Stryktipset Tips Lördag 14/5

Publicerad på 13 Maj 2022 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Maj 2022 - 16:05

Lördagens Stryktips domineras av svensk fotboll. Allsvenskan, Ettan Norra och Ettan Södra bidrar tillsammans med sju fighter där allt från spännande spikar till heta skrällägen hittas. Engelskt playoff, Serie A och Ligue 1 finns också med. Kupongens smällkaramell är dock FA-cupfinalen från Wembley. Plattan i mattan!


TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!
Spelstopp: 15:591. Chelsea - Liverpool 2

FA-cupfinal från Wembley där Liverpool får axla ett tämligen klart favoritskap. Klopps gäng har övertygat stort under våren och ska inte känna sig alltför nedslagna av att City ser ut att ro hem ligatiteln. De rödklädda siktar istället på att ro hem samtliga cuper den här säsongen och det mentala övertaget Pool har på Chelsea efter finalsegern i Ligacupen ska inte underskattas. Chelsea har successivt sett sämre ut sedan dess och verkar störas av interna stridigheter inom klubben. Det är knappast önskvärt inför en batalj mot ett av världens absolut bästa fotbollslag. Tvåan lämnas allena upp till 50 prollar.

2. Sheffield United - Nottingham X

Playoff mot Premier League där detta får anses vara den moraliska finalen. Sheffield United och Nottingham besitter båda högre högstanivå än Luton och Huddersfield som gör upp i den andra semifinalen. Sherifferna, som gästerna kallas, har sett ohyggligt starka ut under våren och besökarnas offensiv är definitivt en som The Blades får se upp med. Heckingbottoms mannar är med det sagt en urkraft hemma i stålstaden och här kommer publiken att sluta upp bakom sitt lag. Detta känns väldigt ovisst på förhand och när streckningen ter sig vänstervriden är det inte fel att täcka upp hela vägen.

3. Mansfield - Northampton X

Nästa playoff-batalj hittas i League Two där Mansfield och Northampton hoppas ta steget upp i tredjedivisionen. De förstnämnda har varit ramstarka i egen borg där bara Tranmere trumfar värdarnas facit, men Northamptons avslutningen av våren är en som inte ska underskattas. 13 inspelade poäng på de fem senaste är vansinnigt starka papper. Hoskins är en lirare som på egen hand kan vålla Mansfield stora problem denna lördag. Hela spannet rekommenderas på One Call Stadium där ettan ser ut att sticka iväg.

4. Sirius - Elfsborg 2

Elfsborg kom undan med andan i behåll mot Djurgården där Blåränderna missade flera högkaratiga lägen. När Thelins gäng inte ges ytor att kontra på blir de statiska och när tvåan ser ut att bli hårt åtgången på Studenternas är det läge att dra öronen åt sig. Sirius vände en negativ trend när de slog Varberg med 2-0 och på det egna konstgräset står värdarna för lejonparten av sina bästa prestationer. Tvåan är en given utgång, men finns deg över på större system får gärna ettan hänga med i leken.

5. Hammarby TFF - Motala 1

Hammarby Talangfotbollsförening fick kvala sig kvar i Ettan Norra i fjol och har poängmässigt inlett denna säsongen svagt. Nenad Djordjevic mannar har dock visat fina spelmässiga tendenser och hemma mot ett till synes bortasvagt Motala finns god segerchans. Gästerna, som är nykomlingar i serien, har gjort rent hus på egen mark men är nollade utanför hemtrakterna. Känslan är att verkligheten snart kommer ikapp Motala som slår ur underläge i huvudstaden. Ettan spikas så länge den inte överstiger 60 procent.

6. Sylvia - IF Karlstad 2

Karlstad var ett topplag i fjol och värmlänningarna har siktet inställt på samma skikt den här säsongen. Sakta men säkert har gästerna trummat igång sin fina offensiv där en lirare som Oskar Alvers sticker ut från mängden. Har han en bra dag på Platinumcars Arena är den lågt streckade tvåan ett väldigt intressant tecken. Sylvia blandade högt med lågt i fjol och de unga värdarna ser ut att gå under samma tema den här säsongen. Håller sig tvåan under 45 procent finns ingen anledning att leta garderingar.

7. GAIS - Lunds BK 1

GAIS trillade som bekant ur Superettan i fjol men har visat att de ämnar göra vistelsen i Ettan Södra till en ettårig sådan. Fem segrar på sex försök är starka papper, men det ska också påpekas att fyra av dessa kommit med uddamålet. När all press ligger på Makrillarnas axlar drar vi oss för att singla en övervärderad etta. Lunds BK kan mycket i sina bästa stunder och ska trots tappet av Bohman inte räknas bort helt och hållet på Gamla Ullevi. Krysset får gärna göra ettan sällskap på större system.

8. Falkenberg - Oskarshamn 2

Falkenberg har fallit från Allsvenskan till Ettan Södra på två säsonger och ser inte ut att tillhöra seriens bästa lag. En ytterst torftig offensiv har visats upp i inledningen och den hårt streckade ettan är faktiskt ett tänkbart avslag när värdarna gästas av Oskarshamn denna lördag. De tillresta slogs länge i toppstriden i fjol och ska kunna vara med och tampas om samma platser även denna säsong. När strecken sitter som de gör är det läge att blunda för ettan och istället gå all in på värdet till höger. X2 liras!

9. Qviding - Åtvidaberg 1

Bottenmöte från Göteborg där Qviding tar emot Åtvidaberg. De sistnämnda är ljusår från fornstora dagar och har inlett säsongen segerlöst. Föras till protokollet bör dock att gästerna inte gjort bort sig spelmässigt och här vill vi slå ett slag för Åtvidaberg. Qviding kommer att behöva förlita sig till spelet i egen borg för att lösa nytt kontrakt, men här anser vi göteborgarna som en möjlig favorit i fara. Båda aktörerna kommer att gå all in för tre poäng vilket borgar för en öppen matchbild. Ettan först, tvåan sedan.

10. Ängelholm - Vänersborg X

Efter ett par tuffa år är Ängelholm tillbaka på ansenlig nivå under Roar Hansens ledning. Värdarna körde över allt motstånd i sin Division 2-serie i fjol och har inlett vistelsen i Ettan Södra på ett starkt sätt. Ettan streckas dock därefter och det är värt att påminna om att Ängelholm trots allt är nykomlingar. Vänersborg stod för en fin säsong i fjol och har visat att de kan mäta sig med alla opponenter på denna nivå. När gästerna glöms bort av tipparna är det läge att koppla på hela spannet redan från start. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. Udinese - Spezia 2

Udinese har sedan länge inget att spela för och påvisade detta senast mot Sassuolo. Insatsen var ytterst slätstruken och Zebrorna är ingen favorit att hålla i handen till överdriven procent mot ett motiverat Spezia. Thiago Mottas manskap har fyra raka förluster i ryggsäcken, men innan det dras för stora växlar på resultatraden ska det sägas att motståndet varit i tuffaste laget. Kommer besökarna upp i nivå i Udine finns betydligt större poängchans än vad svenska folket tycks tro. X2 är en spännande lösning.

12. Rennes - Marseille 1

Två omgångar återstår av Ligue 1 och ska Rennes spela i Champions League till hösten behöver de gå rent. Derbytorsken mot Nantes var blytung, men Les Rennais ska trots allt inte skämmas över insatsen. En annan dag hade den räckt till tre poäng och här räknar vi kallt med att de rödsvarta kommer upp i nivå. Marseille ser ut att sakna sin bästa spelare Payet och utan honom är gästerna begränsade i offensiv riktning. Det ska ett hemmastarkt Rennes kunna utnyttja på Roazhon Park. Ettan spikas till fin procent.

13. Strasbourg - Clermont 1

Kupongen avslutas i Arséne Wengers hemstad där Strasbourg tar emot Clermont. De sistnämnda har ännu inte klarat kontraktet, men det skiljer samtidigt tillräckligt mycket ner till återkval för att gästerna ska kunna lösa biffen. Det blir dock svårt att göra det denna lördag. Strasbourg krigar för en Europaplats och har varit extremt starka i egen borg under säsongens gång. Väldige Ajorque är en möjlig matchvinnare för värdarna som hakar på toppstriden. Ettan singlas trots hård streckning.

Kupongens kassaskåp

Strasbourg

Strasbourg har varit en urkraft på eget gräs och ska inte ha några problem med att städa av ett svagt Clermont. Ettan står stadigt på egna ben.

Varningens finger!

Spezia

Spezia har inte fått med sig poängen mot slutet men har trots det stått för habila insatser. Borta mot ett utcheckat Udinese finns god poängchans. Glöm inte X2!144 rader
1. Chelsea - Liverpool 2
2. Sheffield U - Nottingham 1x2
3. Mansfield - Northampton 1x
4. Sirius - Elfsborg 12
5. Hammarby TFF - Motala 1
6. Sylvia - IF Karlstad 2
7. GAIS - Lunds BK 1
8. Falkenberg - Oskarshamn x2
9. Qviding - Åtvidaberg 1
10. Ängelholm - Vänersborg 1x2
11. Udinese - Spezia x2
12. Rennes - Marseille 1
13. Strasbourg - Clermont 1

864 rader
1. Chelsea - Liverpool 2
2. Sheffield U - Nottingham 1x2
3. Mansfield - Northampton 1x2
4. Sirius - Elfsborg 12
5. Hammarby TFF - Motala 1
6. Sylvia - IF Karlstad 2
7. GAIS - Lunds BK 1x
8. Falkenberg - Oskarshamn x2
9. Qviding - Åtvidaberg 12
10. Ängelholm - Vänersborg 1x2
11. Udinese - Spezia x2
12. Rennes - Marseille 1
13. Strasbourg - Clermont 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto