshamn och vi hamnar i Västervik. Hockeyallsvenskt möte gäller och båda dessa sällskap gick tunga bataljer under fredagen. Västervik var i Västerås medan Löven slogs mot Järnkaminer i Stockholm. VIK är vanligtvis ganska välmående hemmavid. Truppen är trevlig och potentialen hög. Björklöven är en av huvudfavoriterna till att ta steget upp i år men att resa ner till lilla Plivit Arena och enkelt skörda treor är det inte tal om. Svårtippad strid där värdet kommer hamna till vänster. Hela och jobba skräll.

Kupongens kassaskåp

Frölunda

Linköping har hamnat i en ny negativ spiral och mot ett i grunden bättre Frölunda blir det fjärde raka torsken. Spiktvåa i Saab Arena.

Varningens finger!

Västervik

Västervik kan dra nytta av det täta matchandet och möta på ett Björklöven i hemmahallen som nyss kämpade mot Djurgården på Hovet. Vänstersidan är jättefin och ska givetvis få utrymme.

144 rader
1. Brynäs - Färjestad 1x
2. Linköping - Frölunda 2
3. Malmö - Örebro 1
4. Timrå - Rögle 12
5. Leksand - Luleå 12
6. HV71 - Växjö 1x
7. Oskarshamn - Skellefteå 1x2
8. Västervik - Björklöven 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto