Powerplay Tips Onsdag 9/11

Publicerad på 8 Nov 2022 - 16:11

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Nov 2022 - 16:11

Full runda signerad Hockeyettans alla hörn skapar ett mycket spännande Powerplay, lill-lördagen till ära. Den extremt jämna västra divisionen headlinear med toppmötena Skövde - Lindlöven och Mariestad - Surahammar, följt av streckfighter i öst och syd och en ångestmättad kamp i Kalix. Häng med i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

1. Mariestad - Surahammar X

Planenligt var Mariestad tillbaka på vinnande vägar mot Eskilstuna Linden (1-4), men det måste sägas vara anmärkningsvärt att målvakten Anton Malmborg hörde till lagets främsta när västgötarna förlorade skotten med 20-31. Det ständigt hårdsatsande laget ser ut att behöva svettas mer än väntat för att nå Allettan och allt är knappast guld och gröna skogar på BoIS kansli. Surahammar kan tacka burväktande David Otter och hans storebror Willam (1+1) för de tre pinnarna mot Tranås (3-1). Insatsen må inte varit den bästa, men Thomas Maikkulas gäng har alla chanser att hota här. När ettan lär bli överstreckad målar jag tvärs över!

2. Skövde - Lindlöven 1

Bakom serieledande HC Dalen skuggar både Skövde och lite oväntat även Lindlöven. Lindesbergslagets säsong har innehållit både toppar och dalar, men tre raka innanför bältet och ett fenomenalt bortafacit ger stor självförtroende inför denna batalj på Billingehov. Senast blev det en rättvis 3-2 seger mot just nämnda tabellettan, efter matchavgörande strut från lovande centern Johannes Jämsén. Värdarna tryckte på gaspedalen i tredje perioden mot Borlänge och vände tvåmålsunderläge till seger efter övertid (3-2). Som vid så många tillfällen förut denna säsong var det Emil Smedberg som blev tungan på vågen. I en förväntat tuff kamp utgår jag från vänster, men fyller gärna på med fler tecken i ett tidigt skede.

3. Tranås - Forshaga 1

Läget börjar bli alarmerande för Tranåscoachen Arto Miettinen, som fick förnyat förtroende efter floppsäsongen ifjol. TAIF har satsat hårt och startade starkt, men har nu sjunkit som en sten genom tabellen efter fyra raka torsk. Mot Surahammar var smålänningarna dominanta ute på isen, men kunde inte konvertera det till baljor (1-3). Forshaga gör det efter förutsättningarna helt okej och trots att värmlänningarna placerar sig som nästjumbo finns fortsatt häng på ovanvarande gäng. Interna poängkungen Filip Nordström pytsade tvefalt i bottenmötet med Köping, men nu skruvas svårighetsgraden upp betänktligt. 1X torde vara tillräckligt för en grön bock.

4. Vimmerby - Troja/Ljungby 2

Vimmerby fortsätter vara säsongens stora flopplag i Hockeyettan, alla kategorier. Trots spelmässiga övertag har 1-2-förluster varit utkomsten från matcherna mot Halmstad och Tyringe. Den sportsliga ledningen kan åtminstone inte anklagas för att vara passiva och chansvärvningen av David Thomson, senast i Wichita Thunder i ECHL, skulle kunna göra skillnad för den trubbiga offensiven. Troja/Ljungby är emellertid seriens bästa defensiva lag, och det med marginal. 2-1 mot Kalmar var en kontrollerad insats från start till mål av Dennis Fröland och company. Stannar tvåan i trakterna av 60-65 procent är det en spik att luta sig mot på denna svårnavigerade bong.

5. Borås - Halmstad 2

Uppstickaren Halmstad fortsätter att göra livet svårt för toppaspirerande konkurrenter och gick upp till 3-0 på mindre än tolv minuter mot KRIF (6-3). Säll, Dahse och Crespin fortsätter att leverera starka prestationer, men det var Victor Gagic som stal strålkastarljuset med sina 2+1. Borås har fått någon slags Barulin-effekt sedan den ryske demonen återvänt till Västergötland, men laget framför honom är för tunt. En handfull lirare skulle gå in i de flesta ettanlag utan problem, men bredden håller inte på denna nivå. Tydlig högerfattning i Borås ishall.

6. Huddinge - Vallentuna 1

Det vill sig sannerligen inte för Huddinge, som parkerar på niondeplats efter ny torsk senast, då på övertid mot Wings (2-3). Liret och kapaciteten finns där, vilket indikeras av hemmasegern mot Visby/Roma (4-2) för inte så länge sedan, men faktum är att HIK får ut besynnerligt lite av sin hockey. Vallentuna är inte mycket att hänga i julgranen även om det spelmässiga har förbättrats sedan inledningen. När lagen möttes i upptakten vann Huddinge skotten med 52-23 på bortais men föll alltjämt med uddamålet (1-2), nu är Peter Nylanders mannar ute efter revansch och får gälla som klara favoriter. 1X är att betrakta som ett lås.

7. Hanviken - Wings Arlanda 1

Hanvikens segersvit fick ett abrupt slut i och med bortaresan till Gotland och Visby/Roma (1-4), men det finns ingen skam i att torska den tuffa bortamatchen. Fyra raka och 19-5 i målskillnad dessförinnan pekar på att Tyresölaget är vid god vigör. Detsamma kan, trots 3-2-viktorian mot Huddinge, inte sägas för Wings Arlanda som efter den skrällartade starten fallit tillbaka ordentligt, där 3-7-torsk mot Nyköping och 1-2 mot Vallentuna sticker ut som synnerligen svaga resultat. Isak Johansson mellan stolparna har storspelat men jag tror att tränare David Lundmark får förlika sig med spel i fortsättningsserien under våren. Ettan singlas!

8. Kalix - Vännäs 2

Efter att ha mosat Kiruna IF (9-1) togs Kalix ned på jorden av ett överlägset Boden (4-7). Anfallsstyrkan med exceptionella duon Christoffer Björk och Emil Lindblom är av hög ettanklass, men försvaret är, frånsett avsågade Kiruna AIF:s, sämst i klassen. Vännäs har visat på en förmåga att spela jämnt med alla lag, och slog exempelvis Boden (3-2) och Teg (5-1) innan den grymt orättvisa torsken mot Kiruna IF (1-2). VHC stod för en sällan skådad forcering i den tredje perioden, men fick bara in en puck på 27 skott. Den lågt streckade högersidan är av högsta prioritet!

Kupongens kassaskåp

Troja/Ljungby

Tillsammans med profiltäta Väsby är Troja/Ljungby, hemmahörande i den starka södra Hockeyettan, hela tredjedivisionens tightaste lag. Formen är på topp och iskalla Vimmerby ska inte ha något att säga till om.

Varningens finger!

Vännäs

Det evigt underskattade Vännäs har trots tabelläget visat sig vara en tuff nöt att knäcka även för topplagen. När streckfördelningen sannolikt blir vänsterförskjuten måste högersidan med. Den djärve plockar bort ettan!

144 rader
1. Mariestad - Surahammar 1x2
2. Skövde - Lindlöven 1x2
3. Tranås - Forshaga 1x
4. Vimmerby - Troja/Ljungby 2
5. Borås - Halmstad x2
6. Huddinge - Vallentuna 1x
7. Hanviken - Wings Arlanda 1
8. Kalix - Vännäs x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto