Powerplay Tips Onsdag 12/10

Publicerad på 11 Okt 2022 - 15:58

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Okt 2022 - 15:58

Nästintill full omgång i Hockeyallsvenskan står på onsdagens Powerplaymeny. Det läckande sållet Östersund behöver stoppa blödningen, MODO siktar på att studsa tillbaka från den tuffa förlusten senast och Almtuna ämnar förlänga sin oväntade segersvit. Två brännheta toppmatcher i högklassiga Hockeyettan Södra ackompanjerar. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:591. Almtuna - AIK 1

Mot alla odds har kraftigt nederlagstippade Almtuna radat upp segrar mot seriens förhandsfavoriter. 2-1 blev slutresultatet mot både Björklöven och Djurgården, där det förvisso krävdes straffar. Tre insläppta på tre matcher visar att Robert Kimby ser ut att ha lyckats bygga något solitt, samtidigt som keeperduon Andrén och Håkansson varit fenomenala. Detsamma måste sägas om AIK:s Niklas Lundströms sista två matcher, där han bombarderats med skott men varit en mänsklig mur. Vare sig det röriga spelet i egen zon eller den profilfyllda offensiven går att glädjas åt och här blir det åter tufft i Upplands Bilforum Arena. Utgångsettan mår inte dåligt av att kompletteras med krysset.

2. Vita Hästen - Björklöven X

Vita Hästen hade på många sätt en hädisk söndagseftermiddag i Dackehallen mot Tingsryd. Dubbla tvåmålsledningar tappades och det hela slutade i en förlust efter straffar (3-4). Till råga på det sköts futtiga 13 skott och tränare Anders Olsson har en hel del att tänka på. Det har tveklöst även Björklövens motsvarighet Viktor Stråhle haft efter en tung start, men den förlösande femettan mot MODO ger lite andrum till den unge coachen och hans trupp. Transatlanter som möjligtvis har varit väl tysta i öppningen levererade och därtill kunde Voutilainen i kassen spika igen. Faktum är emellertid att det har sett skakigt ut hos Löven, som ser ut att överstreckas inför fajten i Himmelstalundshallen. Då väljer jag att smacka på med alla tecken!

3. MODO - Tingsryd 1

Trots just nämnda brakförlust mot Björklöven bibehöll MODO sin position som tabelletta efter att skuggande Kristianstad inte tagit chansen. Mattias Karlin var inte själaglad över sitt lags insats på isen, där en rad utvisningar gjorde tillställningen onödigt svår. Tingsryd visade styrka och kom tillbaka tvefalt mot Vita Hästen för att sedan plocka extrapinnen. Det tycks dock vara stor skillnad på prestationer i, respektive utanför Dackehallen, för på resande fot har smålänningarna gjort en slät figur. Med klassgubbar som Woods, Dickinson och Marenis i spetsen tror jag Örnsköldvikslaget studsar tillbaka här, men garderar gärna den hårt åtgångna ettan med ett rensande kryss.

4. Södertälje - Mora 1

Trenden är på tydligt uppåtgående i Södertäljelägret, vilket inte minst illustrerades av den komfortabla tillryggaläggningen av Karlskoga (5-2) i lördags. Ny chans hemma i Scaniarinken här för Nikola Pasic och Jacob Dahlström som var stora segerorganisatörer senast. Mora har blandat och gett i upptakten men mot förmodade slagpåsen Östersund gjordes processen kort. Anfallsnavet Ljunggren låg bakom det mesta med sina tre assist, men här kommer masarna givetvis inte tillåtas ha samma lekstuga. SSK har sparkapital i försäsongsdominante Krastenbergs och bör ta poäng här. 1X torde räcka för grön bock!

5. Djurgården - Västervik 2

Djurgården parkerar på tredjeplats men har på intet sätt varit så överlägsna som många av förhandstipsen gjorde gällande. Uppsjön av klasslirare längst fram har bidragit med en handfull poäng var men kanske går högre krav att ställa på en sådan som Marcus Krüger, med 520 NHL-matcher. Desto färre NHL-matcher har Västerviks trupp, närmare bestämt fem, samtliga på poängligaledaren Daniel Brickleys CV. En ny assist blev det i segern mot Kristianstad (3-1) när hans nordamerikanska lekkamrat Marcus Vela gjorde dubbla strutar, varav en kom från en riktigt kylig soloräd i boxplay. Östkusts-laget är sylvassa när läget uppstår och ska inte räknas bort här. Ettan kommer att överstreckas och då finns goda skäl att börja till höger.

6. Östersund - Kristianstad 2

Efter en sensationellt bra start har Östersund sjunkit som en sten i tabellen. Fyra raka torsk och 10-29 i målskillnad är såklart på tok för dåligt, där 0-7-förlusten mot Mora senast inte direkt var något fall framåt. Isak Mantler som har en räddningsprocent på 81,6 avlastades av finska burväktaralternativet Samuel Perhonen i den matchen, men det är knappast mellan stolparna som det stora problemet finns. Kristianstad kunde inte förvalta sina chanser mot Västervik och föll i en tajt match (1-3). Prestationen var godkänd och ser det ut på samma sätt i Jämtland åker skåningarna hem med tre säkra pinnar. Tvåan singlas!

7. Kalmar - Nybro 1

I stjärnspäckade Hockeyettan Södra är det kanske Kalmar och Nybro som sticker ut allra mest. Gästerna har varit så nära allsvenskt avancemang men snubblat på målsnöret vid upprepade tillfällen. Truppen håller högsta Ettan-klass. Robin Johansson har varit omutlig mellan stolparna och prestigevärvningen Skladnichenko är för bra för denna serie. Kalmar leds av spännande tränarämnet Viktor Tuurala och AHL-meriterade Victor Crus Rydberg är centralfigur i offensiven med sin otroliga spelförståelse. En målsnål affär är trolig men då Nybro inte riktigt fått det att lossna framåt blickar jag snarare mot vänstersidan och 1X.

8. Karlskrona - Halmstad 1

Resan tillbaka mot toppen har varit tuffare än vad Karlskrona befarade, men nu är Blekingegänget väl rustat för att hålla hela säsongen. Storstjärnorna Bergström och Cruseman har gjort avtryck direkt och bör ge utmärkte Jacob Crespin i Halmstadkassen något att bita i. Gästande Hammers har inlett överraskande starkt. Utöver just nämnde Crespin förtjänar den snabbskrinnande Malmöprodukten Robin Dahse ett omnämnande för den initiala succén. Här ska hallänningarna, vars backuppsättning är tunn, normalt sett väga för lätt. Spikklubban plockas fram när ettan ser ut att kunna bli värdefylld.

Kupongens kassaskåp

Kristianstad

Trots nederlaget senast är Kristianstad fortfarande att räkna med i toppen. Förstaspaden Filip Larsson har varit utomordentligt bra och förväntas vara tillbaka i kassen nu. En trygg seger mot ett duktigt läckande Östersund ligger i korten.

Varningens finger!

Vita Hästen

Bara för att det lossnade senast betyder det inte att allt är bekymmersfritt för Björklöven. Segern mot Vita Hästen i Umeå var komfortabel men Norrköpingslaget har gjort sina bästa prestationer på hemmais. Skrällchans!144 rader
1. Almtuna - AIK 1x
2. Vita Hästen - Björklöven 1x2
3. MODO - Tingsryd 1x
4. Södertälje - Mora 1x
5. Djurgården - Västervik 1x2
6. Östersund - Kristianstad 2
7. Kalmar - Nybro 1X
8. Karlskrona - Halmstad 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto