Stryktipset Tips Lördag 21/1

Publicerad på 20 Jan 2023 - 09:22

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Jan 2023 - 09:22

Det är långt ifrån det lättaste Stryktipset som dukas ut denna lördag. Bortsett Watford finns få oddsmässigt klara favoriter och förhoppningen om hög utdelning är därför hög. Premier League och The Championship står i vanlig ordning för showen när vi tar sikte på 13 gröna bockar!

Gå med i vårt succélag – EN SPIK – köp din andel KLICKA HÄR!

Spelstopp: 15:591. Crystal Palace - Newcastle 2
Kupongen inleds på Selhurst Park där Crystal Palace ska försöka fortsätta på poänggivande väg när Newcastle kommer på besök. Michael Olises frispark räddade i grevens tid en poäng i onsdags mot Manchester United, men spelmässigt visade Vieiras manskap inte mycket av glädje. Newcastle lyckades i sin tur montera ned Fulham och glädjande var att firma Isak/Saint-Maximin bidrog med fina inhopp när Guimaraes gick sönder. Den kreativa kraften finns således hos gästerna som fortsätter sin sagolika vandring i London. Tvåan spikas trots hård streckning.

2. Leicester - Brighton 2
Leicester gick på ytterligare en mina när de föll med 0-2 mot Nottingham. The Foxes saknade inte målchanser för att ta ledningen men de brända lägena var symptomatiska för var Rodgers gäng befinner sig just nu. Bottenstrid hägrar om nordirländaren inte får ordning på grejerna och med Maddison på skadelistan får värdarna problem med Brighton. De Zerbis manskap spelar i sin tur en strålande fotboll och självförtroendet efter 3-0 mot Liverpool går inte att ta miste på. Mitoma och Estupinán bildar en högoktanig vänstersida som mycket väl kan såga sig igenom Leicesters läckande defensiv. Tvåan gillas så till den grad att den lämnas allena.

3. Southampton - Aston Villa 1
Ur det blå har Nathan Jones väckt Southampton till liv och radat upp tre raka segrar i alla tävlingar. Ligacup-vinsten mot Manchester City gav tuppkammen en rejäl boost och när walesaren förfogar över potentiella matchvinnare som Mara, Adams och Ward-Prowse kan väldigt mycket skapas ur väldigt lite. Aston Villa har anammat en mer offensiv framtoning under Unai Emery men det ska sägas att 2-1-segern mot Leeds var direkt orättvis. Expected Goals förlorades med marginal och här väljer vi att tro på en möjlig retroaktiv smäll för gästerna. Ettan först, krysset sedan.

4. West Ham - Everton X
Minst sagt ångestladdad drabbning från London Stadium där David Moyes och Frank Lampard begår hjärnornas kamp. En eventuell förlust för någon av tränarna kan innebära förlorat jobb och spelmässigt övertygar inte något av lagen just nu. West Ham har underpresterat Expected Points men frågan är om Moyes är rätt man att leda The Hammers in i en ny period? Prestationerna svajar nämligen betänkligt och ettan är ingen rolig favorit att hålla i handen till vad som ser ut att bli 60 procent. Everton trivs när de får spela på omställningar och den rensande högersidan får inte gärna missas. Alla tecken föredras i huvudstaden.

5. Bournemouth - Nottingham 2
Premier Leagues sista fight serveras på Vitality Stadium där ett nykomlingsmöte står på menyn. Bournemouth har sett direkt usla ut sedan uppehållet och de nya amerikanska ägarna behöver handla fort om The Cherries ska kunna hejda vandringen mot giljotinen. Tre poäng är mer eller mindre ett måste mot Nottingham som i sin tur ska kunna utnyttja den förmodade matchbilden. Johnson och Gibbs-White visar gott gry i gästernas främre led och duon kan onekligen ställa till det för Bournemouth i omställningarna. Lyckas Steve Cooper med sin matchplan gillas Forests segerchans i Dorset. Tvåan är en fräck chansspik.

6. Birmingham - Preston X
Vidare ner i The Championship där en förmodat tight tillställning stundar i rikets näst största stad. Birmingham upplever en becksvart period i ligaspelet och det ska inte dras för stora växlar på segern i FA-cupen mot League One-laget Forest Green Rovers. Att bara ladda om batterierna till denna lördag blir inte lätt, särskilt inte mot ett Preston som trivs i underdog-kostymen. The Lilywhites behärskar konsten att ligga lågt och spela på kontringar och är det något tecken som förtjänar att göra utgångskrysset sällskap är det tvåan. Mittentecknet går med det sagt först.7. Blackpool - Huddersfield 2
Någon champagnefotboll är inte att vänta på Bloomfield Road där Blackpool ska mäta krafter med Huddersfield. De förstnämnda gjorde sig i dagarna av med tränaren Michael Appleton och även om det kan ge en effekt ska det sägas att truppen inte är bättre än bottenstrid i andraligan. Huddersfields material får klassas som likvärdigt men The Terriers har i sin tur fått effekt efter att Fotheringham kommit in och lotsat de blåvita till bara en förlust på de fyra senaste. Kommer besökarna upp i ansenlig nivå tror vi att den positiva trenden fortsätter denna lördag. Tvåan är en rolig utgång till fin procent. Krysset kommer in i leken på större bongar.

8. Bristol City - Blackburn 1
Blackburns överpresterande av underliggande statistik är känt i hela fotbollseuropa. 0-4 mot Rotherham var pinsamt men samtidigt inte oväntat och Tomasson har ett berg att bestiga för att hålla Rovers kvar i striden om playoff-platserna. Vi tror dock att ytterligare en örfil hägrar när resan går till Ashton Gate. Bristol City är på gång efter en rad starka prestationer där 4-2-triumfen mot Birmingham var körsbäret på tårtan. The Robins har flera potentiella matchvinnare som kan luckra upp ett överskattat Blackburn på egen hand. Ettan spikas med god feeling.

9. Cardiff - Millwall 2
Cardiff hade inte en susning av en chans när de torskade omspelet i FA-cupen mot Leeds med hela 2-5 i onsdags. Dean Whitehead valde med all rätt en med walesarnas mått mätt en slagkraftig startelva i hopp om avancemang, men det lär också innebära slitna ben inför dusten med Millwall. “Lejonen” är inte sig själva på främmande gräs men här ska de åtminstone kunna dra en fördel av gynnsamma fysiska förutsättningar. I en förmodat målsnål akt ligger krysset nära till hands. I sällskap med tvåan räcker det gott och väl för att rätta grönt.

10. QPR - Swansea 2
Kupongens kanske trevligaste drag tornar upp på Loftus Road där Queens Park Rangers duellerar med Swansea. De förstnämnda har inte lyft under Neil Critchley som har förtvivlat svårt att få ihop värdarnas helhet. Upphämtningen från 0-2 till 2-2 mot Reading var förvisso stark men här tror vi att The Hoops riskerar att bli bortspelade av ett skickligt Swansea. Walesarna är otroligt mycket bättre än vad de senaste resultaten gör gällande och Martins adepter förtjänade avancemanget i FA-cupen mot Bristol City. 1-2 i nacken var en tung smäll men revanschlustan torde innebära ett gäng uppretade gäster i London. Den undervärderade tvåan är en väldigt spännande spik.

11. Stoke - Reading 1
Stoke är ett annat lag som förtjänat mer än vad de senaste resultaten visar men The Potters har en konstig förmåga att alltid vika ned sig under vintern. En playoff-plats ser avlägsen ut i dagsläget och även om Reading normalt är en opponent som de rödvita ska kunna trivas mot är det just i matcher likt denna som Neils mannar gör bort sig. The Royals, som gästerna kallas, har inte rosat marknaden på främmande gräs men när de spås få en matchbild spelad rakt i händerna är det svårt att blunda för högersidan. Om råd hela spannet.

12. Watford - Rotherham X
Watford innehar fortfarande bronspengen i The Championship men insatserna är inte paritet med att vara ligans tredje bästa lag. Slaven Bilic mannar har en förmåga att blanda och ge över 90 minuter och individuell kvalitet kan inte sminka över kroatens taktiska tillkortakommanden under hela säsongen. Rotherham är ett League One-lag sett till underliggande statistik men efter 4-0 mot Blackburn har gästerna minst sagt gott gry i påsen inför trippen till huvudstaden. Vi anser att bättre spikalternativ finns på annat håll och garderar därför hela vägen i hopp om en knall på Vicarage Road.

13. Wigan - Luton X
För tredje gången inom loppet av två veckor ska Wigan och Luton göra upp om äran. De två tidigare fighterna har båda varit i FA-cupen där de sistnämnda drog det längsta strået i veckans omspel. Rod Edwards gäng har visat att de klarar av att föra matchbilden men även om The Hatters ska kunna göra detsamma denna lördag streckas tvåan för hårt för att lämnas allena. Wigan behöver stabilisera sin defensiv om de ämnar stanna kvar i The Championship och lyckas de med det här är krysset ett tecken vi inte vill missa. På större system åker tvåan med.

Gå med i vårt succélag – en spik – KLICKA HÄR för se och sedan köp del i supersystemet!

Kupongens kassaskåp

Brighton
Brightons prestationsnivå är för dagen skyhög och omöjligt är det inte att De Zerbis gäng spelar skjortan av Leicester som är under isen. Tvåan testas på egna ben.

Varningens finger!

Rotherham
Rotherhams underliggande statistik är inte vacker men i matchbilder där The Millers slår ur underläge trivs de som allra bäst. Watford är en favorit i fara till överdriven procent.

144 rader
1. Crystal Palace - Newcastle 2
2. Leicester - Brighton 2
3. Southampton - Aston Villa 1x
4. West Ham - Everton 1x2
5. Bournemouth - Nottingham 2
6. Birmingham - Preston x2
7. Blackpool - Huddersfield 2
8. Bristol City - Blackburn 1
9. Cardiff - Millwall x2
10. QPR - Swansea 2
11. Stoke - Reading 1x
12. Watford - Rotherham 1x2
13. Wigan - Luton x

864 rader
1. Crystal Palace - Newcastle 2
2. Leicester - Brighton 2
3. Southampton - Aston Villa 1x
4. West Ham - Everton 1x2
5. Bournemouth - Nottingham 2
6. Birmingham - Preston x2
7. Blackpool - Huddersfield x2
8. Bristol City - Blackburn 1
9. Cardiff - Millwall x2
10. QPR - Swansea 2
11. Stoke - Reading 1x2
12. Watford - Rotherham 1x2
13. Wigan - Luton x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto