Powerplay Tips Lördag 24/9

Publicerad på 23 Sep 2022 - 17:48

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Sep 2022 - 17:48

En härlig lördag fylld med spännande ishockey står på menyn. SHL påbörjar den tredje omgången där vi bland annat bjuds på ett hejdundrande möte från Västerbotten mellan Skellefteå och Rögle. Kupongen avslutas med två kluriga möten från Schweiz. Mot åtta rätt och en lysande start på helgen!

Spelstopp: 15:14



1. Malmö - Frölunda 2

Malmö rivstartade SHL-säsongen genom att ge Skellefteå ett slag på handen förra lördagen. Efter en mycket händelserik första period, som innehöll 16 utvisningsminuter och fyra mål, lyckades skåningarna hänga tre baljor i tredje. Skåningarna var även det bättre laget senast, men föll tungt mot HV. Göteborgarna vann skottstatistiken med 36-18 i premiärförlusten mot Timrå, men fick sedan retroaktiv utdelning i och med 4-2 hemma mot Örebro. Malmö på bortaplan här och trots de skilda resultaten i omgång ett ska Frölunda vara starkare i grunden. Men skapligt jämna streck är tvåan en intressant spik att ta i beaktning.

2. Brynäs - Luleå 1

Brynäs fick inleda med tuffast möjliga test när man reste ner till Ängelholm för att ta sig an Rögle förra helgen. Gävlelagets satsning denna gav sånär resultat direkt när man hämtade upp ett underläge i tredje perioden, bara för att tappa extrapoängen i sudden (4-5). Poäng direkt från hypade nyförvärven Johan Larsson och Hannes Björninen ger hopp och troligen kommer Brynäs bli en obehaglig överraskning för många topptippade lag i år. BIF gästas av Luleå som inledde med att vinna utan att förta sig mot HV71 för att sedan bli helt avklädda under två perioder hemma mot Rögle. Andreasson och Omark saknas enormt mycket i de främre leden och med fansens stöd i ryggen håller vi Brynäs något högre här. Gaffel (etta-tvåa) känns som ett sunt val i Monitor ERP Arena.

3. Linköping - Färjestad 1

Linköping har redan hunnit avverka tre matcher innan de tar emot Färjestad. Östgötarna föll tungt förra helgen mot mot Örebro i förlängning, trots en bra insats. Mot Skellefteå blev de sedan utspelade. 2-6 skrevs förlustsiffrorna till i på hemmais och efter ytterligare ett nederlag mot Timrå behöver “Cluben” lägga i en till växel när de regerande mästarna anländer till Lasse Winnerbäcks hemstad. FBK har två raka hemmasegrar i ryggen där spelare som Nygård, Nilsson och Johansson stått för en del poäng. Frågetecken finns dock för målvaktsposten och centersidan. Linköping har en klart mer intressant trupp än förra säsongen och ska kunna störa Karlstadslaget om de har en bra dag. Med allt värde till vänster måste 1X prioriteras i Saab Arena. Hela spannet är med det sagt att föredra.

4. Örebro - Oskarshamn 2

Svårplacerade Örebro inledde premiären med att slå nyss nämnda Linköping på övertid. Matchen stod och vägde över till LHC:s favör innan supertalangen Leo Carlsson fick presentera sig med en kvittering i mitten på tredje. 17-åringen kommer bli intressant att följa under årets säsong och får han fortsatt chansen tillsammans med viktige Mathias Bromé kan det bli kul att gå på hockey Behrn Arena i år. Förlusten mot Frölunda senast var inte mycket att orda om, även om närkingarna var nära att kvittera på slutet. Oskarshamn, som gnetar vidare i svensk hockeys finrum med små resurser, la rivalerna Växjö på rygg i Smålandsderbyt för att sedan slå Brynäs efter sudden. Resultat som ger en fingervisning om att kustlaget blir att räkna med även denna säsong. Mot ett Örebro som oftast tar ett tag på sig för att bli varm i kläderna gillar vi värdet till höger. Tvåan först, men snåla gärna inte med garderingar.

5. Skellefteå - Rögle X

Skellefteå har höga förväntningar på sig denna säsong. Hemmaförlusten mot Malmö var därför högst oväntat, men ansiktet räddades ett par dagar senare när Linköping blev en munsbit på bortaplan. Det finns en hel del offensiv kraft i SAIK även denna säsong, vilket inte minst blev tydligt när offensiva kreatörer som Hugg, Johnson och Pudas gjorde poäng i tisdags. En annan nivå på motståndet blir det dock när Rögle väntar på andra sidan rödlinjen i Skellefteå Kraft Arena. Pågarna inledde med att vinna en svängig match mot Brynäs efter förlängning för att sedan plocka tre pinnar borta mot Luleå där kedjan med Zaar, Everberg och Tambellini dominerade. Svårtippat värre och det skulle inte förvåna om det krävs sudden för att skilja lagen åt. Hela upp och knalla vidare.

6. Växjö - Timrå 1

Växjö har även dem höga förväntningar på sig och det lär ha varit med en stor besvikelse man lämnade Karlstad utan poäng senast. Efter dubbla förluster kan det bli svettigt för Jörgen Jönsson om en tredje förlust inkasseras i Vida Arena. En optimistisk fjolårsjumbo i Timrå står på andra sidan. Med namn som Jonathan Dahlén, Emil Pettersson och Anton Lander ska gästerna inte tas med en nypa salt. Fin premiärseger mot Frölunda där effektiviteten var ett vinnarrecept, följdes upp med en trepoängare hemma mot Linköping. På bortais i Kronoberg är dock känslan att TIK tvingas bita i isen. Hemmalaget är väldigt svåra att ha att göra med på egen rink och håller sig ettan under 60 procent är det värt att dra fram spikklubban.

7. Ambrì - Servette 2

Senare under kvällen stängs kupongen med två matcher från schweiziska National League. Ambrì-Piotta har inlett säsongen oerhört positivt med tre vinster på tre matcher, inför fredagens möte med Ajoie ska sägas, där bland annat segern i premiären mot Fribourg imponerar. De blåvita värdarna har dock varit sämre i två av dessa tre matcher, en bra effektivitet har belönats med två övertidsvinster. Mot Servette finns det en risk att det blir svettigt för ett på pappret sämre Ambrì. Henrik Tömmernes gäng visade vart skåpet ska skulle stå när de i tisdags slog tillbaka de regerande mästarna Zug med 5-2. Gästerna besitter en högoktanig offensiv med Linus Omark i spetsen. Fördel för besökarna från Genéve. Tvåan spikas!

8. EHC Biel - Fribourg 1

Notera att även dessa aktörer är i farten under fredagskvällen, efter att dessa rader satts på pränt. Ytterligare ett lag som inlett säsongen starkt är EHC Biel. Viktor Lööv och company fick fira en seger för tredje gången när Bern slogs tillbaka i tisdags. Nyförvärvet Jesper Olofsson fortsätter att imponera och slog till med två mål mot sin gamla klubb innan vinsten bärgades efter straffläggning. Serieledning efter tre omgångar må säga lite, men visst har laget från norra Schweiz chansen att gå långt i slutspelet detta år. Fribourg slutade på en andraplats i National League förra säsongen. Väl i slutspelet blev det respass i semin mot Züric, men det råder ingen tvekan om att två starka lag möts i Tissot Arena. Fatta den breda penseln och måla rakt över.

Kupongens kassaskåp

Frölunda

Göteborgarna innehar en av ligans starkaste trupper och ska vara bättre än Malmö, bortais till trots. Redhawks imponerade visserligen i premiären mot Skellefteå förra helgen, men när Frölunda kommer på besök kommer de få kämpa för att få med sig något.

Varningens finger!

Linköping

Många kommer nog välja att åsnespika Färjestad här, men mötet i Saab Arena kan blir jämnare än folk tror. Linköping har en gedigen trupp och på hemmaplan har de hygglig chans på poäng. Kom igen “Cluben”!



162 rader
1. Malmö - Frölunda 2
2. Brynäs - Luleå 12
3. Linköping - Färjestad 1x2
4. Örebro - Oskarshamn 1x2
5. Skellefteå - Rögle 1x2
6. Växjö - Timrå 1
7. Ambrì - Servette 2
8. EHC Biel - Fribourg 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto