Stryktipset Tips Lördag 11/2

Publicerad på 9 Feb 2023 - 15:04

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Feb 2023 - 15:04

Lördagens Stryktips är extra speciellt då det är startskottet för årets upplaga av Tips-SM. Sex matcher från Premier League förgyller inledningen innan The Championship tar kupongen i mål på sedvanligt vis. Det är bland annat läge att försöka fälla drakar från Englands norra delar. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Bournemouth - Newcastle X
Newcastle har bara förlorat en av sina 21(!) spelade matcher och förtjänar en enorm skopa beröm för vad de hittills åstadkommit. 1-1 senast mot West Ham blottade dock svagheterna när Bruno Guimaraes inte finns tillgänglig. I brassens frånvaro släppte “Skatorna” till en bit över 1,0 xG samtidigt som de hade svårigheter med att rada upp målchanser åt andra hållet. Den sistnämnda delen har varit ett återkommande problem under säsongens gång, bland annat i 1-1-mötet hemma mot Bournemouth. Samma opponent står nu på andra sidan på sydkusten och “Körsbären” skojas inte bort hur som helst framför egen publik. Här tar värdarna lejonparten av sina poäng och med förstärkningar som Traoré och Ouattara har offensiven förstärkts med flera hack. När tvåan ser ut att springa en bit över 60 procent drar vi öronen åt oss och helgarderar i hopp om en knall.

2. Arsenal - Brentford 1
Arsenal gick på en klassisk mina när de föll med 0-1 mot bogey-laget Everton på bogey-arenan Goodison Park. Prestationen var kanske den sämsta för säsongen men lyckligtvis tappade även Manchester City och Manchester United poäng dagarna därpå. Den psykologiska bördan torde således inte bli så tung som först anades och hemma på Emirates ska Arteta kunna lotsa sina adepter till en ansenlig insats i Londonderbyt mot Brentford. The Bees står för en storstilad säsong så här långt men utanför hemtrakterna har Frank och company svårt att få med sig tillräckligt många poäng för att utmana om Europaplatser. Blott två vinster på tio bortamatcher vittnar om detta och här är det faktiskt helt okej att spika av Arsenal trots hög procent. Bättre skrällägen finns på annat håll.

3. Leicester - Tottenham 1
På tal om skrällägen går det absolut att anse Tottenham vara en favorit i fara när de reser till Leicestershire. 1-0-segern mot Manchester City var urstark men redan kommande vecka har Spurs en bortamatch i Champions League mot Milan att ta hänsyn till. Att kriga på två fronter blir således en tuff fysisk uppgift och när Leicester går in i denna fight med förnyat självförtroende lockar spelvärdet till vänster klart mest. 4-2 mot Aston Villa var i viss mån kryddade siffror då “Rävarna” fick ett par mål till skänks av motståndarna, men firma Maddison/Iheanacho visade trots allt att de blir viktiga under våren. Duon borde få starta även här och den vågade kan gott lämna tvåan därhän. 1X!

4. Fulham - Nottingham 1
Fulham tog sig med nöd och näppe vidare i veckans omspel av FA-cupen mot Sunderland. 3-2 slutade den tillställningen efter att Marco Silvas mannar haft ledningen med 2-0 och just avsaknaden av stabilitet är en faktor som gör ettan svårspikad när Nottingham kommer på besök. Forest förtjänade inte samtliga poäng i matchen mot Leeds (1-0) men med längre vila i benen än lördagens kombattanter känns det vanskligt att stänga dörren för Cooper och company. Tvåan kommer att erbjuda saftigt värde när det vankas spelstopp och i en förmodat böljande matchbild lockar högertecknet på större system. Ettan först, tvåan sedan.

5. Crystal Palace - Brighton 2
The M23 Derby stundar på Selhurst Park där Crystal Palace och Brighton drabbar samman denna lördag. Även om namnet på motorvägen (och mötet) egentligen inte har någonting att göra med rivaliteten kommer det att vara känslor utanpå matchtröjan för bägge lagen som får sägas kriga i olika ändar av tabellen. Palace har bara sex poäng ner till giljotinen och prestationsmässigt har Vieiras adepter tagit ett rejält kliv i fel riktning sedan uppehållet. Zaha är fortfarande ett frågetecken och när De Zerbi förbättrat Brighton tippar vågskålen åt höger. Firma Mac Allister/Caicedo spås vara tillbaka i gästernas startelva vilket höjer slagstyrkan ordentligt. Lyckas duon ta kontroll över planens centrala delar lämnar “Fiskmåsarna” huvudstaden med tre poäng. Tvåan lämnas på egna ben.

6. Southampton - Wolverhampton 1
Ångestladdat bottenmöte från St Mary’s där den näst sämsta defensiven (Southampton) ställs mot den sämsta offensiven (Wolverhampton). Målsnålt och spikkryss? Nja. I en fight där båda lagen kommer känna vittring på tre poäng inför start vågar vi egentligen inte lämna något åt slumpen. Wolves fick med sig en rejäl boost från 3-0-segern mot Liverpool men hittills har det sett allt annat än vackert ut på främmande gräs. Southampton har tidigare år varit svåra att tas med på egen mark och är det någonstans Nathan Jones ska få skeppet att vända är det framför den egna publiken. “Gubben” (etta-tvåa) går först, om råd hela spannet.

7. Bristol City - Norwich 2
Bristol City fortsatte sin sanslösa formtopp förra helgen när Preston lades på rygg på Deepdale. 2-1-segern var The Robins åttonde raka tävlingsmatch utan förlust sedan uppehållet och Nigel Pearson förtjänar en klapp på axeln för hur han vänt de rödvitas säsong. Underbarnet Alex Scott är en spännande spelare att följa men det också påpekas att värdarna haft marginalerna på sin sida. Norwich har inte haft detsamma vilket troligen innebär att tipparna inte vågar gå hårt åt tvåan. Spelare för spelare är “Kanariefåglarna” en nivå starkare än lördagens kombattanter och 0-3 i brakan mot Burnley motsvarade inte matchbilden. Lyckas David Wagner gjuta kraft i sitt lag ska de gulgröna kunna ta kommandot i denna drabbning. Pukki och Sargent är två herrar som mycket väl kan skjuta Bristol City i sank på egen hand. Tvåan är en fräck chansspik!

8. Cardiff - Middlesbrough 2
Middlesbrough har som bekant börjat leva upp till sin fina underliggande statistik sedan Michael Carrick tog över rodret. Så länge Boro får behålla den gamla mittfältaren på tränarbänken ska de vara nöjda och gästerna kommer högst troligt att diktera villkoren i draklandet. Cardiff trivs med det sagt som fisken i vattnet när de får ligga lågt och spela på omställningar, något tipparna inte tar hänsyn till i streckningen. Walesarna har förtjänat mer än vad tre raka 0-1-förluster visar och när tvåan streckas benhårt är det inte alls fel att överväga krysset som komplement. Större under har skett än att Middlesbrough får resa hem med blott en poäng i bagaget.

9. Coventry - Luton 1
Spännande och trivsam drabbning från Midlands där två gäng som gör det väldigt bra med små medel ska mäta svärd. Luton har om möjligt blivit ännu bättre sedan Rob Edwards avlöste Nathan Jones på tränarbänken, men veckans uttåg ur FA-cupen mot Grimsby (0-3) var med det sagt en tung smäll. Det starka bortaspelet i The Championship till trots tror vi att förlusten kan sätta griller i gästernas hjärnkontor inför denna uppgift. Coventry har förlorat tre av sina fyra senaste men då samtliga nederlag kommit mot förväntade topplag ska Gyökeres och company inte känna sig alltför nedslagna. Sett till Expected Points är detta två hyfsat jämbördiga lag och då anser vi att hemmaplansfördelen blir en avgörande faktor. Ettan testas på egna ben!

10. QPR - Millwall X
Londonderby från Loftus Road där Neil Critchley har det fortsatt tungt på sitt nya jobb. Liverpools gamla ungdomstränare har bara vunnit en av de tio tävlingsmatcher som han avverkat i Queens Park Rangers och det går inte att påstå att det blåser positiva vindar runt värdarna. Offensiven är på sin höjd beskedlig och mot ett defensivt starkt Millwall riskerar The Hoops att trampa i klaveret. “Lejonen” frodas i matchbilder likt denna men innan hyllningskören ljuder för högt ska det också nämnas att de tillresta trivs som absolut bäst på egen mark. Spikkrysset känns högaktuellt i en troligen målsnål akt. Vid gardering lockar tvåan mest.

11. Sunderland - Reading X
Sunderland gav omspelet i FA-cupen mot Fulham ett ärligt försök. Blott 2-3 i baken var inspirerande siffror för The Black Cats men det syntes samtidigt lång väg att Ross Stewart inte fanns tillgänglig på topp. Det gör inte skotten här heller då han dragit på sig en skada som håller honom borta resten av säsongen. Utan honom ska Reading kunna freda det egna målet på godkänt vis. Paul Inces manskap blandar inte sällan högt med lågt men i vad som spås bli en passande matchbild ska den undervärderade högersidan inte skojas bort hur som helst. Måla tvärs över och jobba in X2 till trevlig procent på Stadium of Light!

12. Stoke - Hull 1
Det vill sig inte för Stoke. Den här säsongen heller. The Potters såg ut att vara på gång efter 4-0 mot Reading men förra helgen styrde Alex Neil och hans mannar in i en vägg borta mot Luton (0-1). Bottenstrid hägrar för de rödvita om de inte får ordning på grejerna och med rådande oförmåga i bakhuvudet är det vanskligt att lita på de hemmahörande. Hull har sprungit över sin förmåga sedan säsongen drog igång men efter två raka vinster – dessutom med nollan intakt – råder åtminstone självförtroende hos “Tigrarna”. Krysset får gärna sällskapa ettan om ekonomisk täckning finns.

13. Watford - Blackburn 1
Enligt egen utsago skapade Jon Dahl Tomassons Blackburn mängder av chanser mot Wigan. Statistiken är inte på danskens sida. Rovers mäktade knappt med 1,0 xG mot ett av ligans sämsta lag och det är bara en tidsfråga innan gästerna rasar ordentligt i tabellen. Watford visar i viss mån samma tendenser i den absoluta toppstriden men i kraft av hemmaplan ska Bilic och company ses med god chans att styra skutan åt rätt håll denna lördag. Blackburns underliggande statistik är skrämmande och mot ett på pappret bättre lag ska de bortasvaga gästerna normalt inte ha mycket att säga till om. Ettan kan gott testas på egna ben.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Förlusten mot Everton var ett snedsteg för Arsenal som dock ska kunna ta tag i taktpinnen hemma mot Brentford. Det var klasskillnad i det vändande mötet och Artetas gäng gör inga misstag på eget gräs. Stark etta.

Varningens finger!

Bournemouth
Bournemouth värvade smart i januari och var inte mil från poäng senast mot Brighton. Ett sargat Newcastle utan Guimaraes kan mycket väl få problem på sydkusten. Alla tecken ska med i hopp om en knall.

144 rader
1. Bournem. - Newcastle 1x2
2. Arsenal - Brentford 1
3. Leicester - Tottenham 1x
4. Fulham - Nottingham 1
5. Crystal P - Brighton 2
6. Southampton - Wolves 12
7. Bristol City - Norwich 2
8. Cardiff - Mboro x2
9. Coventry - Luton 1
10. QPR - Millwall x
11. Sunderland - Reading 1x2
12. Stoke - Hull 1x
13. Watford - Blackburn 1

864 rader
1. Bournem. - Newcastle 1x2
2. Arsenal - Brentford 1
3. Leicester - Tottenham 1x
4. Fulham - Nottingham 12
5. Crystal P - Brighton 2
6. Southampton - Wolves 1x2
7. Bristol City - Norwich 2
8. Cardiff - Mboro x2
9. Coventry - Luton 1
10. QPR - Millwall x2
11. Sunderland - Reading 1x2
12. Stoke - Hull 1x
13. Watford - Blackburn 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto