Stryktipset ips Lördag 5/11

Publicerad på 3 Nov 2022 - 13:07

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Nov 2022 - 13:07

14 saftiga miljoner i jackpot är en krydda som heter duga till lördagens Stryktips. Fem matcher från Premier League inleder äventyret innan The Championship i sedvanlig ordning ror båten i hamn. Vi har stakat ut en spännande väg mot storkovan och nedan följer våra bästa drag!

Spelstopp: 15:59

1. Everton - Leicester 1

Everton stod för en sämre insats när de spelade 0-0 mot Fulham. Frank Lampard och dennes gäng ska vara nöjda över poängen de tilldelades och även om trivselfaktorn normalt är högre på Goodison Park är The Toffees ingen favorit vi vill hålla i handen när Leicester kommer på besök. “Rävarna” bjöd upp till kamp senast mot Manchester City och har faktiskt bara släppt in ett mål på deras fyra senaste. Maddison, Barnes och Daka är bara några av de potentiella matchvinnarna som Brendan Rodgers förfogar över i sitt habila lagbygge. I kraft av eget gräs inleder 1X men här ska man inte vara blyg för att koppla på hela spannet.

2. Manchester City - Fulham 1

Även om siffrorna inte sprang iväg var det spel mot ett mål när Manchester City i veckan betvingade Sevilla. Pep Guardiola valde att lufta reserverna för att komma med fräscha ben till mötet med Fulham, något som nykomlingen kommer få svårt att hantera. Spelare som Mitrovic och Pereira håller mer än duglig Premier League-nivå men duon ska samtidigt inte jämföras med vad som finns på andra sidan. Haaland är fortfarande ett frågetecken men det spelar ingen roll. Fulham oförmåga att hålla tätt straffar sig rejält i Eastlands där City är minst två nummer för stora. Helt given spiketta.

3. Leeds - Bournemouth 1

Jesse Marchs framtid hängde på en skör tråd men efter minst sagt meriterande 2-1 mot Liverpool köpte sig amerikanen längre tid på sin post. De vitkläddas frenetiska presspel fick effekt på Klopps mannar och med nyfunnet självförtroende bör Bournemouth få en svettig afton framför sig på Elland Road. Lyckas “Körsbären” ligga rätt i sina positioner kommer det samtidigt att finnas gott om ytor för att straffa Leeds inte sällan naiva filosofi. Moore, Tavernier och Solanke är en trio som på ett eller annat sätt kommer att trivas med ytorna som erbjuds. Ettan först, rensartvåan sedan.

4. Nottingham - Brentford 1

Ångestladdad batalj från City Ground där Nottingham kommer från 0-5 mot Arsenal medan Brentford är segerlösa i sina tre senaste. De sistnämndas frustration symboliserades mer än väl när Ivan Toney i den 93:e (!) minuten drog på sig en varning mot Wolverhampton som innebär att han är avstängd denna lördag. Utan sin målkung är The Bees offensiv inte mycket att hänga i granen. Ska Nottingham hänga kvar i Premier League är detta en fight som bör vinnas och kan värdarna skaka av sig brakförlusten mot Arsenal gillas vänstersidan när strecken ser ut att landa jämnt fördelade. 1X spelas.

5. Wolverhampton - Brighton 2

Wolverhampton fick med sig 1-1 mot Brentford men det råder fortfarande stora frågetecken kring värdarnas offensiv. Allt som oftast blir anfallsspelet tandlöst och denna lördag finns ingen anfallare att tillgå då Diego Costa fick syna det röda kortet förra helgen. Brighton fick i sin tur proppen ur när Graham Potters återkomst till sydkusten välkomnades med en urstark prestation. 4-1-segern var odiskutabel och äntligen fick De Zerbis gäng utdelning i de främre leden. Av bara farten ska grabbar som Trossard och Mitoma kunna springa åttor runt Wolves. Vi tar ställning för tvåan på Molineux.

6. Blackpool - Luton X

Förmodat tight akt från Bloomfield Road där två väloljade manskap ska mäta svärd. Luton har kapacitet för att slå vilket topplag i The Championship som helst men när “Hattmakarna” får bära favoritskapet är det svårare med leveransen. Spelare för spelare håller vi gästerna snäppet högre än Blackpool men på egen matta kommer The Seasiders att sälja sig dyrt. 0-1 i baken mot West Bromwich var inte mycket att säga om men här blir vi inte förvånade om värdföreningen stänger igen butiken. Trots att Patino är ett frågetecken känns krysset högaktuellt. Vid gardering ligger tvåan närmast till hands.

7. Middlesbrough - Bristol City 1

Michael Carrick fick fira sin första triumf som Middlesbrough-tränare när Hull lades på rygg med 3-1. Visserligen fällde två självmål från “Tigrarna” avgörandet men trots kort tid på posten fanns mycket intressant att utläsa från prestationen av Carricks gäng. Hemma på Riverside Stadium ska de bolltrygga värdarna kunna spinna vidare på inslagen väg mot Bristol City. The Robins befinner sig i en negativ period med bara två segrar på de elva senaste och inte heller denna säsong ser Nigel Pearson ut att få fason på sina adepter. Gästerna drar det kortaste strået i North Yorkshire där ettan spikas trots hård streckning.

8. QPR - West Bromwich 2

Att stirra sig blind på en tabell är lätt hänt och precis detta är vad som händer i London. Queens Park Rangers befinner sig inom toppkvartetten efter 18 omgångar men sett till xPoints – förväntat antal poäng – borde The Hoops snarare kampera nedanför playoff-platserna. Två raka utan seger vittnar om att formkurvan är på väg åt fel håll och med detta i åtanke är det läge att vända på klacken. West Bromwich borde sett till samma underliggande faktor tillhöra den absoluta toppstriden. The Baggies har hittills inte fått med sig en spottstyver av vad de förtjänat men efter 1-0-segern mot Blackpool ligger vägen öppen för en stark avslutning innan VM. Effekten av Carlos Corberáns inträde fortsätter denna lördag. Fräck spiktvåa till magiskt spelvärde!

9. Rotherham - Norwich 2

Norwich har så smått börjat ta sig ur tidigare formdipp. Fyra poäng på de två senaste är ett kvitto på detta och borta mot ett av The Championships sämsta lag ska “Kanariefåglarna” ses med vettig poängchans. Pukki, Ramsey och Cantwell är bara några av lirarna vars spetsegenskaper inte motsvaras hos Rotherham. The Millers har gjort det bra sett till tabellplaceringen men vid en titt på underliggande statistik har nykomlingarna överpresterat rejält. På sin hemmabana är det inte omöjligt att värdarna håller jämna steg med Norwich, men till tre poäng räcker det inte. X2 är ett lås.

10. Stoke - Birmingham 1

Det är ett annorlunda Stoke som visas upp denna säsong. Beslutet att anställa erkänt skicklige Alex Neil som tränare var klokt och trots tre raka förluster fortsatte The Potters på spelmässigt fin väg mot Wigan. 1-0-segern kom också som ett brev på posten och framför de egna supportrarna bör de rödvita inte ha några problem med att hitta upp i ansenlig nivå. Birmingham åstadkom inte mycket av glädje mot Millwall (0-0) och även om besökarna gör det bra efter sina förutsättningar saknas spets för att kunna mäta sig i Stoke-on-Trent. Ettan gillas skarpt och här är vi beredda att välja en värdemässigt sämre spik.

11. Sunderland - Cardiff X

Sunderland har det väldigt tungt utan sin skadade målkung Ross Stewart. I veckan blev det förvisso tre poäng mot ett svagt Huddersfield, men sedan anfallaren gick sönder har The Black Cats vunnit blott tre av elva matcher. Till skillnad från svenska folket är vi inte lika övertygade att de rödvita fortsätter på inslagen väg mot Cardiff. Walesarna fick i veckan stryk av Watford men sett till matchbilden hade det inte alls varit orättvist om The Bluebirds fått med sig åtminstone en poäng. Höga på ångorna av revanschlusta räknar vi inte bort poängplock för de tillresta på Stadium of Light. Alla tecken och injobb av X2 är rätt väg att vandra.

12. Swansea - Wigan X

Swansea gick på en mina mot Preston (0-1) där problemen med att avgöra matcher återigen gjorde sig påminda. Joël Piroe har hittills inte hittat upp i fjolårets fina slag och när tipparna väljer att gå all in på ettan svarar vi med att dra öronen åt oss. Wigan blixtrar till titt som tätt och i matchbilder där The Latics slipper ta tag i taktpinnen trivs de som allra bäst. Lejonparten av gästernas poäng har kommit utanför hemtrakterna och när ettan sniffar på 65 procent är det läge att välkomna hela spannet och skrälljobb redan på mindre system.

13. Watford - Coventry 2

Watford kom undan med en inte helt rättvis trepoängare från veckans bortamatch mot Wigan. Slaven Bilic och dennes adepter har nu tre raka segrar på kontot men det finns fortfarande mer att kräva av The Hornets. Spelmässigt rosas inte marknaden för jämna och Coventry är absolut ingen opponent som bara skojas bort hur som helst. Efter den hädiska inledningen går The Sky Blues mot ljusare tider, något som återspeglas väl i blott två nederlag på de elva senaste. Gyökeres och Allen är två spelare som på egen hand kan såra Watford på Vicarage Road. När ettan övervärderas drar vi en rövare och spelar X2 till fin procent.

Kupongens kassaskåp

Manchester City

Pep Guardiola roterade i veckans Champions League och ett så gott som fulltaligt är flera nivåer starkare än Fulham. Ettan är en bank på Etihad.

Varningens finger!

Coventry

Coventry har höjt sig flera hack sedan den dystra inledningen. The Sky Blues bjuder på väldigt lite i de bakre leden och ska definitivt kunna stå emot Watford bättre än vad streckningen antyder. X2 är ett fräckt drag.

144 rader
1. Everton - Leicester 1x
2. Man City - Fulham 1
3. Leeds - Bournemouth 1
4. Nottingham - Brentford 1x
5. Wolves - Brighton 2
6. Blackpool - Luton x
7. Mboro - Bristol C 1
8. QPR - West Bromwich 2
9. Rotherham - Norwich x2
10. Stoke - Birmingham 1
11. Sunderland - Cardiff 1x2
12. Swansea - Wigan 1x2
13. Watford - Coventry x2

864 rader
1. Everton - Leicester 1x2
2. Man City - Fulham 1
3. Leeds - Bournemouth 12
4. Nottingham - Brentford 1x
5. Wolves - Brighton 2
6. Blackpool - Luton x2
7. Mboro - Bristol C 1
8. QPR - West Bromwich 2
9. Rotherham - Norwich x2
10. Stoke - Birmingham 1
11. Sunderland - Cardiff 1x2
12. Swansea - Wigan 1x2
13. Watford - Coventry x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto