Powerplay Tips Onsdag 23/11

Publicerad på 22 Nov 2022 - 14:06

Tipsexperten

Tipsexperten

22 Nov 2022 - 14:06

Den svenska andra- och tredjeligan hamnar i fokus på onsdagens Powerplay, en kupong som både tillhandahåller fina spikar och läckra skrälldrag. I Hockeyallsvenskan väntas Björklöven göra jobbet hemma mot Vita Hästen medan ett underpresterande Västerås inte går säkert mot Tingsryd. Missa inte analysen!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget 

Spelstopp: 18:59

1. AIK - Mora X

AIK:s nyförvärv Jake McGrew hade ingen rolig sejour i den svenska huvudstaden. Amerikanen gjorde inget större avtryck på sina elva framträdanden och har efter den korsbandsskada han ådrog sig borta mot Tingsryd tackat för sig och rest hem till USA. Det öppnar upp dörren för fjolårets succéman Maksim Semjonovs som var bänkad mot Vita Hästen och Karlskoga. Som lag har AIK kommit igång på allvar och plockat poäng i fyra av de fem senaste. Mora ståtar i sin tur med fem raka segrar och har firma Ljunggren, Carlsson och Persson i rykande form. Svårsiat på förhand och vi plockar raskt fram den breda målarpenseln – alla tecken.

2. Västervik - BIK Karlskoga 2

Med 18 inspelade poäng på 19 fighter har Västervik enkom landskapskollegan Tingsryd efter sig i en haltande hockeyallsvensk tabell. Grabbarna från östkusten har bara gått segrande ur en av de senaste åtta matcherna och tappade 3-1 till förlust 3-4 efter sudden mot Östersund i lördags. Kanadensaren Grayson Pawlenchuck har äntligen börjat göra skäl för lönen, därtill är Loggins/Vela en giftig duo. Truppen är med det sagt i det tunnaste laget och även fast gästande Karlskoga sannolikt är utan sex spelare agerar BIK, som är ligans näst bästa bortalag, favorit. X2 torde räcka för grön bock.

3. MODO - Östersund 1

Norrlandsderby från Hägglunds Arena mellan två formstarka aktörer. Östersund fortsätter att göra det bra i klubbens första säsong i Hockeyallsvenskan. Nykomlingarna mellanlandade i Jämtland efter en tre matchers lång roadtrip där ÖIK grejade åtta av nio pinnar mot Kristianstad, Tingsryd och Västervik. Oerhört starkt av “Kanariefåglarna” som skaffat sig en lucka på sju pinnar ned till Vita Hästen under Play In-strecket. MODO:s 6-1-viktoria borta mot Västerås blev en dyrköpt sådan i och med skadan på Riley Woods. Serieledarna är utan sin poängmakare en tid framöver vilket såklart hämmar offensiven. Med 1X sitter man trots allt säkert i båten.

4. Västerås - Tingsryd 2

Efter 4-3 mot Karlskoga och 7-3 borta mot Västervik togs Västerås ned på jorden då MODO krossade västmanlänningarna med hela 6-1 i ABB Arena Nord. Även om det var jämnt sett till antal skott på mål var VIK aldrig nära att störa serieledarna och en sjundeplats för Paananens storsatsande gäng är långt ifrån godkänt. Spelare som Salminen och Kokkonen har underpresterat och måste höja sig markant fört att de svartgula ska kunna lyfta i tabellen. Jumbon Tingsryd är såklart en överkomlig opponent, men vi köper inte det enorma favoritskapet till vänster. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå vid Mälaren.

5. Almtuna - Södertälje 2

Dessa klubbar strålar samman för andra gången inom loppet av en vecka. Almtuna drog det längsta strået i Scaniarinken i återstarten och följde upp den viktorian med att nypa två pinnar hemma mot Djurgården. Viktor Andrén var strålande i nämnda kamper och kommer att sättas på prov även här. Känslan var att Södertälje tog lite för enkelt på uppgiften senast lagen möttes, “Kringlorna” studsade emellertid tillbaka omgående genom att nolla Björklöven i fredags där 2-0 var i underkant. Känslan är att SSK som sämst kryssar i en troligen målsnål tillställning. X2 tippas.

6. Björklöven - Vita Hästen 1

Björklöven var inte alls med i matchen mot Södertälje senast och har målman Voutilainen att tacka för att de överhuvudtaget var med målmässigt fram till slutet av tredje. Umeålaget inkasserade därmed tredje förlusten sista fyra, samtidigt har Nick Schilkey blivit passerad av Pontus Nässén i toppen av poängligan. Amerikanen har skrinnat av isen utan poäng två gånger i följd, något som inte lär bli en tredje gång då bortasvaga Vita Hästen gästar Winpos Arena. Östgötarna har endast vunnit en bortamatch denna säsong och har dessutom frågetecken för ett gäng spelare, däribland Jimmy Andersson. Ettan lämnas allena.

7. Halmstad - Karlskrona 2

Karlskrona har taktat igång på allvar och bussar till Halland med fyra raka trepoängare under bältet. “Skalbaggarna” toppar Hockeyettan Södra och följde upp 8-0-slakten av värsta rivalen KRIF med att notera ännu en nolla i kolumnen över insläppta mål då formstarka Borås gästade (2-0). Samma Borås slog nyligen Halmstad med 5-1, resultat som vittnar om att KHK är ett nummer större än hemmahörande Hammers. Tvåan är en sund spik runt 50 procent.

8. Nybro - Kalmar 1

Kupongen går i mål med ett stekhett derby från Liljas Arena dit Nybro välkomnar värsta rivalen Kalmar. “Vikingarna”, som värdarna kallas, inkasserade fjärde raka nederlaget i och med 1-2 borta mot Troja senast. En dyster resultatrad som fått klubben att agera genom att entlediga Micke Tisell från jobbet som huvudtränare. In kommer Pekka Virta som bland annat har utsetts till årets tränare i Liiga vid två tillfällen. Kalmar må husera högre upp i tabellen, men sett till materialet är Nybro strået vassare och här tror vi att tränarbytet får snabb effekt. 1X låses in i Småland.

Kupongens kassaskåp

Björklöven

Björklöven har vunnit fyra raka hemmamatcher mot Vita Hästen via målskillnaden 24-5(!) och då gästerna dras med skadebekymmer talar allt och lite för en ny Löven-skalp i Winpos Arena.

Varningens finger!

Tingsryd

Tingsryd är i uselt skick och förlorade nyligen hemma mot nykomlingen Östersund. Här har gästerna dock allt att vinna och med hänsyn till Västerås ambivalens är X2 givna inslag i jakten på utdelning.

144 rader
1. AIK - Mora 1x2
2. Västervik - Karlskoga x2
3. MODO - Östersund 1x
4. Västerås - Tingsryd 1x2
5. Almtuna - Södertälje x2
6. Björklöven - Vita Hästen 1
7. Halmstad - Karlskrona 2
8. Nybro - Kalmar 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto