Powerplay Tips Onsdag 14/12

Publicerad på 13 Dec 2022 - 15:26

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Dec 2022 - 15:26

Onsdagens Powerplay gör avstamp i Hockeyallsvenskan då en handfull matcher från den svenska andraligan tar plats. Därifrån bjuds vi bland annat på ett toppmöte mellan Södertälje och Karlskoga. Resan fortsätter söderut med trippla kamper från det tyska finrummet, DEL. Nedan kan ni ta del av analyser av samtliga matcher och tillhörande systemförslag. Lycka till!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Mora 2

AIK stod för en usel prestation i Plivit Arena och föll mot ett nästan lika dåligt Västervik häromsistens. Det fortsätter onekligen att gå troll i spelet för Gnaget som står på tre raka nederlag och endast har bärgat en trepoängare på de nio senaste matcherna. Moras förlustrad stannade vid tre raka sedan dalalaget besegrat Södertälje med 4-2 i svårspelade Scaniarinken. Radarparet Ljunggren/Persson låg bakom det matchavgörande 3-2-målet i den tredje perioden medan den skicklige backen Olle Strandell assisterade till två pytsar. Även om AIK kan visa upp positiva resultat på Hovet är Mora det bättre laget och ges fullt förtroende här. Tvåan spikas.

2. Björklöven - Kristianstad 1

Tillsammans med Djurgården, Södertälje och BIK Karlskoga utgör Björklöven en kvartett som gör upp om den så viktiga andraplatsen bakom överlägsna serieledarna MODO. Poängligafyran Scott Pooley nätade fyra gånger när Umeålaget slog Västerås med 7-6 trots underläge med 0-3, 1-4 samt 4-6. En moralhöjande skalp för de grönprydda som endast har MODO framför sig i hemmatabellen. Kristianstad har endast gått segrande ur tre av det tio senaste matcherna, dessa kom mot bottenkollegorna Vita Hästen, Tingsryd och Västervik. Betydligt tuffare motstånd väntar härnäst och känslan är att KIK torskar med stora siffror. Etta!

3. Södertälje - BIK Karlskoga X

Södertälje har klivit på två raka minor mot tufft motstånd. Det ska poängteras att SSK var det bättre laget borta mot MODO (1-2) och dessutom skapade tillräckligt med chanser för att kvittera Moras ledning häromsistens (2-4). Då offensiven har gått i stå en smula har Sportklubben hämtat in förstärkning i form av den spelskicklige centern Aron Luchuk, som väntas bli spelklar i mellandagarna. Karlskoga har fått tillbaka några tidigare skadade spelare, men brottas alltjämt med några tunga skador. Värmlänningarna ger sig dock aldrig och då ettan rusar iväg procentuellt rullar vi ut heltäckningsmattan.

4. Västerås - Almtuna 2

Västerås kämpar fortfarande med att hitta en jämnare nivå. Trots ett stundtals bländande spel, i synnerhet i powerplay, och inte mindre än sex fullträffar fick de svartgula bara med sig en pinne hem från Umeå efter 6-7 via straffar mot Löven. Till denna drabbning tar Robert Nordmark klivet in i båset, han kommer förmodligen försöka råda bot på spelet utan puck som stundtals varit undermåligt. Almtuna är på gång efter tre vinster sista fyra där ramstarka AIF hållit nollan i två raka hemmamatcher. Här blir vi inte förvånade om upplänningarna kontrar sönder ett spretigt VIK. Alla tecken och skrälljobb!

5. Östersund - Tingsryd 2

Grönt tema i Jämtland när Östersund jagar femte triumfen i den sjätte hemmamatchen sedan slutet av oktober. Nykomlingarna har verkligen visat styrka framför de egna fansen där man ytterst sällan släppt in fler än två mål i en och samma match. Offensivt är jämtarna dock ganska bleka och här blir nykomlingarna på tok för stor favorit mot Tingsryd som anländer till skidmeckat med fyra inspelade poäng sista två matcherna. Runt 60 procent på värdarna är för högt i en troligen jämn historia. X2 lämpar sig som lösning!

6. Ingolstadt - Straubing 1

Hemmaplansfördel har spelat stor roll vid säsongens tidigare två duster mellan dessa tyska topplag. Ingolstadt dominerade stort och vann med 5-2 senast det begav sig här i Saturn Arena medan Straubing drog den längsta stickan med uddamålet (2-1) i Eisstadion am Pulverturm för cirka tre veckor sedan. Charles Bertrand nätade trippelt då ERC tog två tunga poäng borta mot Berlin senast, fransmannen behöver inte många lägen för att måla. Straubing hade tur som fick med sig tre poäng från mötet med Kölner i söndags, 3-2 vann Tigers med efter att ha vänt på steken i sista akten. Uppryckning krävs om gamle Mora-liraren Jason Akeson och company ska nypa poäng denna onsdag. Till runt 50-55 procent testas ettan allena.

7. Iserlohn - Eisbären Berlin X

Eisbären Berlin är dubbla regerande mästare i DEL, men denna säsong huserar huvudstadslaget i tabellens nedre regioner. Isbjörnarna tappade visserligen ett par betydande spelare efter guldfirandet i våras, men fyllde samtidigt på med rutin i form av Peter Regin och Alexandre Grenier bland andra. Kvar i laget finns dessutom spets i form av Marcel Noebels och Zach Boychuk. Ett snitt på 1,11 poäng per match är förstås under all kritik för detta stjärnspäckade lag, även om nämnda Regin dras med skadeproblem. Iserlohn är sin vana trogen mycket upp och ned. Tre raka segrar följdes upp med 2-5 i baken mot Schwenninger i söndags. Svårtippat där alla tecken gör sig bäst.

8. Augsburger - Fischtown 1

Ytterligare ett på förhand väldigt ovisst möte stänger onsdagens kupong. Augsburger återfinns näst längst ned i tabellen med ett poängsnitt på just över en pinne per match. Pantrarna tycks dock vara på gång igen efter en mörk höst. Här hemma i Curt-Frenzel-Stadion har Sebastian Wännström och company noterat tre segrar sett till de fyra senaste matcherna, däribland en 7-4 skalp mot topplaget Straubing. Gästerna från Bremerhaven är tveklöst ett bättre lag spelare för spelare, men deras facit på resande skridsko är skralt och innehåller fem raka förluster. Möjligen liten fördel Augsburger men vi tar ändå inga risker – hela spannet åker in!

Kupongens kassaskåp

Björklöven

Kristianstad är ett av Hockeyallsvenskans kallaste lag för stunden och lär inte ha något att säga till om när Scott Pooley och övriga Lövenlirare skruvar upp farten. Ettan är gjuten i betong!

Varningens finger!

Almtuna

Västerås tappade en till synes klar ledning borta mot Västerås och fortsätter att blanda höga toppar med riktigt djupa dalar. Almtuna är på gång efter tre vinster sista fyra och kan mycket väl skrälla i ABB Arena Nord.

162 rader
1. AIK - Mora 2
2. Björklöven - Kristianstad 1
3. Södertälje - Karlskoga 1x2
4. Västerås - Almtuna 1x2
5. Östersund - Tingsryd x2
6. Ingolstadt - Straubing 1
7. Iserlohn - Eisbären Berlin 1x2
8. Augsburger - Fischtown 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto