Stryktipset Tips Lördag 1/10

Publicerad på 29 Sep 2022 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Sep 2022 - 15:04

Stryktipset är tillbaka i vanlig skepnad denna lördag! 15 saftiga miljoner i jackpot kryddar äventyret som inleds av sex sprakande tillställningar från Premier League. Som om inte det vore nog bidrar The Championship med sju fighter där det är ont om riktigt klara favoriter. Vi hjälper er på traven i nedanstående analys!

Spelstopp: 15:591. West Ham - Wolverhampton 1

Premier Leagues två blekaste offensiver är först ut i elden på London Stadium. David Moyes övergång till ett mer bolltrillande West Ham har hittills tagit ut sin rätt på anfallsspelet där The Hammers blivit sönderlästa. Värdarna har med det sagt förtjänat fler poäng än de fått med sig och mot ett skadedrabbat Wolverhampton ska spelare som Bowen, Benrahma och Scamacca kunna bättra på självförtroendet. Wolves får klara sig utan avstängda Collins och när Coady sedan tidigare lämnat för Everton är det skralt i Bruno Lages backlinje. “Vargarnas” offensiv har heller inte rosat marknaden där avsaknaden av en målskytt är påtaglig. En poäng är inte omöjlig men mer än så får gästerna inte med sig. 1X är ett lås.

2. Crystal Palace - Chelsea X

Londonderby från Selhurst Park där Graham Potter begår Premier League-debut med sitt Chelsea. Ditot i Champions League blev ett mindre lyckat sådant – 1-1 mot Salzburg – och skulle Potter fortsätta tappa poäng blir kritikstormen betydligt större än i Brighton. Kanté och Mendy är jobbiga frågetecken och Crystal Palace kommer inte att ta emot de blåklädda med öppna armar. “Örnarna” har haft svårt för just Chelsea i modern nutid, men med Vieira vid rodret och Potter på andra sidan är det läge att inte lägga för stor vikt vid historiens makt. Zaha och Eze är spelare som kommer att trivas med matchbilden och när tvåan sticker iväg råder garderingstvång i huvudstaden. Helst hela spannet.

3. Liverpool - Brighton 1

Sommarterminen var en som Jürgen Klopp och dennes Liverpool snabbt vill lägga bakom sig. Skador och undermåliga prestationer såg till att de rödklädda bara vann två av sex matcher, men det är samtidigt inte tal om någon generalkris. Bara en förlust vittnar om Pools kapacitet och när både Thiago och Matip är tillbaka får hela laget en skjuts i rätt riktning. Brighton ville i sin tur inte gå på ledighet. “Fiskmåsarna” är med sin fjärdeplats hela ligans största överraskning, men hjärnan bakom densamma har som bekant lämnat för Chelsea. Roberto De Zerbi har tagit över spakarna och även om italienarens tränargärning blir spännande att följa är det här en mardrömsinledning. Liverpool stämmer i bäcken på Anfield och återstartar med tre poäng. Spikad etta.

4. Fulham - Newcastle 2

Spännande batalj från Craven Cottage där en viss serb kommer att vara extremt målsugen. Aleksandar Mitrovic gjorde inget större avtryck i Newcastle, men i en annan vitsvart tröja har “Aleksandar den Store” fått sin upprättelse. Med Marco Silva vid rodret har serben blommat ut till en målspottare av rang, men vi vill snabbt brasklappa för att Fulham sprungit över sin förmåga. Viktiga duon Wilson/Solomon är fortsatt skadade och när fältherren Palhinha dessutom sitter på botbänken blickar vi åt andra hållet. Newcastle får klara sig utan Isak, men när både Wilson och Guimaraes ser ut att vara redo för spel står “Skatorna” väl rustade. Eddie Howes gäng har till skillnad från Fulham förtjänat fler poäng än de hittills tagit och här gillas tvåan skarpt. Vi spikar densamma upp till 45 procent.

5. Southampton - Everton 1

Frank Lampard sågades inför säsongen då Everton avslutade den föregående svagt samtidigt som värvningarna lös med sin frånvaro. Pjäser som Coady, Tarkowski, Gueye och Onana har dock givit The Toffees välbehövlig stadga i de bakre leden. Framåt händer det med det sagt inte särskilt mycket och borta mot Southampton får Lampard och company finna sig i att slå ur underläge. Ralph Hassenhüttls unga gäng blandar inte oväntat högt med lågt under 90 minuter, men är det någonstans “Helgonen” ska ta sina poäng är det hemma på sydkusten. Detta bevisades när 0-1 vändes till 2-1 mot Chelsea och Everton är en opponent de rödvita betvingat de två senaste säsongerna på St. Marys. Här kommer den tredje viktorian. Spiketta!

6. Bournemouth - Brentford 2

Bournemouth har lyft sig sedan Scott Parker fick lämna tränarbänken. Gary O’Neil har prioriterat defensiven vilket lett till fem poäng på de tre senaste, men med handen på Bibeln ser det fortfarande spelmässigt torftigt ut. “Körsbären” har förlorat xG klart mot Wolves, Nottingham och Newcastle och vi tror att de gör det även mot Brentford. Thomas Franks mannar hade inte mycket att sätta emot Arsenal men här ska danskens metodiska filosofi kunna leda till tre poäng efter 90 minuter. Ivan Toney sätter minst en balja när tvåan lämnas allena.

7. Bristol City - QPR 1

Över till The Championship där blickarna riktas mot Ashton Gate. Bristol City har tillsammans med Sheffield United ligans bästa offensiv, men å andra sidan är det bara Hull som är sämre vad gäller försvarsspel. Nigel Pearson tycks helt oförmögen att göra The Robins till ett stabilt herrskap utan lutar sig istället mot spetsspelare som Weimann, Conway och Wells. Trion kan på egen hand sänka Queens Park Rangers, men när ettan springer iväg rycker vi i handbromsen. The Hoops spottade upp sig innan landslagsuppehållet där fyra poäng och dubbla hållna nollor på de två sista matcherna imponerar. Under lördagen blir det tufft emot för Londonlaget men den lågt streckade tvåan är inte att förglömma. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

8. Blackburn - Millwall 2

Under tiden i Malmö FF översminkades Jon Dahl Tomassons high chaparall-filosofi av Allsvenskans bästa spelarmaterial. I The Championship blir dansken och dennes Blackburn synade. Efter att ha sprungit över sin förmåga i inledningen har The Rovers kommit ner på jorden mot slutet och ytterligare ras i tabellen är att vänta om Tomasson inte hittar balansen i sitt bygge. Millwall har så här långt varit stöpta i samma form som de hemmahörande, men här motsvarar streckningen inte styrkeförhållandena lagen emellan. “Lejonen” har två segrar på sina tre senaste och ska inte räknas bort på Ewood Park. Till rådande streck lockar X2 mest.

9. Blackpool - Norwich X

Efter sex raka segrar tog det roliga slut för Norwich. 1-1 mot West Bromwich var inte hela världen, men trots att “Kanariefåglarna” är en het kandidat till uppflyttning är vi inte helt sålda på gästernas prestationer. Truppläget är ansatt inför återstarten och lyckas Blackpool stänga ner ytorna för firma Pukki/Sargent är mycket vunnet. De hemmahörande skojas inte bort hur som helst på Bloomfield Road där ett gediget lagarbete och spets hos Yates och underbarnet Patino kan räcka långt. Åtminstone längre än vad svenska folket tycks tro. När streckningen drar åt höger sträcker vi oss efter den breda penseln. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!

10. Cardiff - Burnley X

Bortsett smålänningarna Preston är Cardiff och Coventry ligans snålaste lag i offensiv riktning. Då ska det också sägas att Gyökeres och company spelat tre matcher färre än walesarna. Steve Morisons mannar bjuder inte sina opponenter på mycket i defensiven, men 39-åringen behöver väcka sin offensiv om det inte ska bli tal om bottenstrid denna säsong. Ett herrskap som däremot inte har problem med anfallsspelet är Burnley. Kompanys kompani spelar The Championships bästa fotboll och lyckas belgaren få sina mannar att omsätta det stora bollinnehavet till mål blir The Clarets obehagliga i toppstriden. Då gästerna haft problem med att avgöra duster inleder vi med krysset. Tvåan välkomnas i ett senare skede trots taskig procent.

11. Coventry - Middlesbrough 2

Två sorgebarn drabbar samman i Midlands där det dock kommer att vända väldigt snart för Middlesbrough. Chris Wilders mannar är ligans bästa lag sett till nästan samtliga former av underliggande statistik och när Fru Fortuna börjar le mot Boro kommer de att flyga som en raket i tabellen. Mot ett Coventry i usel form och med stora ekonomiska problem ska gästerna kunna ta tag i taktpinnen från start. Viktor Gyökeres kommer hem till en mörk vardag från en mörk landslagssamling och svensken med kamrater är ännu segerlösa efter sju omgångar. Viktige Hamer är avstängd och mot en på förhand vassare opponent blir det inget trendbrott. Tvåan gillas skarpt och spikas till minst 40 procent.

12. Rotherham - Wigan 2

Nykomlingsmöte från AESSEAL New York Stadium där Rotherham överträffat alla förväntningar. 14 inspelade poäng och bara en torsk efter nio matcher är mer än vad någon i föreningen vågat drömma om. Elaka tungor kan hävda att The Millers fått med sig fler poäng än de förtjänat, men samma visa gäller för gästande Wigan. The Latics har gått fram som en ångvält på resande tass där tio poäng av tolv möjliga är starka papper. Styrkan i arken försvagas när underliggande statistik kommer in i bilden, men i en fight Wigan kalkylerat med poäng inför säsongen vill vi inte blunda för den lågt streckade tvåan. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en akt där båda herrskapen går för tre poäng.

13. Sunderland - Preston X

Preston har stått för en unik inledning i The Championship där 3-4 i målskillnad efter tio omgångar knappt motsvaras någonstans på kontinenten. Det uteblivna målskyttet har hindrat The Lilywhites från att klättra i tabellen, men i takt med att dansken – tillika träbenet – Emil Riis givits mer speltid bör målen rassla in i strid ström. Sunderland är föga förvånande den bästa nykomlingen från League One och The Black Cats lyckades fortsätta prestera fin fotboll trots att Alex Neil försvann till Stoke innan uppehållet. Tony Mowbray är en vettig ersättare men här blir 58-åringen och dennes adepter alldeles för hårt betrodda. Preston är kapabla och till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb så tidigt som möjligt.

Kupongens kassaskåp

Liverpool

Uppehållet kom lägligt för Liverpool som fått tid att samla truppen och ge sig i kast med hösten. Mot ett förmodat offensivt De Zerbi-lett Brighton gör de rödklädda inga misstag på Anfield. Urstark etta.

Varningens finger!

Preston

Preston spelar jämnt med alla aktörer i The Championship när de har sin dag. Sunderland har tagit fler poäng än de förtjänat och X2 ska synas tidigt på Stadium of Light.144 rader
1. West Ham - Wolves 1x
2. Crystal P - Chelsea x2
3. Liverpool - Brighton 1
4. Fulham - Newcastle 2
5. Southampton - Everton 1
6. Bournem. - Brentford 2
7. Bristol City - QPR 12
8. Blackburn - Millwall x
9. Blackpool - Norwich 1x2
10. Cardiff - Burnley x
11. Coventry - Mboro 2
12. Rotherham - Wigan 12
13. Sunderland - Preston 1x2

864 rader
1. West Ham - Wolves 1x
2. Crystal P - Chelsea 1x2
3. Liverpool - Brighton 1
4. Fulham - Newcastle 2
5. Southampton - Everton 1
6. Bournem. - Brentford 2
7. Bristol City - QPR 12
8. Blackburn - Millwall x2
9. Blackpool - Norwich 1x2
10. Cardiff - Burnley x2
11. Coventry - Mboro 2
12. Rotherham - Wigan 12
13. Sunderland - Preston 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto