Powerplay Tips Onsdag 2/11

Publicerad på 1 Nov 2022 - 15:43

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Nov 2022 - 15:43

Ett efterlängtat rivalmöte i huvudstaden frontar onsdagens Powerplay, men därefter är gottepåsen långt ifrån tom. Fem andra hockeyallsvenska fighter följer, där både Björklöven och MODO på pappret har goda chanser att plocka ytterligare en trea. Hockeyettan Östra rundar av kupongen där seriesuveränen Väsby ämnar förlänga sin obesegrade svit. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Djurgården 2

Det haussade första Stockholmsderbyt sedan säsongen 2011/12 tilläts tillslut bli den folkfest som det borde vara. Missnöje finns emellertid i bägge kretsar, där AIK:s nya förlust mot Tingsryd (4-1) kom efter ytterligare en slätstruken insats där “Gnaget” egentligen inte åstadkom något av värde. Djurgården ligger förvisso med i toppskiktet, men med det stjärntäta bygge som Joakim Fagervall förfogar över är allt annat än dominans ett misslyckande. Klasen visade klassen redan efter dryga sex minuter, men det var dubbla målspottaren Daniel Brodin som stal strålkastarljuset i segern mot Vita Hästen (3-2). Stannar tvåan under 55 procent är det en given spik!

2. MODO - Vita Hästen X

Trots att MODO blandar och ger har de fortsatt ett fast grepp om förstaplatsen i Hockeyallsvenskan. Tillbakastudsen efter haveriet mot Östersund (1-3) kom per omgående, när Almtuna fick smaka på den effektiva ångermanländska sleven (5-3). Vita Hästen höll på att chocka ett relaxat Djurgården i den tredje perioden men forceringen räckte inte hela vägen (2-3). Tabelljumbon har varit oförmögna att stänga matcher och haft en gedigen portion oflyt. Östgötarna är kraftigt försvagade av skadorna på Jimmy Andersson och Marcus Eriksson. Det öppnar dörren för 15-årige (!) Douglas Flygt, som rest med till Örnsköldsvik och kan bli seriens yngsta utespelare någonsin. Till rådande streck är det bara att måla på för hela slanten.

3. Mora - Almtuna X

Almtuna tycks ha blött krut i bössan efter den starka upptakten och innehar nu platsen som nästjumbo efter fem raka nederlag. Robert Kimby i båset har hyllats unisont men poängkontot behöver utökas för att Uppsala-laget ska kunna känna sig komfortabla med tabelläget. Mora är fortsatt solida men har visat upp extrem trubbighet såväl mot Björklöven (1-4) som mot Västerås (1-3). Poängproduktionen från Johannesen och Grewe har mattats och masarna är ingen favorit att luta sig mot. Helgardera och hoppas på ett uppländskt trendbrott i Smidjegrav Arena.

4. Tingsryd - Björklöven 1

Tingsryd visar gång på gång sin slagstyrka i Dackehallen och har nu radat upp fyra raka viktorior i hemmarinken. 4-1 mot AIK var produkten av en överlägsen tredjeperiod. Den hårfagre finnen Eemeli Räsänen var tungan på vågen där med sina två målgivande passningar. Björklöven slaktar rakt ut hemma i Umeå men är inte fullt lika bekväma på resande tass. Nya 2+1 från profilen Schilkeys klubba gav övertygande seger mot Östersund (7-3). Trots att tabellen reflekterar det geografiska läget och vittnar om klasskillnad tror jag att de småländska poängchanserna är stora. Streckning inleds från den lågt streckade vänstersidan.

5. Kristianstad - BIK Karlskoga 1

1-2 mot Västervik var en missräkning för Kristianstad, som inte kunde ta tillvara på powerplay-möjligheterna som erbjöds under matchens slut. Tränare Mikael Gath uttryckte förnöjdhet med insatsen som helhet där individuella prestationer från motståndarnas stjärnor fällde avgörandet. BIK Karlskoga stod för en hädisk andrarond mot Södertälje, som lade grunden för 2-3-nederlaget. De sjätteplacerade värmlänningarna har inte presterat särdeles övertygande och här tror jag Karl Helmerssons gäng får tufft på nytt. Ettan singlas under 50 procent.

6. Södertälje - Västerås 1

Cole Cassels blev nästa i raden av floppimporter att lämna Södertälje efter landsmannen Anthony Luciani. I praktiken har kanadensarna bidragit med ytterst lite och tappen torde inte ha någon betydelse för SSK:s kvalitet. I frontledet går istället Nikola Pasic som återfinns i poängligatoppen och säkerligen även på flera SHL-klubbars radar. Västerås går som tåget för stunden, förstaspaden Johan Gustafsson storspelade mot Mora och den vassa andralinan med Frycklund, Zetterberg och Cheek var viktiga ånyo. Med hänsyn till spelvärde går ettan först, med tvåan som första komplement.

7. Väsby - Huddinge 1

Hela Hockeyettans mest dominanta lag för stunden stavas Väsby. Det högprofilerade skrytbygget med både Tobias Liljendahl och Carl Wassenius går precis så starkt som de förväntades göra i den ganska bleka östra serien. Defensiven sticker ut som VIK:s stora specialitet där formidable Linus Ryttar håller ställningarna i buren. Huddinge är sannerligen inte förtjänta av sin jumboposition och har efter värdarna skjutit flest skott av alla. Insatsen mot svaga Enköping var emellertid sval (1-3) och när svårighetsgraden trappas upp mångfalt vore det naivt att tro att Huddinge har något att hämta här. Ettan kan gott spikas av.

8. Nyköping - Strömsbro 1

Nyköping var för bara tre matcher sedan fastcementerade i botten med fem pinnar. Tre raka segrar senare, varav den senaste mot toppgänget Visby/Roma efter straffar (5-4), har givit sörmlänningarna slagläge att ta sig till Allettan. Två spelmål och den avgörande straffen kom från danske Sören Dietz Larsen, vars nyckelroll i framgången inte kan överdrivas. Strömsbro finns ett pinnhål upp i tabellen och har gaskat upp sig på slutet med tydliga segrar mot Wings (5-3) och Vallentuna (5-0). Victor Eriksson mellan stolparna har varit skillnaden i bägge fajter men framför honom krävs bättring. Måla från vänster, gärna tvärs över.

Kupongens kassaskåp

Väsby

Huddinge är förvisso inte ett lag som ska ligga sist, men lokomotivet Väsby har hittills haft en friktionsfri höstsäsong och jag ser inte det ändras under onsdagskvällen. Ettan lämnas allena!

Varningens finger!

Almtuna

Det må ha kommit in grus i Robert Kimbys maskineri men trots sviktande resultat fortsätter Almtuna att prestera klart godkänd hockey. Mot ett trubbigt Mora måste högersidan inkluderas.

162 rader
1. AIK - Djurgården 2
2. MODO - Vita Hästen 1x2
3. Mora - Almtuna 1x2
4. Tingsryd - Björklöven 1x2
5. Kristianstad - Karlskoga 1
6. Södertälje - Västerås 12
7. Väsby - Huddinge 1
8. Nyköping - Strömsbro 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto